WORD NU LID, SPEEL GRATIS T/M DECEMBER 2018 EN BETAAL PAS VANAF 2019 ............... BEL 0575-467533 (KEUZE 2)

Nieuws

Na een spannende strijd over 9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Par3 baan kwam Hans Govaart zaterdag 15 september als winnaar binnen van de Marshalcup 2018.

De wedstrijd stond in het teken van Natuurlijk-Zelle en de Terborgse Wijncentrale had daarvoor een passend prijzenpakket samengesteld. Ook Golfstore 't Zelle droeg aan het succes van de dag bij door het sponsoren van een aantal attractieve prijzen.

De dag werd afgesloten met een uitstekend buffet, verzorgd door de Zellerij.


Voor het eerst sinds lange tijd weer eens een ronde direct na het weekend gelopen. 18-holes lang niet één bunker gezien zonder voetsporen en netjes aangeharkt. Niet één green tegengekomen zonder een flink aantal pitchmarks.

Onvoorstelbaar, zelfs schandalig, dat we als golfers een baan zo achter durven laten. We doen voor de zoveelste keer een beroep op u allen: REPAREER UW PITCHMARKS EN HARK DE BUNKER AAN.

En neem de moeite eens een extra inslag te herstellen of een voetspoor aan te harken.

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij niet de traditionele Open Golfdag, maar in plaats daarvan maar liefst 5 momenten om kennis te maken met 't Zelle door het volgen van een gratis golf-clinic.

Maandag 24 september, woensdag 26 september en vrijdag 28 september staan we voor belangstellenden klaar om 17.30 uur.

Op woensdag 26 september vindt een extra golf-clinic plaats om 15.30 uur speciaal voor kinderen met ouders en/of grootouders.

Op 30 september is de laatste golf-clinic en wel om 14.00 uur.


De deelnemers aan de golf-clinics bieden wij op zondag een wedstrijdje op de Par3 baan aan en diegenen die reeds golf spelen en belangstelling hebben voor het lidmaatschap een 9-holes rondje onder begeleiding van één van onze leden op de wedstrijdbaan (vanaf 14.00 uur).

KLIK HIER voor de flyer (of neem hem mee uit de hal).

Als gevolg van de droge zomerperiode hebben we een grote achterstand in het onderhoud opgelopen. De komende week wordt gestart met het prikken en bezanden van de (fore)greens en de afslagplaatsen.

Lus A zal maandag 10 september de gehele dag gesloten zijn en Lus B dinsdag 11 september (werkzaamheden op meerdere holes tegelijk).

Ook hebben de bunkers door de droogte meer schade opgelopen dan normaal en zal het najaar gestart worden met een herstelprogramma.


Afgelopen weekend zijn op 't Zelle de laatste rondes gespeeld om het Matchplay Kampioenschap 2018.

Bij de dames ging de overwinning naar Isabel Korteling en eindigde Martine Rensen op de tweede plaats. Bij de heren won André Passé de finale van Guus Snelder.

Wij feliciteren de winnaars.

Inmiddels is de stand voor de titel Golfer, Golfster en Runner-Up van 2018 bijgewerkt (KLIK HIER).

In een competitie met overwegend heren wist Anneke van der Linden de eindoverwinning in de After Work Competitie naar zich toe te trekken met het minimaal mogelijke verschil.

De After Work Competitie is gespeeld op 10 zomeravonden, waarvan de beste 6 scores tellen (afwisselend lus A en lus B).

De laatste avond was bijzonder spannend en de heren hebben het Anneke erg lastig gemaakt. Maar Anneke liet zich niet onbetuigd en wist dankzij haar constante spel nipt te winnen.

Wij feliciteren Anneke met deze mooie overwinning.

KLIK HIER voor de einduitslag.


Meer dan 80 deelnemers streden zondag 22 juli om de Rabocup, een jaarlijks terugkerende wedstrijd onder de vlag van onze hoofdsponsor, de Rabobank.

Met een gelijke score van 39 stableford punten eindigden Jan van der Wal, Nancy Peters en Max Verhorst, waarna de score op de "tweede 9 holes" de doorslag gaf en Laurens Stapelbroek de trofee namens de Rabobank mocht overhandigen aan Max Verhorst.

Op zaterdag 21 juli hebben 23 spelers/sters gestreden om het Matchplay kampioenschap op onze Par3 baan. Op basis van het aantal punten in de 3 voorrondes ('s ochtends) werd bepaald wie 's middags in de A finale speelde en wie in de B finale.

Bas Lenselink mocht zich aan het eind van de dag clubkampioen noemen, Guus Snelder werd tweede. In de B finale won Guido Baggen voor Stijn van Kessel.

Ingrid Vollema en Ché de Bake hebben het Strokeplay kampioenschap over 54 holes  (2 keer een 18-holes ronde op zaterdag en 1 keer op zondag) met afgetekend verschil gewonnen.

Bij de dames werd Martine Rensen tweede en bij de heren Reind Westerveld. Zowel bij de dames als bij de heren was de eerste klap een daalder waard en werd al in de eerste ronde afstand genomen, waarbij de ronde van -2 van Ché het vermelden waard is.

Bij de "senioren" ging de overwinning naar Isabel Korteling en André Passé voor Marga van Goethem en Reint Pellenberg.

Wij feliciteren de kampioenen en danken alle deelnemers voor hun inzet onder de af en toe tropische omstandigheden.

Gisteren sloeg Marco Wielinga tijdens de derde ronde van het Strokeplay Kampioenschap een hole-in-one op hole 15!

Op zich altijd weer een bijzondere gebeurtenis, maar zeker als dit tijdens een wedstrijd om een clubkampioenschap gebeurt en extra bijzonder vanwege zijn leeftijd!

Met 13 jaar is Marco in onze geschiedenis de jongste speler die op de wedstrijdbaan een hole-in-one heeft geslagen.

Natuurlijk komt zijn naam op het bord in het clubhuis. Helaas kan hij niet aangemeld worden voor de Bols hole-in-one club, want daarvoor moet je 18 jaar zijn.

Maar met een handicap die al aardig onderweg is naar "single" zijn we ervan overtuigd dat Marco deze prestatie nog een keer gaat herhalen in de toekomst.

We feliciteren hem met dit unieke en bijzondere moment.

Met ingang van komende week is de menukaart van de Zellerij op de dinsdagen beperkt.

Zoals de Duitsers zo mooi zeggen "Ruhetag".

Een biitergarnituur of een tosti is nog steeds verkrijgbaar op de dinsdag, maar voor een uitgebreide lunch of diner is de keuken gesloten.

In de keuze voor deze dag is een bewuste afweging gemaakt op basis van de "vraag op de dinsdag" in de afgelopen 1,5 jaar.Het is de laatste tijd weer droevig gesteld met het aanharken van de bunkers en het repareren van de pitchmarks.

Zie foto gisterenavond bij hole 5 genomen. Zo laat je een bunker toch niet achter?

Ook het repareren van pitchmarks vraagt weer om aandacht.

Natuurlijk is de grond hard, rolt de bal verder door en zijn de inslagen ondiep. MAAR ZE ZIJN ER WEL!

Laten we ons allemaal voornemen om een extra pitchmark te repareren en loopt u eens langs een bunker die uw voorganger heeft vergeten aan te harken, denk dan niet "dat was ik niet", maar help ons de baan goed bespeelbaar te houden.

Het effect op de kwaliteit van onze greens door niet direct te repareren is enorm.


Ons jeugdteam bestaande uit Diël van Doorn, Koen Beekman, Daniël Hulsman, Tycho van Doorn en Job van Walstijn heeft de derde prijs in de wacht gesleept tijdens de JTTO.

Dit jaarlijks evenement biedt jeugdspelers de mogelijkheid om op andere banen te spelen en ervaring op te doen. Verspreid over 4 zaterdagen is gespeeld in Enschede ('t Sybrook), Deventer (Sallandsche), Winterswijk (de Voortwisch) en Lochem (de Graafschap).

Wij feliciteren het team met deze mooie prestatie.

