WORD NU LID MET 50% KORTING OP UW LIDMAATSCHAP 2019..................BEL 0575-467533 (KEUZE 2) OF MAIL INFO@GCZELLE.NL

Nieuws

Gedurende de maand juli organiseren wij iedere dinsdag een inloopwedstrijd voor leden met een handicap van 36 tot en met 55 (dus ook leden met baanpermissie). 

U speelt (afhankelijk van uw lidmaatschap ) 9-holes op de grote baan of 9-holes op de Shortgolf/Par3 baan. U kunt inschrijven vanaf 16.45 uur (geen voorinschrijving).

Er wordt gestart tussen 17.00 en 18.00 uur. U stelt zelf uw flight samen of wij delen u in op volgorde van binnenkomst.

De kosten bedragen € 2,- pp.


Che de Bake heeft een wildcard ontvangen voor het Broekpolder International Open (11 t/m 13 juli), een wedstrijd van de Pro Golf Tour (voormalige EPD Tour). De Pro Golf Tour valt net onder de Challenge Tour en de European Tour en veel profspelers zijn hun carrière op de EPD Tour begonnen (waaronder Joost Luiten en Martin Kaymer).

We feliciteren Che met deze prachtige kans om zich te meten met de topspelers en wensen hem veel succes.

Benieuwd naar de inschrijvingen of de scores? KLIK HIER voor de actuele stand van zaken op de website van Broekpolder.


Op 21 juli wordt op uitnodiging van onze hoofdsponsor gestreden om de Rabocup en de "eeuwige vermelding" van de winnaar op het bord in het clubhuis. Alle leden met een handicap "max. 36" zijn hiervoor uitgenodigd! KLIK HIER voor de wedstrijdvorm, de starttijd, etc.

Na afloop van de wedstrijd serveert De Zellerij een RABOCUP MENU voor € 18,50, met keuze uit Vlees "Gegrilde varkenshaas met gestoofde paddestoelen en salie jus", Vis "Krokant op de huid gebakken roodbaarsfilet met basilicum beurre blanc en gepofte tomaat" of Vegetarisch "Luchtige groentenstrudel met romige selderijsaus en gegrilde pastinaak". Alle gerechten worden geserveerd met groenten, aardappelgarnituur en een verse rauwkostsalade.

N.B. Bij INSCHRIJVING kunt u kiezen of u al dan niet blijft eten en uw menukeuze aangeven. De kosten van het menu worden in mindering gebracht op uw horeca-tegoed. Uw menukeuze kunt u annuleren tot donderdag 18 juli 23.59 uur.

De fairway van hole 4 van de Shortgolf/Par3 baan is de afgelopen week "onder handen" genomen, maar is minder gezond uit de behandeling gekomen dan we hadden verwacht.

Concreet betekent dit, dat we de fairway wat meer rust moeten geven om te herstellen en het gehele gebied tot GUR hebben verklaard.

Komt uw bal na de afslag op de fairway te liggen, dan dient u gebruik te maken van één van de beide droppingzones die daarvoor zijn ingericht.

Alhoewel de eiken-processierups dit jaar volgens de mediaberichten overal gesignaleerd wordt, is het op onze golfbaan relatief rustig te noemen.

Het preventief bestrijden door Agrec in nauwe afstemmning met de Baancommissie heeft dit jaar goed gewerkt en "door de baan" hebben we pas dit weekend een paar "haarden" kunnen constateren (hole 7 en 8).

Daarnaast hebben we processierupsen ontdekt bij de laatste eik rechts naast het verharde pad bij hole 14 (langs de openbare weg richting de afslagplaats van hole 17, zie foto).

Daar waar wij weten, dat er een haard zit, worden rood-witte linten gespannen.

Wij horen u graag, wanneer u andere plekken aantreft.

Wij danken iedereen die de afgelopen weken een donatie heeft gestort voor de vervanging van het toilet in de baan.

Inmiddels hebben wij naast een aantal grotere schenkingen zo'n 145 donaties ontvangen voor een totaalbedrag van ruim € 7.500,-.

Dit betekent dat we de afgelopen week een grote stap hebben kunnen zetten en dat de realisatie van onze plannen steeds dichterbij komt. Nog slechts een kleine € 1.500,- te gaan!

Wel willen storten maar het rekeningnummer vergeten of het is u ontschoten? Het rekeningnummer is NL12RABO0121390101 (o.v.m. "Toilet in de baan").

In de hal hangt op het prikbord de "creatief door Ruud Zaagsma weergegeven" stand van de ontvangen donaties. Wij verwachten met uw steun over een week of twee groen licht te kunnen geven.


Na een lange voorbereiding met veel "uitzoekwerk" is afgelopen week ons "vogelbord" gerealiseerd. De werkgroep Natuurlijk Zelle (met dank aan Klaus Isinhofer en Karen van Rossum) heeft een selectie gemaakt van 18 ambassadeurvogels uit de meer dan 65 op onze golfbaan voorkomende vogelsoorten.

Aan deze selectie zijn 2 droomvogels toegevoegd (in het verleden gesignaleerd op onze golfbaan en willen we graag als permanente bewoners terugzien).

Het geheel is per vogel aangevuld met informatie over de broedperiode, voedselkeuze, habitat, etc. Ruud Zaagsma heeft het geheel fraai vorm gegeven (met de mogelijkheid om in de toekomst vogels "te wisselen").

Wij zijn erg blij met deze verrijking en verwijzen u graag naar de app van NATURALIS, waarmee u alle voorkomende vogelsoorten in Europa  (en dus ook op onze golfbaan) kunt opzoeken en horen. Zoek in de appstore op VOGELS VAN EUROPA 2.0.

Foregolfers is op zoek naar een representatief verkooptalent voor de golfshop op 't Zelle met als takenpakket: de verkoop van golfmode, -schoenen en - accessoires, het doorverwijzen voor advies over golfclubs, de greenfeeafhandeling, kassawerkzaamheden, aanvullen winkelvoorraad en het zijn van goede gastheer of gastvrouw.

Belangstelling? Stuur dan een email naar zelle@foregolfers.nl of meld u in de golfshop.


Afgelopen week zijn de "Golfers Choice Awards 2019" bekend gemaakt, een ranglijst van de beste golfbanen gebaseerd op de beoordelingen van golfers/sters in 2018 (in verschillende categorieën).

Wij zijn blij en trots met de resultaten van golfbaan/golfclub 't Zelle in alle categorieën
- Beste faciliteiten, 15e plek, score 8.2
- Beste onderhoud, 19e plek, score 8.3
- Meest gastvrij, 14e plek, score 8.5
- Beste prijs/kwaliteit, 15e plek, score 8.1
- Beste 18-holes golfbaan, 16e plek, score 8.4
- Beste Par3 baan, 5e plek, score 8.1
- Beste 18-holes golfclub overall, 22e plek, score 8.2

Wij danken iedereen, die een beoordeling over 't Zelle heeft gegeven op Leading Courses.De vrijdagavondwandeling (start om 21.00 uur) staat ook in het teken van de houtsnip.

Zaterdagmorgen start de wandeling om 10.00 uur. Deze wandeling zal geleid worden door Sander Terhorst. Hans Weijkamp is vanwege persoonlijke omstandigheden verhinderd.

Voorts worden we versterkt door Joost Bus van de Vogelwerkgroep Berkelland. 

