GOLFBAAN 'T ZELLE, PAREL IN DE ACHTERHOEK --------------------- GEKOZEN TOT GOLFBAAN VAN HET JAAR 2017 ------------ WORD NU LID!

Nieuws

Zaterdag 20 januari organiseert de Zellerij i.s.m. het Landgoed een avondwandeling op het Landgoed.

Bij het invallen van de schemering komt het avondleven op de golfbaan op gang. Reeën, marters, uilen etc., dieren die je normaal gesproken niet ziet.

In de spanning van het donker kijk je met andere ogen naar de golfbaan en beleef je de natuur op andere wijze. Angstige koude snuitjes in de winteravond, romantiek van het wandelen in het tanende licht en daarna de warmte van het haardvuur en de gezelligheid!
 
Beleef de natuur en laat u verwennen door de Zellerij.
Denk aan uw fototoestel!

De deelname bedraagt € 5,-, inclusief een consumptie en hapje na de wandeling.

Arrangement inclusief consumptie, hapje en hoofdgerecht: € 20,-.

Door de natte periode van de afgelopen tijd, zijn we niet in staat geweest om de aparte winterafslagplaatsen (gesitueerd bij de blauwe kruizen) verder vorm te geven.

Daarom hebben we besloten de proefperiode voortijdig te eindigen en de winterafslagplaatsen weer voorop de rode tee-boxen te plaatsen, zoals u gewend bent.

Wel zijn we een andere proef gestart! Wanneer de Shortgolf/Par3 baan geopend is, is deze baan ook tijdens de winter Qualifying! Dit betekent wel, dat slechts een Q-kaart op de Shortgolf/Par3 baan kan worden gelopen met inachtname van het "Reglement Plaatsen" en de daarin opgenomen Plaatselijke Regel.


Het is ons streven om zolang mogelijk op zomergreens te spelen, MAAR DAARVOOR IS UW HULP NODIG!

Repareer niet alleen uw eigen balinslagen op de greens, maar kijk ook om u heen of u niet nog een balinslag kunt repareren.

Het is een oproep, die we helaas continu moeten herhalen en onder uw aandacht moeten brengen. Soms gaat het om tientallen inslagen die we tegelijk op 1 green aantreffen.

De greens liggen er op dit moment uitstekend bij, maar de ondergrond is door de vele regenval zacht. Wanneer de balinslagen niet gerepareerd worden, zullen we helaas genoodzaakt zijn om gedurende de resterende winterperiode de zomergreens te sluiten en alleen nog op wintergreens te spelen.

Mede namens de dames van het secretariaat en onze kernpartners (de Zellerij, de golfshop, de golfprofessionals, Agrec en landgoed 't Zelle), wensen wij u allen fijne feestdagen en een heel voorspoedig, gelukkig, maar vooral gezond 2018 toe, waarin ook menig mooi golfmoment zal voorkomen.

We sluiten 2017 met een heel goed gevoel af.

Graag kijken we met onze leden en genodigden tijdens onze nieuwjaarsreceptie op 7 januari (aanvang 16.00 uur, locatie clubhuis) nog eens terug op ons jubileumjaar om vervolgens een toast uit te brengen op het jaar 2018, dat met al zijn uitdagingen voor ons ligt.

Tot in het nieuwe jaar!

De besturen van de Vereniging en de Stichting.

De duo-wedstrijd om de BITTERBALLENCUP kon door weersomstandigheden helaas op 9 december niet doorgaan, maar we gaan voor de herkansing OP ZATERDAG 27 JANUARI.

De winnaars mogen rekenen op 1 doos Bitterballen (48 stuks) van de Bourgondiër, elke maand weer, gedurende een heel jaar, te nuttigen in het clubhuis.

De wedstrijd gaat over 18 holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan) en u schrijft in als koppel (wel elk individueel inschrijven). De wedstrijdvorm is "FOUR-BALL BITTERBALL" stableford. U speelt elk uw eigen bal en de beste score per koppel telt (90% handicap verrekening).