Zaterdag 30 juni speelde Pieter Koeman een 9-holes ronde met zijn zoon Geert (lus A) en vond zijn bal na een perfecte afslag met een houten-3 terug in de hole.

De afstand was te groot om vanaf de afslag de bal goed te kunnen volgen, maar bij het naderen van de green was nog steeds geen bal te zien, zei Pieter. En dan sta je toch even verbouwereerd en blij te kijken.

Terug op het terras heeft Pieter deze bijzondere gebeurtenis gevierd met de aanwezigen.

Een dubbele felicitatie van onze kant, want naast de hole-in-one is hij de eerste die op het bord in het clubhuis komt met deze prestatie op hole 5.

Chapeau!

Gedurende de zomerperiode (t/m 27 augustus) staan aan het begin van de avond tien 9-holes wedstrijden op de kalender voor werkende en niet werkende golfers onder de naam AFTER WORK GOLF.

Inmiddels zijn de wedstrijden op 25 juni (20 deelnemers) en 3 juli (17 deelnemers) gespeeld. Het klassement wordt na elke wedstrijd bijgewerkt op de website onder LEDENINFORMATIE/WEDSTRIJDEN (KLIK HIER).

De volgende wedstrijd is op 10 juli (lus A). Inloop tussen 17.30 en 18.30 uur. De wedstrijd start om 18.00 uur.

Nog niet deelgenomen? Met 8 wedstrijden te gaan heeft u nog alle mogelijkheden want de beste 6 scores tellen mee voor het eindklassement!

25 jaar golfprofessional op 't Zelle, bijna vanaf de oprichting van de nu 26-jarige vereniging: MARCO DE BAKE!

Gisteren hebben wij Marco gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal en letterlijk in de bloemetjes gezet.

In 25 jaar heeft Marco duizenden belangstellenden de fijne kneepjes van het golfspel bijgebracht, zowel beginnende golfers als degenen die zichzelf "gevorderden" mogen noemen.

Wanneer je bijna vanaf het begin bij de golfclub betrokken bent geweest, heb je heel wat ontwikkelingen meegemaakt en heel wat leden zien komen en gaan. Afgelopen jaar is Marco geïnterviewd voor het jubileumjaar van de Vereniging.

KLIK HIER voor een terugblik op dat interview.


Omdat het erg droog is "in de baan" is het besluit genomen om per direct een algeheel rookverbod in te stellen voor het gehele golfcomplex, met uitzondering van het terras en het plein tussen de shop en het hoofdgebouw.

De bordjes bij hole 1, 10 en naast het pad richting de driving-range zijn geplaatst en de Marshals zijn gevraagd extra toe te zien op handhaving.

Ingrid Vollema en Bram van Eggelen winnaars Achterhoeks Open

Tijdens de finale van het Achterhoeks Open 2018 waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie slotdag.

Het weer was ideaal om te golfen, de baan lag er fantastisch bij, er werd volop gestreden in alle drie de categoriën, de horeca was uitstekend verzorgd en de toernooiorganisatie en de tientallen vrijwilligers droegen hun steentje bij om alle deelnemers een geslaagde finaledag te bieden.

Bij de dames wist Ingrid Vollema ('t Zelle) de titel in de wacht te slepen en bij de heren ging de overwinning na een play-off tussen 3 spelers naar Bram van Eggelen (Winterswijk).
In categorie 2 ging de overwinning bij de dames naar Will van Beusekom en bij de heren naar de heer Erdman. Moniek Boerakker en Pieter Gerrits waren de winnaars in categorie 3.

Na afloop van de prijsuitreiking steeg van de Shortgolf/Par3-baan een luchtballon op met een aantal prijswinnaars van het Achterhoeks Open en de eerder deze week gehouden ProAm.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG.

Baanrecord gebroken tijdens ProAm

Tijdens de zeer geslaagde ProAm op woensdag 20 juni is het oude baanrecord van Giesbert Gommers gesneuveld en met liefst 2 slagen verbeterd.

Met een score van 7 onder par leverden Max Albertus en Stuart Mathie hun scorekaart in, zodat het nieuwe baanrecord op 66 staat!

De fllght met het hoogste aantal "gezamenlijke" punten was Remmers BV met gastheer Hendrik-Jan Verweij en golfpro Dylan Boshart.
We kijken terug op een zeer geslaagde dag met een indrukmakende show van Robert-Jan Derksen op de driving-range en bedanken bij deze alle deelnemers, de Zellerij en de greenkeepers, maar vooral het team dat zich heeft ingezet om deze dag mogelijk te maken en naar een succes te brengen.

KLIK HIER VOOR DE FOTOGALERIJ.

’t Zelle de hotspot voor divers golftalent


Op zaterdag 23 juni, de finaledag van het Achterhoeks Open, is Corine Hartman aanwezig van 17.30 uur tot 19.00 uur, om haar laatste thriller GROEN LICHT te signeren.

Het moordmysterie speelt zich af in de Achterhoek met veel herkenbare plaatsen en locaties.

De politie van Doetinchem heeft de handen vol om een viertal moorden op te lossen in de aanloop naar de recent gehouden Special Olympics.

Ook 't Zelle speelt in het boek een (kleine) rol met de vondst van een lijk in één van de bunkers op hole 11.

Meer verklappen we niet, maar voor de introductieprijs van € 15,- wordt u de trotse eigenaar van een door de auteur zelf gesigneerd boek.

Een aanrader!

Corine is auteur van meer dan 20 boeken en wordt gezien als één van de beste Nederlandse thriller-schrijvers en heeft al meerdere prijzen "in de wacht gesleept".

Altijd al eens een ballonvaart willen maken?

Na afloop van de finale van het Achterhoeks Open op 23 juni a.s. hebt u die mogelijkheid!

TWEE PRIJZEN TIJDENS HET AO GEVEN IN IEDER GEVAL RECHT OP EEN DIRECTE BALLONVAART!

Maar! Daarnaast zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor ieder die aanwezig is tijdens de finale voor € 150,- p.p. (normaal € 185,-).

We stijgen op van de Shortgolf/Par3 baan voor het terras onder de voorwaarde dat de weersgesteldheid de vaart toelaat.

U geniet ruim 1,5 uur van de stilte en van de schoonheid van het Achterhoekse landschap.

Informatie en opgeven bij Future Fun Ballooning, www.futurefun.nl , mobiel 06-53140235 of bij achterhoeksopen@gczelle.nl, mobiel 06-51153816.


Een nieuw initiatief voor alle werkende en niet-werkende golfers m/v.

Op 10 avonden in juni, juli en augustus kunt u een gezellig en competitief rondje golf spelen over 9-holes met wisselende golfpartners en afwisselend op lus A of lus B.

De inloop is tussen 17.30 uur en 18.30 uur. De wedstrijdcommissie koppelt u aan één of twee andere spelers. Samen speelt u 9-holes op basis van stableford met handicapverrekening (start vanaf 18.00 uur).

Na afloop is er iedere avond een “Best scoring player of the day”. De winnaar van de zes beste scores over alle avonden krijgt een leuke prijs.

De Zellerij serveert deelnemers vooraf een AFTERWORK "Plate of the day" voor de prijs van € 12,50 (keuzeoptie). Inschrijfgeld € 3,- per avond.

Heeft u vragen? Frits Fokkens beantwoordt ze graag; frits@fokkens.info of 06-19869269.


Laatste nieuws Achterhoeks Open

Komende zaterdag, zondag en maandag (16, 17 en 18 juni) worden de voorrondes gespeeld van het Achterhoeks Open, met ruim 230 deelnemers.

De wedstrijdbaan zal deze dagen gesloten zijn van zonsopgang tot ongeveer 14.30 uur.

Hierna kan worden gespeeld vanaf hole 1.
Op zaterdag 23 juni wordt de finale gespeeld door 75 spelers/sters (gekwalificeerd in de voorrondes) en zal de baan gesloten zijn vanaf zonsopgang tot ongeveer 17.00 uur.

Ook dit jaar staat er een tribune (en horecatent) bij hole 18, zodat u iedere flight binnen kunt zien komen. De laatste flight (Heren Categorie I) verwachten we omstreeks 18.00 uur te verwelkomen.