Meld u aan bij Hans Weijkamp: jjweijkamp@kpnmail.nl.

Heren 1 (27 holes) kampioen

Met een klinkende 15-3 overwinning op de Hattemse 1, werd afgelopen zondag ook de vierde wedstrijd gewonnen door ons Heren 1 team in de 27-holes competitie.

Met de maximaal haalbare score promoveren de mannen naar de 2e klasse.

Wij feliciteren Ruud Korteling, Silke van Rooij, Wijnand van Beek, Harold Medze, Sjoerd Overdiep, Johan Vaatstra, Ton van Walstijn en Martin Mos met deze mooie prestatie.

Na de afsluiting van de Varsselring op 11 en 12 mei vanwege de Hamove wegraces, wordt het circuit op zondag 19 mei wederom gesloten voor het klootschiettoernooi van de KV 't Broek (evenals vorig jaar alleen de zondag).

De omleiding is minder groot dan bij de wegraces.

Met een kleine aanpassing van uw route, kunt u vanaf Hengelo via het dorp Varssel op de vijfsprong nrichting de molen rijden en vanaf daar naar de grote parkeerplaats.

Komt u uit de richting Doetinchem/Zelhem, dan adviseren wij u door te rijden en de aanroute via Veldhoek te kiezen.

De eerste hole-in-one in 2019 op de wedstrijdbaan is geslagen en wel op 1 mei jl., "de dag van de arbeid".

Van arbeid was niet veel sprake, maar van golf des te meer, en wel geschreven met een grote G van Geweldig, want een hole-in-one sla je tenslotte niet elke dag.

En zeker niet op hole 5, wat nog maar 1 keer eerder is voorgekomen.

Paulus Drost (de man met de pet) was de "slagman" en Hugo zijn getuige/marker.

Ofwel, een nieuwe naam,
Op ons bord "van faam".

Gefeliciteerd.

Hamove wegraces en Batavierenrace weekend 11 en 12 mei

Komend weekend vinden de traditionele HAMOVE wegraces plaats op het circuit "de Varsselring".

En dat betekent ook, dat de golfclub voor leden en bezoekers op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei alleen te bereiken is via de aanrijroute vanuit Veldhoek.

Geef bij de stewards van de HAMOVE aan dat u voor de golfclub komt en volg hun aanwijzingen op om bij de parkeerplaats te komen. Houd u rekening met extra aanrijtijd?
Ook wordt op zaterdag 11 mei de Batavierenrace gelopen, een studentenestafette over ruim 175 km welke, verdeeld over 25 etappes, jaarlijks wordt afgelegd tussen Nijmegen en Enschede.

De route wisselt elk jaar, maar gaat altijd (hoe kan het haast anders) via de Achterhoek en Duitsland. 

Op zaterdagmorgen 11 mei, zal de estafette tussen 9.00 uur en 11.30 uur onze golfclubclub passeren (over het zandpad).

Onze oprit naar de parkeerplaats kruist dit traject. Houd u rekening met de hardlopers en hun begeleiders op de fiets? De gemeente zorgt voor waarschuwingsborden en hekken.

Op een prachtige golfbaan als 't Zelle kan de tijd razendsnel voorbij vliegen.

Dat viel menigeen de afgelopen weken op bij het "klokkijken" bij de toegang tot de wedstrijdbaan en het secretariaat werd overstelpt met meldingen.

Seconden vlogen als minuten voorbij en die tijd konden we niet meer terugdraaien, ofwel de klok moest vervangen worden.

Met dank aan de firma Kopmels (Charles en Tilly Cremers) voor hun sponsoring, is deze klus vandaag geklaard.

Golf-bridge op 15 mei

Op woensdag 15 mei wordt op 't Zelle een golf-bridge wedstrijd gespeeld, waaraan maximaal 12 paren (24 deelnemers/sters) mee kunnen doen.

Om 9.00 uur start de eerste flight in de fourball-betterball wedstrijd (9-holes). Elk golfpaar speelt 's middags ook samen aan de bridgetafel. De uiteindelijke winnaars zijn zij, die over het golfen en bridgen samen, de meeste punten hebben behaald.
U kunt zich opgeven bij Tijmen en Marian: t.titzing@me.com.

Geen bridgepartner? Tijmen en Marian zullen zich inspannen om de singles tot duo's "om te vormen".
Wel bridgen, niet golfen? Dan komt u op de reservelijst voor de bridgewedstrijd. Meldt u dan toch aan bij Tijmen en Marian om uw interesse aan te geven.

Pro-Am, woensdag 12 juni

Na de succesvolle editie in 2018, wordt op woensdag 12 juni 2019 voor de tweede opvolgende keer een Pro-Am georganiseerd, waaraan weer een groot aantal prominente Nederlandse golfers deel zullen nemen.

Net als in 2018 biedt de organisatie u een geheel verzorgde golfdag aan.

Er wordt dit jaar een wedstrijd gespeeld over 18 holes grote baan met voorafgaand de mogelijkheid tot het krijgen van lessen van de deelnemende pro’s op diverse onderdelen.

Dit jaar hebben wij een goed doel gekoppeld aan de Pro-Am. Dit is Hospice Sravana te Doetinchem. Hier worden mensen die in de laatste fase van hun leven zijn beland op een liefdevolle wijze begeleid door verzorgenden en vrijwilligers.

De prijs voor een flight is ook dit jaar € 995,00 exclusief BTW. Een flight bestaat uit 3 personen namens uw bedrijf en 1 pro die u wordt toegewezen door de organisatie.

Voor particuliere deelname met een flight bedraagt de prijs € 1.200,00.

U kunt zich zakelijk ook individueel opgeven. U betaalt dan € 335,00 exclusief BTW. 
Als particulier betaalt u € 405,00.

Uw opgave kunt u sturen naar: edwin@myrtax.eu (Edwin Brouwer, 06-15067868).

De sluitingstermijn is 22 mei 2019 en vol is vol!


Ook het startershuisje op hole 1 was aan renovatie toe. Langzaamaan, zakte het gebouwtje steeds verder weg richting de sloot en uit recent onderzoek bleek, dat het rottingsproces in de fundering vrij spel had.

Het gehele gebouwtje is van zijn plaats getild om een nieuwe fundering aan te kunnen leggen, waarbij het huisje tevens een halve meter op zal schuiven.

Ook hier worden door Agrec de rotte onderdelen vervangen en extra steunbalken aangebracht, zodat we nog jaren met dit karakteristieke gebouwtje "vooruit kunnen".


De afgelopen maanden werd duidelijk dat de schuilhut bij het begin van hole 15 (aan de andere kant van de weg) dringend moest worden opgeknapt. Door het doorrotten van de staanders en de onderste planken en balkenlaag, kreeg de wind vat op de constructie en moest de schuilhut twee weken geleden met een noodgreep gestut worden.

De afgelopen week is de fundering opnieuw gelegd, zijn de rotte onderdelen verwijderd en vervangen en zijn extra steunbalken aangebracht.

Het gebouwtje staat weer stevig "op zijn houten poten", met dank aan Agrec, die ons hierbij geholpen heeft en de werkzaamheden heeft uitgevoerd.


Maandag 15 april zijn 20 nieuwe lockers afgeleverd en diezelfde dag door een viertal vrijwilligers opgebouwd.

