BENIEUWD OF GOLFEN IETS VOOR U IS?................MELD U DAN AAN VOOR HET GOLFSTART LESPROGRAMMA!....... 6 LESSEN VOOR SLECHTS € 99,-

Nieuws

Momenteel vindt groot onderhoud aan de paden plaats.

Voor de afwatering wordt aan de zijkanten grond afgegraven, daarna wordt de toplaag van de paden zodanig aangevuld dat het water naar de zijkanten kan aflopen en kuilen en gaten minder snel ontstaan.

Als laatste wordt de aansluiting van de paden naar het gras ingezaaid.


Bitterballencup editie 2020

De Zellerij en de wedstrijdcommissie nodigen u van harte uit voor deze inmiddels traditionele Bitterballen Cup. De fantastische hoofdprijs voor het winnende duo is ook dit jaar weer: een jaar lang elke maand een doos bitterballen!
Schrijf u snel in! Wij willen het golfjaar 2020 met u allen in een uiterst gezellige sfeer inluiden met deze Bitterballen Cup. Bij de inschrijving vindt u de overige infomatie.
 
NB. Met uw inschrijving geeft u de Zellerij toestemming het inschrijfgeld en eventuele dinerkosten van uw horecapas af te schrijven.

Op 5 januari houden wij onze nieuwjaarsreceptie voor leden, kernpartners en personeel (inclusief partner).

Locatie: clubhuis.
Tijd: 16.00 uur tot 18.00 uur.

Onder het genot van een drankje en een hapje, kijken we tijdens de receptie graag met u terug op het afgelopen jaar en brengen een toost uit op het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

We spreken de wens uit, dat 2020 in alle opzichten voor u een fantastisch jaar mag worden.

Onlangs hebben wij op verzoek van de wedstrijdcommissie aan alle leden een enquête toegestuurd. De deelname aan wedstrijden loopt terug en de commissie hoort graag de mening en de wensen van de leden om daar goed op in te kunnen spelen.

Kortom: Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Deze enquête wordt 17 januari afgesloten, maar u kunt nog steeds reageren!

KLIK HIER voor de enquête en geef uw reactie. 


Op naar de feestdagen!

Deze "woensdagdames" sluiten het jaar in stijl af en wensen allen fijne feestdagen!

Maandag 9 december is de volgende serie van 22 lockers afgeleverd en met dank aan het opbouwteam, binnen een halve dag in elkaar en op de plaats gezet. De komende dagen worden de onder-lockers van elektra voorzien en kunnen we de brieven versturen voor "ingebruikname".

Het bestuur heeft besloten om nog eens 10 lockers aan te schaffen, die tegen de wand met de toegangsdeur komen te staan. We verwachten deze levering in januari en groeien daarmee naar 176 lockers en een bezetting van 95% (nog 1 onder-locker vrij en 8 boven-lockers).

We zijn bijna zover! Onze dank gaat uit naar het bouwteam, dat de afgelopen maanden een enorme hoeveelheid uren heeft gestoken in de realisatie van de nieuwe schuilhut annex toiletgebouw bij hole 5.

Het eindresultaat zou in menig huis niet misstaan. Alles is getest en alles werkt. De laatste spijkers worden de komende dagen geslagen en de vloer krijgt een eerste afwerklaag.

In de komende nieuwsbrief zullen we de definitieve ingebruikname bevestigen.

Arnold Jansen en Henk van den Boom benoemd tot erelid

Tijdens de Algemene Vergadering van donderdag 21 november 2019 zijn Arnold Jansen en Henk van den Boom door de vergadering benoemd tot Erelid vanwege hun bijzondere verdiensten voor de golfclub. Dankzij de enorme inzet van beiden in vele functies en gedurende vele jaren, heeft de golfclub zijn huidige positie bereikt.

We feliciteren beide mannen met deze meer dan verdiende erkenning.


Zondag 17 november zijn de "overall winnaars" van het afgelopen jaar gehuldigd. 

Martine Rensen prolongeerde bij de dames de titel GOLFSTER VAN HET JAAR en bij de heren wist ook Bas Lenselink zijn titel GOLFER VAN HET JAAR met succes te verdedigen.

Rob Mos wist op de laatste wedstrijddag de titel RUNNER-UP veilig te stellen en Simone Beusink werd de overall winnares van de 9-holes wedstrijden.


Onder mooie weersomstandigheden speelden 60 deelnemers op 17 november een wedstrijd met twee "gezichten": 9 holes Par3 baan en 6 holes Cross-Country op Lus-A (tegen de speelrichting in).