Tijdens de finale zijn de scores voor het eerst real time te volgen op uw mobiele telefoon (later meer).

DE STARTTIJDEN VOOR DE VOORRONDES ZIJN GEPUBLICEERD. KLIK HIER!

Achterhoeks Open uitstekend van start

Het Achterhoeks Open verloopt tot heden uitstekend.De vrijwilligersposten zijn goed bemand, het weer zit mee en we ontvangen veel complimenten van de deelnemers. Kortom, de start van het toernooi is veelbelovend en we kijken nu al uit naar de finaledag op 23 juni.

GEWIJZIGD BERICHT: de eikenprocessierups verspreidt zich de laatste 2 dagen ook snel op onze golfbaan en we hebben al heel wat meldingen ontvangen.

Daar waar geconstateerd, worden rood-witte linten geplaatst (alleen op de golfbaan!). Mogelijk moeten we die gebieden vergroten, maar dat wordt de komende dagen bepaald (afhankelijk ontwikkeling).

Blijf zoveel mogelijk weg onder de eikenbomen en geef niet gemarkeerde plaatsen door aan de: baancommissie.

Golfdag Special Olympics groot succes

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde golfdag.

De inzet van alle deelnemers, hun focus en wil om te presteren heeft heel wat keren de handen op elkaar gebracht om te klappen voor de prestaties van de spelers/sters.

Onze dank voor deze geslaagde dag gaat naast de deelnemende teams en hun begeleiders, uit naar al onze vrijwilligers, de algemene sponsoren van de Special Olympics, onze clubsponsoren (de Terborgse Wijncentrale, de Zellerij, Myrtax bewindvoering en RSZ reclame-uitvoerders), de NGF, Agrec (baanonderhoud) en de EHBO-ondersteuning.

Gezamenlijk is een superprestatie neergezet, waarvoor we veel waardering hebben ontvangen van de deelnemende teams.

Een prestatie om trots op te zijn!

KLIK HIER voor de foto's.


Ingrid Boelaars heeft de wisseltrofee gewonnen als winnaar over 18-holes en Truus Jacobs had de beste score van de 9-holes dames.

Joos Bakker heeft
€ 360 overgemaakt naar SOS-kinddorpen, een "liefdevol thuis voor ieder kind"!

Vrijdag 3 augustus spelen An Sars, Roelie Schroer en Wilma Scheerder op golfbaan Harderwold de landelijke finale OMA-golf.

Vrijdagavond 8 juni vindt de grootse opening plaats van de Special Olympics Nationale Spelen 2018 (voor sporters met een verstandelijke beperking), met een intocht in het Graafschap stadion. Meer dan 2.000 spelers/sters en 600 begeleiders doen mee aan deze spelen.

Op donderdag 7 juni vindt de traditionele fakkelloop plaats waarbij ook 't Zelle rond 15.00 uur wordt "aangedaan".

Zaterdag worden de spelers/sters vanaf 9.00 uur op onze baan welkom geheten om rond 10.00 uur het startsein te krijgen voor het laten zien van hun skills (putten, chippen, pitchen, etc.) waarna 's middags een wedstrijd wordt gespeel op de Par3 baan.

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA.

Op 20 mei is onder stralende weersomstandigheden het Clubkampioenschap Strokeplay Shortgolf gespeeld.

Na 3 ronden van 9-holes gingen de beste 6 deelnemers door naar de A-finale. Na opnieuw 2 keer 9-holes had Richard Snelder het minste aantal slagen achter zijn naam staan en mag hij zich clubkampioen Strokeplay Shortgolf noemen.

Tweede werd André Passé, die Guus Snelder en Guido Baggen net voor bleef. De B-finale werd gewonnen door Stijn van Kessel.

Het volgende clubkampioenschap Shortgolf is de matchplaywedstrijd op zaterdag 21 juli.


Op 25 mei is de AVG in werking getreden, een wetgeving met strengere regels als het gaat om uw privacy-rechten. De Vereniging heeft alle maatregelen genomen die nodig zijn in het kader van de AVG ter bescherming van uw gegevens.

U HOEFT DUS NIETS TE DOEN!

Lees ook de vandaag (29 mei 2018) verstuurde nieuwsbrief, waarin het gebruik van uw gegevens en uw rechten nader zijn toegelicht.

Vanmiddag is de wedstrijdbaan geïnspecteerd en is het besluit genomen door de baancommissie om de natuur-rough de komende 2 weken voor 80%-85% te maaien.

De groei-explosie van de afgelopen weken heeft een dusdanige vorm aangenomen, dat we besloten hebben om in te grijpen.

Normaal wordt de natuur-rough 1 keer per jaar gemaaid in de maand september.Met 4 klinkende overwinningen (18-0, 12-6, 11-7 en 15-3) is ons Dames 1 team, dat speelt in de dinsdagcompetitie overtuigend kampioen geworden.

Het team promoveert naar de 2e klasse en is dit jaar het enige team van 't Zelle dat kampioen is geworden.

Wij feliciteren Wiesje Alewijnse, Ingrid Boelaars (niet op de foto), Inge Pellenberg, Roseli Corrêa, Marjo Walboom, Marijke van der Sandt en Anneke Algra met dit kampioenschap.

Het was zaterdag 12 mei een prachtige dag voor de "vroege vogels" om 's morgens al om 5.30 uur op de golfbaan te zijn voor de "Bird Watching Day 2018".

Om 10.00 uur werd voor de "late vogels" een tweede ronde gelopen en degenen die meer van een avondvlucht houden konden op vrijdagavond 11 mei terecht voor een avond-nachtwandeling.

We telden op de dag zelf 30 vogelsoorten en op de dagen "eromheen" nog een tiental. KLIK HIER voor het verslag van de dag.


Op 8 juni vindt in het Graafschap stadion/Doetinchem de aftrap plaats van de Special Olympics Nationale Spelen 2018, een tweejarig sportevenement in de olympische gedachte, speciaal voor sporters met een verstandelijke beperking.

De ruim 2.500 sporters (deelnemers  en begeleiders) hebben zich ingeschreven voor in totaal 18 sporten, verdeeld over de 8 Achterhoekse gemeentes, waarvan de gemeente Bronckhorst  2 sporten toegewezen heeft gekregen.

Op 9 juni wordt op golfcomplex 't Zelle door bijna 50 sporters (deelnemers en begeleiders) gestreden om de eer en de prijzen.

Op zaterdagochtend vinden de "Skills wedstrijden" plaats (chippen, putten, slaan) en zaterdagmiddag vindt een 9-holes wedstrijd plaats op de Shortgolf/Par3 baan.

Onze vrijwilligers staan klaar om de gasten op te vangen, welkom te heten, te begeleiden en onze gastvrijheid uit te dragen.

Wij zijn er dan ook trots op dat het onderdeel golf op onze golfbaan plaats zal vinden en nodigen u uit om die dag een kijkje te komen te nemen en de deelnemers in actie te zien.

Op 5 en 6 mei wordt voor de 51e keer de internationale wegrace op de Varsselring gereden, georganiseerd door de HAMOVE.

Een spectaculair evenement, dat tot ver in de omtrek te horen is en zonder meer een bezoekje waard is.

Echter! Om bij 't Zelle te komen dient u rekening te houden met de aanrijroute. Vanuit Zelhem en Ruurlo adviseren we door te rijden tot Veldhoek en daar af te slaan, vanuit Hengelo adviseren wij de aanwijzingen op de borden te volgen.

Op zaterdag 12 mei 2018 doen wij mee aan de Bird Watching Day (vogelteldag). Wilt u 's ochtends mee met de telronde? Meld u dan via e-mail aan bij Hans Weijkamp: jjweijkamp@kpnmail.nl.

De vroege start is om 5.30 uur en de late start om 10.00 uur. De Zellerij verzorgt een uitgebreid ontbijt voor € 12,50 en een uitgebreide lunch voor € 14,50.

Op 11 mei zal er een avond/nachtwandeling plaats vinden. De start is om 21.30 uur. Ook daarvoor kunt u zich opgeven bij Hans.