De 15 onderlockers worden op korte termijn voorzien van een dubbele wandcontactdoos en de bovenlockers kunnen nu al in gebruik worden genomen.

Met deze aanvulling kunnen we aan de openstaande vraag volddoen en zitten dan op een bezettingsgraad van meer dan 90%.

Iedereen op de wachtlijst krijgt binnenkort bericht.Nieuw! Vrijdagavond Clubavond

Uitgebreide informatie: flyer in de hal of onder clubavond

Tijdens de zomerperiode zijn flights van 4 spelers/sters alleen toegestaan vanaf 14.00 uur, en alleen vanaf hole 1. Dit heeft alles te maken met de doorstroomsnelheid in de baan.

Het verschil tussen een flight van 2 personen en een flight van 4 personen is vaak meer dan een half uur per 9-holes!

Alleen de Marshal heeft de bevoegdheid op basis van omstandigheden hiervan af te wijken.


Na er diverse jaren over te hebben gesproken hebben de seniore "beloften" op de foto eindelijk besloten samen de competitiestrijd aan te gaan.

Bosman Installatiebedrijf (Patrick Buunk) heeft de mannen in Zelle-stijl voorzien van een geheel nieuwe outfit, dus daar zal het niet aan liggen.

De tegenstanders van dit team komen uit Brabant en dat betekent aan het eind van de competitie dat een buitenstaander gaat promoveren. Want dat verwachten we wel van het beloftenteam (noemen zichzelf zo).


De Marshals van onze golfclub hebben hun voorbereidingen weer getroffen voor het nieuwe seizoen.

Tijdens de marshalvergadering van afgelopen maandag hebben zij de horloges weer gelijk gezet en een aantal Marshals heeft (weer) de reanimatiecursus gevolgd.

Goed voorbereid beginnen zij hun rol weer als gastheer/gastvrouw om, samen met onze leden en gasten, de dagelijkse baanbezetting en alles wat daarmee samenhangt weer in goede banen te leiden.


De gele teebox is weer in gebruik genomen, de afschermende touwen op de rode teebox zijn verwijderd en er kunnen weer qualifying kaarten worden gelopen (de telezuil is hierop aangepast, alsook de app van golf.nl) op de wedstrijdbaan.

KORTOM: HET ZOMERSEIZOEN VAN 2019 IS NU ECHT VAN START GEGAAN!

De baan en de greens zijn echter nog wel kwetsbaar, denkt u er dan ook aan om uw pitchmarks te herstellen en die van uw voorgangers ook "mee te nemen"?

Vrijwilligersdag 23 maart

Maar liefst 76 vrijwilligers streden op 23 maart in een cross-countrywedstrijd (tegen de baanrichting in) om de wisseltrofeeën "vrijwilliger en vrijwilligster van het jaar" en vanzelfsprekend de bijbehorende vermelding op het schild in het clubhuis. Dankzij het grote aantal deelnemers hebben we gezocht naar een extra hole (11 i.p.v. 10) en wisten deze hole te creëren vanaf hole 15, over de bomen heen naar de green van hole 16. Slechts een Par3 van 85 meter, maar heel uitdagend.

Na een spannende wedstrijd wist bij de dames Moniek Boerakker voor het tweede achtereenvolgende jaar de overwinning in de wacht te slepen, met op de tweede plaats Jenny Oude-Egberink. Twee jaar achtereen is een unicum in de geschiedenis van de vrijwilligerswedstrijd, die dit jaar al voor de 16e keer werd gespeeld.

Bijna mochten we een dubbel unicum vastleggen, want bij de heren miste Rob Mos, winnaar van vorig jaar, op één slag de overwinning en moest dit jaar de eer aan Michiel Vente laten.

Het afsluitend buffet was fantastisch verzorgd door de Zellerij, met vele lekkernijen en voor iedereen wat wils. Menigeen ging dan ook voor een tweede of zelfs derde ronde langs de schalen.

Wij feliciteren alle winnaars en danken al onze vrijwilligers voor hun enorme inzet in het afgelopen jaar.

Succesvolle Openingswedstrijden

Senioren

Op zondag 17 maart werden, onder zeer wisselende weersomstandigheden, twee seizoensopeningswedstrijden gespeeld: een individuele wedstrijd en een duo-wedstrijd.

De winnaars kregen een weekeinde rijden in een door MACEDA-Doetinchem beschikbaar gestelde uiterst fraaie Mazda CX5 of MX5 cadeau.

De individuele wedstrijd werd gewonnen door Lars Nieuwenhuis. De DUO-wedstrijd werd gewonnen door het gelegenheidskoppel EricWevers/Marcel Zwaanenburg.

Jeugd

De start van het seizoen voor de jeugd  begon eveneens traditiegetrouw met de openingswedstrijd.
Dit jaar hadden we zowel in de PAR3 als in de 9-holes grote baan 2 flights en speelden Best Ball.

Het team van Jesse en Aiden wist de winst op de PAR3 binnen te slepen.
Koen, Simon en Tycho op de 9-holes grote baan.

Na afloop genoten alle deelnemers nog van een overheerlijk soepbuffet van de Zellerij!


DE ZELLERIJ ZOEKT AANVULLING VAN HAAR PERSONEEL en is op zoek naar medewerkers voor in de bediening en de keuken (koks en ondersteuning).

Wat kan de Zellerij bieden? Een afwisselende baan in het restaurant en bij haar cateringactiviteiten. Uren in overleg.

Tipt u  belangstellenden onder uw familie, kennissen en vrienden? De Zellerij heeft meerdere vacatures en hoe mooi is het om iemand aan een leuke baan te helpen in een gezellig en dynamisch team.

Het personeel van de Zellerij hoort graag uw tips.


Openingswedstrijden Seizoen 2019

We gaan weer beginnen! Op zondag 17 maart 2019 zijn er 3 verschillende wedstrijden georganiseerd onder het motto: "VOOR ELK WAT WILS".

Twee duo-wedstrijden, waarbij de wedstrijdcommissie indeelt en één individuele wedstrijd (de jeugd speelt eigen wedstrijden). DE INSCHRIJVING IS REEDS GEOPEND!

HOOFDPRIJS: EEN WEEKEINDE GRATIS RIJDEN IN EEN MAZDA CX5 beschikbaar gesteld door MACEDA!

Op zaterdag 9 maart wordt een koppelwedstrijd gespeeld om de Sonnema Jachtbitter Cup (opgave per tweetal).

De wedstrijd gaat over 18-holes waarvan 9-holes op de wedstrijdbaan en 9-holes op de Shortgolf/Par3 baan.

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 p.p.

Optioneel: winterbuffet nadien voor € 17,50 p.p. Graag opgeven bij inschrijven (de wedstrijd is open voor inschrijving).

Ontvangst vanaf 10.30 uur met koffie en iets lekkers, start shotgun wedstrijd om 12.00 uur.

Tijdens de wedstrijd serveren we een berenburgertje of een alternatief.

De organisatie is in gezamenlijke handen van de Wedstrijdcommissie enn de Zellerij.

Wanneer iets verdwijnt, zijn er over het algemeen twee voor de hand liggende redenen. De eerste is dat het stuk is gegaan, de tweede is dat het is meegenomen.

