ONZE JUBILEUMAANBIEDING (25 JARIG BESTAAN): --------------> WORD NU LID MET 75% KORTING OP UW LIDMAATSCHAP 2017!

Nieuws

Categorie 1 = handicap t/m 19.9 (3 bier-prijzen).
Categorie 2 = handicap 20-36 (ook 3 bier-prijzen).

De winnaar van categorie 1 gaat naar de landelijke finale. Ook de speler met het minst aantal slagen (aantal stableford punten minus de playing handicap) wordt daartoe uitgenodigd.

De winnaar van categorie 2 ontvangt 2 greenfeekaarten voor de Swinkelse in Someren. 

Na afloop Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur.


Wij nodigen onze leden en partners van harte uit voor het slotfeest op 2 september (19.30 uur - 23.30 uur). De kosten bedragen € 20,- per persoon (graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL86RABO0327436751 t.n.v. Golfclub 't Zelle onder vermelding van uw naam).

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Hole-in-one Par3 baan bij allereerste Q-kaart

Stel je hebt Baanpermissie (Handicap 55) en je gaat je EERSTE Q-kaart lopen tijdens de Rabbitmiddag op weg naar EGA-handicap 54.0. 

Natuurlijk ben je best wat zenuwachtig, want het is toch weer een volgende stap in je "golf-carrière".

En of het niets is sla je op één van de holes op de Shortgolf/Par3 baan een hole-in-one en kom je met 40 punten van de baan af!

Het overkwam Tine Beening afgelopen woensdag op 't Zelle! 

GEFELICITEERD.


Op zaterdag 5 augustus is op 't Zelle de jaarlijkse Handicartwedstrijd gespeeld, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Handicart.

Mede dankzij de steun van een groot aantal donateurs, het dagelijks gebruik van de handicarts EN de opbrengst van deze wedstrijd, kunnen wij elke dag weer de beschikking hebben over maar liefst 12 handicarts.

Wij feliciteren de winnaars: Enny Nijenhuis en Joop Bark.

Met deze eerste plaats mogen zij de club vertegenwoordigen in de regionale handicartwedstrijd. Vanwege "een nog te genieten vakantie" laten de winnaars graag de eer om 't Zelle te vertegenwoordigen over aan de nummers 2: Louis en Jessica Govaarts.

Jan Boss en Guido Baggen wisten beslag te leggen op de derde plaats.

In de regionale wedstrijd kunnen Louis en Jessica zich plaatsen voor de landelijke finale. Wij wensen dit duo veel succes en zijn erg benieuwd naar het vervolg.

Op zondag 6 augustus speelden 15 deelnemers 3x9 holes als voorronde.

Hans Matse, Wilma Scheerder en Wim Blaauboer presteerden zo goed dat zij lagere handicappers uit de kwartfinale wisten te houden. Wim drong uiteindelijk door tot de finale. Hierbij schakelde hij op de tweede play-off hole Paul Wiecherink uit. Jan Leemreis, de andere finalist had ook extra holes nodig, maar dan in een spannende kwartfinale tegen Reint Pellenberg.

In de finale wist Jan de eerste 4 holes te winnen om uiteindelijk het kampioenschap naar zich toe te trekken.


Bij de tweede categorie won André Schel de finale van Marcel Zwaanenburg.

Enige weken terug zijn alle 18 holes van de wedstrijdbaan met behulp van een "drone" gefilmd.

Het resultaat is op onze website "gekoppeld" aan de informatie over de baan (baan/wedstrijdbaan in 2-D en 3-D).

Elke hole is zowel twee-dimensionaal te bekijken (2-D tekening) als drie-dimensionaal (door op het 2-D plaatje te klikken).

Benieuwd hoe de filmpjes er uit zien (speeltijd 30 seconden tot 1,5 minuut afhankelijk van de lengte van de hole)?

Klik dan hier voor de doorverwijzing.

De komende weken wordt nog gewerkt aan een nieuw "promotiefilmpje".

Op 16 augustus wordt de JUMBO HOLLAK seniorenwedstrijd gespeeld.

Inschrijven en maaltijdkeuze is mogelijk van 24 juli t/m 11 augustus.

Klik hier voor de menumogelijkheden.

(Keuze uit 3-gangen, 2-gangen of plate-service).

Uitnodiging Jubileumfeest en programmaboekje

Deze week is aan alle leden een speciale nieuwsbrief verstuurd met meer informatie over onze feestweek (27 augustus t/m 2 september) in het kader van ons 25-jarig jubileum.

In deze speciale nieuwsbrief treft u een korte samenvatting aan van de evenementen/wedstrijden tijdens deze feestweek.

Het bestuur en de Jubileumcommissie nodigen u en uw partner hierbij van harte uit voor het slotfeest op 2 september. De kosten bedragen € 20,- per persoon.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR HET SLOTFEEST.

Het programmaboekje met meer informatie over alle dagen/wedstrijden ligt gedrukt voor u klaar op de club (hal of secretariaat).

Nieuwsgierig? U kunt het programmaboekje ook HIER DOWNLOADEN.

Inmiddels is ook het 5e (en laatste interview) geplaatst.
KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW MET RUUD ZAAGSMA.

Op maandag 28 augustus organiseren we op 't Zelle een "Natuurdag" in het teken van de prachtige omgeving van onze golfbaan.

Deze dag nemen we u mee om u eens door andere brillen naar de baan te laten kijken. Als eerste de bril van het landgoed en de directe omgeving.

Als tweede de bril van de architect en de invloed van de initiatiefnemers, de gemeente en andere overheidsinstanties. Als derde de bril van de Achterhoekse cultuurhistorie en tenslotte de bril van de natuurliefhebber.

Daarbij wordt aandacht besteed aan de bijzondere planten en dieren die op de golfbaan voorkomen, het beheer van het gehele gebied en “waarom is de baan aangelegd zoals hij is”. Waarom wordt er gesnoeid, hoe wordt het bos beheerd, hoe gebeurt dat allemaal met respect voor de natuur, waarom zijn de biotopen zo belangrijk, wat leeft er in de sloten en vijvers?

Alle leden en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur voor een presentatie en estafettewandeling door de baan.

En! We nemen ook een kijkje bij het indrukwekkende machinepark van Agrec.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN!


Een speciale parkeerplaats voor de winnaars van de "maandbeker" Categorie 1 en Categorie 2 kennen we al enkele jaren. Echter! Onze winnaars van de Categorie 3 verdienen zeker net zo veel waardering en erkenning!

Daarom is afgelopen week een derde parkeerplaats gereserveerd voor de winnaars van deze categorie, waarvan we verwachten dat met het stijgen van de golf-vaardigheden, zij langzaamaan van parkeerplaats zullen "opschuiven" naar "positie 2 of 1".

Tijdens de Herendag op donderdag 13 juli sloeg Steef Wolterink een hole-in-one op hole 8.

Brengt het getal 13 dan toch geluk?

We feliciteren Steef met dit unieke feit en kunnen weer een naam toevoegen op het hole-in-one bord op onze "wall of fame".

Het "rondje Herendag" had hij er graag voor over. 

Zondag 9 juli jl. is de finale van de Matchplay Kampioenschappen gespeeld.

Bij de dames won Martine Rensen van Marga van Goethem op hole 15. Bij de heren speelden Reind Westerveld en Paul Wiegerink dit jaar wederom de finale, welke door Reind in een spannende wedstrijd uiteindelijk op hole 17 werd gewonnen. 

We feliciteren de winnaars met deze mooie prestatie. 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE DAMES.
KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE HEREN.


Vrijdagmiddag 7 juli werden we "getroffen" door een enorme wolkbreuk boven 't Zelle, waarbij binnen een half uur meer dan 40 mm regen viel.

Het gevolg? We konden niet anders dan de baan direct sluiten.

Op zaterdagmorgen vroeg is de eerste schade door de greenkeepers hersteld en konden de Matchplay Kampioenschappen "gewoon" doorgang vinden.

De foto is alleszeggend. Achteraf bleek deze hoosbui erg lokaal te zijn en was een paar kilometer van de baan geen druppel gevallen.

Jeugdcompetitie: J1 Kampioen, J2 tweede

Na een lastige eerste wedstrijd tegen Winterswijk (6-6) heeft onze J1 door het winnen van de volgende 3 wedstrijden (telkens met liefst 12-0!), net het kampioenschap voor de neus van Winterswijk "weggekaapt" en promoveert nu naar de eerste klasse.

Nadat de laatste speler binnen was, kon de duik in de vijver genomen worden.

Na 3 winstpartijen verloor J2 helaas in de afsluitende wedstrijd tegen de Rosendaelsche en werd daardoor tweede in zijn poule.

Wij feliciteren beide teams met het behaalde resultaat.

Zaterdag 8 juli krijgt het Matchplay Kampioenschap een vervolg voor de heren en de dames spelen de eerste wedstrijden.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA HEREN.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA DAMES.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring).


Wij zijn gewend, dat we zonder "in te loggen" de startlijsten van wedstrijden kunnen inzien.

Deze mogelijkheid hebben wij met ingang van de maand juli geblokkeerd.

Het tonen van een startlijst in een niet afgeschermde omgeving betekent in praktijk dat inzicht in de namen van de deelnemers "publiek" wordt en dat is in het kader van de "privacy-bescherming" niet wenselijk. 

"Publiek" betekent ook letterlijk dat startlijsten op google te vinden waren. Ons besluit is gebaseerd op reacties van eigen leden en vervelende gebeurtenissen, die men bij andere verenigingen heeft ervaren.

Uit de landelijke score-analyse in 2016 is gebleken dat spelers op een Shortgolf/Par3 baan gemiddeld meer Stablefordpunten behalen (heren 2-3, dames zelfs 5-6) dan op een grote baan.

Voor het beter vergelijkbaar kunnen maken van scores (Shortgolf/Par3 baan versus onze grote baan), wordt de Playing Handicap tabel voor de Shortgolf/Par3 baan per 3 juli 2017 aangepast.

U ontvangt vanaf maandag minder slagen bij het lopen van een ronde op de Shortgolf/Par3 baan. Klik hier voor de aangepaste tabel.

Zaterdag 1 juli start het Matchplay Kampioenschap voor de heren. Met 10 single handicap spelers en 5 spelers met een handicap onder de 5,0 hebben we kwalitatief gezien in jaren niet z’n sterke bezetting gehad. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

De dames starten op 8 juli met hun wedstrijden. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring). KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.


Enquete onder de leden

Onder de naam "PLAYERS 1ST" bieden de NGF, NVG en PGA golfbanen/clubs een structurele meting van hun klantevredenheid aan, gesplitst in een viertal doelgroepen.
Na een pilot met een 9-tal banen in 2016, maken inmiddels meer dan 60 golfbanen in Nederland gebruik van de enquête mogelijkheden die Players 1st biedt.Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met diverse "zuster-clubs", waaruit een unanieme tevredenheid naar voren is gekomen over de inzet van Players 1st.

Het bestuur heeft dan ook besloten, mede op basis van vragen tijdens meerdere Algemene Vergaderingen, gebruik te gaan maken van 3 van de 4 enquêtes: nieuwe golfers, bestaande leden en opzeggers.

De vierde groep betreft de greenfeespelers. Omdat van deze groep nog niet alle gegevens worden vastgelegd, hebben we besloten het aantal doelgroepen voorlopig tot de genoemde 3 te beperken.

Naar nieuwe golfers en bestaande leden wordt 3 keer per jaar een enquête verstuurd. Telkens 1/3 van het bestand, zodat iedereen slechts 1 keer per jaar benaderd wordt. De eerstvolgende verzending vindt plaats op 29 juni as. en elke enquête is volledig anoniem. Deze anonieme resultaten krijgen wij gepresenteerd in een interactief dashboard.

Het bestuur verwacht hiermee een volgende stap te kunnen zetten in ons programma "ledenbinding en ledenwerving" en rekent op uw steun door te reageren en de enquête in te vullen.

Vanwege de stevige wind werden niet al te hoge scores verwacht bij de jaarlijkse strijd om de Rabocup.

Niets was echter minder waar. Met maar liefst 47 punten werd Roelie Schroer overtuigend winnaar en mocht zij de wissel-trofee in ontvangst nemen.

De uitslag bij de leden:

1. Roelie Schroer (47); 2. Nancy Peters (44); 3. Wilfried Eggert (44); 4. Theo Groot Kormelink (38); 5. Anette Eggert (36).
 
De uitslag bij de VIP spelers:
1. J. Sandeman; 2. M. Vliet; 3. G. Simons.

Tijdens de zeer geslaagde wedstrijd om de "Rabocup" sloeg Andric van der Linden een hole-in-one op hole 15.

We feliciteren Andric met deze mooie prestatie en de club kan weer een naam toevoegen op het bord in het clubhuis.

De overige foto's van de dag en de uitslag volgen op korte termijn.

Annemieke van de Koppel (Graafschap-Lochem) en Luuk Verspaandonk (The Duke) zijn gisteren gehuldigd als winnaars in het Achterhoeks Open 2017.

Silke van Rooij ('t Zelle) werd gekroond als Achterhoeks Kampioen (geboren of wonend in de Achterhoek of lid van een Achterhoekse golfclub). Annemieke trok bij de dames ook deze titel naar zich toe.

Kijk op de website onder Achterhoeks Open voor de volledige uitslag en de winnaars in elk van de categorieën.

Rabocup 25 juni, vergeet niet in te schrijven

De Rabocup staat dit jaar geheel in het teken van ons jubileum en het getal 25 staat als thema centraal in dit bijzondere evenement.

Ieder lid kan dan ook meedoen op uitnodiging van de Rabobank (zonder bijbetaling!). U kunt nog inschrijven en de strijd aangaan voor een vermelding op "het Rabo-schild" in het clubhuis.

Er zijn dit jaar 25 prijzen te verdienen, we hebben plaats voor 25 Very Important Players (uw gasten) en de Zellerij serveert voor € 25,- in een 3-gangen uitvoering maar liefst 25 tapasgerechtjes.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Klik dan hier voor het programma en alle details.

En klik hier voor het menu.


AANVANGSTIJD GEWIJZIGD!

Op woensdag 21 juni start het Rabbit-programma (inloopwedstrijd) om 10.00 uur en NIET om 15.00 uur.

De verplaatsing naar de morgen heeft te maken met de RABO-wedstrijd (shotgun), die deze dag gepland staat op de wedstrijdbaan en het kunnen spreiden van het onderhoud op de wedstrijdbaan en de Shortgolf/Par3 baan.

Aanmelden kan vanaf 9.30 uur.

Door de hitte is ook deze wedstrijd ingekort tot 9-holes. De trotse winnaar Wim Zielman sloeg maar liefst 25 stableford punten bij elkaar.

De nummers 1 t/m 5 gaan op 17 juli naar de regionale "tussenronde" op de Edese golfclub om te strijden om een plaats in de finaleronde op 7 augustus, welke gehouden wordt op de Heemskerkse golfclub.

De bijdrage van de Opa's aan de Old Grand Dad organisatie (minimaal € 20,- per jaar) gaat naar instellingen die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aan het sporten brengt en houdt.

Klik hier voor "het verslag van de dag".

Op 29 mei streden 22 oma's om de jaarlijkse winnaarsbokaal EN om de afvaardiging naar de landelijke finale op 4 augustus op Harderwold.

Naast de strijd om de prijzen was er op hole 17 de gelegenheid om balletje-balletje te spelen, met een stevige champignon als inzet.

Naast winnares Carin Fransen plaatsten Roelie Schroer en Ingrid Boelaars zich voor de landelijke finale, waarin wij de dames heel veel succes wensen.

Klik hier voor "het verslag van de dag".

De opbrengst van de dag voor SOS-Kinderdorpen?

Maar liefst € 335,- mocht Joos Bakker overmaken. Top bij elkaar gebracht dames!


Strokeplay Kampioenschap Shortgolf/Par3

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is op 't Zelle gestreden om het "Shortgolf/Par3 Strokeplay Kampioenschap".

Door een maximum aantal enthousiaste deelnemers werd in 2 categoriën gestreden om de prijzen (bruto score en netto score).

In de categorie "netto" wist Moniek Boerakker in een noodzakelijk play-off tegen André Schel de eerste plaats op te eisen, met Marcel Zwaanenburg op de derde plaats.
In de categorie bruto was het de jeugd die de toon zette met Bas Lenselink als winnaar, Guus Snelder op de tweede plaats en Erik-Jan Mulders  op de derde plaats.

De hole-in-one van Bas op hole 7 mag niet onvermeld blijven.

Wij feliciteren alle winnaars en bedanken de wedstrijdleiding voor dit geslaagde toernooi.

KLIK HIER VOOR DE COMPLETE UITSLAG.

Al jaren hebben we in de aanloop naar de zomer op een aantal plaatsen last van de eiken-processierups (voorbeeld is op hole-8 afslagplaats).
 
Dit jaar hebben we besloten om preventief maatregelen te nemen om te onderzoeken of dat voldoende effect heeft in de gedachte "beter voorkomen dan genezen".

Woensdag 31 mei (i.p.v. 29 mei) vindt deze preventieve behandeling plaats op diverse plaatsen in de baan (tussen 5.00 uur en 6.00 uur in de morgen).

Nieuw Kassasysteem (1e update)

Inmiddels zijn we bijna een week "onderweg" met het nieuwe kassasysteem bij de Zellerij en dat betekent dat het tijd is voor een eerste "update van de bevindingen".

De synchronisatie van de ledengegevens is goed verlopen en alle relevante wijzigingen in het ledenbestand van de Vereniging komen automatisch ook terecht in het nieuwe kassasysteem.