Ons initiatief om mee te doen aan het door de NGF en de Vogelbescherming opgezette programma "Committed to Birds" krijgt steeds meer vorm.

Inmiddels is een werkgroep opgericht die ook breder kijkt dan de vogelpopulatie op 't Zelle en is op onze website "Natuurlijk Zelle" ingericht met diverse onderwerpen als nieuws, actuele waarnemingen, vogellessen en vragen.

Wij wensen u veel leesplezier!
(foto: Torenvalk)

U kunt NU inschrijven voor het Achterhoeks Open 2018. De voorrondes worden gespeeld op 16, 17 en 18 juni en de finale op 23 juni.

KLIK HIER voor meer informatie over het toernooi.

KLIK HIER om u in te schrijven.

Uitslag vrijwilligerswedstrijd 24 maart

Zaterdagmiddag 24 maart is de jaarlijkse vrijwilligerswedstrijd gespeeld, waarvoor commissieleden worden uitgenodigd die in het vorig jaar actief zijn geweest. Maar liefst 66 deelnemers streden tijdens de 10-holes cross-country wedstrijd om de eer "vrijwilliger van het jaar" en permanente naamsvermelding op het bord in het clubhuis.

Het weer was geweldig, de Zellerij verzorgde een hapje en drankje in de baan en na de prijsuitreiking stond een heerlijk buffet klaar. Onze "dikke duim gaat omhoog" naar de keuken en de bediening.

Moniek Boerakker en Rob Mos mochten als winnaars de wisseltrofee in ontvangst nemen (dame en heer). De tweede prijzen gingen naar Anneke Egbers en Gerard Mantel. De neary's werden gescoord door Joos Bakker en Gerlach Takkenkamp, de tweary's door Anneke Egbers en Edwin Brouwer.

Alle winnaars ontvingen een cadeaubon "te besteden bij ForeGolfers", de nieuwe shop-exploitant en een samengestelde prijs van en namens de Zellerij.

Jan Boss was de enige die een birdy scoorde en daarmee automatisch ook de "best birdy" en won een doos ballen. De teamprijs (medailles) ging naar het team bestaande uit Anneke Donkervoort, Moniek Boerakker, Franc Scheerder, Riep Vaatstra en Joop Bark.

Het bestuur dankt alle "2017-vrijwilligers" nogmaals voor hun inzet! Een nieuw jaar ligt voor ons.

Opruimen van takken - dag 2

Op maandag 19 maart trokken maar liefst 20 vrijwilligers de baan in (wedstrijdbaan en Par3) om het takken rapen van 14 maart een vervolg te geven. Ook nu weer werd een grote hoeveelheid geruimd, waardoor de baan er ineens weer een stuk opgeruimder uitziet.

Wij danken de vrijwilligers van beide dagen voor hun spontane inzet.

Vanaf maandag 26 maart mag op de 18-holes wedstrijdbaan weer afgeslagen worden vanaf de gele afslagplaats.

Ook is vanaf deze datum de gehele baan weer Qualifying, tenzij de baan gesloten is of vlaggen vanwege weersomstandigheden op wintergreens staan (de vorst is nog steeds niet helemaal uit de lucht).

Wilt u een Q-kaart "lopen"? Lees dan voor de gewijzigde regels de speciale nieuwbrief nog eens na, ook te vinden onder Nieuwsbrieven/Ledeninformatie.


Opruimen van takken door de baan

Vandaag is een ploeg van 6 vrijwilligers gestart op hole 10 om de baan (met name de golf-rough direct naast de fairway) vrij te maken van alle takken die er nog lagen na de meest recente "winterstormen". Wat op papier een eenvoudige opdracht was, bleek in praktijk een groot karwei. Na ruim 2,5 uur waren er 5 holes (10 t/m 14) geschoond en dat betekent dat er nog een flinke klus over blijft (inclusief de Par3).

We zullen dan ook op zeer korte termijn een nieuwe oproep doen voor helpende handen, welke oproep in belangrijke bepaald zal worden door de weersvoorspellingen.

Wij danken de vrijwilligers van vandaag voor hun inzet.

Alle NGF-pasjes zijn de afgelopen week gecontroleerd en verwerkt. Inmiddels staan de enveloppen (inclusief jaarzegel) klaar op het secretariaat om opgehaald te worden. Dat kan vanaf maandagmorgen 12 maart tijdens kantooruren.

I.v.m. de hoge portikosten, proberen wij zoveel mogelijk pasjes persoonlijk te overhandigen, voordat we tot postverzending overgaan.


De openingswedstrijd van het seizoen 2018 staat voor 31 maart op de kalender en heeft de toepasselijke paasnaam "Egg-in-one" gekregen.

Zellerij en wedstrijdcommissie hebben de handen ineen geslagen en voor deze wedstrijd ook passende sponsoren gevonden.

Chocolaterie Magdalena biedt de prijzen aan voor de beste 3 scores en de Terborgse Wijncentrale biedt de prijswinnaars een paas-passende fles advocaat aan.

De spelvorm is Stableford individueel over 9-holes grote baan en 9-holes Par3 baan. Naast de stableford-wedstrijd spelen we ook een hole-in-one wedstrijd op de chipping green.

De inschrijvingskosten bedragen € 5,- p.p. (inclusief hapje en drankje in de baan) en Par3 leden betalen een aanvullende greenfee van € 25,-.


Na de lange en late vorstperiode kunnen we eindelijk beginnen met het gereed maken van de baan. De achterstand bedraagt ongeveer 5 weken, waardoor we de komende 2 weken extra maatregelen moeten nemen.

Dagelijks wordt beoordeeld in hoeverre de baan of een gedeelte daarvan open is. Raadpleeg de website en het baaninfo nummer (0575-467533) voor de laatste status.

De wintergreens blijven in gebruik om het werk op de zomergreens goed uit te kunnen voeren. Het kan zijn dat er bij toerbeurt een hole uitligt om de fairways te kunnen bewerken.

Indien mogelijk zijn de Par3 baan en de oefenfaciliteiten geopend. Ons streven is (als het weer meezit) om de baan op tijd gereed te hebben voor de competitie.


Zaterdag 3 maart krijgen de leden van de golfclub de unieke kans om een wandeling te maken op Landgoed Zelle en op plaatsen te komen, die normaal voor het publiek gesloten zijn.

Het is een stevige wandeling! Denk dus aan goede schoenen, want de paden "worden belopen, zoals ze er bij liggen"!

We verwachten dat u na afloop ruim 10 kilometer hebt afgelegd, gelijk aan een 18-holes golfronde. En dat zal net als bij golf, afhankelijk zijn hoe vaak u links of rechts moet zoeken of kijken.

De deelname bedraagt € 5,- inclusief een consumptie en hapje na de wandeling en onderweg schenkt de Zellerij warme chocolademelk (naar keuze met een berenburg) of een glühwein.

Nadien blijven eten? Het totale arrangement (hapje, drankje, hoofdgerecht) bedraagt dan € 20,-.

Schrijf nu in via info@dezellerij.nl.

Op maandag 26 maart en op woensdag 28 maart organiseren wij weer een tweetal cursusavonden EHBO/AED.

Beide avonden zijn geschikt voor beginners als voor herhaling.

Bent u geïnteresseerd?

Dan zien wij uw aanmelding graag voor 14 maart per e-mail tegemoet: administratie@gczelle.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur (0575-467533, keuze 2).


Na het succes van de "strijd om de bitterballencup", kan op zaterdag 24 februari (ook weer als duo) gestreden worden om de Sonnema Jachtbittercup.

Het winnende duo wordt gedurende het jaar 2018 elke maand getrakteerd op "de plank van Jan" met een bijpassend jachtbittertje of "sonnemaatje" (voor 4 personen).

De inschrijving is geopend en u betaalt voor deelname € 5,- per persoon (inclusief een passend drankje en hapje). INSCHRIJVING IS PER PERSOON, WAARBIJ U WEL AAN DIENT TE GEVEN MET WIE U SPEELT!