Afgelopen vrijdagmorgen constateerden we dat de nieuwe zwarte zeepdispenser op het herentoilet is verdwenen. Het kan zijn dat iemand hem heeft laten vallen. Dat horen we graag, want dan kunnen we een nieuwe halen.

Het kan ook zijn, dat iemand hem thuis wilde laten zien en dacht "die kan ik wel een paar dagen lenen". Die paar dagen zijn inmiddels voorbij, dus als dat het geval is, rekenen we op terugkeer.

Er kan ook een derde reden zijn, die wij over het hoofd zien. Ook dat horen we graag.

Voor degenen, die onder de indruk zijn van het model: de dispensers zijn te koop bij de Gamma, tegen een alleszins redelijke prijs.

De NGF-pasjes zijn "binnen" en kunnen op het secretariaat samen met het jaarzegel 2019 opgehaald worden.

Denkt u eraan om de oude jaarzegels van uw bagtag af te halen? Dat maakt  het voor de Marshals beter te overzien.

Kunt u door de week niet? Meld het ons en wij leggen uw pasje klaar in de shop.

Hebt u de datum 16 februari al in de agenda staan? Nog niet ingeschreven? Schrijf dan nu in (individueel), en geef bij inschrijving op met wie u een duo vormt.

De wedstrijd start om 12.00 uur (shotgun, 9-holes grote baan, 9-holes kort baan), ontvangst al vanaf 10.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per persoon, inclusief koffie met iets lekkers bij ontvangst en een versnapering in de baan.

Genieten van een stamppot-buffet na afloop? Meld dat bij inschrijving. Kosten € 17,50 per persoon.


De oplevering van de lockerloods staat gepland voor 25 januari 2019. Momenteel vinden de laatste werkzaamheden plaats. Vanaf 28 januari kunnen de huurders "er in".

Alle huurders krijgen deze dagen de laatste informatie toegestuurd, waaronder het toegekende lockernummer, het aan te schaffen slot, de sluitingstijden, de factuur, etc..

Er zijn nog enkele boven-lockers beschikbaar, waarvan 3 met takelsysteem.

Per 1 januari 2019 zijn de golfregels veranderd. Het doel van de modernisering: minder golfregels, eenvoudiger golfregels en vlotter spel, waardoor het golfen leuker wordt en aantrekkelijker om te spelen.

KLIK HIER voor de link naar golf.nl, op welke site de belangrijkste 25 wijzigingen staan vermeld, inclusief een koppeling naar een nadere toelichting/uitleg. Het nieuwe regelboekje is binnen (nederlandstalig) en te verkrijgen op het secretariaat (€ 3,50).


Oudjaarswedstrijd 2018

De deelname aan de laatste wedstrijd van het jaar was groot en tot op het laatste moment bleven de aanmeldingen binnen komen.

Op de wedstrijddag zelf moest er flink geïmproviseerd worden omdat de weersomstandigheden tegen zaten en de Shortgolf/Par3 baan niet bespeelbaar was.

Kortom, de wedstrijdleiding stond voor de opgave om een nieuw speelschema in elkaar te sleutelen, dat mede dankzij de flexibiliteit van de deelnemers helemaal goed is gekomen.

Een gezellige middag werd afgesloten met het feliciteren van het winnende duo Jos Vaanhold en Vincent van den Heuvel.

Marisca Hissink vertrekt bij de golfshop en werd uitvoerig bedankt door de wedstrijdleiding voor haar jarenlange dienst in de golfshop.

De Zellerij verzorgde binnen en buiten het clubhuis de nodige zoete en hartige lekkernijen, kortom "het was een mooie afsluiting van het jaar 2018".


Het heeft er lange tijd naar uit gezien, dat we de mijlpaal "100 nieuwe leden in 2018", niet zouden halen.

Tijdens de AV in november moesten we nog een "waarschijnlijk lichte daling van het ledenbestand" melden.

MAAR! In een aantal weken tijd kan veel veranderen. Begin december tekende Willem Egberts als 100e nieuwe lid voor een 18-holes lidmaatschap en vorige week steeg de teller door naar 102 nieuwe leden, waarmee we 2018 licht positief afsluiten.

Vandaag hebben we Willem met een mooie wijn (i.p.v. bloemen) welkom geheten en wensen hem nog vele jaren speelplezier op 't Zelle.

De teller staat weer op nul!

Het secretariaat is de komende 2 weken gesloten (t/m vrijdag 4 januari). Op maandag 7 januari staan we weer voor u klaar.

Is er iets urgents dat niet kan wachten? Neem dan contact op met het bestuur. We wensen u fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en mooi 2019.

Marjan en Lisette.

De lockers staan al!

Vrijdagmorgen 21 december werden 15 pallets bouwpakket afgeleverd en stond aan onze kant een groot team vrijwilligers klaar om te helpen opbouwen.

De verwachting van de leverancier was dat deze opbouw nog wel een aantal dagen in beslag zou nemen, dus wij hadden niet anders verwacht.

MAAR! Met de handen uit de mouwen en zweet op het voorhoofd stonden om 4 uur 's middags alle lockers opgesteld!
Reactie van de leverancier: dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een geweldige prestatie van dit team. 

Er zijn nog de nodige afrondende werkzaamheden en we willen het vocht van de vloer uit de loods hebben. Daarnaast moet de toegangsdeur nog geïnstalleerd worden, de lampen opgehangen worden, etc., maar we zijn hard op weg naar het uitnodigen van de huurders om hun locker in gebruik te nemen.

De afronding van kleedkamers en toiletgroepen

Conform planning is deze week de vloer gelegd in de hal, de kleedkamers en de toiletgroepen (de herenkleedkamer kon nog niet afgerond worden vanwege een paar tegels tekort). De meubels en kasten zijn geplaatst, de spiegels hangen en de oorspronkelijke lockers uit de herenkleedkamer zijn verdeeld over de beide binnen-kleedkamers.

De schoonmaak start morgen (vrijdaf 21 december) en dat is best wel een "kluif". Dit betekent ook dat de ruimtes één voor één vrijgegeven gaan worden in de komende dagen. In het clubhuis zullen we aangeven welke ruimtes weer beschikbaar zijn.

We zijn erg blij met deze moderne facelift en de wijze waarop de werkgroep flexibel en efficiënt sturing heeft gegeven aan de uitvoering.

Chapeau.

Tijdens de uitvoering hebben er op basis van praktijkinzicht nog wat wijzigingen plaats gevonden t.o.v. de oorspronkelijke planning.

Een aantal van deze wijzigingen moet nog afgerond worden (bijvoorbeeld vervangen radiatoren in de hal i.p.v. schilderen, wat ook geldt voor de douche- en toiletdeuren in de buiten-herenkleedkamer).

Ook een aantal accessoires moet nog geleverd worden. Maar dat alles valt onder de bekende laatste puntjes op de i, ofwel "de finishing touch".

Laatste status Lockerloods

Op vrijdag 21 december worden 15 pallets "bouwpakket" afgeleverd, waarna we met een groep vrijwilligers en onder begeleiding van de leverancier, de lockers gaan monteren. Dit willen we tijdens de kerstvakantie afronden, zodat vanaf 7 januari de licht-armaturen en de bewakingscamera's opgehangen kunnen worden.