Inschrijven is mogelijk VANAF HEDEN via de wedstrijdkalender.

Aan deze wedstrijd zijn geen kosten verbonden.

Golfbaan van 't jaar 2017!

In een sfeervol Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk vond op donderdagavond 14 december de uitreiking van de Golf Awards 2017 plaats.

Het bestuur is er bijzonder trots op dat golfbaan 't Zelle de Award "golfbaan van het jaar 2017" in ontvangst mocht nemen.

Wij danken alle leden, gasten, vrijwilligers, greenkeepers, horecamedewerkers, Pro's, shopmedewerkers, Landgoed 't Zelle en ons eigen secretariaat voor dit met gezamenlijke inspanning behaalde resultaat.

Jullie hebben er namelijk voor gezorgd, dat ons deze Award is toegekend.

Klik op de foto voor de YouTube promofilm.


Het clubhuis is de afgelopen week in kerstsfeer gebracht "onder aanvoering" van Anke Mulder en Stans van Wessel.

De kerstboom is opgetuigd, de lampen langs de wand zijn "behangen" met kerstballen en op de tafels en bar staan de nodige kerstversieringen.

Kortom, het clubhuis verkeerd in kerstsfeer en de reusachtige kerstman in de hal kunt u niet missen.

Met dank aan Anke en Stans, nodigen wij u uit om eens een kijkje te komen nemen.Ondanks het weer is de Zellerij zo veel mogelijk geopend. Het bridgen dinsdagmorgen (start 10.00 uur) gaat dan ook gewoon door. Speelt u mee?

Het golfcomplex ligt er prachtig bij voor het maken van een wandeling om na afloop te genieten van een kop warme koffie, chocolademelk of een goed glas!

Overigens staan er genoeg tafels in het clubhuis om ook te klaverjassen of te boerenbridgen met uw vrienden, kennissen of golfmaatjes.

De wedstrijdorganisatie heeft helaas moeten besluiten de wedstrijd voor morgen af te lassen.

De sneeuw zal niet 1-2-3 weg zijn en de voorspelling geeft weinig hoop op verbetering.

Maar! De organisatie buigt zich nu al over een nieuwe datum, want de wedstrijd gaat door en wat nog niet in het frituur zit, verzuurt ook niet.

We komen zo snel mogelijk bij u terug voor de herkansing.

Jan, Joop en Jurgen (Triple J)

Gisteren is de competitie indeling 2018 door de NGF bekend gemaakt. Kijk bij uw team (Ledeninformatie / competitie) wie uw tegenstanders zijn en op welke datum u "waar" speelt (of gastheer/vrouw bent).

Vragen? Onze competitie coördinator is Paul van Haandel, 06-53297897 of ppvanhaandel@gmail.com.

Op zondag 3 december was het Pieterpad dat langs ons clubhuis loopt onderdeel van de jaarlijkse Reulse midwinterhoorn-wandeling. Op de kruising bij hole 1 stond een groep "bloazers" gestationeerd om de vele wandelaars "bloazend" te begroeten.

Joan Nienhuis, lid van 't Zelle, kwam dit keer dus niet verder dan hole 1, maar ontving van de passerende golfers wel veel complimenten over zijn "speel-techniek".


Vanaf maandag 11 december is de golfshop op maandag gesloten.

Belt u op een maandag voor een leswijziging of het maken van een afspraak met Marco of Richard?

U kunt onze beide Pro's rechtstreeks bellen.

Marco: 06-51619564
Richard: 06-20957572

Ook dit jaar biedt de Zellerij u, in goede samenwerking met een aantal collega-vakbroeders, de gelegenheid om een compleet Kerstdiner (tot in de puntjes voorbereid) vooraf te bestellen en vlak van te voren af te halen om uw gasten tijdens de feestdagen te verrassen en te verwennen.

Meer weten?

KLIK HIER voor de samenstelling van de culinaire verrassing en het tijdstip waarop u uw bestelling kunt afhalen.