De synchronisatie van de ledensaldi is in 2 stappen uitgevoerd en alle controles geven aan, dat dit goed is verlopen.

De handhelds zijn in gebruik genomen en de bestellingen worden automatisch vanaf het terras "doorgeseind" naar bar en keuken.
Omdat we op dit punt nog wat storingen tegenkwamen, worden de handhelds komende week door de leverancier vervangen.

De "Mijn Zellerij" omgeving is getest en in gebruik genomen. U kunt uw verbruik direct volgen op uw telefoon, laptop, tablet of PC. Ook kunt u in deze omgeving direct uw saldo opwaarderen.

Testen? Klik dan op de volgende link: https://gczelle.mydealz.nl.

U logt in met uw e-mailadres en wachtwoord, waarmee u ook inlogt op de website van de Vereniging. "Onder water" vindt door een verbinding met de ledenadministartie controle plaats op uw inloggegevens (deze zijn voor alle duidelijkheid dus NIET gedeeld met het nieuwe kassasysteem).

En natuurlijk komen we in de praktijk nog een aantal vraagstukken tegen, die opgelost moeten worden. Maar met de inbreng van de vele gebruikers afgelopen week, hebben we de meeste aandachtspunten al in het vizier of al opgelost.

Wij danken u nogmaals voor uw begrip in deze overgangsfase.

Na de eerste 3 wedstrijden te hebben gewonnen, mocht Heren 2 (27 holes competitie) op 7 mei in Zwolle aantreden voor de slotwedstrijd tegen de directe concurrent Rosendaelsche-3.

Na een spannende wedstrijd trokken onze heren met 10-8 aan het langste eind en dwongen daarmee promotie af naar de tweede klasse.

Wij feliciteren Heren 2 met dit mooie resultaat.

Heren 1 (27 holes competitie) doet een stapje terug uit de tweede klasse, dus de teams "wisselen stuivertje".


Nieuw Kassasysteem Horeca

We zijn erg blij te kunnen melden, dat op maandag 22 mei het kassasysteem van de Zellerij wordt vervangen.

Het nieuwe systeem is uitgerust met de mogelijkheden van de huidige tijd, waaronder "handhelds" (directe opname bestellingen op het terras). 

Dit betekent ook dat de ledengegevens en actuele horeca-tegoeden gesynchroniseerd moeten worden. De daarmee gepaard gaande (controle) werkzaamheden zullen ongetwijfeld op een aantal momenten tot enige overlast kunnen leiden.
Wij vragen hiervoor uw begrip.

Een groot voordeel van het nieuwe systeem wordt het automatisch kunnen herkennen en lezen van uw NGF-pasje. Golfclub 't Zelle heeft als één van de eerste verenigingen in Nederland afgelopen jaar al opdracht gegeven om de NGF-pasjes met een chip uit te rusten. Dat kunt u zien aan de kleine "c" die achterop uw pasje staat (linksonder).

Wij verwachten, dat hiermee uw bestellingen sneller afgewikkeld gaan worden, een wens van velen. 

Komende week zullen wij u verder informeren over de mogelijkheden van het nieuwe kassasysteem.

Zorgt u er voor dat u altijd uw golfpasje bij de hand heeft?

Ons Dames 1 team heeft dit jaar vanaf de eerste t/m de laatste wedstrijd fel strijd geleverd om de punten. En met succes! Zij wisten zich te handhaven in de 1e klasse, hetgeen een uitstekende prestatie is.

De competitie was zwaar dit jaar en het niveau van de teams lag dicht bij elkaar. Elke wedstrijd weer kon de balans de ene kant of de andere kant doorslaan. De uitslagen zeggen genoeg, 10-8 verlies tegen de kampioenen (Sallandsche), 2x 9-9 en de laatste wedstrijd 10-8 winst, toch nog 3e in de poule geworden.

Chapeau dames!


De laatste wedstrijd van ons Heren 1 team moest gewonnen worden om in ieder geval gelijk te komen met de concurrenten "de Twenstche"  en "de Koepel".

Met de klinkende 18-0 overwinning op Winterswijk werd elke rekenmeester "in partijpunten" de mond gesnoerd en was het kampioenschap een feit.

Wij feliciteren het team met deze prachtige overwinning en wensen hen volgend jaar veel succes in de 1e klasse, waar 't Zelle voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd zal zijn.

Inschrijving Achterhoeks Open

Het aantal inschrijvingen voor het Achterhoeks Open nadert de grens van 200 deelnemers.

Nog niet aangemeld?

Klik hier om u in te schrijven voor het Achterhoeks Open 2017!

Het 25-jarig jubileum begint langzaamaan te leven.

Op de website is plaats gemaakt voor een FEESTBOEK, dat van week tot week wordt bijgewerkt (het eerste interview met Gijs van Dorth is inmiddels geplaatst), er staat een prachtige bak met viooltjes bij de toegang tot het complex, de commissie is in de archieven gedoken om oude foto's boven tafel te halen, inmiddels hebben al 125 leden gebruik gemaakt van de voucher-jubileum-aanbieding, etc..

Kortom, langzaamaan wordt gebouwd richting eind augustus, wanneer we ons jubileum officieel vieren.

Bent u vandaag op de club geweest en heeft u een kopje koffie of thee gedronken?

Jan Krijgh en zijn team hebben ons daarbij geheel "in jubileum-stijl" getrakteerd op bonbonnetjes van Chocolaterie Magdalena ter ere van ons 25-jarig jubileum!

Op de website is ook de "button" FEESTBOEK (in de blauwe navigatiebalk) gelanceerd, waar u door de jubileumcommissie de komende maanden op de hoogte wordt gehouden van de planning voor de feestweek, diverse interviews met leden van het eerste uur, foto's uit "de oude doos", etc.

Heeft u vragen voor de commissie of tips/aanbevelingen?

Meld het ons via info@gczelle.nl.

Programma Jubileumweek

Het programmaboekje is gedrukt en ligt in het clubhuis klaar voor alle belangstellenden (in de hal en/of het secretariaat).

Nieuwsgierig geworden en komt u voorlopig niet in het clubhuis? Of heeft u liever een digitale versie?

KLIK DAN HIER OM HET PROGRAMMABOEKJE TE DOWNLOADEN.

Op maandag 28 augustus organiseren we op 't Zelle een "Natuurdag" in het teken van de prachtige omgeving van onze golfbaan.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE IN HET PROGRAMMABOEKJE.

Alle leden en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur voor een presentatie en estafettewandeling door de baan.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN!

Wij nodigen u en uw partner van harte uit voor het slotfeest op 2 september (19.30 uur - 23.30 uur). De kosten bedragen € 20,- per persoon (graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL86RABO0327436751 t.n.v. Golfclub 't Zelle onder vermelding van uw naam).

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR HET SLOTFEEST.


Golfmarkt is een blad, dat vol staat met statistieken, trends en ontwikkelingen (zoals de naam al zegt, geheel gerelateerd aan de golfmarkt).

Het blad verschijnt tweemaal per jaar in een relatief kleine oplage en wordt door de NGF verspreid naar NGF vrijwilligers, besturen van golfclubs, golfprofessionals, etc..

In de eerste editie van 2017 staat een interview met onze voorzitter, dat eind januari is afgenomen.

We vinden het een eer, dat we als golfclub hiervoor zijn gevraagd.

Klik hier voor een PDF weergave van dit interview.

Golfmarkt is ook digitaal te lezen.

Klik hier voor de online versie van het blad Golfmarkt.

Vanaf vandaag heeft de golfclub nog maar één centraal nummer: 0575-467533!

Naast de bereikbaarheid van de horeca via dit centrale nummer, kan de Zellerij ook gebeld worden via: 0575-467770.

Het nieuwe keuzemenu kort samengevat: 1 voor de shop, 2 voor het secretariaat, 3 voor de horeca en 4 voor de baaninformatie. 

VANAF VANDAAG KENNEN WE GEEN APART BAANINFORMATIENUMMER MEER!Op donderdag 5 januari is ook de tweede ballenautomaat voorzien van het e-Range systeem, waarbij gebruik gemaakt wordt van een ballensleutel i.p.v. een ballenkaart.

Daarmee behoort het gebruik van ballenkaarten op onze golfclub definittief tot de verleden tijd.

U kunt overigens nog steeds ballen tappen met munten van 50 eurocent (linker automaat) of één euro (rechter ballenautomaat).

Heeft u nog tikken op uw ballenkaart staan? Kom dan even langs op het secretariaat voor verrekening.

De ballensleutels zijn tegen een borg van 7,50 euro ook op het secretariaat op te halen (worden op naam gezet).

Op hole 1, op weg naar je bal
Hoor je ineens een doffe knal

Vlak achter je valt een vis uit de lucht
Gedropt door een reiger in zijn vlucht

Even ben je van je stuk, ofwel van slag
En vraagt je af "was dat droppen zonder strafslag"?

Het op 23 december waargebeurde feit
Overkwam de familie Oude Egberink, 09.30 uur Nederlandse tijd

Hoofdsponsorschap Rabobank met 2 jaar verlengd

Op 22 december jl. is de handtekening gezet onder het Hoofdsponsorcontract tussen de Rabobank en Vereniging golfclub 't Zelle voor de komende 2 jaren.

Namens de Rabobank tekenden mevrouw Wendy Verlaan, Directievoorzitter Rabobank Graafschap en de heer Ronald van Wetering, Directeur Bedrijven Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek.

Namens de Vereniging tekenden Anette Eggert-Wallerbos (secretaris) en Paul Baumann (voorzitter).

Wij zijn erg blij met de gesloten overeenkomst en de zekerheid dat het hoofdsponsorschap ook voor de komende twee jaren is verzekerd.

Na het ondertekenen hebben wij een toost uitgebracht in aanwezigheid van onze vaste accountmanager bij de Rabobank, de heer Hans Horstink.

Hoeveel trolleysporen telt u hier over de WINTERGREEN, welke gemarkeerd is als GUR door de blauwe paal?

Welke sporen horen hier niet thuis?

We voelen ons af en toe een schoolmeester en dat kan toch echt niet de bedoeling zijn met 99,8% volwassen "leden en bezoekers".

Na de eerdere oproep om de balinslagen op de greens te repareren, doen we nu een oproep om de bunkers aan te harken.

Het aantal bunkers waarin voetstappen stonden was het afgelopen weekend niet meer op 2 handen te tellen.

Natuurlijk zien wij ook, dat de konijnen en reeën de bunkers als speelplaats gebruiken en flink om kunnen woelen, maar dat wil niet zeggen dat we onze voetstappen niet meer hoeven "weg te harken".

Goed aangeharkte bunkers bevorderen het spelplezier van ons allen!

We zijn tenslotte zelf de veroorzaker, want konijnenen die golfschoenen dragen zijn nog niet ontdekt.

Wintergreens en nogmaals de regels

In de winterperiode wordt elke dag opnieuw bepaald of de vlaggen op de 18-holes baan op zomergreens kunnen staan of dat we kiezen voor wintergreens.

TIJDENS DE DAG WORDT DAT NIET MEER GEWIJZIGD.

Het positieve gevolg is dat de 18-holes baan zo veel mogelijk bespeelbaar is (er kan al vroeg gestart worden en herkeuringen worden beperkt).

Het nadeel is dat, bij oplopende temperaturen gedurende de dag, de vlag toch op wintergreens blijft staan, wanneer dat in de ochtend de keuze is geweest.

Klik hier voor de winterregels 2016-2017!

HET IS VERBODEN VAN WINTERGREENS TE SLAAN (TOT GUR VERKLAARD EN MET BLAUWE PAAL GEMARKEERD GEBIED WANNEER DE VLAG OP DE ZOMERGREEN STAAT)! 

OP HOLE 11 TROFFEN WE 2 DIVOTS AAN OP DE WINTERGREEN!

Op vrijdag 16 december is de Zellerij gesloten om 15.30 uur i.v.m. de Kerstborrel met onze Kernpartners.

Op 24 december sluit de Zellerij om 16.00 uur tot 2e Kerstdag 12.00 uur.

Op oudjaarsdag sluit de Zellerij om 15.00 uur om u vervolgens op 3 januari weer welkom te heten.

Dit weekend stonden de vlaggen weer op zomergreens en was ook de Par3 baan weer geopend. Een heerlijk gevoel na ruim een week op wintergreens te hebben gespeeld.

Het wat zachtere weer heeft echter ook invloed op de bal-inslagen en die waren vandaag dan ook niet moeilijk te vinden. Althans voor de meesten onder ons, want er bleven er nog heel wat "over".

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Van 1 december 2016 t/m 19 maart 2017 zijn op golfbaan 't Zelle de winterregels van kracht. Dit betekent VERPLICHT afslaan vanaf ROOD.

Bij de eerste keuring van de dag wordt bepaald of de vlaggen die dag op zomergreens staan of wintergreens (afhankelijk van de weers- en baanomstandigheden).

Klik hier voor de Winterregels 2016-2017!

De NGF heeft via Golf.nl ook een kort filmpje op Youtube gezet over het waarom van wintergreens.

In de periode november 2016 t/m februari 2017 is de golfshop op maandag gesloten.

Van dinsdag t/m zondag is de golfshop geopend van 09.30 uur t/m 14.30 uur.

Voor het boeken of afmelden van lessen kunt u tijdens de openingstijden van de shop bellen naar 0575-467533 (keuze 1) en buiten de openingstijden naar:

06-51619564 (Marco) of
06-20957572 (Richard).

Tijdens de Herendag op 10 november sloeg Gerard Mantel met de nodige getuigen een hole-in-one op hole 15.

Met felicitaties, gejuich en gezang werd hij aan het eind van de wedstrijd in het clubhuis onthaald door de 35 aanwezige mannen.

Een rondje was het gevolg onder het zingen van "ein prosit". 

Wie wordt de volgende? In net iets meer dan 12 maanden al 6 namen op het bord, dat belooft wat voor de komende jaren.

Gerard: GEFELICITEERD!

Vanaf 1 november 2016 t/m 19 maart 2017 zijn flights van 4 de gehele dag toegestaan, zowel vanaf hole 1 als vanaf hole 10.

Het spreekt vanzelf, dat de etiquette om snellere flights door te laten, van toepassing blijft.

Let wel! Het toestaan van "4-ballen" staat los van de ingangsdatum van de Winterregels. Deze gaan in op 1 december 2016, tenzij het weer ons tot andere besluiten dwingt.

Klik hier voor de Winterregels.

Op 28 oktober mochten we een prachtige bos bloemen overhandigen aan Anke Groote Haar en haar verwelkomen als 100e nieuwe lid in 2016.

Anke heeft zich aangemeld als 9-holes lid en vond de huldiging zo leuk, dat zij 's middags spontaan 2 taarten kwam brengen voor de medewerkers, die met hulp van aanwezigen tot de laatste kruimel opgingen.

De thermometer in de hal is aangepast, voorzien van een smiley, want we zijn er bijzonder trots op en blij mee, dat we ook dit jaar de grens van 100 nieuwe leden weer hebben gehaald.

Dank aan allen, die daar een bijdrage aan hebben geleverd.

Tijdens de afsluitende damesdag op 25 oktober werd Ien Hillebrand voor het tweede achtereenvolgende jaar gehuldigd als damesdag-golfster van het jaar 2016.

Ien wist deze titel "in de wacht te slepen", door als trouw bezoekster van de damesdag regelmatig punten te verzamelen.

Op de laatste dag kon zij nog ingehaald worden door Tinie van der Werf, maar met goed spel wist Ien ook onder deze druk te presteren.

Na de succesvolle INLOOP maandagen in de afgelopen maanden, hebben we (mede op verzoek van de deelnemers) besloten om dit in de WINTERMAANDEN (november 2016 t/m maart 2017) voort te zetten en zoals we gewend waren: 2 keer per maand. 

De eerste inloop maandagen zijn gepland op 7 en 21 november en de overige data zullen spoedig volgen.

We spelen 9-holesin een gezellige en ontspannen sfeer.

SPEELT U OOK MEE?

Klik hier voor de flyer met alle relevante informatie.


De regelquiz voor 't Zelle is vandaag weer geactiveerd!

Er staat elke week weer een nieuwe vraag voor u klaar. Kijk onder ledeninformatie op de website en u ziet de regelquiz in de blauwe balk staan.

Wij wensen u veel uitdaging en veel plezier bij het beantwoorden.

Afgelopen weekend hebben Ché de Bake en Marco Wielinga de Double Matchplay Trofee gewonnen. Hiermee worden zij de jongste winnaars ooit van deze wedstrijd.

De finale was spannend van begin tot eind, met een noodzakelijke play-off tegen Rob en Paul Wiecherink.

Wij zijn trots op onze talenten en het feit dat 3 "mannen" van Golfteam 't Zelle in de finale stonden zegt genoeg.

Klik hier voor het hele verslag.


Heeft u al loten gekocht of besteld?

Onze jeugdleden benaderen vrienden, familie, kennissen en buurt voor het kopen van loten in de GROTE CLUBACTIE om daarmee extra inkomsten te genereren voor ons jeugdprogramma. 


Wist u dat 80% van de opbrengst van de door onze jeugd verkochte loten weer terug vloeit naar de vereniging?

Koopt u een lot?

Dan maakt u bovendien kans op een aantal mooie prijzen. 

Wij steunen deze actie van harte. U Ook?

Klik hier om door te linken naar de steunpagina van 't Zelle en bestel uw loten vandaag nog online (dit jaar voor het eerst mogelijk).

Nu de eerste nachtvorst is gesignaleerd en we ons weer wat dikker kleden, brengen we het volgende graag onder uw aandacht.