De afgelopen dagen was het erg vochtig in de loods (o.a. door het drogen van de vloer) en dat vocht moet er eerst uit, voordat de tassen opgeborgen kunnen worden.
Zoals het zo mooi heet "de laatste loodjes", waarbij ook de berg aarde nog afgevoerd moet worden, het pad langs de buggy-stalling weer klei-vrij moet worden, een deel van de heg teruggeplaatst gaat worden, etc. Maar dat is allemaal na oplevering.


Karpers op hole 11 gered voor de winter

De lage grondwaterstand zou met de winter op komst een bijna zekere dood hebben beteklend voor de prachtige populatie gras- en spiegelkarpers in de vijver op hole 11.

Het beperkte resultaat van eerdere pogingen om de vissen te vangen, heeft er toe geleid dat we verdere stappen hebben ondernomen en van de sportvisserij Oost-Nederland professionele steun hebben gekregen om de karpers te redden voordat de winter zijn intrede zou doen.

Met een sleepnet zijn vandaag maar liefst 48 karpers met een gemiddeld gewicht van 4 kilo "gevangen".
"En passant" ook nog een tiental snoeken en een mooie baars.

Onze dank gaat uit naar de mannen van de sportvisserij die zijn ingesprongen om deze prachtige vissen van een zekere winterdood te redden en op een andere locatie weer uit te zetten.


De vloeren in de hal en de kleedkamers worden vandaag (20 november) ge-egaliseerd. Dit betekent concreet dat vandaag vanaf ongeveer 12 uur, de hal en de kleedkamers niet meer belopen kunnen worden.

Het secretariaat zal dan ook gesloten zijn na die tijd (trap niet bereikbaar).

De Zellerij is bereikbaar via de serre-ingang en er is een toilet beschikbaar in het kantoortje achter de golfshop.

Maandagmorgen 19 november om 7.30 uur wordt gestart met de werkzaamheden. Dit betekent concreet dat gedurende een periode van enkele weken, het restaurant via de serre-ingang te bereiken is en kleedkamers en toiletruimtes wisselend beschikbaar zullen zijn.

Van dag tot dag zullen wij status-informatie bij de hoofdingang publiceren.

KLIK HIER voor de extra nieuwsbrief die afgelopen week in dit kader is verstuurd.

Elk jaar weer besteedt de Schoffelploeg heel wat uren rondom het clubhuis, de parkeerplaatsen en de toerit naar ons golfcomplex met maar 1 doel: de eerste indruk van onze golfbaan moet tip-top in orde zijn, want een eerste indruk is en blijft onuitwisbaar.

Ondanks de droogte van dit jaar is de ploeg daar goed in geslaagd met een warm dankwoord aan Ben Kreeftenberg en "zijn mannen" namens de leden en de beide besturen.

Aan het eind van het jaar spelen de leden van de Schoffelploeg om de titlel "schoffelaar van het jaar", gespeeld over 9 holes op de wedstrijdbaan, 9 holes op de Shortgolf/Par3 baan en 9 holes op de puttinggreen.

Hans Richter is aan het eind van deze wedstrijd op 7 november de houder van de wisseltrofee geworden. Gefeliciteerd.

KLIK HIER voor het jaarverslag van de Schoffelploeg.

Ellie Hopman wint Smoks Hanne trofee

Tijdens de jaarvergadering van de "Damesdag" op 13 november jl. is aan Ellie Hopman de Smoks Hanne trofee 2018 uitgereikt.

Ellie is daarmee de damesdag  “Speelster van het jaar 2018 “ geworden.

Met een klein verschil in punten heeft Ellie de spannende strijd over een groot aantal wedstrijden met klein verschil in punten in haar voordeel weten te "beslechten".

We feliciteren Ellie met deze mooi prestatie.

Het beeld, dat zij in ontvangst mocht nemen is gemaakt door Marina van Olst, die een werkelijk schitterende Smoks Hanne heeft weten "neer te zetten".

Herma Glasbergen is de damesdag “9-holes speelster van het jaar” geworden. Zij won met grote overmacht aan punten en wist "en passant" haar handicap dit seizoen van 54.0 naar 34.0 te laten dalen!

Herma ontving hiervoor de “Paddenstoelvaas trofee” .

Vanmorgen is de eerste "spa" de grond ingegaan, waarmee begonnen is met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Lockerloods.

De verwachting is dat de loods er binnen 6 tot 7 weken zal staan, waarna we met vrijwilligers de lockers zelf zullen "opbouwen", vervolgens de onderlockers van elctriciteit voorzien kunnen worden en we nog voor het eind van het jaar kunnen afronden.

We houden u via de website op de hoogte van de voortgang.


Afsluitingswedstrijd op 18 november

Op 18 november sluiten we het seizoen af met de WINTERSLAAP-wedstrijd over 18-holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes shortgolf/Par3 baan).

Het is een shotgunwedstrijd op basis van handicapverrekening. Inloop vanaf 10.30 uur, briefing om 11.30 uur. De wedstrijd start om 12.00 uur.
Rond 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en huldigen we de clubkampioenen, waaronder de golfer en golfster van het jaar 2018.

Het inschrijgeld bedraagt € 5,-. U kunt nu inschrijven via de wedstrijdmodule.

De sponsor van deze dag, MAZDA-dealer MACEDA DOETINCHEM stelt een heel weekend een MAZDA CX5 gratis ter beschikking aan de winnaar.

Tijdens een superspannende finale met de beslissing op de eerste play-off hole wisten Marion Bultman en Flora Jonkman zondagmiddag Ronald en Jordi Keurntjes te verslaan in de strijd om het Kampioenschap Double Matchplay.

Bijna geen hole werd "gehalved". Na een 3-up voor de dames na 9 holes wisten de heren 10 en 11 te winnen, waarna de dames maar liefst 3 holes op rij wonnen voor 4-up en dormie. Maar met een super prestatie wonnen de heren 15, 16, 17 en 18 om de play-off af te dwingen, waarin de dames toch de strijd beslisten.

Een finale zoals je maar zelden een finale ziet met strijd van de eerste minuut tot de laatste. Super en een felicitatie aan beide koppels.

Op 29 oktober wordt de sluitingswedstrijd 2018 gespeeld van de succesvolle maandagmiddag Mixed Golfwedstrijden.

En het wordt een speciale editie!

U wordt namelijk in de gelegenheid gesteld om een vriend of vriendin uit te nodigen!

Inschrijven is mogelijk t/m handicap 40.

De startijd is vanaf 13:30 (geen shot-gun) en de wedstrijd gaat over 9-holes.

Kosten leden: € 20,- inclusief een heerlijk "herfstbuffet" (met dessert).

Gasten betalen € 35,- voor deze bijzondere wedstrijd inclusief buffet.

Schrijf nu in, de teller staat al op 20 deelnemers!

De droogte van deze zomer heeft in de baan ook een positieve kant gehad. Door de lage waterstand zijn we in staat geweest de vijver en sloot tussen hole 11 en hole 17 uit te diepen, hetgeen hoognodig was maar bij normaal waterpeil lastig uit te voeren.

De smurrie met ballen ligt nu bij Agrec en zal na indroging geschoond kunnen worden van ballen. We zijn benieuwd naar "de opbrengst".

