BEZOEK 1 VAN ONZE OPEN GOLFDAGEN OP 26, 28 OF 29 SEPTEMBER ............ EN MAAK KENNIS MET DE SPORT EN DE GOLFCLUB

NieuwsIn de laatste twee weekenden van september wordt gestreden om het Matchplaykampioenschap.

Schrijf nu in! Er is nog voldoende ruimte..

De voorrondes vinden plaats op 21 september, waarna in het wekend van 28 en 29 september de kwart-, halve- en finalewedstrijden worden gespeeld.

De eerste twee weekenden in oktober spelen we om het Double Matchplay Kampioenschap. Vergeten in te schrijven? Ook voor dit kampioenschap is er nog voldoende plek om dat alsnog te doen

We krijgen de nodige vragen, waarvoor alle gele en rode rondjes en kruizen voor dienen, die deze week door Agrec en de baancommissie op de fairways zijn aangebracht.

Op maandag 16 september komt de NGF de baan opnieuw inmeten om te zien of de bestaande course- en slope-rating onveranderd is gebleven.

Hiermee wordt de moeilijkheidsgraad van de baan bepaald en afgeleid daarvan komen de handicaptabellen tot stand. We verwachten geen andere uitkomsten van deze meting ten opzichte van de laatste meting een aantal jaren terug.

Maandagmorgen is starten op lus A hierom geblokt tussen 10 en 12 uur en maandagmiddag starten op lus B tussen 13 en 15 uur.

Dankzij de dauw die 's ochtends over de baan ligt, hebben we een start kunnen maken met het verticuteren en inzaaien van de fairways.

Tegelijkertijd zorgt de vochtigheid van het gras (dankzij de dauw) voor een negatief effect. De engerlingen komen vanuit de onderlaag (waar ze zaten door de droogte) naar boven en zijn zo dik, dat we ze niet kunnen bestrijden en de kraaien zich tegoed doen, met grote schadeplekken als gevolg (voorbeeld hole 17 en 18).

De grootste schadeplekken zullen tot GUR worden verklaard en worden gemarkeerd door blauwe palen.

Zaterdag 7 september is de "eerste spa" de grond in gegaan en het opvangvat (geschonken door Gerlach Takenkamp) ingegraven.

De bestaande schuilhut is al deels ontmanteld en zal iets worden opgetild en komen te staan op de nog aan te leggen fundering.

We plannen de afronding nog dit jaar en kijken uit naar het in vervulling gaan van een lang gekoesterde wens, waarover we zowel van leden als van gastspelers regelmatig kritiek hebben gehad.


Op vrijdag 18 en vrijdag 25 oktober spelen we alweer voor de vierde keer het 4-Banen toernooi op de Keppelse, de Lochemse, de Voortwisch en 't Zelle.

De 18e wordt het startsein gegeven op de Lochemse en 't Zelle en op de 25e speelt u op Keppel en in Winterswijk.

Per golfclub kunnen zich maximaal 20 deelnemers aanmelden, maar eventueel door een club vrijgegeven plekken kunnen door de andere clubs worden ingevuld.

U speelt voor € 35,- een 9-holes wedstrijd op 4 verschillende banen, verspreid over 2 vrijdagen. Belangrijke voorwaarde: U bent beide dagen beschikbaar.

De beste score over de 4 wedstrijden bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Inschrijven kan vanaf 1 september.

Eerste resultaten Baanploeg

De speciale oproep voor het vormen van een Baanploeg heeft bijna 25 aanmeldingen opgeleverd en de eerste resultaten zijn al duidelijk zichtbaar.

Afgelopen week heeft een tiental leden (9 heren en een dame), de heide op hole 2 flink aangepakt en de jonge boompjes en struiken (die er niet thuishoren) uit de heidegebieden verwijderd. Het was een stevige klus en behoorlijk zwaar werk. Het gras tussen de heide is blijven staan, want dat is onbegonnen werk en zal op een andere manier aangepakt moeten worden.

Deze week (als de temperatuur het toelaat) staat een volgende hole op het programma. We zijn erg blij met deze uitgebreide hulp, waardoor het aanzicht van de baan zijn kwaliteit behoudt. Chapeau en dank.

Nestkast Torenvalk

’t Was u misschien al opgevallen: je ziet en hoort weinig vogels. Dat klopt. Na het broeden volgt een ruiperiode. Dat moet gebeuren voor ze weer vertrekken. Je ziet al weer groepjes vogels, zoals de Putters en Staartmeesjes, die verzameld de winter weer gaan doorbrengen. Wulpen en Kieviten staan al weer in slagorde omstraks te (ver)trekken.

Dus terwijl het nog zomert, merk je aan de vogels de voorbereiding op de herfst en winter al weer. Daar doen wij dan maar aan mee. We hebben voor volgend seizoen alvast een nestkast voor Torenvalken gemaakt. (TV-kast)
Om preciezer te zijn: dat heeft Robert Omlo gedaan. Hartelijk dank daarvoor, het is een prachtige kast geworden. 