Ook gasten en Shortgolf/Par3 leden (handicap 54.0 vereist) kunnen deelnemen tegen een aanvullende greenfee-betaling (gasten € 25,- en Shortgolf/Par3 leden € 15,-).

De wedstrijd gaat over 18-holes, waarvan 9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan.

De wedstrijdvorm is Stableford, waarbij de beste score per hole van een duo telt.


Tijdens het Nationaal Golf Congres op 31 januari zijn voor het eerst de Players 1ST awards uitgereikt en ontving onze voorzitter uit handen van Willem Zelsmann, president directeur van de KNGF, de oorkonde "nummer 1 golfbaan van Nederland".

Tijdens het Golf gala in december 2017 hebben we de bijbehorende "cartoon" al in ontvangst mogen nemen, die ondertussen in de gang van het clubhuis hangt.

KLIK HIER voor het congres-nieuwsbericht.

Zaterdag 27 januari streden meer dan 80 deelnemers in tweetallen om de eerste Bitterballencup, georganiseerd door de Zellerij met enthousiaste en humorvolle ondersteuning van Jurgen Damen en Joop Borghuis.

De eerste prijs (een jaar lang 1 doos bitterballen per maand) werd in de wacht gesleept door het duo Joop Keizer en Marinus Hebbink.

De tweede prijs (1/2 doos bitterballen) ging naar Jeffrey Versteeg en Anne Hofstee, de derde prijs naar Anita Eening en Tine Beening.

KLIK HIER voor meer foto's

Heeft u zich ook afgevraagd waar het streep-patroon op de greens vandaan komt (zie foto)?

Vorige week donderdag is er gemaaid en vervolgens gestrooid met ijzerzout. Daarna is er twee keer geveegd en dat vegen zorgt (door het ijzerzout) voor de wat donkere strepen.

IJzerzout wordt gebruikt voor het verlagen van de pH waarde (hogere zuurgraad), het zorgt voor afname van wormenactiviteit, maakt het gras beter bestand tegen ziektes en heeft invloed op mosgroei.

Dankzij de prima conditie van de zomergreens kunnen we er nog steeds op spelen!

De Landgoedwandeling, die gepland stond voor 24 februari wordt verschoven.

Waarschijnlijk wordt het 1 week later (begin maart), maar nader bericht over de exacte datum en tijdstip volgt nog.

De wandeling viel samen met de Sonnema cup, die ook op 24 februari gepland staat.

Door de natte periode van de afgelopen tijd, zijn we niet in staat geweest om de aparte winterafslagplaatsen (gesitueerd bij de blauwe kruizen) verder vorm te geven.

Daarom hebben we besloten de proefperiode voortijdig te eindigen en de winterafslagplaatsen weer voorop de rode tee-boxen te plaatsen, zoals u gewend bent.

Wel zijn we een andere proef gestart! Wanneer de Shortgolf/Par3 baan geopend is, is deze baan ook tijdens de winter Qualifying! Dit betekent wel, dat slechts een Q-kaart op de Shortgolf/Par3 baan kan worden gelopen met inachtname van het "Reglement Plaatsen" en de daarin opgenomen Plaatselijke Regel.


Het is ons streven om zolang mogelijk op zomergreens te spelen, MAAR DAARVOOR IS UW HULP NODIG!

Repareer niet alleen uw eigen balinslagen op de greens, maar kijk ook om u heen of u niet nog een balinslag kunt repareren.

Het is een oproep, die we helaas continu moeten herhalen en onder uw aandacht moeten brengen. Soms gaat het om tientallen inslagen die we tegelijk op 1 green aantreffen.

De greens liggen er op dit moment uitstekend bij, maar de ondergrond is door de vele regenval zacht. Wanneer de balinslagen niet gerepareerd worden, zullen we helaas genoodzaakt zijn om gedurende de resterende winterperiode de zomergreens te sluiten en alleen nog op wintergreens te spelen.

Mede namens de dames van het secretariaat en onze kernpartners (de Zellerij, de golfshop, de golfprofessionals, Agrec en landgoed 't Zelle), wensen wij u allen fijne feestdagen en een heel voorspoedig, gelukkig, maar vooral gezond 2018 toe, waarin ook menig mooi golfmoment zal voorkomen.

We sluiten 2017 met een heel goed gevoel af.

Graag kijken we met onze leden en genodigden tijdens onze nieuwjaarsreceptie op 7 januari (aanvang 16.00 uur, locatie clubhuis) nog eens terug op ons jubileumjaar om vervolgens een toast uit te brengen op het jaar 2018, dat met al zijn uitdagingen voor ons ligt.

Tot in het nieuwe jaar!

De besturen van de Vereniging en de Stichting.

De duo-wedstrijd om de BITTERBALLENCUP kon door weersomstandigheden helaas op 9 december niet doorgaan, maar we gaan voor de herkansing OP ZATERDAG 27 JANUARI.

De winnaars mogen rekenen op 1 doos Bitterballen (48 stuks) van de Bourgondiër, elke maand weer, gedurende een heel jaar, te nuttigen in het clubhuis.

De wedstrijd gaat over 18 holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan) en u schrijft in als koppel (wel elk individueel inschrijven). De wedstrijdvorm is "FOUR-BALL BITTERBALL" stableford. U speelt elk uw eigen bal en de beste score per koppel telt (90% handicap verrekening).

Inschrijven is mogelijk VANAF HEDEN via de wedstrijdkalender.

Aan deze wedstrijd zijn geen kosten verbonden.

Golfbaan van 't jaar 2017!

In een sfeervol Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk vond op donderdagavond 14 december de uitreiking van de Golf Awards 2017 plaats.

Het bestuur is er bijzonder trots op dat golfbaan 't Zelle de Award "golfbaan van het jaar 2017" in ontvangst mocht nemen.

Wij danken alle leden, gasten, vrijwilligers, greenkeepers, horecamedewerkers, Pro's, shopmedewerkers, Landgoed 't Zelle en ons eigen secretariaat voor dit met gezamenlijke inspanning behaalde resultaat.

Jullie hebben er namelijk voor gezorgd, dat ons deze Award is toegekend.

Klik op de foto voor de YouTube promofilm.


Het clubhuis is de afgelopen week in kerstsfeer gebracht "onder aanvoering" van Anke Mulder en Stans van Wessel.

De kerstboom is opgetuigd, de lampen langs de wand zijn "behangen" met kerstballen en op de tafels en bar staan de nodige kerstversieringen.

Kortom, het clubhuis verkeerd in kerstsfeer en de reusachtige kerstman in de hal kunt u niet missen.

Met dank aan Anke en Stans, nodigen wij u uit om eens een kijkje te komen nemen.Ondanks het weer is de Zellerij zo veel mogelijk geopend. Het bridgen dinsdagmorgen (start 10.00 uur) gaat dan ook gewoon door. Speelt u mee?

Het golfcomplex ligt er prachtig bij voor het maken van een wandeling om na afloop te genieten van een kop warme koffie, chocolademelk of een goed glas!

Overigens staan er genoeg tafels in het clubhuis om ook te klaverjassen of te boerenbridgen met uw vrienden, kennissen of golfmaatjes.

De wedstrijdorganisatie heeft helaas moeten besluiten de wedstrijd voor morgen af te lassen.

De sneeuw zal niet 1-2-3 weg zijn en de voorspelling geeft weinig hoop op verbetering.

Maar! De organisatie buigt zich nu al over een nieuwe datum, want de wedstrijd gaat door en wat nog niet in het frituur zit, verzuurt ook niet.

We komen zo snel mogelijk bij u terug voor de herkansing.

Jan, Joop en Jurgen (Triple J)

Gisteren is de competitie indeling 2018 door de NGF bekend gemaakt. Kijk bij uw team (Ledeninformatie / competitie) wie uw tegenstanders zijn en op welke datum u "waar" speelt (of gastheer/vrouw bent).

Vragen? Onze competitie coördinator is Paul van Haandel, 06-53297897 of ppvanhaandel@gmail.com.

Op zondag 3 december was het Pieterpad dat langs ons clubhuis loopt onderdeel van de jaarlijkse Reulse midwinterhoorn-wandeling. Op de kruising bij hole 1 stond een groep "bloazers" gestationeerd om de vele wandelaars "bloazend" te begroeten.