OF: neem voor meer informatie contact op met Jan Krijgh, info@dezellerij.nl.

Winterseizoen, wat mag en moet ik doen?

Vanaf maandag 27 november zijn op 't Zelle de winterregels van toepassing. Steevast een moment, dat leidt tot onduidelijkheden, verwarring en vragen.

Wat mag wel en waar moet men zich aan houden?

- De gele afslagplaats is gesloten.
- Iedereen slaat van rood af.
- Er mag geplaatst worden.

KLIK HIER VOOR DE WINTERREGELS. 
Controleer altijd de baanstatus op onze website en check bij aankomst de borden bij de golfshop!

Let op! Heeft u een starttijd gereserveerd en is de baan nog gesloten, dan vervalt uw starttijd en dient u een latere starttijd te reserveren!

STAAN DE VLAGGEN OP WINTERGREENS? Dan gelden de volgende regels:

- U mag de vlag NIET uit de cup halen (ter bescherming)!
- Uitholen mag, maar ligt de bal binnen 1 stoklengte dan telt u 1 slag bij.
- Probeer het gebied om de cup (ter bescherming) zoveel mogelijk NIET te betreden.
- Valt de bal toch in de cup? Haal hem er dan voorzichtig uit.

Het schoffelteam heeft dit jaar op 11 ochtenden gezamenlijk het onkruid bestreden, struiken en bomen gesnoeid en de nodige wildgroei verwijderd (naast de keren dat men individueel aan het werk was). Wij danken de mannen, die zich ook volgend jaar weer in zullen zetten.

De afsluiting met DE Schoffelwedstrijd en een erwtensoep maaltijd (met dank aan de diverse sponsoren en de Zellerij), vond plaats op 8 november, met Engbert Bronsvoort als winnaar en Bert Brandenbarg als runner-up.

KLIK HIER voor het verslag van de Schoffelploeg.


Op donderdag 23 november heeft de Algemene Vergadering unaniem ingestemd met de de aanpassing van het Huishoudelijk Reglement.

Het nieuwe reglement is op de website geplaatst onder "Vereniging/Statuten en Reglementen" en ligt ook ter inzage op het secretariaat en gaat in per 25 november 2017.

KLIK HIER voor het nieuwe Huishoudelijk Reglement.


Bij woorden als "stoofpeertjes", "aardappelpuree" en "rode kool" hebben we allemaal een beeld over de herkomst.

Maar waar komen de woorden "hazenpeper" of "hete bliksem" nu vandaan?

De Zellerij kan op al deze vragen antwoord geven en biedt onze leden als "Traiteur de Zellerij", deze winter een scala aan kant-en-klaar gerechten.

Een keertje niet zelf koken? Verwen uzelf en uw tafelgenoot dan eens met een heerlijke wintermaaltijd-verrassing.

Geen "table-a-deux" maar een iets groter gezelschap?

Neem dan contact op met de Zellerij om de mogelijkheden tot catering van uw "partij of feest" te bespreken.

Tel: 0575-467533 (keuze 3) of
Info@dezellerij.nl.

Op donderdag 23 november zal de ballenautomaat vervangen worden. Vanaf 20 november zullen geen ballen meer "geraapt" worden om de ballenautomaat richting de 23e zo "leeg mogelijk" te laten zijn.

Tijdens de werkzaamheden zal de driving range GESLOTEN zijn. De lessen van Marco en Richard gaan wel door.

Ook vrijdagmorgen 24 november zal de driving range gesloten zijn (in geval de werkzaamheden uitlopen en om de ballenrapers de gelegenheid te geven de nieuwe automaat weer te vullen).