In het midden zit tegenwoordig een verticale stijl. Dat wordt vooral gedaan om de Nijlganzen te weren. Een prachtige vogel, maar ook een “invasieve exoot”. Het zijn behoorlijke ego’s, die dus zelfs roofvogels uit hun nestkasten verjagen. Zo’n stijl is een probaat middel om dat te voorkomen. Met zijn spanwijdte lukt het de ganzen niet in de kast te komen. Dan bent u weer bij.

Clubkampioenschap Matchplay Shortgolf/Par3

Op zaterdag 27 juli stonden 30 deelnemers "aan de start" om de strijd aan te binden om het clubkampioenschap Matchplay Shortgolf/Par3.

In de ochtend werden drie ronden gespeeld (spelvorm Amerikaantje), waarna de acht beste spelers (hier was een play-off voor nodig) speelden voor de titel. De nummers 9 t/m 16 streden verder in de B-finale.

In de halve finale streden Ingrid Vollema, Richard Snelder, Bas Lenselink en Reint Pellenberg om een plaats in de finale. Beide halve finales werden pas in de verlenging beslist. Ingrid won van Richard en Reint werd nipt verslagen door Bas.

in de finale wist Bas zijn kampioenschap van vorig jaar met succes te continueren ten koste van Ingrid en in de B-finale werd Peter Lugten in de verlenging verslagen door winnaar Jos Buivenga
.

Tijdens de prijsuitreiking werd het glas geheven op een zeer geslaagd clubkampioenschap.

Najaarscompetitie NGF

Ook dit jaar organiseert de NGF een najaarscompetitie, waarin op 4 zondagen op 4 verschillende banen wordt gespeeld in (mixed) teams van 4 deelnemers.

De speeldata: 13, 20 en 27 oktober en 3 november.
De kosten: € 35,- greenfee per baan plus eigen kosten (vervoer en consumpties).

Maximale handicap: 36.0.

Meer weten? KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.

Of KLIK HIER VOOR DE AANKONDIGING OP GOLF.NL.

Belangstelling?

Neem dan contact op met Ingrid Vollema: 06-81005135 (mail: ingrid.vollema@gmail.com of Ruud Korteling: 06-41321142 (mail: r.korteling@wxs.nl).

Namens golfclub 't Zelle kan 1 team deelnemen. Wie het eerst komt .........

Zondag 21 juli streden maar liefst 90 deelnemers om de RABOCUP en de vermelding op het RABOBORD in het clubhuis.

De weersomstandigheden waren uitstekend, het aantal afzeggingen minimaal en de wedstrijdleiding had de wedstrijd prima voorbereid.

Onze gasten verhoogden de sfeer, maar de trofee was voorbehouden aan de leden van golfclub ‘t Zelle.

Na een zinderende strijd (met nipt verschil op de tweede 9 holes tussen de twee beste golfers van de dag) won Jessica Govaarts de trofee en werd Anita Eenink tweede.

Laurens Stapelbroek overhandigde namens de RABO-bank de prijzen..


Op 27 juli spelen we het Matchplay Kampioenschap Shortgolf, een uitermate spannende wedstrijd op onze Par3 baan met een stijgende spanning in de middag-afvalrace, waarbij kansen van hole tot hole wisselen.

Schrijf je in nu in voor deze uitdagende wedstrijd, die van alle spelers de uiterste concentratie vraagt (nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

In de ochtend worden drie rondes gespeeld in flights van 3 spelers en in de middag spelen de beste 8 spelers de A-finale en de nummers 9 t/m 16 de B-finale.

"There can only be one winner".


De jaarlijkse handicart wedstrijd ter ondersteuning van de Stichting Handicart bepaalt mede hoeveel handicarts er op 't Zelle "rond kunnen rijden"!

U speelt toch ook mee? We willen op 3 augustus graag een volle handicart-bezetting zien.

Er wordt gespeeld in koppels (Greensome Stableford) en u kunt individueel opgeven of per team van twee spelers.

Er is een loterij, een birdietoto en er kunnen Mulligans worden gekocht. De winnaars gaan naar de Regio Handicart-wedstrijd in september.

U kunt al inschrijven!


Che de Bake heeft een wildcard ontvangen voor het Broekpolder International Open (11 t/m 13 juli), een wedstrijd van de Pro Golf Tour (voormalige EPD Tour). De Pro Golf Tour valt net onder de Challenge Tour en de European Tour en veel profspelers zijn hun carrière op de EPD Tour begonnen (waaronder Joost Luiten en Martin Kaymer).

We feliciteren Che met deze prachtige kans om zich te meten met de topspelers en wensen hem veel succes.

Benieuwd naar de inschrijvingen of de scores? KLIK HIER voor de actuele stand van zaken op de website van Broekpolder.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: vrijdag 20-09-2019 09:05
18-holes wedstrijdbaan
Open
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open

Het secretariaat is geopend op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur.


Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

WORD NU LID, MET 80% KORTING OP UW LIDMAATSCHAP

Meer weten? Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 10.00 - 12.00 uur en 13.00 - 15.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.