Joan Nienhuis, lid van 't Zelle, kwam dit keer dus niet verder dan hole 1, maar ontving van de passerende golfers wel veel complimenten over zijn "speel-techniek".


Vanaf maandag 11 december is de golfshop op maandag gesloten.

Belt u op een maandag voor een leswijziging of het maken van een afspraak met Marco of Richard?

U kunt onze beide Pro's rechtstreeks bellen.

Marco: 06-51619564
Richard: 06-20957572

Ook dit jaar biedt de Zellerij u, in goede samenwerking met een aantal collega-vakbroeders, de gelegenheid om een compleet Kerstdiner (tot in de puntjes voorbereid) vooraf te bestellen en vlak van te voren af te halen om uw gasten tijdens de feestdagen te verrassen en te verwennen.

Meer weten?

KLIK HIER voor de samenstelling van de culinaire verrassing en het tijdstip waarop u uw bestelling kunt afhalen.

OF: neem voor meer informatie contact op met Jan Krijgh, info@dezellerij.nl.

Winterseizoen, wat mag en moet ik doen?

Vanaf maandag 27 november zijn op 't Zelle de winterregels van toepassing. Steevast een moment, dat leidt tot onduidelijkheden, verwarring en vragen.

Wat mag wel en waar moet men zich aan houden?

- De gele afslagplaats is gesloten.
- Iedereen slaat van rood af.
- Er mag geplaatst worden.

KLIK HIER VOOR DE WINTERREGELS. 
Controleer altijd de baanstatus op onze website en check bij aankomst de borden bij de golfshop!

Let op! Heeft u een starttijd gereserveerd en is de baan nog gesloten, dan vervalt uw starttijd en dient u een latere starttijd te reserveren!

STAAN DE VLAGGEN OP WINTERGREENS? Dan gelden de volgende regels:

- U mag de vlag NIET uit de cup halen (ter bescherming)!
- Uitholen mag, maar ligt de bal binnen 1 stoklengte dan telt u 1 slag bij.
- Probeer het gebied om de cup (ter bescherming) zoveel mogelijk NIET te betreden.
- Valt de bal toch in de cup? Haal hem er dan voorzichtig uit.

Het schoffelteam heeft dit jaar op 11 ochtenden gezamenlijk het onkruid bestreden, struiken en bomen gesnoeid en de nodige wildgroei verwijderd (naast de keren dat men individueel aan het werk was). Wij danken de mannen, die zich ook volgend jaar weer in zullen zetten.

De afsluiting met DE Schoffelwedstrijd en een erwtensoep maaltijd (met dank aan de diverse sponsoren en de Zellerij), vond plaats op 8 november, met Engbert Bronsvoort als winnaar en Bert Brandenbarg als runner-up.

KLIK HIER voor het verslag van de Schoffelploeg.


Op donderdag 23 november heeft de Algemene Vergadering unaniem ingestemd met de de aanpassing van het Huishoudelijk Reglement.

Het nieuwe reglement is op de website geplaatst onder "Vereniging/Statuten en Reglementen" en ligt ook ter inzage op het secretariaat en gaat in per 25 november 2017.

KLIK HIER voor het nieuwe Huishoudelijk Reglement.


Bij woorden als "stoofpeertjes", "aardappelpuree" en "rode kool" hebben we allemaal een beeld over de herkomst.

Maar waar komen de woorden "hazenpeper" of "hete bliksem" nu vandaan?

De Zellerij kan op al deze vragen antwoord geven en biedt onze leden als "Traiteur de Zellerij", deze winter een scala aan kant-en-klaar gerechten.

Een keertje niet zelf koken? Verwen uzelf en uw tafelgenoot dan eens met een heerlijke wintermaaltijd-verrassing.

Geen "table-a-deux" maar een iets groter gezelschap?

Neem dan contact op met de Zellerij om de mogelijkheden tot catering van uw "partij of feest" te bespreken.

Tel: 0575-467533 (keuze 3) of
Info@dezellerij.nl.

Op donderdag 23 november zal de ballenautomaat vervangen worden. Vanaf 20 november zullen geen ballen meer "geraapt" worden om de ballenautomaat richting de 23e zo "leeg mogelijk" te laten zijn.

Tijdens de werkzaamheden zal de driving range GESLOTEN zijn. De lessen van Marco en Richard gaan wel door.

Ook vrijdagmorgen 24 november zal de driving range gesloten zijn (in geval de werkzaamheden uitlopen en om de ballenrapers de gelegenheid te geven de nieuwe automaat weer te vullen).


Alle wedstrijden, die meetelden voor de titel "Jeugdgolfer 2017 van golfclub 't Zelle", hebben geleid tot de volgende eindstand:
 
Jeugdgolfer 18 holes:
1. Che de Bake
2. Symen Jansen
3. Jordi Keurntjes
 
Jeugdgolfer 9 holes:
1. Diël van Doorn
2. Koen Beekman
3. Tycho van Doorn

Zodra het gaat vriezen of de kans op nachtvorst bestaat, zal de baan 's ochtends gesloten zijn totdat de greenkeepers hem vrijgeven.

Controleer altijd de baanstatus op onze website en check bij aankomst de borden bij de golfshop!

Let op! Heeft u een starttijd gereserveerd en is de baan nog gesloten, dan vervalt uw starttijd en dient u een latere starttijd te reserveren!

Nog niet toe aan de winterperiode?

Op zaterdag 18 november spelen we de WINTERSLAAP-Wedstrijd over 18-holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan).

Geniet van de gezelligheid en speel mee om de mooie prijzen. En natuurlijk eet u na afloop "een stamppot-triootje mee".

Aanvang 11.30 uur, shotgun-wedstrijd.
De kosten bedragen € 5,- p.p. (exclusief stamppot).

KLIK HIER voor meer info over de wedstrijd.

KLIK HIER voor meer info over het stamppot-trio.

Afgelopen dinsdag werd na de sluitingswedstrijd van de Damesdag door Hedwig Vroklage de "Smoks Hanne trofee" uitgereikt aan Tinie van der Werf.

Naast de prachtige bos bloemen is aan deze trofee ook de titel "Damesdag-golfster 2017" gekoppeld en dat betekent dat Tinie toegevoegd gaat worden op het betreffende bord in onze "Wall of Fame" in het clubhuis.

Tinie heeft het hele jaar fantastisch gespeeld en door haar constante spel de meeste punten behaald tijdens de wedstrijden die meetelden voor de titel. Van harte gefeliciteerd.

Op vrijdag 27 oktober zijn in Keppel en Lochem de derde en de vierde ronde gespeeld in het 4-banen toernooi dat (over 2 dagen verspreid) gehouden is op de Keppelse, de Voortwisch (Winterswijk), de Graafschap (Lochem) en 't Zelle.

Het enthousiasme was ook deze dag weer groot en de vraag om herhaling volgend jaar is unaniem.

De wedstrijdleiders van de 4 banen zullen het toernooi evalueren op verbeterpunten en dat meenemen naar 2018.

DE UITSLAG! De top-3 wordt volledig ingenomen door Zellenaren! Dat is een prachtige prestatie waarmee wij "onze vertegenwoordiging" feliciteren.

1e plaats Theo Groot Kormelink 73 punten, 2e plaats Hans Matse 70 punten en 3e plaats Rob Mos 68 punten.

KLIK HIER voor de complete einduitslag.


Op zaterdag 9 december organiseert de Zellerij een duo-wedstrijd om de BITTERBALLENCUP.

De winnaars mogen rekenen op 1 doos Bitterballen van de Bourgondiër, elke maand weer, gedurende een heel jaar!

Te nuttigen in het clubhuis en we nemen aan "in gezelschap van goede vrienden", want een doos van 48 bitterballen nuttig je tenslotte niet in je eentje! Ook al drink je er een glaasje bij.

De wedstrijd gaat over 18 holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan) en u schrijft in als koppel. De wedstrijdvorm is "Four-ball betterball" stableford. U speelt dus elk uw eigen bal en de beste score per koppel telt (90% handicap verrekening).