Alle wedstrijden, die meetelden voor de titel "Jeugdgolfer 2017 van golfclub 't Zelle", hebben geleid tot de volgende eindstand:
 
Jeugdgolfer 18 holes:
1. Che de Bake
2. Symen Jansen
3. Jordi Keurntjes
 
Jeugdgolfer 9 holes:
1. Diël van Doorn
2. Koen Beekman
3. Tycho van Doorn

Zodra het gaat vriezen of de kans op nachtvorst bestaat, zal de baan 's ochtends gesloten zijn totdat de greenkeepers hem vrijgeven.

Controleer altijd de baanstatus op onze website en check bij aankomst de borden bij de golfshop!

Let op! Heeft u een starttijd gereserveerd en is de baan nog gesloten, dan vervalt uw starttijd en dient u een latere starttijd te reserveren!

Nog niet toe aan de winterperiode?

Op zaterdag 18 november spelen we de WINTERSLAAP-Wedstrijd over 18-holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan).

Geniet van de gezelligheid en speel mee om de mooie prijzen. En natuurlijk eet u na afloop "een stamppot-triootje mee".

Aanvang 11.30 uur, shotgun-wedstrijd.
De kosten bedragen € 5,- p.p. (exclusief stamppot).

KLIK HIER voor meer info over de wedstrijd.

KLIK HIER voor meer info over het stamppot-trio.

Afgelopen dinsdag werd na de sluitingswedstrijd van de Damesdag door Hedwig Vroklage de "Smoks Hanne trofee" uitgereikt aan Tinie van der Werf.

Naast de prachtige bos bloemen is aan deze trofee ook de titel "Damesdag-golfster 2017" gekoppeld en dat betekent dat Tinie toegevoegd gaat worden op het betreffende bord in onze "Wall of Fame" in het clubhuis.

Tinie heeft het hele jaar fantastisch gespeeld en door haar constante spel de meeste punten behaald tijdens de wedstrijden die meetelden voor de titel. Van harte gefeliciteerd.

Op vrijdag 27 oktober zijn in Keppel en Lochem de derde en de vierde ronde gespeeld in het 4-banen toernooi dat (over 2 dagen verspreid) gehouden is op de Keppelse, de Voortwisch (Winterswijk), de Graafschap (Lochem) en 't Zelle.

Het enthousiasme was ook deze dag weer groot en de vraag om herhaling volgend jaar is unaniem.

De wedstrijdleiders van de 4 banen zullen het toernooi evalueren op verbeterpunten en dat meenemen naar 2018.

DE UITSLAG! De top-3 wordt volledig ingenomen door Zellenaren! Dat is een prachtige prestatie waarmee wij "onze vertegenwoordiging" feliciteren.

1e plaats Theo Groot Kormelink 73 punten, 2e plaats Hans Matse 70 punten en 3e plaats Rob Mos 68 punten.

KLIK HIER voor de complete einduitslag.


Op zaterdag 9 december organiseert de Zellerij een duo-wedstrijd om de BITTERBALLENCUP.

De winnaars mogen rekenen op 1 doos Bitterballen van de Bourgondiër, elke maand weer, gedurende een heel jaar!

Te nuttigen in het clubhuis en we nemen aan "in gezelschap van goede vrienden", want een doos van 48 bitterballen nuttig je tenslotte niet in je eentje! Ook al drink je er een glaasje bij.

De wedstrijd gaat over 18 holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan) en u schrijft in als koppel. De wedstrijdvorm is "Four-ball betterball" stableford. U speelt dus elk uw eigen bal en de beste score per koppel telt (90% handicap verrekening).

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 november 2017 via de wedstrijdkalender.

Aan deze wedstrijd zijn geen kosten verbonden.

De afgelopen twee weken is gestreden om het Double Matchplay Kampioenschap, dat op 15 oktober is gewonnen door Ingrid Vollema en Ron Jansen. Met steady spel wisten zij op hole 13 de winst naar zich toe te trekken en verwezen Jessica en Louis Govaarts naar de tweede plaats.

Dankzij de spelvorm foursome-matchplay met 75% handicapverrekening heeft elk koppel de kans om dit toernooi te winnen.