Op vrijdag 19 oktober en vrijdag 26 oktober wordt voor de derde keer het 4 Banen Toernooi gespeeld op de banen van de samenwerkende Achterhoekse golfclubs "de Keppelse", "Winterswijk", "Lochem" en 't Zelle.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar en de kans dat belangstellenden op de reservelijst ook mee kunnen spelen is zeker aanwezig omdat niet elke club het aantal van 20 deelnemers zal halen.

Schrijft u in, dan bent u op beide dagen beschikbaar.

Op de 19e speelt u een ronde 9-holes op de Keppelse en in Winterswijk, op de 26e wordt gespeeld op Lochem en 't Zelle.

De deelname kosten bedragen slechts € 35,- voor het gehele toernooi.

De maximale handicap voor dit toernooi is vastgesteld op 36 en de wedstrijdvorm is individueel en de winnaar wordt bepaald op basis van het resultaat over alle 4 de rondes.

De NGF competitiedata 2019 zijn afgelopen week bekend gemaakt en de inschrijfformulieren zijn inmiddels beschikbaar.

KLIK HIER voor een overzicht van de speeldata.

KLIK HIER voor het inschrijfformulier, de uiterste inschrijfdatum is 12 oktober 2018.

De competiecoördinatie is in handen van Ingrid Vollema en Paul van Haandel.

Na een spannende strijd over 9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Par3 baan kwam Hans Govaart zaterdag 15 september als winnaar binnen van de Marshalcup 2018.

De wedstrijd stond in het teken van Natuurlijk-Zelle en de Terborgse Wijncentrale had daarvoor een passend prijzenpakket samengesteld. Ook Golfstore 't Zelle droeg aan het succes van de dag bij door het sponsoren van een aantal attractieve prijzen.

De dag werd afgesloten met een uitstekend buffet, verzorgd door de Zellerij.


Voor het eerst sinds lange tijd weer eens een ronde direct na het weekend gelopen. 18-holes lang niet één bunker gezien zonder voetsporen en netjes aangeharkt. Niet één green tegengekomen zonder een flink aantal pitchmarks.

Onvoorstelbaar, zelfs schandalig, dat we als golfers een baan zo achter durven laten. We doen voor de zoveelste keer een beroep op u allen: REPAREER UW PITCHMARKS EN HARK DE BUNKER AAN.

En neem de moeite eens een extra inslag te herstellen of een voetspoor aan te harken.

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij niet de traditionele Open Golfdag, maar in plaats daarvan maar liefst 5 momenten om kennis te maken met 't Zelle door het volgen van een gratis golf-clinic.

Maandag 24 september, woensdag 26 september en vrijdag 28 september staan we voor belangstellenden klaar om 17.30 uur.

Op woensdag 26 september vindt een extra golf-clinic plaats om 15.30 uur speciaal voor kinderen met ouders en/of grootouders.

Op 30 september is de laatste golf-clinic en wel om 14.00 uur.


De deelnemers aan de golf-clinics bieden wij op zondag een wedstrijdje op de Par3 baan aan en diegenen die reeds golf spelen en belangstelling hebben voor het lidmaatschap een 9-holes rondje onder begeleiding van één van onze leden op de wedstrijdbaan (vanaf 14.00 uur).

KLIK HIER voor de flyer (of neem hem mee uit de hal).

Als gevolg van de droge zomerperiode hebben we een grote achterstand in het onderhoud opgelopen. De komende week wordt gestart met het prikken en bezanden van de (fore)greens en de afslagplaatsen.

Lus A zal maandag 10 september de gehele dag gesloten zijn en Lus B dinsdag 11 september (werkzaamheden op meerdere holes tegelijk).

Ook hebben de bunkers door de droogte meer schade opgelopen dan normaal en zal het najaar gestart worden met een herstelprogramma.


Afgelopen weekend zijn op 't Zelle de laatste rondes gespeeld om het Matchplay Kampioenschap 2018.

Bij de dames ging de overwinning naar Isabel Korteling en eindigde Martine Rensen op de tweede plaats. Bij de heren won André Passé de finale van Guus Snelder.

Wij feliciteren de winnaars.

Inmiddels is de stand voor de titel Golfer, Golfster en Runner-Up van 2018 bijgewerkt (KLIK HIER).

In een competitie met overwegend heren wist Anneke van der Linden de eindoverwinning in de After Work Competitie naar zich toe te trekken met het minimaal mogelijke verschil.

De After Work Competitie is gespeeld op 10 zomeravonden, waarvan de beste 6 scores tellen (afwisselend lus A en lus B).

De laatste avond was bijzonder spannend en de heren hebben het Anneke erg lastig gemaakt. Maar Anneke liet zich niet onbetuigd en wist dankzij haar constante spel nipt te winnen.

Wij feliciteren Anneke met deze mooie overwinning.

KLIK HIER voor de einduitslag.


Meer dan 80 deelnemers streden zondag 22 juli om de Rabocup, een jaarlijks terugkerende wedstrijd onder de vlag van onze hoofdsponsor, de Rabobank.

Met een gelijke score van 39 stableford punten eindigden Jan van der Wal, Nancy Peters en Max Verhorst, waarna de score op de "tweede 9 holes" de doorslag gaf en Laurens Stapelbroek de trofee namens de Rabobank mocht overhandigen aan Max Verhorst.

Op zaterdag 21 juli hebben 23 spelers/sters gestreden om het Matchplay kampioenschap op onze Par3 baan. Op basis van het aantal punten in de 3 voorrondes ('s ochtends) werd bepaald wie 's middags in de A finale speelde en wie in de B finale.

Bas Lenselink mocht zich aan het eind van de dag clubkampioen noemen, Guus Snelder werd tweede. In de B finale won Guido Baggen voor Stijn van Kessel.

Ingrid Vollema en Ché de Bake hebben het Strokeplay kampioenschap over 54 holes  (2 keer een 18-holes ronde op zaterdag en 1 keer op zondag) met afgetekend verschil gewonnen.

Bij de dames werd Martine Rensen tweede en bij de heren Reind Westerveld. Zowel bij de dames als bij de heren was de eerste klap een daalder waard en werd al in de eerste ronde afstand genomen, waarbij de ronde van -2 van Ché het vermelden waard is.

Bij de "senioren" ging de overwinning naar Isabel Korteling en André Passé voor Marga van Goethem en Reint Pellenberg.

Wij feliciteren de kampioenen en danken alle deelnemers voor hun inzet onder de af en toe tropische omstandigheden.

Met ingang van komende week is de menukaart van de Zellerij op de dinsdagen beperkt.

Zoals de Duitsers zo mooi zeggen "Ruhetag".

Een biitergarnituur of een tosti is nog steeds verkrijgbaar op de dinsdag, maar voor een uitgebreide lunch of diner is de keuken gesloten.

In de keuze voor deze dag is een bewuste afweging gemaakt op basis van de "vraag op de dinsdag" in de afgelopen 1,5 jaar.Het is de laatste tijd weer droevig gesteld met het aanharken van de bunkers en het repareren van de pitchmarks.

Zie foto gisterenavond bij hole 5 genomen. Zo laat je een bunker toch niet achter?

Ook het repareren van pitchmarks vraagt weer om aandacht.

Natuurlijk is de grond hard, rolt de bal verder door en zijn de inslagen ondiep. MAAR ZE ZIJN ER WEL!

Laten we ons allemaal voornemen om een extra pitchmark te repareren en loopt u eens langs een bunker die uw voorganger heeft vergeten aan te harken, denk dan niet "dat was ik niet", maar help ons de baan goed bespeelbaar te houden.