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 november 2017 via de wedstrijdkalender.

Aan deze wedstrijd zijn geen kosten verbonden.

De afgelopen twee weken is gestreden om het Double Matchplay Kampioenschap, dat op 15 oktober is gewonnen door Ingrid Vollema en Ron Jansen. Met steady spel wisten zij op hole 13 de winst naar zich toe te trekken en verwezen Jessica en Louis Govaarts naar de tweede plaats.

Dankzij de spelvorm foursome-matchplay met 75% handicapverrekening heeft elk koppel de kans om dit toernooi te winnen.

De halve finale werd gekenmerkt door een kraker tussen Symen en Stijn tegen Jessica en Louis, waarin de kansen steeds wisselden, met een "all-square" stand op hole-18. In de play-off eindigde het toernooi voor Symen en Stijn helaas al op de eerste hole.

Ingrid en Ron konden fris aan de finale beginnen door het terugtrekken van hun tegenstander in de halve finale en wisten al snel een voorsprong op te bouwen met de overwinning op hole 13 als gevolg.

Wij feliciteren de beide koppels met hun prestatie.


We zijn er trots op dat onze GEO certificering uit 2014, recent voor drie jaar is verlengd.

De Golf Environment Organisation (GEO), beoordeelt golfbanen op het gebied van natuurbeheer, waterhuishouding, energieverbruik, het tegengaan van lucht- en bodemverontreiniging, het verminderen van het gebruik aan bestrijdingsmiddelen en pesticiden, etc.

Duurzaamheid is HET woord wat hieraan te koppelen is en we mogen met recht trots zijn op datgene wat we vanaf de start van het programma in 2011 hebben bereikt.

Wilt u meer weten? Klik dan eens op DEZE LINK en laat u een meenemen in de wereld van planten, vogels, vleermuizen, vlinders, zoogdieren en amfibieën op 't Zelle.

Tijdens de natuurdag in onze jubileumweek heeft Hans Weijkamp met ondersteuning van het Landgoed al eens laten zien wat er op onze golfbaan "leeft en beweegt".

Wij streven er naar om zo'n dag vanwege de overweldigende belangstelling en de vele positieve reacties te herhalen in 2018.

Op maandag 9 oktober sloeg Hendrik-Jan Verweij in het bijzijn van zijn 3 flightgenoten een hole-in-one op hole 8.

Het was wat druilerig weer en het begon al iets te schemeren, dus het duurde even voordat de mannen er erg in hadden dat de bal in de hole terecht was gekomen.

Een grote grijns, foto en een rondje waren het gevolg.

Wij feliciteren Hendrik-Jan en natuurlijk komt ook hij op het bord in het clubhuis (dat overigens al aardig vol begint te raken!).

I.v.m. ziekte is het secretariaat tijdelijk beperkt geopend.

Op zaterdag 7 oktober start het "double Matchplay Kampioenschap" met de eerste ronde (18-holes foursome matchplay).

In het weekend van 14-15 oktober worden de kwart, halve en finaleronde gespeeld.

KLIK HIER voor het speelschema.

Voor het wedstrijdreglement raadpleegt u de website (onder Vereniging/Reglementen).

 


Clubkampioenschap Strokeplay

De mist speelde zowel op zaterdag als zondag een rol bij de start van de wedstrijden, maar de zon zorgde er voor dat we in de loop van de dag(en) getuige konden zijn van een mooie wedstrijd en bleef het tot op het eind spannend wie met de eer ging strijken.

Bij de dames-senioren (18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag) eindigden in volgorde 1 t/m 3: Isabel Korteling/ Gemma Leemreis/ Anneke Egbers.

Bij de heren 1 t/m 3: André Passé/ Jan Leemreis/ Wijnand van Beek.

De nummers 1 t/m 3 over tweemaal 18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag bij de dames: Martine Rensen/ Marga van Goethem/ Nancy Peters.

En bij de heren: Ché de Bake/ Silke van Rooij/ Paul Wiecherink.

Wij feliciteren alle prijswinnaars met deze mooie prestatie.


In de periode 4 t/m 24 september kunnen klanten van Albert Heijn sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kan men aan 5 sportactiviteiten deelnemen (van 4 september t/m 3 december).

OOK 't ZELLE DOET AAN DEZE ACTIE MEE!

Belangstellenden kunnen aan een clinic deelnemen op 1 oktober (16.00 uur), 6 oktober (16.00 uur), 29 oktober (16.00 uur), 1 november (10.00 uur), 12 november (16.00 uur) en 24 november (16.00 uur).

Klik op www.ahsportactie.nl voor meer informatie over de actie en het boeken van een sportactiviteit.

Strokeplay Kampioenschap Jeugd

Zaterdag 16 september is het Strokeplay Kampioenschap Jeugd gespeeld, verdeeld in twee categoriën: 9-holes en 18-holes.
 
De kampioenstress bij de 18-holes spelers was duidelijk zichtbaar, korte putjes die normaal met de ogen dicht worden gemaakt, werden nu gemist. Bij doorkomst op hole 10 was er geen enkele speler die zijn handicap speelde. Dat veranderde op de B-lus, een aantal spelers gooide de schroom van zich af en birdies begonnen te vallen en op een haar na zelfs een eagle.
Che de Bake sloot lus B af met een birdie op hole 18 en een score van -2 om te eindigen op een totaal van 79.

Die score bleek hard nodig om Guus Snelder op 2 slagen te houden (Guus speelde lus B in par). Titelverdediger Jordi Keurntjes eindigde als 3e met 85 slagen.
 
Voor de strijd om de 9-holes titel was het aantal deelnemers beperkt, maar dat leverde desondanks een spannende strijd op. Diel van Doorn bleek iets minder slagen nodig te hebben dan Koen Verbeek en dus ging hij er met de titel vandoor.

Ook dit jaar spelen we het 4-banen toernooi op de golfbanen van de Achterhoekse clubs LOCHEM, WINTERSWIJK, KEPPEL en 't ZELLE.

De wedstrijd gaat over 2 dagen en u speelt op elke dag op 2 verschillende banen een ronde van 9 holes.

Vrijdag 20 oktober wordt gespeeld op Winterswijk en 't Zelle en op vrijdag 27 oktober wordt gespeeld op Lochem en Keppel.

Een fantastische uitdaging, waarbij u van de ene baan naar de andere "verhuist". 

De kosten? Voor slechts € 35,- speelt u 9-holes op 4 banen. KLIK HIER VOOR DE FLYER.

Wat vragen wij van u? Wanneer u zich aanmeldt, betekent dit dat u beschikbaar bent op beide dagen.

Per vereniging kunnen slechts 20 deelnemers meespelen. Inschrijven is mogelijk vanaf 20 september.

Op 7 oktober wordt de tweede "Rabbit uitwisselingswedstrijd" van dit jaar gespeeld in Winterswijk voor spelers/speelsters met handicap 30 t/m 54.

Aan deze uitwisselingen nemen de 4 "Achterhoekse clubs" deel en elk jaar zijn 2 clubs gastheer (wij zijn volgend jaar aan de beurt).

De shotgun-wedstrijd (iedereen start tegelijk) start om 14.00 uur en wordt gespeeld over 9 holes.

Deelname kost € 17,50, het Italiaans buffet € 19,50 (vrijblijvend, bij opgave doorgeven).

Heeft u belangstelling? Dan graag aanmelden bij Paul van Haandel: ppvanhaandel@gmail.com.

Wij coördineren graag de aanmeldingen i.v.m. de begeleiding.

Klik hier voor de flyer.

De data voor de NGF competitie zijn inmiddels bekend en de mogelijkheid om in te schrijven is geopend voor de 18-holes leden van 't Zelle.

Heeft u belangstelling om volgend jaar competitie te spelen? Schrijf dan nu in en KLIK HIER voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Op woensdag 29 augustus mocht onze voorzitter, tijdens de jubileumweek, het 100e nieuwe lid dit jaar "in de bloemetjes zetten".