De halve finale werd gekenmerkt door een kraker tussen Symen en Stijn tegen Jessica en Louis, waarin de kansen steeds wisselden, met een "all-square" stand op hole-18. In de play-off eindigde het toernooi voor Symen en Stijn helaas al op de eerste hole.

Ingrid en Ron konden fris aan de finale beginnen door het terugtrekken van hun tegenstander in de halve finale en wisten al snel een voorsprong op te bouwen met de overwinning op hole 13 als gevolg.

Wij feliciteren de beide koppels met hun prestatie.


We zijn er trots op dat onze GEO certificering uit 2014, recent voor drie jaar is verlengd.

De Golf Environment Organisation (GEO), beoordeelt golfbanen op het gebied van natuurbeheer, waterhuishouding, energieverbruik, het tegengaan van lucht- en bodemverontreiniging, het verminderen van het gebruik aan bestrijdingsmiddelen en pesticiden, etc.

Duurzaamheid is HET woord wat hieraan te koppelen is en we mogen met recht trots zijn op datgene wat we vanaf de start van het programma in 2011 hebben bereikt.

Wilt u meer weten? Klik dan eens op DEZE LINK en laat u een meenemen in de wereld van planten, vogels, vleermuizen, vlinders, zoogdieren en amfibieën op 't Zelle.

Tijdens de natuurdag in onze jubileumweek heeft Hans Weijkamp met ondersteuning van het Landgoed al eens laten zien wat er op onze golfbaan "leeft en beweegt".

Wij streven er naar om zo'n dag vanwege de overweldigende belangstelling en de vele positieve reacties te herhalen in 2018.

Op maandag 9 oktober sloeg Hendrik-Jan Verweij in het bijzijn van zijn 3 flightgenoten een hole-in-one op hole 8.

Het was wat druilerig weer en het begon al iets te schemeren, dus het duurde even voordat de mannen er erg in hadden dat de bal in de hole terecht was gekomen.

Een grote grijns, foto en een rondje waren het gevolg.

Wij feliciteren Hendrik-Jan en natuurlijk komt ook hij op het bord in het clubhuis (dat overigens al aardig vol begint te raken!).

I.v.m. ziekte is het secretariaat tijdelijk beperkt geopend.

Op zaterdag 7 oktober start het "double Matchplay Kampioenschap" met de eerste ronde (18-holes foursome matchplay).

In het weekend van 14-15 oktober worden de kwart, halve en finaleronde gespeeld.

KLIK HIER voor het speelschema.

Voor het wedstrijdreglement raadpleegt u de website (onder Vereniging/Reglementen).

 


Clubkampioenschap Strokeplay

De mist speelde zowel op zaterdag als zondag een rol bij de start van de wedstrijden, maar de zon zorgde er voor dat we in de loop van de dag(en) getuige konden zijn van een mooie wedstrijd en bleef het tot op het eind spannend wie met de eer ging strijken.

Bij de dames-senioren (18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag) eindigden in volgorde 1 t/m 3: Isabel Korteling/ Gemma Leemreis/ Anneke Egbers.

Bij de heren 1 t/m 3: André Passé/ Jan Leemreis/ Wijnand van Beek.

De nummers 1 t/m 3 over tweemaal 18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag bij de dames: Martine Rensen/ Marga van Goethem/ Nancy Peters.

En bij de heren: Ché de Bake/ Silke van Rooij/ Paul Wiecherink.

Wij feliciteren alle prijswinnaars met deze mooie prestatie.


In de periode 4 t/m 24 september kunnen klanten van Albert Heijn sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kan men aan 5 sportactiviteiten deelnemen (van 4 september t/m 3 december).

OOK 't ZELLE DOET AAN DEZE ACTIE MEE!

Belangstellenden kunnen aan een clinic deelnemen op 1 oktober (16.00 uur), 6 oktober (16.00 uur), 29 oktober (16.00 uur), 1 november (10.00 uur), 12 november (16.00 uur) en 24 november (16.00 uur).