Is er kans op nachtvorst en heeft u een vroege starttijd? Controleer dan de baanstatus op de website of bel met het baaninformatienummer (0575-467515).

De baan kan dan namelijk gesloten zijn en pas op een later tijdstip open gaan. Houdt u er ook rekening mee, dat starttijden vervallen als de baan gesloten is en dat u opnieuw een starttijd moet reserveren?

Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober wordt op de 4 Achterhoekse golfbanen "Lochem, Winterswijk, Keppel en 't Zelle" het 4-banen toernooi gespeeld.

U speelt beide dagen en op elke speeldag speelt u een 9-holes ronde (shotgun) op 2 van de deelnemende banen (dus tussen de beide rondes in, verhuist u van golfbaan a naar golfbaan b).

Per golfclub kunnen maximaal 20 spelers/speelsters deelnemen en de maximale exact handicap is op 36.0 vastgesteld. 

De kosten voor deelname aan dit golftoernooi bedragen € 35,-. Horecakosten komen voor eigen rekening.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! De baan waarop u in de ochtend start wordt bekend gemaakt NA het sluiten van de inschrijvingen.

Klik hier voor de flyer.


Op maandag 26 september sloeg Mieke van Galen tijdens een 18-holes ronde een hole-in-one op hole 15.

Nog volledig beduusd gaf ze na het "speelrondje" een "rondje uit de fles en tap" en nam de felicitaties van de aanwezigen in ontvangst plus de bloemen, die snel waren geregeld door de aanwezige dames.

Wij feliciteren Mieke met deze bijzondere gebeurtenis.

Klik hier voor ons hole-in-one reglement.

In oktober worden de laatste twee wedstrijden (inloop) over 9-holes "MIXED SENIOREN" gespeeld. 

Tot nu toe zijn de middagen goed bezocht, de belangstelling groeit en er melden zich steeds nieuwe spelers/sters aan om mee te doen.

Speelt u de laatste wedstrijden op 3 en 17 oktober ook mee?

Vanaf 12.30 uur kunt u zich melden aan de wedstrijdtafel en om 13.30 start de eerste flight.

Wees er op tijd bij en neem vooral ook iemand mee, die nog niet eerder heeft meegedaan.

De wedstrijdleiding (Paul & Wiesje) heet u graag welkom.

Gezien de groeiende belangstelling, zal de organisatie deze gezellige wedstrijden ook volgend jaar op de kalender laten zetten.

Kijk op onze website onder Ledeninformatie/Competitie of klik hier voor het inschrijfformulier en meer informatie.

Let wel! De inschrijving sluit 9 oktober.

Ingrid en Reind Kampioen Strokeplay

Afgelopen weekend is onder warme omstandigheden het Strokeplay Kampioenschap op ’t Zelle gespeeld, wat door velen gezien wordt als hèt belangrijkste kampioenschap van het jaar. EN HET WAS NOG NOOIT ZO SPANNEND!

Klik hier voor het verslag van het kampioenschap, INCLUSIEF HET SENIOREN KAMPIOENSCHAP, dat we dit jaar in ere hebben hersteld en Klik hier voor de volledige uitslag.

Wij feliciteren alle winnaars met het behaalde resultaat. Ook bedanken we bij deze de greenkeepers voor de goede greens, de behulpzaamheid van de marshals en de leden die ons doorlieten tijdens de play-off.

De wedstrijdcommissie


Op zondag 4 september heeft de Jeugd het jaarlijks Strokeplay Kampioenschap gespeeld in verschillende categorieën.

De 18-holes wedstrijd is met ruime voorsprong gewonnen door Jordi Keurntjes met een score waar menigeen van droomt: +3!

Bas Lenselink werd 2e (ronde +15) en Guus Snelder werd 3e (ronde +16).

In de 9-holes wedstrijd ging de overwinning naar Jorrit Amerongen, met Daniel Hulsman op de 2e plaats en Nick Mos op de 3e plaats.

De wedstrijd op de Par3 baan werd gewonnen door Koen Verbeek met Tycho van Doorn op de 2e plaats.

Thijs Lubbers viel op met zijn eagle op hole 3.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd.

De inloopwedstrijden 9-holes voor golfers/sters met handicap 33-34 t/m 54 worden dit jaar goed bezocht.

Inmiddels hebben al 47 personen één of meerdere keren deelgenomen onder begeleiding van ervaren spelers/sters, waarvan sommigen zich al 3 of 4 keer hebben gemeld.

In augustus zijn er weer twee zaterdagmiddagen voor u gereserveerd. De wedstrijden worden als zeer leerzaam ervaren en de gezelligheid gaat daarmee hand in hand.

Schroom niet wanneer u nog maar net geslaagd bent voor het examen, maar speel gezellig mee.

De eerstvolgende data zijn 13 en 27 augustus, waarna we in de komende maanden vervolgen met 10 en 24 september en afsluiten op 8 en 22 oktober.

IK HOOP VELEN VAN U TE MOGEN VERWELKOMEN.

Namens de organisatie
Paul van Haandel


Wegwerkzaamheden Varsselring

LET OP! De wegen die deel uitmaken van de Varsselring zijn gesloten van 22 augustus t/m 16 september!

Komende vanuit de richting Doetinchem, Keppel/Hummelo kiest men of voor de aanrijroute HENGELO richting RUURLO of voor ZELHEM richting RUURLO (afslag Veldhoek).

In de Achterhoek-Twente Tour voor spelers/sters met handicap 0-11.9 zijn inmiddels 2 van de 4 wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd vond plaats bij de Twentsche golfclub op zaterdag 18 juni en de tweede afgelopen weekend bij G&CC Winterswijk (31 juli). Aan deze laatste wedstrijden deden liefst 27 spelers/sters mee.

Klik hier voor de tussenstand na 2 wedstrijden.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 14 augustus bij de Keppelse golfclub, waarna de laatste wedstrijd wordt gespeeld op 't Zelle op zondag 25 september.

Bij de dames gaat Ingrid Vollema met een flinke voorsprong aan de leiding. Bij de heren zit de top-5 nog dicht op elkaar en kan dit nog alle kanten uitgaan. Reind Westerveld staat op de derde plaats met slechts 7 punten achterstand op de nummer 1.

Op 30 juli is het Matchplay Kampioenschap Par3 gespeeld met 27 deelnemers/sters.

Een bijzonder toernooi dat sinds 2015 gemengd (M/V) wordt georganiseerd en waarbij de brede spreiding van de deelnemende handicaps opvalt.

In categorie 1 wist Franc Scheerder de overwinning naar zich toe te trekken, in categorie 2 won Nancy Peters en in categorie 3 won Wilma Scheerder.

Klik hier voor het verslag van de wedstrijdcommissie.

Op 2, 9 en 10 juli is door een groot aantal deelnemers gestreden om het Matchplay Kampioenschap.

Na diverse spannende wedstrijden stonden uiteindelijk Ingrid Vollema en Cynthia Arnoldus tegenover elkaar in de damesfinale en Reind Westerveld en Paul Wiecherink mochten de strijd aangaan bij de heren.

Ingrid en Reind feliciteren we met het kampioenschap.

Klik hier voor het verslag van de wedstrijdcommissie.

Op maandag 4 juli was GOLF.NL bij ons op bezoek voor een impressie/beoordeling (inclusief filmopname) van onze golfbaan. Voor de beoordeling maakt GOLF.NL gebruik van golfers/sters die zich daarvoor hebben opgegeven.

We kijken belangstellend uit naar de impressie, die zowel op de website van GOLF.NL als in het blad geplaatst zal worden. De reacties die we gisteren terug kregen waren in ieder geval positief. Zodra we weten wanneer het artikel geplaatst wordt, krijgt u nader bericht.

Regelmatig ontvangt het bestuur ideeën en uitgewerkte voorstellen voor de opzet van specifieke wedstrijden.

Een gezelligheidswedstrijd voor dames en heren over 9-holes is daar een voorbeeld van en om dit goed uit te kunnen testen hebben we de komende 4 maanden in totaal 7 wedstrijden op de kalender gezet.

Standaard maandagmiddag, eens in de 2 weken, met een uitzondering in september vanwege de reeds bestaande planning. Afwisselend wordt op beide lussen gespeeld.

De eerste wedstrijd vindt plaats op maandag 4 juli om 14.30 uur, inschrijven vanaf 13.30 uur. Alle andere wedstrijden starten we om 13.30 uur (inschrijven vanaf 12.30 uur).

Klik hier voor de flyer.

De wedstrijdleiding is in handen van Paul van Haandel, Wiesje Alewijnse, Tijmen Titzing en Marian de Wolff.


De sterk wisselende weersomstandigheden sinds begin dit jaar, maken het noodzakelijk om op korte termijn extra werkzaamheden uit te voeren op de greens en foregreens om de kwaliteit daarvan op peil te houden.

Door vervilting onder het gras is er een dikke zachte laag ontstaan, waarin praktisch geen water meer wordt opgenomen.

Als gevolg hiervan moeten wij alle greens en foregreens extra prikken en bezanden. Hierdoor zal het zo zijn dat er vanaf maandag 20 juni a.s. (als het weer dat toelaat) elke dag een hole op wintergreens staat. De baan blijft gewoon qualifying. 


Vandaag is de nieuwsbrief van Juni verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met het secretariaat om uw e-mail adres te controleren.

Klik hier voor de digitale versie.

Matchplay Kampioenschap, inschrijving geopend

Op 2, 9 en 10 juli worden de clubkampioenschappen Matchplay voor de heren en dames gespeeld. 

De eerste en tweede ronde worden afhankelijk van het aantal deelnemers op 2 juli gespeeld. Nieuw is dit jaar dat indien beide spelers van een wedstrijd uit de eerste ronde, liever in de week ervoor de wedstrijd al willen spelen, dat men dit dan onderling mag vaststellen. Hiermee kan men bijvoorbeeld voorkomen dat men op 2 juli 2 wedstrijden moet spelen. Indien één van beide niet kan dan wordt er gewoon gespeeld op 2 juli.

Op 9 juli spelen we de kwartfinales en op 10 juli de halve finales en de finale. De uiterste datum van inschrijven is vastgesteld op 27 juni om 18:00 uur, zodat de indeling ook op 27 juni gepubliceerd kan worden.

Klik hier voor het reglement.

Ondanks alle voorspellingen is het gisteren praktisch droog gebleven, konden we buiten de prijsuitreiking doen, genieten van de BBQ en alle sponsoren, greenkeepers, vrijwilligers, organisatie en anderen die zich ingezet hebben, hartelijk bedanken.

Het was een mooie finale met als trotse Achterhoeks Open Kampioenen Coos Erdman en Simon Simonse.

Ga voor de foto's naar de website: www.ao.gczelle.nl.

Klik hier voor alle uitslagen van de finaledag.

Op 27 mei is op 't Zelle de "Inloophuis Golfdag" gespeeld. Dorothé Hammecher mocht namens het Inloophuis uit handen van de organisatie een cheque van zo'n € 5.000,- in ontvangst nemen.

Het Inloophuis Oude IJssel (Doetinchem) is een huis voor mensen, die leven met kanker. Je kunt er terecht voor een goed gesprek, een ontspannende activiteit, een lezing of gewoon een kopje koffie.

Klik hier voor meer informatie over het Inloophuis.


De voorondes zijn gespeeld, de cut is vastgesteld, de deelnemers aan de finale hebben bericht ontvangen dat zij "door zijn" en de voorbereidingen voor de finaledag liggen op schema.

Kortom, we kijken vol verwachting (en ook wel met spanning) uit naar de apotheose van de 10e editie van het Achterhoeks Open.

Het is toegestaan om met de flights mee te lopen en via Twitter en de borden bij hole 9 wordt u op de hoogte gehouden van de tussenstanden.

U komt toch ook even sfeer proeven en genieten van het mooie wagenpark dat hoofdsponsor Audi Doetinchem heeft neergezet?

Gaat de hole-in-one vallen op 15? Gaan onze eigen leden er met de kampioenstitel vandoor?

Maak het live mee en kom naar 't Zelle as zondag.

Op zaterdag 11 juni staat de eerste inloopwedstrijd van de maand juni op de kalender (de 4e van het jaar), bestemd voor de handicapcategorie 33-54.

Ook dit jaar wordt er met veel enthousiasme deelgenomen aan deze wedstrijden en de eerste inschrijvingen voor komende zaterdag zijn al binnen.

Komt u ook? Onder begeleiding van een ervaren golfer loopt u 9 holes op de grote baan, wat door de deelnemers als zeer leerzaam wordt ervaren.

Bovendien is het gezellig om op zaterdagmiddag met elkaar een ronde te lopen en erna onder het genot van een drankje de scorekaarten in te vullen en wat na te praten.

Wilt u blijven eten? De Zellerij zorgt voor een dagschotel.

Meld u nu aan, klik hier.Het Achterhoeks Jeugd Open is dit jaar gewonnen door Piet Hein Bakkenes van de Hilversumsche golfclub.

Paul Wiecherink (golfclub 't Zelle) werd achter Piet Hein tweede in de bruto rangschikking Categorie I, maar eerste in de netto rangschikking.

Een mooie prestatie! Naast onze felicitaties aan de verschillende winnaars gaat onze dank naar de organisatie, die weer heel wat werk heeft moeten verzetten om dit toernooi voor de achtste keer te organiseren en naar naar de hoofdsponsor BAX advocaten.

Klik hier voor de gehele uitslag.

Klik hier voor de fotogalerij op de Zelle Jeugd website.

Op 6 juni wordt de N316 afgesloten vanaf de komgrens van Doetinchem tot de rotonde Velswijk/N330 Hummeloseweg. 

Komt u normaal via deze aanrijroute naar 't Zelle, dan wordt u omgeleid via Zelhem. Houd u rekening met extra reistijd?

Klik hier voor meer informatie.

Afgelopen vrijdag kwam in het nieuws dat de Special Olympics 2018 (voor mensen met een verstandelijke beperking) toegekend zijn aan de Achterhoek. In zowel de dagbladen als de diverse huis-aan-huis bladen is hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Golf is één van de sporten en 't Zelle wordt met naam genoemd als DE LOCATIE voor dat sportonderdeel. Zover is het nog lang niet en de locatie staat nog open, maar het leek ons goed u deze kleine toelichting te geven op de publicaties.

Kijk ook eens op www.specialolympicsachterhoek2018.nl 

Vandaag is er weer heel veel werk verricht door de tuinploeg.

Geschoffeld, onkruid verwijderd, gesnoeid, straatkanten bijgewerkt, etc.

De baan ligt er prima bij ondanks de hoosbuien van gisteren en het aftellen op de "laatste vingers" is begonnen.

Dank aan alle helpende handen van vandaag.

Hierbij feliciteren wij Dames-1 (27-holes competitie) met de vandaag behaalde promotie naar de Hoofdklasse.

Een super prestatie van het team, bestaande uit: Nancy Peters, Marga van Goethem, Martine Rensen, Gemma Leemreis, Yvonne Steenblik, Inge Pellenberg (v.l.n.r.) en Petra Lubbers (vandaag niet gespeeld).

Uiteindelijk werd de Westfriese golfclub door onze in topvorm verkerende dames in de promotiewedstrijd vandaag met 15-3 verslagen.

Op 2, 3 en 4 juni vindt op Landgoed Zelle een culturele activiteit in de buitenlucht plaats onder de vlag van de al jarenlang succesvolle formule “Tuin der Lusten”.

Op deze drie avonden kunnen steeds 200 personen genieten van een diner in de buitenlucht, gecombineerd met twee verrassende theatervoorstellingen.

In het prgramma is er alle tijd voor heerlijk dineren en geniet u met een klein publiek van de voorstellingen van HURyCan en Compagnie Woest, waarin ook het Landgoed "ervaren wordt".

Klik hier voor de website en meer informatie over deze bijzondere activiteit.

De kosten bedragen per persoon € 38,50, incl. diner.

De Tuin der Lusten opent haar poorten dagelijks om 18:00 uur. Het programma begint om 19:00 uur en eindigt rond 23:30 uur.

Trek stevige schoenen aan. De voorstellingen gaan ook door bij minder goed weer.


Het aantal inschrijvingen voor het Achterhoeks Open is op bijna 260 uitgekomen en daarmee is het toernooi praktisch volgeboekt!

Ook dit speciale lustrumjaar rekenen we weer op een prachtig evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot HET toernooi in de Achterhoek.

Klik hier voor de website van het Achterhoeks Open.

Klik hier voor de startlijsten voor de voorrondes op 4, 5 en 6 juni die uiterlijk dinsdag 31 mei gepubliceerd zullen worden.


Ook het Heren-1 team dat in de 27-holes competitie speelt, is afgelopen weekend kampioen geworden.

Daarmee staat de teller inmiddels op 3, een resultaat waar we trost op mogen zijn, zeker gezien het feit dat het hier om drie eerste teams gaat.

Ook dit team feliciteren we van harte met het behaalde resultaat. Chapeau.

De duik in het water kon niet niet uitblijven. Klik hier voor het bewijs op video.

Op 27 mei wordt op onze golfbaan de "Inloophuis Golfdag" gespeeld. 

Het Inloophuis Oude IJssel (Doetinchem) is een huis voor mensen, die leven met kanker. Je kunt er terecht voor een goed gesprek, een ontspannende activiteit, een lezing of gewoon een kopje koffie.

Golfclub 't Zelle heeft die dag haar golfbaan ter beschikking gesteld voor dit goede doel. Deelname is mogelijk per flight (€ 500,-) of als persoon (€ 125,-).

Er moeten nog een aantal flights gevuld worden!

Wilt u meedoen? In de hal van het clubhuis staan aanmeldingsformulieren, of klik hier voor de brochure plus formulier.