Sophie Polinder schreef zich 2 weken geleden in als Par3 lid en ontving  gisteren samen met de bloemen ook haar baanpermissie van Richard Perkins.

De afgelopen dagen is de teller doorgelopen en vandaag, de laatste dag van augustus, geeft de thermometer in de hal alweer 110 nieuwe leden aan.

En de Open Golfdag van september staat nog voor de deur!

Nodigt u ook weer uw kennissen, vrienden en familie uit? Nog steeds komt het merendeel van de nieuwe leden binnen via onze bestaande leden.


Altijd al willen weten hoe het putten voelt met een "high performance Scotty Cameron putter"?

Kom dan langs op donderdagavond 7 september, tussen 18.00 uur en 20.00 uur voor een bijzondere ervaring.

Marco staat die avond voor u klaar op onze putting green met de gehele Scotty Cameron lijn voor advies en natuurlijk om u dit zelf te laten ervaren.

U kunt Marco ook bellen voor een afspraak:
06-51619564.

Of contact opnemen met de golfshop:
0575-467533 (keuze 1).


Categorie 1 = handicap t/m 19.9 (3 bier-prijzen).
Categorie 2 = handicap 20-36 (ook 3 bier-prijzen).

De winnaar van categorie 1 gaat naar de landelijke finale. Ook de speler met het minst aantal slagen (aantal stableford punten minus de playing handicap) wordt daartoe uitgenodigd.

De winnaar van categorie 2 ontvangt 2 greenfeekaarten voor de Swinkelse in Someren. 

Na afloop Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur.


Op zondag 6 augustus speelden 15 deelnemers 3x9 holes als voorronde.

Hans Matse, Wilma Scheerder en Wim Blaauboer presteerden zo goed dat zij lagere handicappers uit de kwartfinale wisten te houden. Wim drong uiteindelijk door tot de finale. Hierbij schakelde hij op de tweede play-off hole Paul Wiecherink uit. Jan Leemreis, de andere finalist had ook extra holes nodig, maar dan in een spannende kwartfinale tegen Reint Pellenberg.

In de finale wist Jan de eerste 4 holes te winnen om uiteindelijk het kampioenschap naar zich toe te trekken.


Bij de tweede categorie won André Schel de finale van Marcel Zwaanenburg.

Zondag 9 juli jl. is de finale van de Matchplay Kampioenschappen gespeeld.

Bij de dames won Martine Rensen van Marga van Goethem op hole 15. Bij de heren speelden Reind Westerveld en Paul Wiegerink dit jaar wederom de finale, welke door Reind in een spannende wedstrijd uiteindelijk op hole 17 werd gewonnen. 

We feliciteren de winnaars met deze mooie prestatie. 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE DAMES.
KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE HEREN.


Jeugdcompetitie: J1 Kampioen, J2 tweede

Na een lastige eerste wedstrijd tegen Winterswijk (6-6) heeft onze J1 door het winnen van de volgende 3 wedstrijden (telkens met liefst 12-0!), net het kampioenschap voor de neus van Winterswijk "weggekaapt" en promoveert nu naar de eerste klasse.

Nadat de laatste speler binnen was, kon de duik in de vijver genomen worden.

Na 3 winstpartijen verloor J2 helaas in de afsluitende wedstrijd tegen de Rosendaelsche en werd daardoor tweede in zijn poule.

Wij feliciteren beide teams met het behaalde resultaat.

Zaterdag 8 juli krijgt het Matchplay Kampioenschap een vervolg voor de heren en de dames spelen de eerste wedstrijden.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA HEREN.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA DAMES.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring).


Zaterdag 1 juli start het Matchplay Kampioenschap voor de heren. Met 10 single handicap spelers en 5 spelers met een handicap onder de 5,0 hebben we kwalitatief gezien in jaren niet z’n sterke bezetting gehad. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

De dames starten op 8 juli met hun wedstrijden. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring). KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.


Enquete onder de leden

Onder de naam "PLAYERS 1ST" bieden de NGF, NVG en PGA golfbanen/clubs een structurele meting van hun klantevredenheid aan, gesplitst in een viertal doelgroepen.
Na een pilot met een 9-tal banen in 2016, maken inmiddels meer dan 60 golfbanen in Nederland gebruik van de enquête mogelijkheden die Players 1st biedt.Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met diverse "zuster-clubs", waaruit een unanieme tevredenheid naar voren is gekomen over de inzet van Players 1st.

Het bestuur heeft dan ook besloten, mede op basis van vragen tijdens meerdere Algemene Vergaderingen, gebruik te gaan maken van 3 van de 4 enquêtes: nieuwe golfers, bestaande leden en opzeggers.

De vierde groep betreft de greenfeespelers. Omdat van deze groep nog niet alle gegevens worden vastgelegd, hebben we besloten het aantal doelgroepen voorlopig tot de genoemde 3 te beperken.

Naar nieuwe golfers en bestaande leden wordt 3 keer per jaar een enquête verstuurd. Telkens 1/3 van het bestand, zodat iedereen slechts 1 keer per jaar benaderd wordt. De eerstvolgende verzending vindt plaats op 29 juni as. en elke enquête is volledig anoniem. Deze anonieme resultaten krijgen wij gepresenteerd in een interactief dashboard.

Het bestuur verwacht hiermee een volgende stap te kunnen zetten in ons programma "ledenbinding en ledenwerving" en rekent op uw steun door te reageren en de enquête in te vullen.

Vanwege de stevige wind werden niet al te hoge scores verwacht bij de jaarlijkse strijd om de Rabocup.

Niets was echter minder waar. Met maar liefst 47 punten werd Roelie Schroer overtuigend winnaar en mocht zij de wissel-trofee in ontvangst nemen.

De uitslag bij de leden:

1. Roelie Schroer (47); 2. Nancy Peters (44); 3. Wilfried Eggert (44); 4. Theo Groot Kormelink (38); 5. Anette Eggert (36).
 
De uitslag bij de VIP spelers:
1. J. Sandeman; 2. M. Vliet; 3. G. Simons.

Tijdens de zeer geslaagde wedstrijd om de "Rabocup" sloeg Andric van der Linden een hole-in-one op hole 15.

We feliciteren Andric met deze mooie prestatie en de club kan weer een naam toevoegen op het bord in het clubhuis.

De overige foto's van de dag en de uitslag volgen op korte termijn.

Annemieke van de Koppel (Graafschap-Lochem) en Luuk Verspaandonk (The Duke) zijn gisteren gehuldigd als winnaars in het Achterhoeks Open 2017.

Silke van Rooij ('t Zelle) werd gekroond als Achterhoeks Kampioen (geboren of wonend in de Achterhoek of lid van een Achterhoekse golfclub). Annemieke trok bij de dames ook deze titel naar zich toe.

Kijk op de website onder Achterhoeks Open voor de volledige uitslag en de winnaars in elk van de categorieën.

Rabocup 25 juni, vergeet niet in te schrijven

De Rabocup staat dit jaar geheel in het teken van ons jubileum en het getal 25 staat als thema centraal in dit bijzondere evenement.

Ieder lid kan dan ook meedoen op uitnodiging van de Rabobank (zonder bijbetaling!). U kunt nog inschrijven en de strijd aangaan voor een vermelding op "het Rabo-schild" in het clubhuis.

Er zijn dit jaar 25 prijzen te verdienen, we hebben plaats voor 25 Very Important Players (uw gasten) en de Zellerij serveert voor € 25,- in een 3-gangen uitvoering maar liefst 25 tapasgerechtjes.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Klik dan hier voor het programma en alle details.

En klik hier voor het menu.


Ziet de weergave van onze website er wat rommelig uit? Uw PC, laptop of tablet is dan nog verbonden met een aantal "oude componenten" van onze website. Ververs uw webpagina en de web-wereld van 't Zelle ziet er ineens heel anders uit.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: vrijdag 21-09-2018 09:02
18-holes wedstrijdbaan
Open
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open
Geopend van maandag t/m vrijdag, 09.00 uur tot 17.00 uur.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

WORD NU LID EN BETAAL PAS VANAF 2019!

Meer weten? Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.