Het effect op de kwaliteit van onze greens door niet direct te repareren is enorm.


Ons jeugdteam bestaande uit Diël van Doorn, Koen Beekman, Daniël Hulsman, Tycho van Doorn en Job van Walstijn heeft de derde prijs in de wacht gesleept tijdens de JTTO.

Dit jaarlijks evenement biedt jeugdspelers de mogelijkheid om op andere banen te spelen en ervaring op te doen. Verspreid over 4 zaterdagen is gespeeld in Enschede ('t Sybrook), Deventer (Sallandsche), Winterswijk (de Voortwisch) en Lochem (de Graafschap).

Wij feliciteren het team met deze mooie prestatie.

Zaterdag 30 juni speelde Pieter Koeman een 9-holes ronde met zijn zoon Geert (lus A) en vond zijn bal na een perfecte afslag met een houten-3 terug in de hole.

De afstand was te groot om vanaf de afslag de bal goed te kunnen volgen, maar bij het naderen van de green was nog steeds geen bal te zien, zei Pieter. En dan sta je toch even verbouwereerd en blij te kijken.

Terug op het terras heeft Pieter deze bijzondere gebeurtenis gevierd met de aanwezigen.

Een dubbele felicitatie van onze kant, want naast de hole-in-one is hij de eerste die op het bord in het clubhuis komt met deze prestatie op hole 5.

Chapeau!

Gedurende de zomerperiode (t/m 27 augustus) staan aan het begin van de avond tien 9-holes wedstrijden op de kalender voor werkende en niet werkende golfers onder de naam AFTER WORK GOLF.

Inmiddels zijn de wedstrijden op 25 juni (20 deelnemers) en 3 juli (17 deelnemers) gespeeld. Het klassement wordt na elke wedstrijd bijgewerkt op de website onder LEDENINFORMATIE/WEDSTRIJDEN (KLIK HIER).

De volgende wedstrijd is op 10 juli (lus A). Inloop tussen 17.30 en 18.30 uur. De wedstrijd start om 18.00 uur.

Nog niet deelgenomen? Met 8 wedstrijden te gaan heeft u nog alle mogelijkheden want de beste 6 scores tellen mee voor het eindklassement!

25 jaar golfprofessional op 't Zelle, bijna vanaf de oprichting van de nu 26-jarige vereniging: MARCO DE BAKE!

Gisteren hebben wij Marco gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal en letterlijk in de bloemetjes gezet.

In 25 jaar heeft Marco duizenden belangstellenden de fijne kneepjes van het golfspel bijgebracht, zowel beginnende golfers als degenen die zichzelf "gevorderden" mogen noemen.

Wanneer je bijna vanaf het begin bij de golfclub betrokken bent geweest, heb je heel wat ontwikkelingen meegemaakt en heel wat leden zien komen en gaan. Afgelopen jaar is Marco geïnterviewd voor het jubileumjaar van de Vereniging.

KLIK HIER voor een terugblik op dat interview.


Ingrid Vollema en Bram van Eggelen winnaars Achterhoeks Open

Tijdens de finale van het Achterhoeks Open 2018 waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie slotdag.

Het weer was ideaal om te golfen, de baan lag er fantastisch bij, er werd volop gestreden in alle drie de categoriën, de horeca was uitstekend verzorgd en de toernooiorganisatie en de tientallen vrijwilligers droegen hun steentje bij om alle deelnemers een geslaagde finaledag te bieden.

Bij de dames wist Ingrid Vollema ('t Zelle) de titel in de wacht te slepen en bij de heren ging de overwinning na een play-off tussen 3 spelers naar Bram van Eggelen (Winterswijk).
In categorie 2 ging de overwinning bij de dames naar Will van Beusekom en bij de heren naar de heer Erdman. Moniek Boerakker en Pieter Gerrits waren de winnaars in categorie 3.

Na afloop van de prijsuitreiking steeg van de Shortgolf/Par3-baan een luchtballon op met een aantal prijswinnaars van het Achterhoeks Open en de eerder deze week gehouden ProAm.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG.

Baanrecord gebroken tijdens ProAm

Tijdens de zeer geslaagde ProAm op woensdag 20 juni is het oude baanrecord van Giesbert Gommers gesneuveld en met liefst 2 slagen verbeterd.

Met een score van 7 onder par leverden Max Albertus en Stuart Mathie hun scorekaart in, zodat het nieuwe baanrecord op 66 staat!

De fllght met het hoogste aantal "gezamenlijke" punten was Remmers BV met gastheer Hendrik-Jan Verweij en golfpro Dylan Boshart.
We kijken terug op een zeer geslaagde dag met een indrukmakende show van Robert-Jan Derksen op de driving-range en bedanken bij deze alle deelnemers, de Zellerij en de greenkeepers, maar vooral het team dat zich heeft ingezet om deze dag mogelijk te maken en naar een succes te brengen.

KLIK HIER VOOR DE FOTOGALERIJ.

’t Zelle de hotspot voor divers golftalent


Op zaterdag 23 juni, de finaledag van het Achterhoeks Open, is Corine Hartman aanwezig van 17.30 uur tot 19.00 uur, om haar laatste thriller GROEN LICHT te signeren.

Het moordmysterie speelt zich af in de Achterhoek met veel herkenbare plaatsen en locaties.

De politie van Doetinchem heeft de handen vol om een viertal moorden op te lossen in de aanloop naar de recent gehouden Special Olympics.

Ook 't Zelle speelt in het boek een (kleine) rol met de vondst van een lijk in één van de bunkers op hole 11.

Meer verklappen we niet, maar voor de introductieprijs van € 15,- wordt u de trotse eigenaar van een door de auteur zelf gesigneerd boek.

Een aanrader!

Corine is auteur van meer dan 20 boeken en wordt gezien als één van de beste Nederlandse thriller-schrijvers en heeft al meerdere prijzen "in de wacht gesleept".

Altijd al eens een ballonvaart willen maken?

Na afloop van de finale van het Achterhoeks Open op 23 juni a.s. hebt u die mogelijkheid!

TWEE PRIJZEN TIJDENS HET AO GEVEN IN IEDER GEVAL RECHT OP EEN DIRECTE BALLONVAART!

Maar! Daarnaast zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor ieder die aanwezig is tijdens de finale voor € 150,- p.p. (normaal € 185,-).

We stijgen op van de Shortgolf/Par3 baan voor het terras onder de voorwaarde dat de weersgesteldheid de vaart toelaat.

U geniet ruim 1,5 uur van de stilte en van de schoonheid van het Achterhoekse landschap.

Informatie en opgeven bij Future Fun Ballooning, www.futurefun.nl , mobiel 06-53140235 of bij achterhoeksopen@gczelle.nl, mobiel 06-51153816.


Een nieuw initiatief voor alle werkende en niet-werkende golfers m/v.

Op 10 avonden in juni, juli en augustus kunt u een gezellig en competitief rondje golf spelen over 9-holes met wisselende golfpartners en afwisselend op lus A of lus B.

De inloop is tussen 17.30 uur en 18.30 uur. De wedstrijdcommissie koppelt u aan één of twee andere spelers. Samen speelt u 9-holes op basis van stableford met handicapverrekening (start vanaf 18.00 uur).