Afgelopen zondag werd Dames-1 met overmacht Kampioen. In de laatste wedstrijd moest het team nog 5 punten scoren (van de 18) om kampioen te worden.

Die doelstelling was na de ochtendwedstrijden al gerealiseerd, waardoor het team relaxed de singles kon spelen en de tegenstander met 16-2 naar huis stuurde.

Op 29 mei spelen de dames om promotie naar de hoofdklasse tegen de Westfriese golfclub. Een super prestatie! Gefeliciteerd.

Afgelopen zondag is Heren-1 overtuigend Kampioen geworden.

De duik in de vijver (zie ook de fotogalerij) heeft niet ontbroken en het kampioenschap is goed gevierd.

Het bestuur feliciteert "de mannen" met deze mooie prestatie. Volgend jaar wacht de tweede klasse op ze, maar ook dat moeten ze "aankunnen".

De fotogalerij 2016, inclusief de inzendingen voor de fotowedstrijd (er zijn al 15 inzendingen ontvangen), staat vanaf heden onder LEDENINFORMATIE / FOTO'S&VIDEO'S.

Nieuw is de videogalerij 2016, waarin de eerste filmpjes zijn geplaatst (Golfteam 't Zelle, de vrijwilligerswedstrijd en een kort promotiefilmpje over de shop).

Heeft u vragen of tips? Wij horen die graag van u (info@gczelle.nl).

Vrijdag 15 april is bij de eerste ballenautomaat (linker van de twee) het ballenkaartensysteem vervangen door een oplaadbaar sleutelsysteem.

Over enige maanden zal ook de rechter ballenautomaat van dit systeem voorzien worden en zullen wij geen ballenkaarten meer uitgeven.

Vanaf 18 april kunt u op het secretariaat terecht om een persoonlijke sleutel (e-key) op te halen tegen betaling van een borgsom van € 7,50.

De sleutels kunnen in de shop opgewaardeerd worden met bedragen van € 15,- of een veelvoud daarvan.

Tijdens de Open Golfdag op zaterdag 23 april zal het secretariaat vanaf 12.00 uur ook bemensd zijn om sleutels uit te geven.

Vandaag over precies 2 maanden start de eerste voorronde van het Achterhoeks Open!

En alweer voor de 10e keer wordt dit een waar spektakel, dat inmiddels uitgegroeid is tot HET TOERNOOI in de Achterhoek.

De deelnemers komen uit het hele land en zelfs ontvangen we inschrijvingen uit de nabije buurlanden.

Wacht dus niet te lang en schrijf nu in!

Klik hier voor meer informatie.

Komende zaterdag spelen we de eerste maandbeker-wedstrijd van 2016. Nieuw is Categorie III, waarin gestreden wordt om het jaarkampioenschap 9-holes!

Nog niet opgegeven? Dat kan tot dinsdagavond 23:59 uur!

We spelen: 18-holes – strokeplay, 18-holes stableford en 9-holes stableford. Aan de stableford categorie kun je ongeacht je handicap meespelen, voor de strokeplay categorie geldt de handicapgrens heren 20,0 en voor de dames 23,0.

Klik hier voor het reglement.

Afgelopen week is de nieuwsbrief van April verstuurd.

Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met het secretariaat om uw e-mail adres te controleren.

Klik hier voor de digitale versie.

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan!

Verkeersborden op de Sarinkdijk bij het oversteken van de openbare weg bij hole 14.

En nog bijzondere borden ook, die niet in elk "verkeersbordenboekje" voorkomen!

Wij zijn hier in ieder geval erg blij mee.


We hebben nog plaats in de Koppelwedstrijd op 27 april.

Nog niet ingeschreven? Schrijf u dan nu in met uw (golf)partner, vriend of vriendin. Natuurlijk is individueel inschrijven ook mogelijk. Wij koppelen u dan wel......

De wedstrijd gaat over 9-holes grote baan (lus A) en 9-holes Par3 baan.

Na afloop serveert de Zellerij een maaltijd.

Klik hier voor meer informatie.


De flyer voor de Open Golfdag is afgelopen week opgemaakt en ligt voor u klaar in het clubhuis.

U kunt de flyer meenemen om uit te delen aan familie, vrienden en bekenden. Meer nodig? Laat het weten aan het secretariaat en wij zorgen voor extra kopieën.

Ook op facebook plaatsen we een bericht. Denkt u er aan om te "liken" en te delen?

Het is al vaak gezegd: de meeste nieuwe leden komen binnen door uw mond-tot-mond reclame.

Ook plaatsen we de week voor de Open Golfdag een advertentie in de lokale weekbladen en het team vrijwilligers staat al klaar om uw en onze gasten hartelijk welkom te heten.

Met regelmaat ontvangen we van leden leuke foto's, die genomen zijn op onze golfbaan.

We hebben daarom besloten dit jaar een fotowedstrijd te organiseren, verdeeld in 4 blokken van elk 2 maanden: maart/april, mei/juni, juli/augustus en september/oktober. Na elke periode kan door de leden gestemd worden. De foto met de meeste stemmen wint een bon van de golfshop of een extra tegoed bij de Zellerij (waarde € 10,00) en aan het eind van de 4 blokken kan de foto van het jaar gekozen worden uit de 4 eerdere winnende foto's (waarde bon of tegoed eveneens € 10,00).

Op de website is onder Vereniging/Fotogalerij 2016 te volgen welke foto's zijn ingezonden. De foto's die de afgelopen week zijn binnengekomen hebben we alvast geplaatst. Klik hier voor het maart/april overzicht.

De details over het stemmen worden nog bekend gemaakt en insturen betekent dat de Vereniging de foto mag gebruiken en publiceren.

Deze week is een nieuwsartikel over 't Zelle geplaatst op GOLF.NL.

In dit artikel wordt de opening van de vernieuwde driving range wordt genoemd, gekoppeld aan een uitgebreider verhaal over Golfteam 't Zelle, Golfbaan 't Zelle en het recente bezoek van Piet Paulusma.

Klik hier voor de link naar GOLF.NL.

Wij zijn erg blij met deze positieve publiciteit.

In het weekend van 23/24 april vinden de Nationale Open Golfdagen plaats, waaraan veel golfbanen deelnemen en daarbij profiteren van de landelijke campagne van NGF/NVG.

Op zaterdag 23 april houden wij op onze golfbaan de eerste Open Golfdag van 2016.

Klik hier voor de website van de Nationale Open Golfdagen.

Binnenkort in theater 't Zelle de premiere van de Vrijwilligersdag

En de eerste foto's staan al in de Fotogalerij 2016.

Vandaag is de nieuwsbrief van maart per e-mail verzonden.

Niet ontvangen? Meld u dan bij het secretariaat voor een controle of we het juiste e-mail adres van u hebben.

Veel leesplezier! De nieuwsbrief is ook toegankelijk via Ledeninformatie/Nieuwsbrieven.

De komende week zijn zowel lus A als lus B open, waarbij er bij toerbeurt een hole uit zal liggen vanwege de werkzaamheden die nog plaats moeten vinden om de baan op 21 maart weer in Qualifying
condities te hebben.

Houd u de dagelijkse berichtgeving in de gaten?

Wist u dat.......

Golfbaan 't Zelle als startpunt is opgenomen van de negende wandelroute in de wandelbundel "Wandelen in de Achterhoek"?

Het bord op de foto staat bij het zandpad ter hoogte van de personeelsparkeerplaats.

Een mooie promotie van onze golfbaan.

Met dank aan één van onze leden.

We hebben eens naar de bezetting van onze wedstrijdbaan gekeken over het jaar 2015.

En ook voor 't Zelle leidt de rekensom over "slechts" 18 greens tot enkele honderdduizenden inslagen per jaar!

Met het komende seizoen voor de boeg alle reden voor een goed voornemen in 2016.

Echte golfers repareren hun pitchmarks, anderen zijn het verplicht!

Het boekje met de nieuwe golfregels (vanaf 2016) is vandaag binnen gekomen.

Ook de beknopte gids voor regels en handicap hebben we inmiddels in de kast liggen.

De set (beide boekjes samen) kost € 3,50 en is te verkrijgen op het secretariaat.Aanpassingen driving range

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de aanpassing van de driving range.

Er zijn swing-hulpattributen, short-game targets en hoge afstandspalen aangeschaft en deels al geplaatst. 

Het oude leshok van de Pro's is aangepakt en er komen aan de rechterzijde van de driving range een oefen-fairway bunker en afslagplaatsen vanaf gras.

De laatste attributen komen nu binnen en de komende weken vindt de afronding plaats.
Wij bedanken Golfteam 't Zelle en de achter GTZ staande sponsoren, dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.

Alle leden profiteren van deze door iedereen vrij te gebruiken aanpassingen en op 13 maart nemen we de vernieuwde driving range officieel in gebruik.

De opening is gepland om 13.00 uur. Alle leden zijn welkom en tot 14.00 uur staan de "mannen" van GTZ klaar om samen met u een balletje te slaan en de aanpassingen officieel in gebruik te nemen.
Naast de zakelijke sponsoren, zijn ook diverse leden privé donateur van Golfteam 't Zelle. Voor € 50,- bent u in 2016 al donateur.

Klik hier voor meer informatie.

Wordt u voor 13 maart donateur, dan maakt u tevens kans op een gratis les van één van onze pro's, beschikbaar gesteld door GTZ.

De twee winnaars worden op 13 maart tijdens de officiële opening bekend gemaakt.


Dit jaar spelen we alweer de 3e editie van het regiotoernooi voor lage handicappers (0-11.9), waaraan (op basis van toezegging) spelers en speelsters zullen deelnemen van 8 golfclubs uit de regio Achterhoek en Twente en 2 duitse buurbanen.

Deelnemende golfclubs: Anholt, Borghees, Breuninkhof, Keppel, de Koepel, Lochem (de Graafschap), 't Sybrook, de Twentsche, Winterswijk (Voortwisch), 't Zelle.

De kosten bedragen € 30,- per wedstrijd, inclusief inschrijfgeld.

Klik hier voor de flyer en de speeldata.

Waarom ziet u op onze parkeerplaats bij verschillende auto's de ruitenwissers omhoog staan?

Kraaien zien hun spiegelbeeld in de autoruiten en denken dat er een concurrent in hun territorium aanwezig is. Ze willen deze concurrent wegjagen en beginnen tegen de ramen te tikken. De enige plek waar ze grip op hun 'tegenstander' kunnen krijgen is op de rubbers van de ruitenwissers.

Er zijn al de nodige ruitenwissers gesneuveld.

Binnen Doetinchem en omstreken is een grote groep vrijwilligers actief, die zich inzet voor de begeleiding van asielzoekers op het sportieve vlak. Daaronder vallen verschillende sporten, waarbij kleine groepen onder begeleiding kennis kunnen maken met fitness, zwemmen, etc.

Een aantal keren zal aan het eind van de dinsdagmiddag ook onze golfbaan bezocht worden (max. 4 mensen per keer) onder begeleiding van één van onze eigen leden (die zich hiervoor bij de organiserende COA-vertegenwoordiging hebben aangemeld), met maar één doel: het bieden van wat afleiding.

Alhoewel het gebruik van onze oefenfaciliteiten openstaat voor iedereen, leek het ons juist u hiervan op de hoogte te brengen.

Op 2 februari is de eerste nieuwsbrief van 2016 aan alle leden verstuurd per mail.

De nieuwsbrief is ook te vinden op onze website onder Ledeninformatie/Nieuwsbrieven.

Onze Pro's hebben "de nieuwste meetapparatuur" aangeschaft om iedereen de kans te geven te meten "hoe ver je met elke club slaat".

Het aanbod? Twee sessies van 1 uur elk en de resultaten ontvangt u per mail. De kosten voor deze 2 sessies samen zijn € 95,00.

Meer weten of een afspraak maken? Bel Marco (06-51619564) of Richard (06-20957572). 


Regelquiz LIVE!

Test uw kennis van de golfregels en doe mee!

Elke week een andere regelvraag, kies uit de antwoorden wat volgens u het antwoord moet zijn en direct na uw keuze wordt het juiste antwoord getoond, met toelichting/uitleg. EN! U ziet ook direct hoeveel procent met u het juiste of foute antwoord heeft gegeven.
Nieuwsgierig? Meedoen?

Ga naar onze website: Ledeninformatie/Regelquiz.

We zijn sinds gisteren live met dank aan Ronald Langerhorst.Zondagmorgen 10 januari, afslag 10.30 uur op hole 1.

Zondagmorgen, 12.00 uur, 9 holes verder en MEER DAN 200 PITCHMARKS GEREPAREERD!

Dit is bizar. En meer dan 90% nog niet verkleurd aan de rand, ofwel nog geen 24 uur oud! En op zaterdag waren er niet veel greenfeespelers. We doen het dus zelf!

Met meldingen op hole 1 en 10, het prikbord in het clubhuis en naast de telezuil, vraag je je af: WAT MOETEN WE NOG MEER DOEN?

We doen nogmaals een beroep op u allen. Wanneer dit niet drastisch verbetert, moeten we helaas besluiten om de rest van het winterseizoen op wintergreens te spelen.

Met trots kunnen wij u melden dat Audi Centrum Doetinchem ook in 2016 hoofdsponsor zal zijn van het Achterhoeks Open, waarvan de voorrondes op 4, 5 en 6 juni worden gespeeld en de finale op 12 juni.

Dit wordt een bijzonder jaar! Voor de tiende keer inmiddels kijken we uit naar een evenement, dat is uitgegroeid tot hèt golftoernooi in de Achterhoek.

Wij wensen de commissie Achterhoeks Open veel succes bij de organisatie van deze speciale "jubileum-happening" en bedanken Richard Smees en zijn team voor de hoofdsponsoring van ONS toernooi.

De WMC houdt op dinsdag 26 januari as. haar jaarlijkse vergadering bij Villa Ruimzicht (aanvang 17.00 uur).

De WMC richt zich op de mannelijke Zelle leden (werkzaam of maatschappelijk actief), die naast hun werkzaamheden éénmaal per week op donderdag vanaf 16.00 gezellig én competitief willen golfen. Dit geldt uiteraard ook voor 9 holes leden.

Wil je kennis maken met de WMC? Kom dan naar onze jaarvergadering. Je kunt je vóór 20 januari  a.s. aanmelden bij Raymond Smid (smidr@xs4all.nl).

Meer informatie: www.werkendemannenclub.nl 


Wij wensen u een gelukkig, sportief, succesvol en vooral gezond 2016 toe.

Zien we u persoonlijk op de nieuwjaarsreceptie in het clubhuis?

Zondag 3 januari.
Vanaf 16.00 uur.

De "bubbels" en het bestuur wachten u op!

Is ons nieuwe verkeersbord u al opgevallen?

Met een "knipoog" wordt u gewaarschuwd voor het verkeer op de openbare weg, dat regelmatig met een flinke snelheid voorbij komt.

Het bord staat aan beide zijden geplaatst bij de overgang van hole 14 naar hole 15.

Ondanks de plaatsing van deze waarschuwingsborden aan onze kant en de waarschuwingsborden, die op de openbare weg staan, vraagt het oversteken van de weg blijvend uw aandacht.


Dit jaar hebben spelers en speelsters van 8 verenigingen meegedaan aan de Single Handicap wedstrijden, die verspreid over het jaar op verschillende banen werden gespeeld.

Silke van Rooij ('t Zelle) kon na 5 van de 6 wedstrijden al niet meer ingehaald worden door de concurrentie en mag zich de trotse winnaar noemen bij de heren.

Bij de dames stond na 5 wedstrijden Ingrid Vollema ('t Zelle) bovenaan, maar kon nog ingehaald worden door Clementine de Koe (foto rechts) van de Voortwisch.

Helaas ging de laatste wedstrijd van het jaar niet door en heeft de wedstrijdleiding besloten de stand na 5 wedstrijden als eindstand aan te houden.

Wij feliciteren de winnaars van harte.

 


Op onze golfbaan zijn de winterregels van toepassing van 1 december 2015 t/m 20 maart 2016.

Vandaag, 30 november 2015, is in afwijking van de eerder gepubliceerde regels het volgende bepaald:

De baan wordt elke dag bij zonsopgang gekeurd.
Een eventueel tweede keuring vindt later op de morgen plaats.
Betreden van de baan is alleen toegestaan als hij is vrijgegeven!

Hiermee geven wij invulling aan het verzoek, dat wij van verschillende kanten hebben ontvangen.

Wij verwachten van iedereen, dat hij/zij kennis heeft genomen van de winterregels. Met name de aandachtspunten "het gebruik van de afslagplaatsen", "het gebruik van trolleys en handicarts" en "het betreden van de golfbaan" staan daarin centraal.

Klik hier voor de aangepaste versie.

De GUR-maatregel op de foregreens wordt met ingang van 6 november opgeheven.

Omdat er nog grote beluchtingsgaten in de foregreens aanwezig zijn wordt de volgende tijdelijke maatregel van kracht: Ligt de bal in of op een beluchtingsgat op de foregreen, dan mag zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt en GEDROPT, zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole.

De Baancommissie en R&H commissie.


Met maar liefst 88 deelnemers, was het zondag 1 november "volle bak" tijdens de sluitingswedstrijd van het jaar 2015. Het weer zat optimaal mee en menigeen liep in T-shirt door de baan.

De wedstrijd werd nipt gewonnen door het team van Marijke Duynhouwer, Armand Wielinga, Jacques van Kessel en Paul Baumann. Na de prijsuitreiking van de wedstrijd vond de huldiging van alle kampioenen uit 2015 plaats.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd en de huldiging van de kampioenen.