Bij de dames trok Joke Aansorgh de overwinning naar zich toe en bij de heren Ben Molenaar. De hoofdprijs voor beiden is een weekend "toeren" in een door de DAGO Autogroep toepasselijk ter beschikking gestelde Volkswagen T-Cross.

Detail: Joke heeft geen rijbewijs, dus veel vrijwillige chauffeurs staken zondag de hand al op.


Tijdens de winterperiode (18 november 2019 t/m 22 maart 2020) is de wedstrijdbaan NON-QUALIFYING. Er kunnen dus alleen qualifying kaarten geregistreerd worden van een ronde op de Shortgolf/Par3 baan.

Iedereen is verplicht om vanaf de rode afslagplaatsen af te slaan en wel voor de gespannen touwen. Flights van vier zijn de hele dag toegestaan. Houdt u wel de doorloopsnelheid in de baan in de gaten?

We spelen indien mogelijk op zomergreens. De vlaggen staan aan de rand van de greens om deze zoveel mogelijk te sparen. Ook vragen we weer uw aandacht voor het REPAREREN VAN PITCHMARKS. We willen tenslotte zo veel mogelijk op zomergreens spelen.


De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag. Het herentoilet is praktisch klaar, de pomp en het filter zijn getest, de zonnepanelen werken, de verlichting is aangebracht en "de mannen" testen met succes de nodige technische snufjes uit, waaronder het meten van het aantal keren dat het licht aangaat (tellen aantal gebruikers) en het op afstand in de gaten kunnen houden van de temperatuur in het gebouwtje.

In de komende weken wordt het schuilhutgedeelte opgebouwd, het damestoilet geïnstalleerd, de vloer afgewerkt en vindt de algehele afronding plaats.

De creativiteit van het team is geweldig om te zien.


Afsluitingswedstrijd 17 november 2019 "eens wat anders"

Op zondag 17 november spelen we de afsluitingswedstrijd van het zomerseizoen 2019 met een bijzondere wedstrijd op lus A van de wedstrijdbaan en de Shortgolfbaan.

Op lus A speelt u cross-country, dus tegen de speelrichting in van de baan (6-holes) en op de Par3 speelt u "normaal" van tee tot green. Deze gezelligheidswedstrijd wordt afgesloten met een gevarieerd countrybuffet (kosten € 17,50 p.p.).
De eerste prijs is een weekend rijden en genieten in een VW T-Cross, beschikbaar gesteld door VW dealer DAGO uit Doetinchem.

De wedstrijdvorm is individueel stableford, waarbij rekening wordt gehouden met een omrekening omdat de cross-country uit 6 holes bestaat. Onderweg tijdens de cross-country worden nog wat attrractieve en onverwachte spelmomenten "ingebouwd".

Het aantal inschrijvingen loopt snel op, maar is nog plek, dus SCHRIJF SNEL IN!

KLIK HIER voor de flyer voor meer informatie.

Verlichte ballenwedstrijd jeugd groot succes

Ook dt jaar was de verlichte ballenwedstrijd tussen de jeugd en de ouders een groot succes. Na een uitstekend stamppot buffet in het clubhuis (met dank aan de Zellerij) traden de teams aan in een twee tegen twee "best-ball" wedstrijd.

Elke speler kreeg een lichtgevende bal in "eigen kleur" rood, wit, blauw of groen.

De chocomelk en de glühwein maakten het geheel compleet en dankzij het feit dat de jeugd geen alcohol mocht drinken en de ouders wel, gingen de remmen "bij de oudjes" los en wisten de ouders de eindoverwinning in de wacht te slepen.

Het beeld van de golfer staat nu definitief op zijn plaats voor de lockerloods, waar het mooi tot zijn recht komt.

Vandaag is de sokkel onder het beeld geplaatst met dank aan Jan Rook, die dit megazware stuk beton op zijn bedrijf heeft laten maken.

Agrec bedanken wij voor de aanleg van het tegel-plateau onder het beeld, waardoor we bij het maaien minder snel kans op beschadigingen hebben.

Maar we eindigen waar het begonnen is: onze dank voor dit fraaie beeld gaat naar ons ex-lid Paul Dönen, die de golfer vorig jaar al geschonken heeft aan de club.

We kijken met trots naar deze verrijking op onze club.

Op woensdag 30 oktober heeft de tuinploeg zijn werkzaamheden voor 2019 afgerond. De leilindes zijn weer gesnoeid en het perk naast de golfshop is beplant met een groenblijvende bodembedekker. Recent zijn ook de struiken rondom het hoofdgebouw en de shop weer gesnoeid.