Klik op www.ahsportactie.nl voor meer informatie over de actie en het boeken van een sportactiviteit.

Strokeplay Kampioenschap Jeugd

Zaterdag 16 september is het Strokeplay Kampioenschap Jeugd gespeeld, verdeeld in twee categoriën: 9-holes en 18-holes.
 
De kampioenstress bij de 18-holes spelers was duidelijk zichtbaar, korte putjes die normaal met de ogen dicht worden gemaakt, werden nu gemist. Bij doorkomst op hole 10 was er geen enkele speler die zijn handicap speelde. Dat veranderde op de B-lus, een aantal spelers gooide de schroom van zich af en birdies begonnen te vallen en op een haar na zelfs een eagle.
Che de Bake sloot lus B af met een birdie op hole 18 en een score van -2 om te eindigen op een totaal van 79.

Die score bleek hard nodig om Guus Snelder op 2 slagen te houden (Guus speelde lus B in par). Titelverdediger Jordi Keurntjes eindigde als 3e met 85 slagen.
 
Voor de strijd om de 9-holes titel was het aantal deelnemers beperkt, maar dat leverde desondanks een spannende strijd op. Diel van Doorn bleek iets minder slagen nodig te hebben dan Koen Verbeek en dus ging hij er met de titel vandoor.

Ook dit jaar spelen we het 4-banen toernooi op de golfbanen van de Achterhoekse clubs LOCHEM, WINTERSWIJK, KEPPEL en 't ZELLE.

De wedstrijd gaat over 2 dagen en u speelt op elke dag op 2 verschillende banen een ronde van 9 holes.

Vrijdag 20 oktober wordt gespeeld op Winterswijk en 't Zelle en op vrijdag 27 oktober wordt gespeeld op Lochem en Keppel.

Een fantastische uitdaging, waarbij u van de ene baan naar de andere "verhuist". 

De kosten? Voor slechts € 35,- speelt u 9-holes op 4 banen. KLIK HIER VOOR DE FLYER.

Wat vragen wij van u? Wanneer u zich aanmeldt, betekent dit dat u beschikbaar bent op beide dagen.

Per vereniging kunnen slechts 20 deelnemers meespelen. Inschrijven is mogelijk vanaf 20 september.

Op 7 oktober wordt de tweede "Rabbit uitwisselingswedstrijd" van dit jaar gespeeld in Winterswijk voor spelers/speelsters met handicap 30 t/m 54.

Aan deze uitwisselingen nemen de 4 "Achterhoekse clubs" deel en elk jaar zijn 2 clubs gastheer (wij zijn volgend jaar aan de beurt).

De shotgun-wedstrijd (iedereen start tegelijk) start om 14.00 uur en wordt gespeeld over 9 holes.

Deelname kost € 17,50, het Italiaans buffet € 19,50 (vrijblijvend, bij opgave doorgeven).

Heeft u belangstelling? Dan graag aanmelden bij Paul van Haandel: ppvanhaandel@gmail.com.

Wij coördineren graag de aanmeldingen i.v.m. de begeleiding.

Klik hier voor de flyer.

De data voor de NGF competitie zijn inmiddels bekend en de mogelijkheid om in te schrijven is geopend voor de 18-holes leden van 't Zelle.

Heeft u belangstelling om volgend jaar competitie te spelen? Schrijf dan nu in en KLIK HIER voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Op woensdag 29 augustus mocht onze voorzitter, tijdens de jubileumweek, het 100e nieuwe lid dit jaar "in de bloemetjes zetten".

Sophie Polinder schreef zich 2 weken geleden in als Par3 lid en ontving  gisteren samen met de bloemen ook haar baanpermissie van Richard Perkins.

De afgelopen dagen is de teller doorgelopen en vandaag, de laatste dag van augustus, geeft de thermometer in de hal alweer 110 nieuwe leden aan.

En de Open Golfdag van september staat nog voor de deur!