Tijdens de laatste maandbeker hebben Jordi Keurntjes, Isabel Korteling en Rob Mos de leiding in de verschillende jaarklassementen weten te behouden.

We feliciteren de winnaars met deze prestatie. Het is elk jaar weer een spannende strijd, waarin gedurende vele maanden in verschillende wedstrijden gestreden wordt om één van de felstbegeerde trofeeën op onze club.

Kijk op de website onder "Ledeninformatie/Wedstrijden/Stand Golfer-Golfster van het jaar" voor detailscores en alle eindklassementen.


Martine en Yvonne Double-Matchplay Kampioen

De strijd om het Double-Matchplay Kampioenschap is dit jaar in veel "partijen" tot de laatste holes spannend geweest met vanaf dag één verrassende uitslagen.

Stijn van Kessel en Symen Jansen wisten als laatste koppel tot de finale door te dringen, door menig tegenstander "gek te maken" met hun gedegen korte spel en in de halve finale vader Jacques van Kessel en zijn duo-partner André Passé een halt toe te roepen.
In de finale troffen Symen en Stijn de dames Yvonne Steenblik en Martine Rensen, het uiteindelijk gouden duo, dat in de kwartfinale het sterke koppel Tim van Veelen en Paul van Goethem wist uit te schakelen en in de halve finale het vader-zoon duo Harold en Nick Medze.

De finale kende een snelle start van de dames, een inhaalrace van de beide "boys", een tandje bijgezet door de dames, wat extra risico genomen door Symen en Stijn, met uiteindelijk pas op hole 17 de beslissing in het voordeel van Yvonne en Martine. Een prestatie om trots op te zijn, en natuurlijk jullie naam OP HET BORD!

Alle winnaars gefeliciteerd. De foto's staan in de fotogalerij (GC 't Zelle/Vereniging/Fotogalerij).

Op zondag 1 november wordt de traditionele sluitingswedstrijd van het seizoen gespeeld.

Na een gezellige 4-bal scramblewedstrijd zullen we de golfster en golfer van het jaar en de winnaar van de Runner Up Cup huldigen.

Naast deze huldiging zetten we ook het Kampioenscompetitieteam "Heren Senioren 1" in het zonnetje en zal er ook een competitieteam zijn dat de rode lantaarn krijgt uitgereikt.

Opgeven voor de sluitingswedstrijd kan tot en met donderdag 29 oktober, 16:00 uur.

Maar liefst 88 deelnemers in de baan, 75 aan het diner, de weergoden in opperbeste stemming en een prachtige prijzentafel. Kortom, het zat de organisatie mee, maar los daarvan verdienen ze ook alle lof, want ze hebben zich geweldig ingespannen om van deze dag een succes te maken. Chapeau!

Jumbo Hollak bedanken wij als hoofdsponsor van deze dag. Naast de mooie prijzen boden zij ook alle deelnemers een consumptie aan. 

Klik hier voor het verslag van de commissie en hier voor de fotogalerij.

Na de Hole-in-one van Jan Leemreis 10 dagen terug (op 23 september) een tweede hole-in-one!


Vandaag 4 oktober geslagen op hole 15 door Paul Baumann.


De aanwezigen op het terras hebben meegeproost.


Wie wordt de volgende? Het bord in het clubhuis gaat nu echt gevuld worden (zoals het hoort) en zoals het bij veel andere clubs gangbaar is.


We verwijzen nogmaals naar de nieuwsbrief van april dit jaar en de van toepassing zijnde regels.

Strijd om het Double Matchplay Kampioenschap vol verrassingen

Maar liefst 3 van de 4 lage handicap-koppels uitgeschakeld op dag 1!

Verrassend goed spel van onze getalenteerde jeugd. Strijd tot de laatste hole. Nieuwsgierig geworden?

Klik hier voor het verslag van ronde 1 en ronde 2.

Klik hier voor de "wie speelt tegen wie" indeling.Vrijdag 2 oktober is de nieuwsbrief van oktober per e-mail verstuurd naar alle leden.
Mocht u deze nieuwsbrief niet ontvangen hebben, kijk dan op de website onder "Ledeninformatie/nieuwsbrieven".
Geeft u in dat geval ook uw juiste e-mail adres door aan het secretariaat ter controle in de ledenadministratie?

Het speelschema voor het Double Matchplay Kampioenschap is bekend.

Klik hier voor de door de wedstrijdcommissie vastgestelde indeling.

Er wordt gespeeld op basis van 75% handicap verrekening van de gezamelijke handicap (op 2 decimalen), welke handicap voor het gehele toernooi zal gelden.

Zaterdagmorgen 3 oktober spelen 6 koppels een eerste ronde. Zij gaan bij winst door naar de tweede ronde die ook zaterdag wordt gespeeld en waaraan 16 koppels deelnemen (een aantal koppels stroomt dus pas de tweede ronde in).

De kwartfinales worden gespeeld op zaterdag 10 oktober en de halve finale en finalewedstrijden worden gespeeld op zondag 11 oktober.

Caddies zijn in alle rondes toegestaan en we zullen voor de thuisblijvers zoveel mogelijk op twitter verslag doen.

De wedstrijdcommissie.


Hole-in-one door Jan Leemreis

Vandaag een echte hole-in-one gescoord door Jan Leemreis op hole 8!

Met 2 getuigen, waarvan 1 zijn marker, kan hij er niet omheen!

Zeg maar wanneer je het rondje geeft, dan zorgen wij voor een volle bak.

In ieder geval gefeliciteerd en op basis van de in april dit jaar aangepaste regels de eerste naam op het bord!
Voor alle anderen die dromen en dromen .............

Heeft u de teller nieuwe leden in de hal van het clubhuis al gezien?

Recent gingen we door de grens van 100 nieuwe leden en inmiddels staat de teller al boven de 105.

Doris Seesing uit Neede mochten wij 2 weken terug als 100ste nieuwe lid registreren (Par3 lidmaatschap).

Zij was blij verrast toen wij haar belden met de uitnodiging om haar vanwege dit heugelijke feit "in de bloemetjes" te zetten. En natuurlijk met de thermometer op de achtergrond.


Begin volgende maand (3, 10 en 11 oktober) vindt op 't Zelle het "Double Matchplay Kampioenschap" (Double Matching Trophy) plaats. Met een handicap verrekening van 75% maakt iedereen kans om een matchplay-wedstrijd tegen een koppel met een lagere handicap te winnen. Als Zelle-lid kun je je als tweetal (samenspelend koppel), opgeven tot en met 29 september 23:59 uur.

Klik hier voor het reglement.

In de maanden april t/m juli hebben de 4 Achterhoekse clubs Lochem, Winterswijk, Keppel en 't Zelle een carrousel van 4 wedstrijden georganiseerd, met name gericht op de vrije golfer.

Mitchell Buttner is de trotse winnaar over deze 4 wedstrijden (en inmiddels lid op 't Zelle!). Afgelopen week ontving Mitchell uit handen van Paul Baumann "zijn prijs", een waardebon te besteden bij onze golfshop.

Mitchell zijn handicap? Hij gaat als een speer naar beneden en heeft een single handicap van 8.8, terwijl hij begin juli nog rond de 20 stond.

Paul Wiecherink Jeugd Strokeplay Kampioen 2015

Na een spannende strijd op zondag 13 september mag Paul Wiecherink zich Jeugd Strokeplay Kampioen 2015 noemen! 

De uitslagen:

18 holes strokeplay (bruto)

1. Paul Wiecherink
2. Ché de Bake
3. Guus Snelder

9 holes strokeplay (netto)

1. Timo Geukes
2. Daniel Hulsman
3. Diël van Doorn

Par3 (bruto)

1. Nick Mos
2. Stijn Wieringa
3. Tycho van Doorn

Alle winnaars van harte gefeliciteerd

De 12 beste heren en 6 beste dames stonden vanaf 9:00 uur op hole 1 om de laatste 18 holes te gaan spelen voor dit kampioenschap. De leiders van dag 1 speelden stabiel door en wonnen het kampioenschap, maar in de strijd om het eremetaal waren er nog wel de nodige wijzigingen.
 
Klik hier voor het verslag van zaterdag en zondag.

Klik hier voor de einduitslag.

En klik hier voor de fotogalerij.

Open golfdag 20 september

Op 20 september vindt de derde Open golfdag van dit jaar op onze golfbaan plaats.

Aanvang: 12.00 uur (vanaf).

De diverse clinics (proeflessen) tijdens de dag worden begeleid door onze beide Pro's en een team aan vrijwilligers, waaronder een aantal jeugdleden.

De driving-range, de putting-greens en een aantal holes op de Par3 baan staan centraal in dit programma. Het bestuur zal de belangstellenden een korte presentatie over onze golfbaan geven.

De advertenties in de lokale bladen worden geplaatst, we zullen een bericht op Facebook "posten", we zullen posters bij diverse supermarkten en de ons omringende parken ophangen en de bemanning voor de dag is inmiddels geregeld.

Graag maken we geïnteresseerden attent op onze september-aanbieding: "word nu lid en betaal vanaf 1 januari 2016"!

Gisteren is de nieuwsbrief van september per e-mail verstuurd naar alle leden.
Mocht u deze niet ontvangen hebben, kijk dan op de website onder "Ledeninformatie/nieuwsbrieven".
Geeft u dat geval ook uw juiste e-mail adres door aan het secretariaat ter controle in de ledenadministratie?

Afgelopen zaterdag vond het eerste Matchplay Kampioenschap PAR3-baan op ‘t Zelle plaats. In totaal streden 15 deelnemers om dit nieuwe kampioenschap.

Na het spelen van de voorrondes in de ochtend en de kwart en halve finale in de middag, stonden Jan Leemreis en André Passé om 15:30 uur in de finale. Na een de eerste play-off hole won uiteindelijk André. 

De strijd om de derde plaats werd een "familiestrijd", tussen Paul en Marga van Goethem met Paul als uiteindelijke winnaar.

Klik hier voor het verslag en hier voor de foto's.


Op 30 september spelen we alweer de tweede editie van de Jumbo Hollak Senioren-wedstrijd.

De datum staat vast al sinds de (voor)aankondiging in april in uw agenda.

Heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar mogen zich senior noemen (deze lichte vorm van discriminatie hebben wij aangekaart bij de NGF).

Vanaf 1 september kunt u zich inschrijven.

Wij verwachten ook dit jaar weer een grote opkomst, dus wacht niet te lang met uw aanmelding.

Van Bitterbal tot Mossel

De komende maanden organiseert de Zellerij op vrijdagmiddag een "bitterballen-borrel" tussen 16.00 en 18.00 uur.

U neemt de drankjes voor uw rekening, de Zellerij de bitterballen. Een mooie gelegenheid om met vrienden de week op de golfbaan af te sluiten.

Het mosselseizoen is al weer enige tijd geopend! De koks Edwin en Koen serveren weer heerlijke pannetjes mosselen met friet of brood en een gezonde salade. Al meer dan 150 fijnproevers zijn u voorgegaan.

Kosten: € 15,50 p.p.

Het mooie weer komt er weer aan, dus dat wordt genieten op het terras.  Single Handicap Wedstrijden Regio Achterhoek en Twente

Inmiddels zijn er dit jaar 4 wedstrijden gespeeld voor "single handicappers" in onze regio.

In volgorde is eerst gespeeld op 't Zelle en daarna op de Keppelse, in Winterswijk en in Lochem.

Meer dan 50 golfers/golfsters hebben aan één of meerdere wedstrijden meegedaan.

Met nog 2 wedstrijden te gaan op Anholt en 't Zelle (finale), gaat bij de dames Ingrid Vollema aan de leiding en bij de heren heeft Silke van Rooij ruim afstand genomen op de rest van het deelnemersveld.

Klik hier voor de komende wedstrijddagen, de uitslagen en de tussenstand.


Uitwisseling Anholt 23 augustus (U KUNT NOG INSCHRIJVEN)

Zondag 23 augustus spelen we de RETURN om de ANHOLT-ZELLE cup op onze golfbaan (er zijn ook individuele prijzen beschikbaar).

Maximum aantal inschrijvingen per vereniging: 40.
Kosten voor Zelle leden € 5,-.
Spelvorm Fourball-Betterball.
Inschrijven kan t/m donderdag 20 augustus.

SHOTGUN-start om 12.30 uur, aanmelden vanaf 11.15 uur, briefing om 12.00 uur.


Ondanks de vakantieperiode speelden afgelopen zaterdag bijna 50 deelnemers mee voor een plaats in de halve finale op 17 september in Havelte.

Vorig jaar wisten Reint en Paul tot de finale door te dringen, dus er ligt een flinke uitdaging op het pad voor de winnaars van dit jaar: Gerrie Woltering en André Passé
Adrie Heuvelink en Bert Brandenbarg eindigden op de tweede plaats en Jessica en Louis Govaarts op de derde plaats. De aanmoedigingsprijsging ging dit jaar naar Elly Rijksen en Obe Posthumus.

De opbrengst van deze dag? Maar liefst € 827,00. Een super bedrag waarvoor we alle deelnemers hartelijk bedanken.

We wensen de winnaars veel succes bij de volgende (regio)wedstrijd.


De nieuwsbrief van deze maand is vandaag per e-mail verstuurd. U kunt de nieuwsbrief ook vinden binnen het besloten gedeelte van onze website onder "Ledeninformatie/Nieuwsbrieven".

Voor de 9e keer wist Ingrid Vollema het matchplay kampioenschap bij de dames naar zich toe te trekken (de eerste keer al in 1997!) door winst in de finalepartij tegen Cynthia Arnoldus (op hole 14 beslist).

Bij de heren werd Reind Westerveld voor de 3e keer de wisselltrofee overhandigd. Reind won zijn wedstrijd op hole 17 tegen Bram Berenbroek, die kort daarvoor op prachtige wijze terug was gekomen van 3 down naar 1 down.

Wij feliciteren Ingrid en Reind, maar willen tegelijk een groot compliment geven aan onze opstormende talenten onder de vlag van Golfteam 't Zelle. De leerlingen (3 man sterk in de halve finale) zagen met steun van de leermeester (Reind) volop aan zijn poten.


Na de wedstrijden van zaterdag 4 juli zijn alle halve finalisten bekend.

Bij de dames speelt Cynthia Arnoldus tegen Flora Jonkman en Ingrid Vollema tegen Yvonne Steenblik.
Bij de heren zien we een volledig Heren 1 "onderonsje": Tim van Veelen speelt tegen Bram Berenbroek en Reind Westerveld tegen Jordi Keurntjes.

Klik hier voor het verslag van zaterdag.

Klik hier voor de halve finales en finales op zondag.

Kom gerust kijken, u bent van harte welkom. Het belooft spannend te worden.

Zondag 28 juni vond weer de jaarlijkse CITY GOLF wedstrijd in het centrum van Doetinchem plaats.

Er deden 10 teams mee, waaronder een team van ’t Zelle (Lies Buis, Anneke Egbers, Pierre Klaassen en Jan van der Wal).

De opbrengst van dit partijtje golf komt geheel ten goede aan een goed doel (deze keer "paard rijden voor kinderen met een handicap").

LEES HIER het hele verslag (met foto's).


Het derde jeugdteam is KAMPIOEN geworden in zijn klasse en mag nu verder spelen om het Nederlands Kampioenschap. Zet hem op mannen (Erik-Jan, Marc, Luuk, Stijn en Marco), we wensen jullie veel succes.

Ook het team dat meedeed aan de Teamtour Oost Nederland is KAMPIOEN geworden (Diël, Simon, Daniel en Jorrit).

Team 2 (Bas, Che, Paul en Guus) is 2e geworden in de 2e klasse (36 holes matchplay). Een knappe prestatie gezien de lage handicaps van de tegenstanders.

Team 1 (Jordi, Symen, Menno en Thijs) wist zich te handhaven in de 1e klasse (36 holes matchplay) door 3 wedstrijden gelijk te spelen.

Allemaal gefeliciteerd. We zijn trots op onze Jeugd.

De jaarlijkse strijd om de RABO Cup is dit jaar gewonnen door Anneke van der Linden met een behaalde score van 39 stableford punten.

Het was prima golfweer en er werd goed gescoord met heel wat uitslagen van 35 of meer punten.

Het kleine spatje regen en de aardbeien met slagroom in de baan zorgden beiden voor een fris "intermezzo". Na afloop van de wedstrijd volgde het traditioneel Happy Hour, aangeboden door onze hoofdsponsor: de RABOBANK.

Deelnemers en organisatie kijken terug op een geslaagd evenement, dat volgend jaar alweer voor de 20e keer plaats zal vinden!

De vier Achterhoekse Golfclubs "Keppelse Golfclub, Lochemse Golf- en Countryclub ‘De Graafschap’, Golf & Country Club Winterswijk en Golfclub ’t Zelle" bieden in de maanden mei, juni en juli, in nauwe samenwerking met de NGF, een gezamenlijk wedstrijdprogramma en kennismakingsprogramma aan voor de "vrije golfers" in de regio.

Met dit initiatief willen wij de regionale golfclubs meer onder de aandacht brengen van de ongebonden golfer/ster. Boeien en binden is hierbij het centrale thema.

In april heeft de NGF een mailing verstuurd aan bijna 4.000 mailadressen en deze mail begin juni herhaald. Van de 4 wedstrijden moeten er nog 2 gespeeld worden. Op 20 juni is Winterswijk "aan de beurt" en op 4 juli 't Zelle.

Wij zullen voor deze wedstrijd ook onze eigen "Handicap Registratie leden" uitnodigen en rekenen op een flinke opkomst

Klik hier voor inhoud van de door de NGF verstuurde mailing en de daarin opgenomen aanmeldingsprocedure.