De wal langs de "oprijlaan" is ingezaaid (gesponsored door Pleiboza) en we kijken met spanning uit naar het bloemrijk effect komend voorjaar.

Aan Ben en zijn "mannen": hartelijk dank voor jullie inzet dit jaar. Het ziet er weer super uit.

Ook dit jaar kijken we weer terug op een geslaagd 4-banen toernooi, gespeeld op 18 en 25 oktober op de banen van Winterswijk, Keppel, Lochem en 't Zelle (in totaal 75 deelnemers/sters).

Wij danken de organisatie bij elke club voor het mogelijk maken van dit toernooi en de afstemming vooraf en tijdens de toernooidagen. Het was weer een stevige coördinatieklus voor de gezamenlijke clubvertegenwoordigers.

Hierbij de eindstand met onze felicitaties voor Paul Storms (winnaar, Zelle), mevrouw Erdman-Trip (2e, Lochem) en de heren op de gedeeld derde plaats: Spieker (Winterswijk), Hegger (Lochem) en Mos (Zelle).

KLIK HIER VOOR DE EINDSTAND.

Vorderingen Toilet in de baan

Het bouwteam vordert gestaag en heeft al heel wat uren "werk verzet".
De scheidingswanden zijn geplaatst en de zonnepanelen liggen er op.

Op 5 oktober speelden 30 koppels, onder prima weersomstandigheden, de eerste ronde om het clubkampioenschap Double Matchplay.

In het weekend van 12 en 13 oktober werd de spanning door de deelnemers van hole tot hole opgevoerd. De kwartfinale op zaterdag werd in elke flight pas op de laatste hole beslist.

In de eerste halve finale op zondag wonnen Ingrid Vollema en Ron Jansen pas op hole 17 van Yvonne Steenblik en Harold Medze en in de andere halve finale viel opnieuw de beslissing pas op de green van hole 18. Tim van Veelen en Max Verhorst behaalden de finaleplaats ten koste van Ronald en Jordi Keurntjes.

Max en Tim capituleerden in de finale uiteindelijk op de green van hole 15 en feliciteerden Ingrid en Ron met de overwinning in dit kampioenschap.

We danken alle deelnemers voor hun strijd en inzet en feliciteren de "vermoeide" winnaars (Ron heeft dit jaar volgens eigen zeggen nog maar 4 keer een 18-holes ronde gelopen, waarvan dus 3 in één weekend!).

Ook dit jaar zijn we de grens gepasseerd van 100 nieuwe leden. Tijdens de eerste Open Golfdag op donderdag 26 september tekende Jan van London voor het Par3 lidmaatschap van onze golfclub.

Jan reageerde erg verrast toen we hem belden met de mededeling dat we hem met een speciaal welkom graag "in de bloemetjes en op de foto" wilden zetten.

Vorig jaar passeerden we de grens aan 100 nieuwe leden pas in december. Mede dankzij de inzet van onze wervende leden hebben we deze mijlpaal dit jaar veel eerder bereikt.

We heten Jan van harte welkom als lid en bedanken onze leden voor hun inzet.

Nu op weg naar de doelstelling (120-125 niewe leden in 2019) om het verloop in ons ledenbestand op te kunnen vangen (elk jaar rond de 10 procent).


Op 28 en 29 september zijn op 't Zelle de kwart- halve- en finalewedstrijden gespeeld om het Matchplay clubkampioenschap (dames en heren).

Op zaterdag werden de kwartfinales gespeeld, waarna op een regenachtige zondag in de ochtend de halve finales werden gespeeld en ’s middags de finales. Voor de finalisten een dag met 36 holes (of bijna), waarin ze heel wat regenwater over zich heen hebben gehad.

De damesfinale was spannend tot het eind, met wisselende kansen voor Marga van Goethem en Yvonne Steenblik. Na bij de turn nog 3 down te hebben gestaan, wist Yvonne met een inhaalrace uiteindelijk de wedstrijd met 1 Up in haar voordeel te beslissen.

Bij de heren ging de strijd om het kampioenschap tussen veelvuldig winnaar Reind Westerveld en jeugdtalent Guus Snelder. Guus won met 5 en 3 en zal zijn naam voor het eerst op een Senioren-schild in het clubhuis vermeld zien worden.

Wij feliciteren de winnaars van harte.We krijgen de nodige vragen, waarvoor alle gele en rode rondjes en kruizen voor dienen, die deze week door Agrec en de baancommissie op de fairways zijn aangebracht.