Nodigt u ook weer uw kennissen, vrienden en familie uit? Nog steeds komt het merendeel van de nieuwe leden binnen via onze bestaande leden.


Altijd al willen weten hoe het putten voelt met een "high performance Scotty Cameron putter"?

Kom dan langs op donderdagavond 7 september, tussen 18.00 uur en 20.00 uur voor een bijzondere ervaring.

Marco staat die avond voor u klaar op onze putting green met de gehele Scotty Cameron lijn voor advies en natuurlijk om u dit zelf te laten ervaren.

U kunt Marco ook bellen voor een afspraak:
06-51619564.

Of contact opnemen met de golfshop:
0575-467533 (keuze 1).


Categorie 1 = handicap t/m 19.9 (3 bier-prijzen).
Categorie 2 = handicap 20-36 (ook 3 bier-prijzen).

De winnaar van categorie 1 gaat naar de landelijke finale. Ook de speler met het minst aantal slagen (aantal stableford punten minus de playing handicap) wordt daartoe uitgenodigd.

De winnaar van categorie 2 ontvangt 2 greenfeekaarten voor de Swinkelse in Someren. 

Na afloop Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur.


Op zondag 6 augustus speelden 15 deelnemers 3x9 holes als voorronde.

Hans Matse, Wilma Scheerder en Wim Blaauboer presteerden zo goed dat zij lagere handicappers uit de kwartfinale wisten te houden. Wim drong uiteindelijk door tot de finale. Hierbij schakelde hij op de tweede play-off hole Paul Wiecherink uit. Jan Leemreis, de andere finalist had ook extra holes nodig, maar dan in een spannende kwartfinale tegen Reint Pellenberg.

In de finale wist Jan de eerste 4 holes te winnen om uiteindelijk het kampioenschap naar zich toe te trekken.


Bij de tweede categorie won André Schel de finale van Marcel Zwaanenburg.

Zondag 9 juli jl. is de finale van de Matchplay Kampioenschappen gespeeld.

Bij de dames won Martine Rensen van Marga van Goethem op hole 15. Bij de heren speelden Reind Westerveld en Paul Wiegerink dit jaar wederom de finale, welke door Reind in een spannende wedstrijd uiteindelijk op hole 17 werd gewonnen. 

We feliciteren de winnaars met deze mooie prestatie. 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE DAMES.
KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE HEREN.


Jeugdcompetitie: J1 Kampioen, J2 tweede

Na een lastige eerste wedstrijd tegen Winterswijk (6-6) heeft onze J1 door het winnen van de volgende 3 wedstrijden (telkens met liefst 12-0!), net het kampioenschap voor de neus van Winterswijk "weggekaapt" en promoveert nu naar de eerste klasse.

Nadat de laatste speler binnen was, kon de duik in de vijver genomen worden.

Na 3 winstpartijen verloor J2 helaas in de afsluitende wedstrijd tegen de Rosendaelsche en werd daardoor tweede in zijn poule.

Wij feliciteren beide teams met het behaalde resultaat.

Zaterdag 8 juli krijgt het Matchplay Kampioenschap een vervolg voor de heren en de dames spelen de eerste wedstrijden.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA HEREN.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA DAMES.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring).


Zaterdag 1 juli start het Matchplay Kampioenschap voor de heren. Met 10 single handicap spelers en 5 spelers met een handicap onder de 5,0 hebben we kwalitatief gezien in jaren niet z’n sterke bezetting gehad. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

De dames starten op 8 juli met hun wedstrijden. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring). KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.


Enquete onder de leden

Onder de naam "PLAYERS 1ST" bieden de NGF, NVG en PGA golfbanen/clubs een structurele meting van hun klantevredenheid aan, gesplitst in een viertal doelgroepen.
Na een pilot met een 9-tal banen in 2016, maken inmiddels meer dan 60 golfbanen in Nederland gebruik van de enquête mogelijkheden die Players 1st biedt.Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met diverse "zuster-clubs", waaruit een unanieme tevredenheid naar voren is gekomen over de inzet van Players 1st.