Op zaterdag 27 juni zijn de eerste en tweede ronde van het Matchplay Clubkampioenschap Heren gespeeld. Matchplay kenmerkt zich vaak door verrassingen, ruime uitslagen en spannende wedstrijden.

Dit gebeurde ook op ‘t Zelle, waarbij de prestaties van de jeugd zeker niet onopgemerkt bleven.

Klik hier voor het volledig verslag.

Klik hier voor de uitslagen en het wedstrijdschema van de kwartfinales (zaterdag 4 juli).

Klik hier voor het wedstrijdreglement.


Zoals jullie in het nieuws hebben kunnen vernemen, is het kabinet van plan het verlaagde BTW tarief voor een groot deel af te schaffen.

Wanneer dit doorgaat, zal het een enorm effect hebben op de "vrijetijdsproducten" in Nederland, waar ook golf toe gerekend wordt.

Lidmaatschappen en greenfees zullen gemiddeld met 15% in prijs stijgen. Dit is een zeer onwenselijke ontwikkeling, zowel voor de golfbranche, als voor "sportend en recreërend Nederland" in zijn geheel.

Wij vragen jullie om de publieksactie van Gastvrij Nederland te ondersteunen door online de petitie te ondertekenen op: www.neetegenmeerbtw.nl en op facebook het door ons geplaatst bericht te delen met jullie vrienden en bekenden.

De publieksactie heeft de steun van de Nederlands Golf Federatie (NGF) en de Nederlandse Verening voor Golfbanen (NVG). Gezamenlijk hebben zij de golfbanen verzocht om hun leden massaal op te roepen om de petitie te steunen.

Uw bestuur geeft hier bij deze graag invulling aan.


Op 24 juni vond alweer de derde Business-dag van dit jaar plaats voor onze sponsoren, bedrijfsleden en hun gasten. Ook deze dag was weer goed bezet (70 deelnemers), het weer was ideaal om te golfen en het buffet/BBQ prima verzorgd.

Elly Rijkenbarg kon namens de sponsor van deze dag "Bank ten Cate & Cie (private banking)" bij de prijsuitreiking terug kijken op een geslaagde dag.

De winnende flight (Rabobank Graafschap Midden) bestond uit de heren: Igor Reintjes, Hans Houwer, Huib Waterham en Jos ten Have.

Wilt u meer weten over onze sponsoren en bedrijfsleden? Kijk dan op onze website onder "Zelle-Zakelijk".

Zondag 28 juni spelen we de jaarlijks shotgun wedstrijd om de RABO Cup, een wedstrijd uit naam van onze HOOFDSPONSOR, die openstaat voor alle leden van de golfclub met een EGA handicap (max. 54).

 

Het is een individuele stableford wedstrijd en op veler verzoek niet qualifying. Na afloop van de wedstrijd wordt u, traditie getrouw, door de Rabobank een happy hour aangeboden.

 

Wilt u na afloop blijven dineren? De Zellerij stelt voor deze dag een speciaal RABO Cup menu samen.


Klik hier om u in te schrijven (maximaal 80 deelnemers).


Schrijf nu in voor zaterdag 27 juni, start om 16.30 uur! Klik hier om in te loggen!
Nog geen wachtwoord? Neem dan maandag contact op met het secretariaat en we regelen dat direct voor u!

Klik hier voor het volledig verslag, dat afgelopen maandag in de Gelderlander stond over het Achterhoeks Open.

De winnaars van de 9e editie van het Achterhoeks Open.

Bij de dames: Coos Erdman (82 slagen)
Bij de heren: Simon Simonse (75 slagen)

Beiden mogen zich tevens Achterhoeks Kampioen noemen.

Klik hier voor de de complete uitslag in de verschillende categoriën.


Wij wensen alle deelnemers aan het Achterhoeks Open een sportieve, gezellige en succesvolle wedstrijd.

De baan ligt er fantastisch bij. 

Alle sponsoruitingen staan of hangen door de baan. Er is door de organisatie weer een prestatie van formaat neergezet.

Klasse!

We danken dan ook iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen of de komende dagen nog gaat bijdragen om dit evenement alweer voor de 9e keer tot een succes te maken.

Vanavond 4 juni, hing een flinke "surprise" aan het einde van hole 9.

Een enorme tros bijen had zich verzameld en deed de takken van de struiken achter de imker onder het gewicht doorzakken.

De zwerm werd door de moeder van één van onze greenkeepers echter snel en vakkundig "verwijderd".

Gelukkig voor de deelnemers aan het AO, want de sloot er naast is te ondiep om dekking te zoeken.

Nog 2 dagen en het Achterhoeks Open gaat van start met een maximale bezetting.

Het weer voor de voorrondes ziet er tot op dit moment goed uit (zaterdag wat minder). Kom kijken en geniet van het spel, de gezelligheid, het meelopen en natuurlijk een drankje en een hapje op het terras.


Golfers die zijn aangesloten bij de NGF kunnen voor slechts 10 euro per dag met hun familie (tot 5 gezinsleden) naar het Deloitte Ladies Open dat van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni plaats zal vinden op The International Golf Club te Amsterdam.

LEES MEER.

Op 24 mei 2015 werd voor de 7e keer het Achterhoeks Jeugd Open gespeeld. Het was schitterend weer en de baan lag er prachtig bij. Mede dankzij onze sponsor Bax Advocaten was het een geslaagde dag.

Jan Willem Hol werd de winnaar van Categorie 1 en mag zich Achterhoeks Jeugd Open Kampioen noemen. Hij heeft zich hiermee automatisch gekwalificeerd voor de finale van het Achterhoeks Open.

Categorie 1 bruto Categorie 1 netto
1e prijs: Jan Willem Hol 1e prijs: Johan Sepers
2e prijs: Stijn Morkin 2e prijs: Jan Willem Hol
3e prijs: Jordi Bender 3e prijs: Lisanne Spaan
   
Categorie 2 Categorie 3 (Par3)
1e prijs: Fleur van Beek 1e prijs: Daniel Hulsman
2e prijs: Luuk Montagne 2e prijs: Rik van der Zon
3e prijs: Bram Eggelen 3e prijs: Laura Mulders
   
Longest Neary
Categorie 1 rood: Noa van Beek Categorie 1: Stijn Morkin
Categorie 1 geel: Menno Snelder Categorie 2: Fleur van Beek
Categorie 2 rood: niet Categorie 3: Daniel Hulsman hole 12
Categorie 2 geel: Thijs van de Weg                     en Rik van der Zon hole 9


Onze 12 NGF competitie teams hebben dit jaar prima resultaten behaald.

Voor het eerst is er gespeeld in de nieuwe opzet met de mogelijkheid om een 36, 27 of 18 holes competitie te spelen. Dat heeft ook geleid tot verrassende poule indelingen met dito verrassende uitslagen. 

Het 1e Heren Senioren team is gepromoveerd naar de 2e klasse in de 27 holes competitie. Alle wedstrijden gewonnen! Proficiat.

Verder behaalden onze teams 4 keer een 2e plaats; 3 keer een 3e plaats en 3 keer een 4e plaats. Ons dames 1 team in de 27 holes competitie was verrassend ingedeeld in de hoofdklasse. Ondanks stevige strijd is degradatie naar 1e klasse een feit.

Op zaterdag 23 mei 2015 vindt op onze golfbaan een voorronde plaats in het kader van het Open Landelijk Kampioenschap “Putten in de Provincie” (alle golfers uit de provincie zijn welkom, ongeacht niveau).

Via de voorrondes en halve finales wordt uiteindelijk in de finale gestreden om de titel: Nederlands Kampioen Putten.

Voor nadere informatie en/of aanmelden, ga naar www.puttenindeprovincie.nl en vul het inschrijfformulier in.

De inschrijfkosten bedragen bedragen € 10,-.

De start is om 11.00 uur (aanwezig om 10.30 uur). Speciaal voor de deelnemers aan de maandbeker bieden wij een extra start om 15.00 uur.


De vier Achterhoekse Golfclubs "Keppelse Golfclub, Lochemse Golf- en Countryclub ‘De Graafschap’, Golf & Country Club Winterswijk en Golfclub ’t Zelle" bieden in nauwe samenwerking met de NGF de komende maanden een gezamenlijk wedstrijdprogramma en kennismakingsprogramma aan voor de "vrije golfers" in de regio.

Recent heeft de NGF een mailing verstuurd aan bijna 4.000 mailadressen. Met dit initiatief willen wij de regionale golfclubs meer onder de aandacht brengen van de ongebonden golfer/ster. Boeien en binden is hierbij het centrale thema.

Klik hier voor inhoud van de door de NGF verstuurde mailing.

Zondag 24 mei is D-day voor de jeugd met de strijd om het kampioenschap in het Achterhoeks Jeugd Open op onze mooie golfbaan.

Het toernooi belooft alweer voor de zevende keer op een rij een echte happening te worden.

De organisatie rekent op een "volle bak" qua aantal inschrijvingen, dus wees er snel bij.

Laat dit niet aan de jeugd in uw kennis en familiekring voorbij gaan en stuur de flyer vandaag nog door.
Na een periode van bijna 4,5 jaar heeft Tim Lindeman zijn aandeel in de Zellerij overgedragen aan René Gregoor. Deze wisseling in aansturing heeft in goed overleg plaats gevonden tussen de betrokken partijen HIM+ (Villa Ruimzicht) en de Zellerij enerzijds en de beide besturen van vereniging en Stichting anderzijds.

Wij danken Tim voor zijn jarenlange inzet en wensen René en zijn team een mooie toekomst binnen onze golfclub, want dat gaat hand in hand met onze toekomst.

Op 17 mei vindt de tweede Open dag van dit jaar op onze golfbaan plaats.

De advertenties in de lokale bladen worden geplaatst, we zullen een bericht op Facebook "posten", we zullen posters bij diverse supermarkten en de ons omringende parken ophangen en de bemanning voor de dag is inmiddels geregeld.

De belangrijkste schakel ontbreekt echter nog.

UW INZET!

En dat is nodig om familie, vrienden, buren, kennissen en overige belangstellenden die dag naar de golfclub "te trekken".

Uw betrokkenheid bij de aanwas van nieuwe leden is blijvend van cruciaal belang.

Zaterdag 9 mei vindt op onze golfclub de jaarlijkse NGF familiewedstrijd plaats (ouder-kind wedstrijd).
De opbrengst is bestemd voor het goede doel (Liliane fonds).

U kunt zich aanmelden via de Telezuil in het clubhuis of klik hier.

Vorig jaar hebben we met succes de "inloopwedstrijden 9-holes" voor leden met een handicap van 36.1 t/m 54.0 geïntroduceerd. Gezien dat succes, worden deze wedstrijden dit jaar gecontinueerd in de frequentie "tweemaal per maand" (één keer op woensdag en één keer op zaterdag).

Op woensdag 6 mei aanstaande staat de eerste wedstrijd van dit jaar gepland. Heeft u een zogenaamde clubhandicap (36.1 t/m 54.0)? Meld u zich dan aan voor deze gezellige wedstrijden, waarvoor wij ook een aantal begeleiders uitnodigen.

Klik hier voor uw aanmelding.

Klik hier voor meer informatie (zie ook nieuwsbrief van maart 2015).

Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei vinden de jaarlijkse wegraces plaats op  het circuit "Varsselring". 

De top van de Nederlandse en Belgische "roadracers" rijdt mee in diverse klassen. Het belooft weer een spektakel te worden, dat u overal op de golfbaan zult horen.

Houdt u ook rekening met omleidingen en daardoor een langere aanrijtijd naar 't Zelle?

Adviesroute: neem de N315 tussen Ruurlo en Zelhem en sla bij Veldhoek af richting Hengelo (Gld). Na een paar kilometer ligt het golfcomplex aan uw rechterhand.

Ongetwijfeld komt u op het laatste stuk de toegangscontrole tegen voor de wegraces. Wanneer u aangeeft dat u onderweg bent naar de golfbaan, wordt u doorgelaten.In het kader van de Nationale Sportweek hebben wij afgelopen vrijdag (op onze uitnodiging) bezoek gehad van CBS Bekveld uit Hengelo. Een grote groep jongens en meisjes werden de eerste beginselen van golf bijgebracht tijdens een clinic van Marco en Richard.

Inclusief schoolbegeleiding en ouders mochten we 30 enthousiastelingen welkom heten.

Op www.achterhoekinbeweging.nl staat een korte filmimpressie van meerdere sportgebeurtenissen op vrijdag 24 april, waarin ook 't Zelle in beeld komt.

De inschrijving voor het Achterhoeks Open is per vandaag geopend (geen 1 april 2015 grap).

Meld je nu aan! Want het belooft dit jaar een volle bak te worden. Leden van 't Zelle betalen een gereduceerd inschrijftarief van € 55,-.

De organisatie heeft dit jaar weer veel sponsoren weten aan te trekken, met als klap op de vuurpijl tijdens de finale-dag een hole-in-one prijs op de Par3 15e hole!

Rij jij in een supermoderne, prachtig uitgevoerde AUDI A3 SPORTBACK terug naar huis op 14 juni as.?

Schrijf nu in!


In het kader van de Nationale Sportweek (gestart op zaterdag 18 april in Doetinchem) organiseert 't Zelle 2 golfclinics op 21 en 22 april van 18.00 - 20.00 uur.

Deel dit met uw vrienden, kennissen en familie. Iedereen is van harte welkom.

Op de website www.achterhoekinbeweging.nl treft u alle activiteiten in de Achterhoek aan, die deze week worden georganiseerd.


Misschien was het u al opgevallen, maar de afgelopen week hebben we de oude Kalender-verwijzing verwijderd van onze website. Vandaag hebben we groen licht gegeven op de nieuwe Kalender-presentatie. Deze vindt u terug tussen de "Baanstatus en het Weer vandaag".

Ongetwijfeld zullen we nog wel een paar kleine "schoonheidsfoutjes" tegen komen, maar de laatste testen vandaag waren meer dan voldoende om live te gaan.

Zoals altijd zien we uw reactie graag tegemoet.

De sloot tussen hole 5 en hole 6 (pad van de green van 5 naar de gele teebox van 6) kleurt weer fleurig geel van de in bloei staande bloemen.

De mooie dagen van de afgelopen week zorgen direct voor het lentegevoel en door de baan zien we de lichtgroene voorjaarskleuren weer prachtig ontspringen.

Met een prachtige (gemiddelde) waardering van 8,1 in de ranglijst van Leading Courses "beste golfbanen 2015", staan we op een 13e plaats, direct na de "grote namen in Nederland".

Een prestatie om trots op te zijn en een dank aan allen die hier aan hebben bijgedragen.

Quote Leading Courses: "Er zijn 47 clubs in Nederland waar u online starttijden kunt boeken. Golfbaan 't Zelle is zowel de populairste als de beste golfclub van Nederland die online te boeken is".

Klik hier voor de gehele "scorelijst".

Maandag 6 april (2e Paasdag) hebben wij de eerste Open Golfdag van 2015.
Nodigt u uit? Wij verwelkomen uw gasten met een team aan begeleiders.

Klik hier voor de A4 flyer, die u kunt gebruiken om uit te delen aan uw bekenden, vrienden en familie.
De flyer ligt in aantallen ook in het clubhuis. U kunt deze meenemen om uit te delen.

De seizoensopening is elk jaar toch weer een bijzonder moment. De lente ontluikt, de golfkriebels zijn weer voelbaar en de clubs en schoenen worden nog eens extra gepoetst.

Zaterdag 4 april is ONZE dag. U komt toch ook? Klik hier voor de flyer en lees wat we allemaal voor u in petto hebben.

Denkt u er aan om u op te geven voor de eerste maandbeker van 2015 op maandag 6 april as.? 
Opgave is mogelijk t/m dinsdag 31 maart: 23.59 uur. Inschrijven.

Ook maken we u attent op een aantal wijzigingen die doorgevoerd zijn in de klassementen en wedstrijden, die meetellen voor het jaarklassement. Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 19 maart is de nieuwsbrief van maart naar alle leden verstuurd (per mail). Mocht u die niet hebben ontvangen, dan kan het zijn dat het bericht door uw spamfilter is tegengehouden. 

U vindt de nieuwsbrief ook onder Ledeninformatie-Nieuwsbrieven (website).

Echte golfers herstellen pitchmarks.
Anderen zijn dat verplicht.

Is het u ook opgevallen, dat er veel inslagen op de greens niet gerepareerd worden? Dat kan en moet anders, vandaar dat we wederom een beroep op u doen om de pitchmarks die u tegenkomt te repareren.

We hebben er allemaal baat bij.

Alvast bedankt.

De komende weken laat het Landgoed jonge boompjes planten in een aantal bosvakken links en rechts van hole 2 en hole 7.

Met veel genoegen kunnen wij u melden dat Audi Centrum Doetinchem in 2015 hoofdsponsor zal zijn van het Achterhoeks Open, waarvan de voorrondes op 6, 7 en 8 juni worden gespeeld en de finale op 14 juni.

Ook dit jaar kijken we weer uit naar een bijzonder evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot hèt golftoernooi in de Achterhoek.

Het "uitzetten" van de putting-lijn.

En toch komt het weer goed.

Deze week worden de greens en foregreens onder handen genomen en is de B-lus gesloten op maandag en dinsdag. Op woensdag en donderdag volgt de A-lus. Toch 18 holes lopen? Dat betekent 2 starttijden voor elk 9 holes op dezelfde lus.

Klik hier voor meer foto's.

We zijn nog steeds op zoek naar uitbreiding van het huidige team!