Op maandag 16 september komt de NGF de baan opnieuw inmeten om te zien of de bestaande course- en slope-rating onveranderd is gebleven.

Hiermee wordt de moeilijkheidsgraad van de baan bepaald en afgeleid daarvan komen de handicaptabellen tot stand. We verwachten geen andere uitkomsten van deze meting ten opzichte van de laatste meting een aantal jaren terug.

Maandagmorgen is starten op lus A hierom geblokt tussen 10 en 12 uur en maandagmiddag starten op lus B tussen 13 en 15 uur.

Dankzij de dauw die 's ochtends over de baan ligt, hebben we een start kunnen maken met het verticuteren en inzaaien van de fairways.

Tegelijkertijd zorgt de vochtigheid van het gras (dankzij de dauw) voor een negatief effect. De engerlingen komen vanuit de onderlaag (waar ze zaten door de droogte) naar boven en zijn zo dik, dat we ze niet kunnen bestrijden en de kraaien zich tegoed doen, met grote schadeplekken als gevolg (voorbeeld hole 17 en 18).

De grootste schadeplekken zullen tot GUR worden verklaard en worden gemarkeerd door blauwe palen.


Op vrijdag 18 en vrijdag 25 oktober spelen we alweer voor de vierde keer het 4-Banen toernooi op de Keppelse, de Lochemse, de Voortwisch en 't Zelle.

De 18e wordt het startsein gegeven op de Lochemse en 't Zelle en op de 25e speelt u op Keppel en in Winterswijk.

Per golfclub kunnen zich maximaal 20 deelnemers aanmelden, maar eventueel door een club vrijgegeven plekken kunnen door de andere clubs worden ingevuld.

U speelt voor € 35,- een 9-holes wedstrijd op 4 verschillende banen, verspreid over 2 vrijdagen. Belangrijke voorwaarde: U bent beide dagen beschikbaar.

De beste score over de 4 wedstrijden bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Inschrijven kan vanaf 1 september.

Eerste resultaten Baanploeg

De speciale oproep voor het vormen van een Baanploeg heeft bijna 25 aanmeldingen opgeleverd en de eerste resultaten zijn al duidelijk zichtbaar.

Afgelopen week heeft een tiental leden (9 heren en een dame), de heide op hole 2 flink aangepakt en de jonge boompjes en struiken (die er niet thuishoren) uit de heidegebieden verwijderd. Het was een stevige klus en behoorlijk zwaar werk. Het gras tussen de heide is blijven staan, want dat is onbegonnen werk en zal op een andere manier aangepakt moeten worden.

Deze week (als de temperatuur het toelaat) staat een volgende hole op het programma. We zijn erg blij met deze uitgebreide hulp, waardoor het aanzicht van de baan zijn kwaliteit behoudt. Chapeau en dank.

Nestkast Torenvalk

’t Was u misschien al opgevallen: je ziet en hoort weinig vogels. Dat klopt. Na het broeden volgt een ruiperiode. Dat moet gebeuren voor ze weer vertrekken. Je ziet al weer groepjes vogels, zoals de Putters en Staartmeesjes, die verzameld de winter weer gaan doorbrengen. Wulpen en Kieviten staan al weer in slagorde omstraks te (ver)trekken.

Dus terwijl het nog zomert, merk je aan de vogels de voorbereiding op de herfst en winter al weer. Daar doen wij dan maar aan mee. We hebben voor volgend seizoen alvast een nestkast voor Torenvalken gemaakt. (TV-kast)
Om preciezer te zijn: dat heeft Robert Omlo gedaan. Hartelijk dank daarvoor, het is een prachtige kast geworden. 

In het midden zit tegenwoordig een verticale stijl. Dat wordt vooral gedaan om de Nijlganzen te weren. Een prachtige vogel, maar ook een “invasieve exoot”. Het zijn behoorlijke ego’s, die dus zelfs roofvogels uit hun nestkasten verjagen. Zo’n stijl is een probaat middel om dat te voorkomen. Met zijn spanwijdte lukt het de ganzen niet in de kast te komen. Dan bent u weer bij.

Clubkampioenschap Matchplay Shortgolf/Par3

Op zaterdag 27 juli stonden 30 deelnemers "aan de start" om de strijd aan te binden om het clubkampioenschap Matchplay Shortgolf/Par3.

In de ochtend werden drie ronden gespeeld (spelvorm Amerikaantje), waarna de acht beste spelers (hier was een play-off voor nodig) speelden voor de titel. De nummers 9 t/m 16 streden verder in de B-finale.