Het bestuur heeft dan ook besloten, mede op basis van vragen tijdens meerdere Algemene Vergaderingen, gebruik te gaan maken van 3 van de 4 enquêtes: nieuwe golfers, bestaande leden en opzeggers.

De vierde groep betreft de greenfeespelers. Omdat van deze groep nog niet alle gegevens worden vastgelegd, hebben we besloten het aantal doelgroepen voorlopig tot de genoemde 3 te beperken.

Naar nieuwe golfers en bestaande leden wordt 3 keer per jaar een enquête verstuurd. Telkens 1/3 van het bestand, zodat iedereen slechts 1 keer per jaar benaderd wordt. De eerstvolgende verzending vindt plaats op 29 juni as. en elke enquête is volledig anoniem. Deze anonieme resultaten krijgen wij gepresenteerd in een interactief dashboard.

Het bestuur verwacht hiermee een volgende stap te kunnen zetten in ons programma "ledenbinding en ledenwerving" en rekent op uw steun door te reageren en de enquête in te vullen.

Vanwege de stevige wind werden niet al te hoge scores verwacht bij de jaarlijkse strijd om de Rabocup.

Niets was echter minder waar. Met maar liefst 47 punten werd Roelie Schroer overtuigend winnaar en mocht zij de wissel-trofee in ontvangst nemen.

De uitslag bij de leden:

1. Roelie Schroer (47); 2. Nancy Peters (44); 3. Wilfried Eggert (44); 4. Theo Groot Kormelink (38); 5. Anette Eggert (36).
 
De uitslag bij de VIP spelers:
1. J. Sandeman; 2. M. Vliet; 3. G. Simons.

Tijdens de zeer geslaagde wedstrijd om de "Rabocup" sloeg Andric van der Linden een hole-in-one op hole 15.

We feliciteren Andric met deze mooie prestatie en de club kan weer een naam toevoegen op het bord in het clubhuis.

De overige foto's van de dag en de uitslag volgen op korte termijn.

Annemieke van de Koppel (Graafschap-Lochem) en Luuk Verspaandonk (The Duke) zijn gisteren gehuldigd als winnaars in het Achterhoeks Open 2017.

Silke van Rooij ('t Zelle) werd gekroond als Achterhoeks Kampioen (geboren of wonend in de Achterhoek of lid van een Achterhoekse golfclub). Annemieke trok bij de dames ook deze titel naar zich toe.

Kijk op de website onder Achterhoeks Open voor de volledige uitslag en de winnaars in elk van de categorieën.

Rabocup 25 juni, vergeet niet in te schrijven

De Rabocup staat dit jaar geheel in het teken van ons jubileum en het getal 25 staat als thema centraal in dit bijzondere evenement.

Ieder lid kan dan ook meedoen op uitnodiging van de Rabobank (zonder bijbetaling!). U kunt nog inschrijven en de strijd aangaan voor een vermelding op "het Rabo-schild" in het clubhuis.

Er zijn dit jaar 25 prijzen te verdienen, we hebben plaats voor 25 Very Important Players (uw gasten) en de Zellerij serveert voor € 25,- in een 3-gangen uitvoering maar liefst 25 tapasgerechtjes.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Klik dan hier voor het programma en alle details.

En klik hier voor het menu.


Ziet de weergave van onze website er wat rommelig uit? Uw PC, laptop of tablet is dan nog verbonden met een aantal "oude componenten" van onze website. Ververs uw webpagina en de web-wereld van 't Zelle ziet er ineens heel anders uit.

Baan status

18-holes wedstrijdbaan
Open
Winterafslag plaatsen voorop rood en winterregels zijn van toepassing.
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten.
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Gesloten
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Niet toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Nee
Horeca
Open
Golfshop
Open
Dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 tot 14.30 uur. Op maandag gesloten.
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: maandag 22-01-2018 08:49
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap?

Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.