De Marshalcommissie zoekt minimaal 6 nieuwe Marshals (dames en heren), het liefst met ruime golfervaring (minimaal 3 a 4 jaar) i.v.m. kennis van regels en inzicht in het golfspel.

Gemiddeld draait u één keer per 4 weken een dienst.
Belangstelling? Wilt u meer weten?

Neem dan contact op Henk Hilverink: 06-20249023.
Of per mail: hjhilverink@gmail.com

Na het succes van vorige jaar organiseert de Zellerij ook dit jaar weer "de culinaire opening van het golfseizoen 2015".
 
Op vrijdag 13 maart ontvangt de Zellerij u om 18.30 uur met een heerlijk glas Cava, waarna u aan tafel gaat en u 6 heerlijke gangen krijgt voorgeschoteld voor slechts € 32,50 per persoon..

Mis het niet en reserveer snel!

Dinsdag 10 februari is de nieuwsbrief van februari naar alle leden verstuurd (per mail). Mocht u die niet hebben ontvangen, dan kan het zijn dat het bericht door uw spamfilter is tegengehouden. 

Onder Ledeninformatie-Nieuwsbrieven (website) is de nieuwsbrief ook op te halen en te lezen.

Alhoewel de baan gesloten was, hebben we de afgelopen dagen de laatste testen uit kunnen voeren betreffende het aanmelden op de Telezuil-Kiosk voor het spelen van een 18-holes of 9-holes ronde. De kinderziektes van de afgelopen tijd lijken nu opgelost. Wij verzoeken iedereen die een starttijd heeft geboekt, zich vanaf heden aan te melden via de Telezuil-Kiosk. Het systeem geeft wel aan of u zich voor (bij)betaling moet melden in de golfshop.

Komt u in praktijk nog een situatie tegen die volgens u niet klopt? Wilt u dat dan melden bij het secretariaat? Mocht u zich niet goed geregistreerd hebben bij "ikgagolfen.nl", dan helpen wij u graag verder.

Veel golfplezier.

Kijk eens op Facebook voor een foto-impressie van onze winters-witte golfbaan op zaterdag 24 januari.

Afgelopen maandag begon wit, vervolgens konden we dinsdag alweer op zomergreens spelen om later deze week over te schakelen naar wintergreens, maar zo sneeuwwit als vandaag hebben we de baan in lange tijd niet gezien.

Wel kwamen we nog een aantal "die-hards" tegen, die bij Richard kwamen lessen.

Heeft u vragen over het aanmelden bij ikgagolfen.nl of het ledengedeelte (login) op onze website?
Kom dan langs op het secretariaat of bel ons (0575-467533, keuze 3).
Bij voorkeur op dinsdag, donderdag of vrijdag.
Wij helpen u graag verder.


Het is weer mogelijk om uw gereserveerde starttijd via de telezuil in de hal van het clubhuis te bevestigen.
Wanneer u op de telezuil inlogt, wijst de rest zich vanzelf.
Lukt het niet of heeft u vragen? Loop dan even binnen bij het secretariaat voor assistentie.

Ziet de weergave van onze website er wat rommelig uit? Uw PC, laptop of tablet is dan nog verbonden met een aantal "oude componenten" van onze website. Ververs uw webpagina en de web-wereld van 't Zelle ziet er ineens heel anders uit.

Het bestuur wenst u, mede namens het secretariaat, fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2015. We toosten graag met u op het nieuwe jaar tijdens onze nieuwjaarsreceptie.

Op zondag 4 januari heten wij u vanaf 16.00 uur van harte welkom in ons clubhuis.


Secretariaat:

Het secretariaat is gesloten:
- vanaf woensdag 24 december, 15.00 uur t/m vrijdag 2 januari.

Maandag 5 januari heten wij u vanaf 09.00 uur weer van harte welkom.

De golfshop:

De golfshop is gesloten:
- 1e en 2e Kerstdag.
- Nieuwjaarsdag.

Op de overige dagen kunt u terecht bij de golfshop van 09.00 uur tot 16.00 uur.

De Zellerij (horeca):

De Zellerij is gesloten:
- van woensdag 24 december, 15.00 uur t/m vrijdag 26 december, 12.00 uur.
- van woensdag 31 december, 15.00 uur t/m vrijdag 2 januari.
- op 5 januari vanwege de grote schoonmaak.

Op zondag 4 januari is de Zellerij alleen geopend voor de Nieuwjaarsreceptie (16.00 uur t/m 18.00 uur).

De overige dagen is de Zellerij geopend vanaf 09.30 uur.


Het nieuwe starttijden-reserveringssysteem hebben wij na uitgebreid testen vandaag vrij gegeven.
Dit betekent, dat de link naar "ikgagolfen.nl" gekoppeld is aan de keuze "STARTTIJDEN" op onze website-thuispagina (zie boven).

Voor toegang tot de site van "ikgagolfen.nl" heeft u nog een wachtwoord nodig! DAT MOET NOG INGESTELD WORDEN DOOR UZELF!

Wanneer u de procedure volgt uit de korte handleiding (zie VOLG DE EERSTE KEER DEZE INSTRUCTIE) is dat echter snel geregeld. Volgt u aub de procedure, dan kunt u snel gebruik maken van het nieuwe reserveringssysteem.

De stukken ten behoeve van de Algemene Vergadering van 20 november as. zijn geplaatst onder "Info voor leden/Mededelingen".

Het nieuwe ledenportaal is per heden vrijgegeven. Via de keuze "leden" rechtsboven op onze website komt u terecht in deze nieuwe omgeving, waarin u een overzicht wordt geboden van uw persoonlijke gegevens, uw handicapregistratie en de wedstrijden waarvoor u zich heeft aangemeld (en waaraan u heeft deelgenomen).

U logt in met uw e-mailadres en wachtwoord. Dit wachtwoord is gelijk aan het wachtwoord, dat u gewend was om te gebruiken bij het "Reserveren van starttijden" en het "Inloggen voor wedstrijden" (zie een eerder schrijven, dat u van ons heeft ontvangen).

Het gebruik van het nieuwe ledenportaal wijst zich vanzelf. Mocht u vragen hebben, waarop u niet direct een antwoord vindt, dan treft u onder de traditionele keuze "Info voor leden" (linker blauwe menubalk op de website) een verwijzing naar de Handleiding aan.

Het reserveren van starttijden wordt op een later moment deze week getest en na akkoord vrijgegeven.

Vanaf zondagavond 2 november, 23.00 uur, is het gedurende een aantal dagen niet mogelijk om een starttijd te reserveren via de website (het reserveren via de telezuil vervalt geheel).

Komende week stappen wij over naar de nieuwste versie van de software die wij in gebruik hebben (zie laatste nieuwsbrief) en het nieuwe starttijden reserveringssysteem. Deze conversie start maandag 3 november.

Huidige reserveringen blijven bestaan. Wilt u een nieuwe reservering maken? Dat kan via de golfshop.

Na het testen van de nieuwe omgeving wordt deze vrijgegeven voor de leden. Wij verwachten, dat wij vrijdag 7 november as. groen licht kunnen geven en houden u via de website op de hoogte.Op dinsdag 28 oktober hebben wij met 53 dames en prachtig weer het jaar afgesloten. 

Het was een erg gezellige dag, met een heerlijk buffet als afsluiting.

Wij feliciteren Jos Noorderhaven van harte. Zij is damesdag-golfster van het jaar 2014 geworden. 

Natuurlijk waren er bloemen voor de kersverse kampioene en het bijbehorende Smoks Hanne beeld werd aan Jos overhandigd door de maakster van het beeld: Hedwig Vroklage.

De damesdag-commissie

Eind deze week wordt de agenda (tevens uitnodiging) voor de Algemene Vergadering van 20 november as. verstuurd.

De documenten, waarnaar in de uitnodiging verwezen wordt, worden uiterlijk 5 november as. op het besloten gedeelte van onze website (Info voor leden/mededelingen) geplaatst.


Zondag 2 november spelen we alweer de SLUITINGSWEDSTRIJD van het jaar 2014!

Heeft u zich al ingeschreven? We rekenen op een grote opkomst, dus wacht niet te lang.

Na afloop van deze gezelligheidswedstrijd worden de kampioenen van de competitie 2014 gehuldigd en wordt de rode lantaarn uitgereikt aan de "competitie-hekkesluiter". Aansluitend worden de competitieteams 2015 bekend gemaakt.

Op zondag 19 oktober is de laatste wedstrijd in de serie "Battle of Generations" gespeeld. Na de eerste 3 wedstrijden tussen de ouders en de jeugd was de stand gelijk, dus de uitslag van deze laatste stableford-wedstrijd was bepalend voor de einduitslag. Na een superspannende strijd was de uitslag als volgt:

1. Daniël Hulsman - Jos Eringfeld 0 - 2
2. Simon Korthaus - Frans Korthaus 0 - 2
3. Luuk Montagne - Richard Snelder 1 - 1
4. Diël van Doorn - Arjan Montagne 2 - 0
5. Marc Keurntjes - Wim Lenselink 1 - 1

De einduitslag was 4 - 6 in het voordeel van de ouders, waardoor zij "net" de "Battle of Generations" hebben gewonnen!

 


De komende week/weken zullen de greens "bezand" worden en zullen er werkzaamheden plaats vinden aan watergangen en waterwegen.

In de afgelopen week is ook een begin gemaakt met het "dunnen in de bossen". De komende week zijn de fijnsparren aan de beurt.

Behalve het bijbehorend lawaai verwachten we dat er verder weinig overlast zal zijn door de geplande werkzaamheden.

Voor de maandbeker oktober zijn verschillende dagen op de diverse kalenders gecommuniceerd.
De juiste datum is zaterdag 25 oktober (categorie I start vanaf 10:00 uur).

Inschrijven kan tot en met dinsdagavond 21 oktober, 23:59 uur.


Op zaterdag 25 oktober is de laatste INLOOP 9-holes van dit jaar gepland. We starten vanwege de steeds vroeger invallende duisternis al om 15.30 uur.

Iedereen met een handicap tussen 36.0 en 54.0 is welkom. Zorg dat je er bij bent en laten we er “iets” feestelijks van maken. Op de dag zelf is aanmelden tot een half uur voor de wedstrijd nog mogelijk. Nodig elkaar uit om mee te doen! Introducés zijn van harte welkom.  

Kosten voor Par3 leden € 10,- en voor introducés € 20,- (contant te voldoen aan de wedstrijdtafel). Inschrijven kan per e-mail, naar inloop9holes.zelle@hotmail.com, onder vermelding van naam, handicap, type lidmaatschap en wel/niet introducé.

De wedstrijdleiding is op 25 oktober in handen van Pierre Klaassen, Flora Jonkman, Wiesje Alewijnse en Paul van Haandel. Voor degenen die dat willen sluiten we ook deze zaterdag af met "een hapje eten".

De wedstrijdleiding kijkt uit naar uw inschrijving en deelname.


Dit jaar een "uitgestelde" Matchplay finale omdat het geplande finaleweekend van 2 weken terug (deels) letterlijk "de mist inging". 

Bij de dames sloegen Ingrid Vollema en Cynthia Arnoldus vanmorgen om 10:30 af voor hun finalewedstrijd. Na 9 holes en een "slippertje" van Ingrid op hole 9 kwamen de dames door op 10 met 1 up voor Ingrid. Helaas voor Cynthia trok Ingrid daarna de partij naar zich toe en op hole 15 was het pleit beslecht: 5&3 voor Ingrid.

Bij de mannen ging de finale tussen Reind Westerveld en Tim van Veelen, waarbij Reind als verse Strokeplay kampioen als favoriet vertrok. De eerste signalen van de goede vorm van Tim werden op hole 9 al duidelijk, all square en vol in de race! Na hole 10 te hebben verloren trok Tim met 4 achter elkaar gewonnen holes de wedstrijd naar dormy om op hole 16 toe te slaan. Een prima prestatie welke Reind dan ook later omschreef als een verdiende overwinning: "Tim was vandaag super".

Beide kampioenen van harte gefeliciteerd.Op donderdag 2 oktober jl. werd Ellen Ronden door onze voorzitter Paul Baumann welkom geheten als het 100e nieuwe lid van dit jaar.

Bij het welkom paste een prachtige bos bloemen en natuurlijk een foto van het felicitatie-moment.

Ellen heeft zich aangemeld als 9-holes lid.

Onder Info voor leden is de bijgewerkte tussenstand (t/m september) te vinden in de strijd om de titel Golfer van het jaar 2014, Golfster van het jaar 2014 en de Runner Up Cup.

Zoals het er nu voorstaat hebben we nog de volgende kanshebbers voor de titels bij de laatste maandbeker:

Golfster van het Jaar; Cynthia Arnoldus / Isabel Korteling.

Runner up Cup dames: Yvonne Mooren staat aan kop, maar Tiny Start en Ellen van Buiten zijn zeker nog kansrijk.

Runner up Cup Heren: Richard Haverkamp en Francesco Darmohoetomo gaan nagenoeg gelijk aan kop.

En de Golfer van ’t Jaar? Die is inmiddels bekend: Reind Westerveld (niet meer te achterhalen).


Goed nieuws van het "hospitality"-front.

Golfclub 't Zelle en Golfclub Wasserburg Anholt zijn recent overeengekomen dat de leden van de ene golfclub tegen het reguliere "hospitality-tarief" van € 35,- (zowel voor de weekdagen als het weekend) kunnen spelen op de golfbaan van de andere golfclub.Zaterdag 4 oktober zal de finale worden gespeeld om het Matchplay Kampioenschap.

Bij de dames gaat de strijd tussen Cynthia Arnoldus en Ingrid Vollema, bij de heren tussen Reind Westerveld en Tim van Veelen.

De starttijden zijn 10.30 en 10.40 uur, het belooft spannend te worden.

Wij wensen in ieder geval de finalisten een sportieve "eindstrijd".

Op zondag 7 september werd het Strokeplaykampioenschap voor de jeugd gespeeld. Er waren 2 categorieën: 18 holes en 9 holes. De 18 holes wedstrijd werd gespeeld zonder handicapverrekening en de 9 holes wedstrijd was met handicapverrekening. Na een spannende strijd mag Jordi Keurntjes zich Jeugd Strokeplaykampioen 2014 noemen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Nog 1 kans dit jaar voor het volgen van een gratis proefles!

- Zondag 28 september van 10.00-12.00 uur.

Deze prachtige gelegenheid om kennis te maken met de golfsport is voor jong en oud, dus neem naast vrienden en kennissen ook uw familie mee.

Meld u aan via info@gczelle.nl of 0575-467533 (keuze 1).

Op zaterdag 13 september zijn de 1e en de 2e ronde van het Matchplay Kampioenschap onder prima weersomstandigheden gespeeld.

Klik hier voor de uitslag en de finale-indeling voor komend weekend.

Op 21 september staat de derde en laatste Open dag van dit jaar gepland. Het draaiboek is aangescherpt, de voorbereidingen worden getroffen en een verzoek voor goed weer is ingediend.

Nu nog de gasten! 

Wij zullen de week voorafgaand de Open dag een advertentie plaatsen in de huis-aan-huis bladen, maar ook voor het eerst Facebook en Twitter inzetten (zie hierover meer in de komende nieuwsbrief).

Brengt u de Open dag weer onder de aandacht van degenen, die de vorige keer niet konden?

Woensdag 27 augustus is aan alle leden per e-mail de nieuwsbrief van augustus verstuurd.
Deze nieuwsbrief is ook terug te vinden onder Info voor leden/Nieuwsbrieven.

Omdat wij regelmatig vragen en opmerkingen krijgen over het "niet ontvangen" van de nieuwsbrief, verzoeken wij onze leden om het afzendadres "no-reply@gczelle.nl" aan te merken als vertrouwde afzender en tevens uw e-mail adres in onze administratie te controleren. Een recente steekproef heeft uitgewezen, dat niet alle bij ons bekende e-mail adressen actueel zijn. Onder Info voor leden/Instellingen kunt u controleren welk e-mail adres bij de golfclub is vastgelegd en dat eventueel wijzigen.

De inschrijving voor het Matchplay Kampioenschap is afgelopen dinsdagavond gesloten.

Omdat het maximum aan deelnemers niet is gehaald, zijn er aanstaande zaterdag behoorlijk wat starttijden vrijgegeven.

Niet naar het KLM-open? Wel spelen op onze eigen baan? Kijk dan bij "reserveren starttijden".


Klik hier voor de indeling.

Nog een kleine week en het Matchplay Kampioenschap gaat van start. Zaterdag 13 september worden de eerste en tweede ronde gespeeld (vervolg op 20 en 21 september).

LEDEN KUNNEN ZICH INSCHRIJVEN TOT EN MET DINSDAG 9 SEPTEMBER!

Is de wedstrijd niet volgeboekt, dan kunnen er mogelijk nog starttijden vrij komen. Dat is vanaf woensdagavond 10 september bekend. Wilt u zaterdag spelen, dan kan het dus lonen om na woensdag te controleren of er starttijden vrij zijn gekomen.

Indien er play-off's noodzakelijk zijn, kan het zijn dat de wedstrijd nog een paar holes doorgaat. We verzoeken degenen die op dat moment "de baan ingaan" om de play-off standing te geven.

Ingrid Vollema en Reind Westerveld zijn de winnaars van het Strokeplay Kampioenschap.

Beide prestaties horen thuis in de "buiten-categorie". Niet omdat we "buiten spelen", maar omdat de naam Ingrid Vollema voor de 10e keer op de trofee komt te staan en de naam Reind Westerveld voor de 5e keer.

Proficiat voor beide kampioenen en een dikke "duim en pluim" voor alle deelnemers.