In de halve finale streden Ingrid Vollema, Richard Snelder, Bas Lenselink en Reint Pellenberg om een plaats in de finale. Beide halve finales werden pas in de verlenging beslist. Ingrid won van Richard en Reint werd nipt verslagen door Bas.

in de finale wist Bas zijn kampioenschap van vorig jaar met succes te continueren ten koste van Ingrid en in de B-finale werd Peter Lugten in de verlenging verslagen door winnaar Jos Buivenga
.

Tijdens de prijsuitreiking werd het glas geheven op een zeer geslaagd clubkampioenschap.

Najaarscompetitie NGF

Ook dit jaar organiseert de NGF een najaarscompetitie, waarin op 4 zondagen op 4 verschillende banen wordt gespeeld in (mixed) teams van 4 deelnemers.

De speeldata: 13, 20 en 27 oktober en 3 november.
De kosten: € 35,- greenfee per baan plus eigen kosten (vervoer en consumpties).

Maximale handicap: 36.0.

Meer weten? KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.

Of KLIK HIER VOOR DE AANKONDIGING OP GOLF.NL.

Belangstelling?

Neem dan contact op met Ingrid Vollema: 06-81005135 (mail: ingrid.vollema@gmail.com of Ruud Korteling: 06-41321142 (mail: r.korteling@wxs.nl).

Namens golfclub 't Zelle kan 1 team deelnemen. Wie het eerst komt .........

Zondag 21 juli streden maar liefst 90 deelnemers om de RABOCUP en de vermelding op het RABOBORD in het clubhuis.

De weersomstandigheden waren uitstekend, het aantal afzeggingen minimaal en de wedstrijdleiding had de wedstrijd prima voorbereid.

Onze gasten verhoogden de sfeer, maar de trofee was voorbehouden aan de leden van golfclub ‘t Zelle.

Na een zinderende strijd (met nipt verschil op de tweede 9 holes tussen de twee beste golfers van de dag) won Jessica Govaarts de trofee en werd Anita Eenink tweede.

Laurens Stapelbroek overhandigde namens de RABO-bank de prijzen..


Op 27 juli spelen we het Matchplay Kampioenschap Shortgolf, een uitermate spannende wedstrijd op onze Par3 baan met een stijgende spanning in de middag-afvalrace, waarbij kansen van hole tot hole wisselen.

Schrijf je in nu in voor deze uitdagende wedstrijd, die van alle spelers de uiterste concentratie vraagt (nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

In de ochtend worden drie rondes gespeeld in flights van 3 spelers en in de middag spelen de beste 8 spelers de A-finale en de nummers 9 t/m 16 de B-finale.

"There can only be one winner".


De jaarlijkse handicart wedstrijd ter ondersteuning van de Stichting Handicart bepaalt mede hoeveel handicarts er op 't Zelle "rond kunnen rijden"!

U speelt toch ook mee? We willen op 3 augustus graag een volle handicart-bezetting zien.

Er wordt gespeeld in koppels (Greensome Stableford) en u kunt individueel opgeven of per team van twee spelers.

Er is een loterij, een birdietoto en er kunnen Mulligans worden gekocht. De winnaars gaan naar de Regio Handicart-wedstrijd in september.

U kunt al inschrijven!


Che de Bake heeft een wildcard ontvangen voor het Broekpolder International Open (11 t/m 13 juli), een wedstrijd van de Pro Golf Tour (voormalige EPD Tour). De Pro Golf Tour valt net onder de Challenge Tour en de European Tour en veel profspelers zijn hun carrière op de EPD Tour begonnen (waaronder Joost Luiten en Martin Kaymer).

We feliciteren Che met deze prachtige kans om zich te meten met de topspelers en wensen hem veel succes.

Benieuwd naar de inschrijvingen of de scores? KLIK HIER voor de actuele stand van zaken op de website van Broekpolder.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: vrijdag 24-01-2020 10:41
18-holes wedstrijdbaan
Open
Winterregels, afslaan vanaf rood en er wordt gespeeld op zomergreens.
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Gesloten
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Nee
Horeca
Open
Dagelijks geopend vanaf 10.30 uur t/m 17.00 uur, behoudens afspraken, evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Golfshop
Open
De golfshop is van dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 uur tot 14.30 uur (maandag gesloten).
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

LID WORDEN

Word nu lid met 20% korting op uw lidmaatschap voor 2020.

Meer weten? Bel ons op 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 10.00 - 12.00 uur en 13.00 - 15.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Eerst les nemen?

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.