Na afloop is er iedere avond een “Best scoring player of the day”. De winnaar van de zes beste scores over alle avonden krijgt een leuke prijs.

De Zellerij serveert deelnemers vooraf een AFTERWORK "Plate of the day" voor de prijs van € 12,50 (keuzeoptie). Inschrijfgeld € 3,- per avond.

Heeft u vragen? Frits Fokkens beantwoordt ze graag; frits@fokkens.info of 06-19869269.


Achterhoeks Open uitstekend van start

Het Achterhoeks Open verloopt tot heden uitstekend.De vrijwilligersposten zijn goed bemand, het weer zit mee en we ontvangen veel complimenten van de deelnemers. Kortom, de start van het toernooi is veelbelovend en we kijken nu al uit naar de finaledag op 23 juni.

Golfdag Special Olympics groot succes

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde golfdag.

De inzet van alle deelnemers, hun focus en wil om te presteren heeft heel wat keren de handen op elkaar gebracht om te klappen voor de prestaties van de spelers/sters.

Onze dank voor deze geslaagde dag gaat naast de deelnemende teams en hun begeleiders, uit naar al onze vrijwilligers, de algemene sponsoren van de Special Olympics, onze clubsponsoren (de Terborgse Wijncentrale, de Zellerij, Myrtax bewindvoering en RSZ reclame-uitvoerders), de NGF, Agrec (baanonderhoud) en de EHBO-ondersteuning.

Gezamenlijk is een superprestatie neergezet, waarvoor we veel waardering hebben ontvangen van de deelnemende teams.

Een prestatie om trots op te zijn!

KLIK HIER voor de foto's.


Op 20 mei is onder stralende weersomstandigheden het Clubkampioenschap Strokeplay Shortgolf gespeeld.

Na 3 ronden van 9-holes gingen de beste 6 deelnemers door naar de A-finale. Na opnieuw 2 keer 9-holes had Richard Snelder het minste aantal slagen achter zijn naam staan en mag hij zich clubkampioen Strokeplay Shortgolf noemen.

Tweede werd André Passé, die Guus Snelder en Guido Baggen net voor bleef. De B-finale werd gewonnen door Stijn van Kessel.

Het volgende clubkampioenschap Shortgolf is de matchplaywedstrijd op zaterdag 21 juli.


Op 25 mei is de AVG in werking getreden, een wetgeving met strengere regels als het gaat om uw privacy-rechten. De Vereniging heeft alle maatregelen genomen die nodig zijn in het kader van de AVG ter bescherming van uw gegevens.

U HOEFT DUS NIETS TE DOEN!

Lees ook de vandaag (29 mei 2018) verstuurde nieuwsbrief, waarin het gebruik van uw gegevens en uw rechten nader zijn toegelicht.

Op 8 juni vindt in het Graafschap stadion/Doetinchem de aftrap plaats van de Special Olympics Nationale Spelen 2018, een tweejarig sportevenement in de olympische gedachte, speciaal voor sporters met een verstandelijke beperking.

De ruim 2.500 sporters (deelnemers  en begeleiders) hebben zich ingeschreven voor in totaal 18 sporten, verdeeld over de 8 Achterhoekse gemeentes, waarvan de gemeente Bronckhorst  2 sporten toegewezen heeft gekregen.

Op 9 juni wordt op golfcomplex 't Zelle door bijna 50 sporters (deelnemers en begeleiders) gestreden om de eer en de prijzen.

Op zaterdagochtend vinden de "Skills wedstrijden" plaats (chippen, putten, slaan) en zaterdagmiddag vindt een 9-holes wedstrijd plaats op de Shortgolf/Par3 baan.

Onze vrijwilligers staan klaar om de gasten op te vangen, welkom te heten, te begeleiden en onze gastvrijheid uit te dragen.

Wij zijn er dan ook trots op dat het onderdeel golf op onze golfbaan plaats zal vinden en nodigen u uit om die dag een kijkje te komen te nemen en de deelnemers in actie te zien.

Uitslag vrijwilligerswedstrijd 24 maart

Zaterdagmiddag 24 maart is de jaarlijkse vrijwilligerswedstrijd gespeeld, waarvoor commissieleden worden uitgenodigd die in het vorig jaar actief zijn geweest. Maar liefst 66 deelnemers streden tijdens de 10-holes cross-country wedstrijd om de eer "vrijwilliger van het jaar" en permanente naamsvermelding op het bord in het clubhuis.

Het weer was geweldig, de Zellerij verzorgde een hapje en drankje in de baan en na de prijsuitreiking stond een heerlijk buffet klaar. Onze "dikke duim gaat omhoog" naar de keuken en de bediening.

Moniek Boerakker en Rob Mos mochten als winnaars de wisseltrofee in ontvangst nemen (dame en heer). De tweede prijzen gingen naar Anneke Egbers en Gerard Mantel. De neary's werden gescoord door Joos Bakker en Gerlach Takkenkamp, de tweary's door Anneke Egbers en Edwin Brouwer.

Alle winnaars ontvingen een cadeaubon "te besteden bij ForeGolfers", de nieuwe shop-exploitant en een samengestelde prijs van en namens de Zellerij.

Jan Boss was de enige die een birdy scoorde en daarmee automatisch ook de "best birdy" en won een doos ballen. De teamprijs (medailles) ging naar het team bestaande uit Anneke Donkervoort, Moniek Boerakker, Franc Scheerder, Riep Vaatstra en Joop Bark.

Het bestuur dankt alle "2017-vrijwilligers" nogmaals voor hun inzet! Een nieuw jaar ligt voor ons.

Golfbaan van 't jaar 2017!

In een sfeervol Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk vond op donderdagavond 14 december de uitreiking van de Golf Awards 2017 plaats.

Het bestuur is er bijzonder trots op dat golfbaan 't Zelle de Award "golfbaan van het jaar 2017" in ontvangst mocht nemen.

Wij danken alle leden, gasten, vrijwilligers, greenkeepers, horecamedewerkers, Pro's, shopmedewerkers, Landgoed 't Zelle en ons eigen secretariaat voor dit met gezamenlijke inspanning behaalde resultaat.

Jullie hebben er namelijk voor gezorgd, dat ons deze Award is toegekend.

Klik op de foto voor de YouTube promofilm.


Het schoffelteam heeft dit jaar op 11 ochtenden gezamenlijk het onkruid bestreden, struiken en bomen gesnoeid en de nodige wildgroei verwijderd (naast de keren dat men individueel aan het werk was). Wij danken de mannen, die zich ook volgend jaar weer in zullen zetten.

De afsluiting met DE Schoffelwedstrijd en een erwtensoep maaltijd (met dank aan de diverse sponsoren en de Zellerij), vond plaats op 8 november, met Engbert Bronsvoort als winnaar en Bert Brandenbarg als runner-up.

KLIK HIER voor het verslag van de Schoffelploeg.


Ziet de weergave van onze website er wat rommelig uit? Uw PC, laptop of tablet is dan nog verbonden met een aantal "oude componenten" van onze website. Ververs uw webpagina en de web-wereld van 't Zelle ziet er ineens heel anders uit.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: zondag 14-07-2019 07:11
18-holes wedstrijdbaan
Open
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

WORD NU LID, MET 50%  KORTING OP UW LIDMAATSCHAP

Meer weten? Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 14.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.