Het bestuur bedankt de organisatie en mede namens de wedstrijdcommissie de inzet van de "referees" Herman Visser, Leon Heilbron en Ronald Langenhorst.

DE VOLLEDIGE UITSLAG.


Op 1 oktober as. vindt op 't Zelle voor het eerst sinds jaren weer een Senioren wedstrijd plaats (dames 50+ en heren 55+).

Reserveert u alvast deze datum?

Meer informatie treft u aan in de komende nieuwsbrief.

De inschrijving voor het Matchplay Kampioenschap is geopend! Op zaterdag 13 september en zaterdag 20 september vinden de voorronden plaats, waarna op zondag 21 september de strijd om de felbegeerde trofee zijn apotheose zal kennen. Wie gaat er dit jaar met de eer strijken?

Kijk bij "Info voor leden/Procedures en Reglementen" voor het reglement dat op dit kampioenschap van toepassing is.

Met de naderende Kampioenschappen "Strokeplay en Matchplay" en de laatste wedstrijden om de maandbeker gaat de strijd om de titels Golfer en Golfster van het jaar in volle hevigheid losbarsten. Kijk voor de tussenstand t/m juli onder "Info voor leden/Golfer-Golfster van het jaar". 

Ook het klassement om de "Runner Up Cup" treft u hier aan.

Morgen, zondag 24 augustus, start om 9.00 uur de finaleronde van het Strokeplay Kampioenschap. De beste 12 heren en de beste 5 dames na de kwalificatieronden van vandaag zijn:
 
 
Uitslag
Uitslag
Totaal
Pos
Heren
1e ronde
2e ronde
CUT
1
Reind Westerveld
78
84
162
2
Silke van Rooij
80
83
163
3
Tim van  Veelen
89
85
174
4
Harold Medze
84
91
175
5
Sjoerd Overdiep
90
86
176
6
Jan Leemreis
91
90
181
7
Franc Scheerder
94
92
186
8
Richard Snelder
93
95
188
9
Jordi Keurntjes
96
92
188
10
Paul van Goethem
94
95
189
11
Jan Start
98
96
194
12
Herman Jansen
102
94
196
 
 
 
Uitslag
Uitslag
Totaal
Pos
Dames
1e ronde
2e ronde
CUT
1
Ingrid Vollema
85
80
165
2
Cynthia Arnoldus
86
86
172
3
Isabel Korteling
87
95
182
4
Flora Jonkman
93
93
186
5
Yvonne Steenblik
92
95
187

Op zaterdag 23 augustus worden de voorronden gespeeld van het Strokeplay Kampioenschap voor een plaats in de finale op zondag 24 augustus. De inschrijving staat nog open t/m woensdag 20 augustus. Het aantal inschrijvingen is gemaximeerd, dus wees er op tijd bij in het geval u dit kampioenschap "ontschoten is"!

Op de website van 't Zelle treft u onder "Info voor leden/Procedures en Reglementen" het reglement aan, dat van toepassing is op dit kampioenschap.

Handicart Wedstrijd

Afgelopen zaterdag (9 augustus), was het bij aankomst op de golfclub al te zien aan de rij netjes opgestelde buggy's: de jaarlijkse Handicart wedstrijd stond die dag op de kalender!

De opkomst was goed met ruim 60 deelnemers, het weer was ons gunstig gezind en onze Handicart consul Jos Heerink, had de organisatie, met hulp van een aantal vrijwilligers, uitstekend voor elkaar.

De uiteindelijke uitslag zou een "close-finish" worden.

Op de derde plaatst eindigden Adrie Heuvelink en Henk van Brenk (netto 66 slagen), tweede werden Jan en Tiny Start (netto 65 slagen) en het winnende team dat 't Zelle in de regio-wedstrijd op 26 september mag vertegenwoordigen, werd gevormd door Reint Pellenberg en Paul Baumann (netto 64 slagen).

De opbrengst voor de Stichting Handicart was uiteindelijk ruim 850 euro (mede dankzij de loten verkoop, de verkoop van Mulligans en de birdie-toto).

Een compliment en dank aan alle vrijwilligers en deelnemers.

De vakantie is voorbij, dus het is weer tijd voor een volgende wegafsluiting. De N315 scoorde de vorige keer goed, dus we gaan op herhaling. Dit keer van 19 t/m 22 augustus totale wegafsluiting. Denkt u aan wat extra reistijd?

Inmiddels is het alweer bijna 10 dagen geleden, dat we met hulp van onze leveranciers een aantal (tijdelijke) maatregelen hebben genomen om de hardnekkig optredende (ver)storingen in onze systemen op te lossen.

Op alle fronten (thuisboeken, telezuil en verbinding tussen systemen) heeft dit tot een sterk verbeterde situatie geleid en het aantal meldingen tot bijna nul gereduceerd (op een enkel incident na). Als gevolg van de ontstane stabiele situatie, hebben we vrijdag jl. ook de kaartlezer van de telezuil weer geactiveerd. Alhoewel het uitlezen van pasjes in de praktijk "9 van de 10 keer" goed ging, wees de praktijk ook uit, dat wanneer de pas niet goed gelezen werd, dit direct leidde tot een algehele storing van de telezuil.

Daarom hebben wij het gebruik van de kaartlezer tot nader order nog geblokkeerd. Dit specifieke aandachtspunt wordt de komende week verder opgepakt.

Mocht u nog problemen ondervinden bij het thuisboeken of bij het gebruik van de telezuil, dan horen wij graag uw reactie via info@gczelle.nl


Op initiatief van 't Zelle vinden dit jaar de eerste "single handicap" wedstrijden plaats in onze regio. Hieraan nemen spelers en speelsters van meerdere verenigingen (6 in totaal) deel en is steeds een andere baan gastheer.

Inmiddels zijn er 3 wedstrijden gespeeld (op 't Zelle, op de Keppelse en in Winterswijk) en gaat bij de dames Clementine de Koe aan de leiding (Winterswijk) en bij de heren Silke van Rooij ('t Zelle).

Tot nu hebben ruim 30 single handicappers deelgenomen aan één of meerdere wedstrijden. De gemiddelde "opkomst" is bijna 20 deelnemers per wedstrijd. Er volgen dit jaar nog 2 wedstrijden: op 5 september bij de Graafschap in Lochem en tenslotte op 10 oktober de finaledag bij ons op 't Zelle.

De reacties van de deelnemende golfclubs en spelers/speelsters is erg positief en men kijkt al uit naar een herhaling in 2015.Nieuwsbrief nummer 4 van dit jaar is maandag 21 juli per e-mail naar alle leden verstuurd.
Niet ontvangen? Wilt u dan uw spamfilter controleren en info@gczelle.nl als betrouwbaar afzendadres opgeven?

We krijgen van diverse leden de melding, dat berichten van 't Zelle niet altijd door hun spamfilter komen.
Dit kan een oorzaak zijn voor het niet ontvangen van onze nieuwsbrieven.

Wist u, dat we daarom ook altijd de meest recente nieuwsbrieven onder "Info voor leden" plaatsen?
Alle nieuwsbrieven van dit jaar kunt u ook op die wijze inzien.

De laatste weken hebben we te maken gehad met een flink aantal (ver)storingen. De Telezuil sprong met grote regelmaat op tilt, het reserveren van starttijden via Apple apparatuur verliep niet goed en onze computersystemen lagen er een aantal keren geheel uit.

Met behulp van onze leveranciers is de afgelopen 2 weken gezocht naar oplossingen. Dit heeft er toe geleid, dat we voor het reserveren van starttijden gekozen hebben voor een tijdelijke oplossing. Wanneer u deze module kiest ziet het scherm er iets anders uit dan u gewend bent. Na het reserveren dient u het venster te sluiten. Dit komt omdat we een "uitstapje" maken van onze website naar een aparte reserveringsomgeving. Het stond al in onze planning om in het najaar naar een moderne versie van het reserveringssysteem over te stappen, hetgeen ook de hoofdreden is om voor een tijdelijke oplossing te kiezen.

Dan de Telezuil. Het lijkt er op, dat de verstoring te maken heeft gehad met de verbinding tussen de Telezuil en onze computersystemen. Hier hebben we een aantal wijzigingen in aangebracht. We monitoren de stabiliteit de komende dagen en hebben een tweede verbinding aangelegd om in geval van problemen te kunnen switchen. Het gebruik van de kaartlezer hebben we nog even geblokkeerd, om eerst de huidige aanpassing goed te kunnen volgen.

Onze excuses voor de ontstane ongemakken, we houden u op de hoogte van de voortgang.

Afgelopen weekend is bij prachtig weer de finale gespeeld van het Double Matchplay Kampioenschap.

Ieder jaar leveren de wedstrijden in de "afvalrace" een spannende strijd op en wordt letterlijk tot aan "het laatste gaatje gegaan". Wisselende kansen van hole tot hole, met uiteindelijk één winnend duo: Tim van Veelen en Paul van Goethem.

Bas Lenselink en Menno Snelder werden in een spannende finale verslagen. De jeugd was ook in deze finale weer sterk vertegenwoordigd. Super!

Paul en Tim gefeliciteerd met de overwinning.

 


Op vrijdagmiddag 30 mei is de eerste single handicap wedstrijd uit een serie van 5 op 't Zelle gespeeld.

Uit de 18 deelnemers is bij de dames mw Machteld Bruins Slot (de Graafschap) winnaar geworden met 71 netto en bij de heren is Robert Nijhuis ('t Sybrook) met 71 netto winnaar geworden. De beste Zellenaren waren Ingrid en Silke. Er deden 8 Zellenaren en 10 golfers van clubs uit de regio mee.

Het is bijzonder goed en gezellig verlopen en veel complimenten gekregen voor de baan en voor het intiatief om deze regionale  wedstrijden te gaan organiseren.


NGF competitie promotiewedstrijd

Op zondag 1 juni zijn wij, op verzoek van de NGF, gastheer geweest voor de promotie wedstrijd van de heren naar de Hoofdklasse.

Vijf herenteams teams te weten de Haarlemmermeersche, Zeewolde, de Merwelanden, de Gelpenberg en Best streeden om de beschikbare twee promotieplaatsen.

Het was een geweldig mooie dag op allerlei gebied.
Er waren twee wedstrijden, de Haarlemmermeersche heeft met afstand gewonnen van Zeewolde en promoveert naar de Hoofdklasse. In de tweede wedstrijd ging het er spannend aantoe. Uiteindelijk werd op hole 17 de strijd tussen de drie teams beslist Merwelanden werd de winnaar en promoveert. 

De wedstrijd trok veel bezoekers en de baan heeft talloze complimenten gekregen. De quote van de dag was: "Als de baan in het westen had gelegen dan zat hij in de top tien van Nederland." 
Het was de hele dag erg druk en gezellig. De baan is de hele dag ook door eigen leden druk bezocht.  Dank aan de twee marshalls die alles in goede banen hebben geleid.Ook de NGF digitaliseert. GOLFjournaal nummer 2 is eerder deze maand in digitale vorm verschenen. De link naar deze digitale versie is  http://ids.uberflip.com/i/312486.

Eind deze maand/begin juni verschijnt wel op papier een extra dikke editie van het GOLFjournaal in verband met het 100-jarig bestaan van de NGF. 


Kampioenen NGF competitie 2014

Wij feliciteren onze kampioenen die uitkwamen in de NGF competitie.

Dames 1 kampioen in de standaard 2e klasse;
Dames 2 kampioen in de reserve 3e klasse;

Heren 2 kampioen in de reserve 5e klasse;
Heren 4 kampioen in de 6e klasse.

Proficiat met jullie behaalde promoties!


Regio single handicap wedstrijden

Dit seizoen hebben wij een nieuwe competitie in het leven geroepen. Een qualifying competitie van 5 wedstrijden voor de single handicappers die golf meer als sport bedrijven.

Een te gekke strokeplay competitie op 't Zelle dd 30 mei; op de Keppelse 20 juni; op de Voortwisch 25 juli; bij de Graafschap 5 september en tot slot op 't Zelle op zondag 5 oktober. 

Daar waar mogelijk wordt van de  backtee’s gestreden voor zowel dagprijzen als 'n prijs voor de "overall" winnaars bij de dames en de heren. Het is een mooie gelegenheid om tegen medegolfers te spelen van dezelfde handicap en instelling, een prachtige uitdaging het beste uit je zelf te halen om zodoende een goede Q kaart te lopen.

Er kan per wedstrijd, per mail worden ingeschreven, voor één of meerdere wedstrijden. Inschrijven kan alleen bij de organiserende club. Het aantal deelnemers per wedstrijd zal max 40 deelnemers zijn, dit i.v.m. aanvangstijd en startmogelijkheden. Dus wees er snel bij!

U krijgt een  persoonlijke uitnodiging via uw club met de juiste gegevens hoe en waar u zich kunt inschrijven en tegen welke kosten. Alle single handicappers van  een achttal verenigingen uit de omgeving zullen worden uitgenodigd. De organisatie ligt in handen van de vier organiserende clubs.

Voor nadere informatie:

Paul van Haandel
06-53297897


Rabobank en golfclub ‘t Zelle hernieuwen sponsorcontract

Rabobank Graafschap-Midden en Rabobank Graafschap-Noord blijven de komende drie jaar hoofdsponsor van golfclub ‘t Zelle.

Op donderdag 20 februari werd deze samenwerking opnieuw bekrachtigd toen het bestuur van de golfclub en beide Rabobanken het sponsorcontract tekenden.

Golfclub ’t Zelle en de Rabobank werken al een aantal jaren samen omdat zij elkaar versterken.

Pierre Klaassen, voorzitter van golfclub ‘t Zelle geeft aan dat de Rabobank door middel van sponsoring bijdraagt aan de sportieve- en maatschappelijke doelstellingen van de club. ‘De ondertekening bevestigt de sterke band met de Rabobank en daar zijn wij erg blij mee’ aldus Pierre Klaassen. Petra Teunis, directievoorzitter bij Rabobank Graafschap-Midden en Jan ten Hove, directievoorzitter bij Rabobank Graafschap-Noord zijn het hier volmondig mee eens en zijn overtuigd dat de golfsport zich uitstekend leent om contacten met onze relaties aan te halen en te versterken. ‘t Zelle is een prachtige golfclub waar mensen elkaar ontmoeten. Daar zijn wij graag partner van’.

Leading Courses heeft de Golfers’ Choice ranglijst 2014 (de beste golfclubs volgens golfers) bekend gemaakt. Onze golfclub is met stip gestegen naar plaats 15.

Wij bedanken iedereen die aan dit geweldige resultaat heeft bijgedragen!

Klik hier voor de volledige ranglijst.


Gedurende de winterperiode (17 november 2014 t/m 29 maart 2015) is de baan niet qualifying en zijn de winterregels 2014-2015 van toepassing. De volledige tekst van de winterregels.

ADVIES: Bel eerst het baaninformatienummer (0575-467515) voor u afreist naar de golfclub.  Gedurende de hele week kunt u de baanstatus ook op de website volgen.

Gedurende de winterperiode wordt verplicht vanaf rood afgeslagen en is het op de afslagplaatsen ook verplicht om de bal op te teeën (zowel op de 18-holes baan als op de Par3 baan).

Uit handen van PGA voorzitter Frank Kirsten heeft de golfschool van golfclub ’t Zelle als eerste in de Achterhoek het predicaat „ERKENDE GOLFSCHOOL" ontvangen.

De beide golfprofessionals Marco de Bake en Richard Perkins namen de erkenning in ontvangst in aanwezigheid van clubmanager André ten Eikelder.


Nieuwe NGF golf app

De NGF introduceert in samenwerking met Van Lanschot en Deloitte een nieuwe app, NGF Golf.

Met deze app kan men onder andere actuele uitslagen van NGF-wedstrijden en de NGF-competitie opzoeken, volgen en delen. De app is geschikt voor golfers, golfclubs, professionals, ouders en toeschouwers die graag op de hoogte willen blijven van diverse golfprestaties. Naast puur informeren  wordt op deze wijze ook meer sportbeleving gecreëerd.

Download
De app NGF Golf is vanaf  heden gratis te downloaden op Google Play (Android) en in de Apple App Store (iOS).

Sociaal

Golf is een sociale sport. In Nederland doen ruim 15.000 golfers mee aan de NGF-competitie en ruim 1.000 actief aan de NGF-wedstrijden. Sociale media kan gezien het karakter van de golfsport niet ontbreken. Met NGF Golf is het nu ook mogelijk om via social media alle informatie over de wedstrijden en uitslagen met elkaar te delen. Ook kan men startlijsten versturen, informatie over teams posten, het laatste NGF-nieuws twitteren of de actuele handicap opzoeken (uiteraard met behoud van privacy).

Vanaf 2014 zullen ook alle detailuitslagen (momenteel alleen de hoofdklasse) worden gepubliceerd. Hierdoor krijgt iedere competitiespeler in Nederland een ‘gezicht’ binnen de app. Voor spelers die deel nemen aan de competitie ontstaat er een actueel overzicht van de poule-indeling, het programma en de uitslagen. Professionals kunnen hun leerlingen volgen, clubs kunnen hun teams aanmoedigen en standen bekijken.

Baan status

18-holes wedstrijdbaan
Open
Beluchten greens op 21, 23 en 25 augustus.
Er staat telkens 1 vlag op winterpositie.
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten en op donderdag na 20.00 uur.
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: vrijdag 18-08-2017 08:52
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Weer vandaag

ochtend
middag
avond
Min (ºC)
Max (ºC)
Wind (Bft)
Neerslag (%)
Meer weersverwachtingen

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Word nu lid met 75% korting op het lidmaatschap 2017 (25% jubileumkorting inbegrepen).

Geïnteresseerd? Wilt u meer weten?
Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.