SEPTEMBER/OKTOBER AANBIEDING ---------------------> WORDT NU LID EN BETAAL PAS VANAF 2018!

Nieuws

Op zaterdag 9 december organiseert de Zellerij een duo-wedstrijd om de BITTERBALLENCUP.

De winnaars mogen rekenen op 1 doos Bitterballen van de Bourgondiër, elke maand weer, gedurende een heel jaar!

Te nuttigen in het clubhuis en we nemen aan "in gezelschap van goede vrienden", want een doos van 48 bitterballen nuttig je tenslotte niet in je eentje! Ook al drink je er een glaasje bij.

De wedstrijd gaat over 18 holes (9-holes wedstrijdbaan en 9-holes Shortgolf/Par3 baan) en u schrijft in als koppel. De wedstrijdvorm is "Four-ball betterball" stableford. U speelt dus elk uw eigen bal en de beste score per koppel telt (90% handicap verrekening).

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 november 2017 via de wedstrijdkalender.

Op vrijdag 20 oktober zijn de eerste rondes gespeeld in het 4-banen toernooi, dat gehouden wordt op de Keppelse, de Voortwisch (Winterswijk), de Graafschap (Lochem) en 't Zelle.

De ongeveer 55 deelnemers/sters hebben deze eerste dag 9-holes gespeeld op de Voortwisch en 9-holes op 't Zelle.

Vrijdag 27 oktober volgen de rondes op de banen in Keppel in Lochem, waarna de "overall winnaar" gehuldigd kan worden (of in Keppel of in Lochem).

Het enthousiasme was weer groot en de reacties van de deelnemers/sters waren net als vorig jaar, weer erg positief.

De voorlopige top-3: Theo Groot Kormelink ('t Zelle) 38 punten, Werner Rensmann (Winterswijk) 36 punten en Wiesje Alewijnse ('t Zelle) 35 punten.

KLIK HIER voor de tussenstand na de eerste dag.


De afgelopen twee weken is gestreden om het Double Matchplay Kampioenschap, dat op 15 oktober is gewonnen door Ingrid Vollema en Ron Jansen. Met steady spel wisten zij op hole 13 de winst naar zich toe te trekken en verwezen Jessica en Louis Govaarts naar de tweede plaats.

Dankzij de spelvorm foursome-matchplay met 75% handicapverrekening heeft elk koppel de kans om dit toernooi te winnen.

De halve finale werd gekenmerkt door een kraker tussen Symen en Stijn tegen Jessica en Louis, waarin de kansen steeds wisselden, met een "all-square" stand op hole-18. In de play-off eindigde het toernooi voor Symen en Stijn helaas al op de eerste hole.

Ingrid en Ron konden fris aan de finale beginnen door het terugtrekken van hun tegenstander in de halve finale en wisten al snel een voorsprong op te bouwen met de overwinning op hole 13 als gevolg.

Wij feliciteren de beide koppels met hun prestatie.


We zijn er trots op dat onze GEO certificering uit 2014, recent voor drie jaar is verlengd.

De Golf Environment Organisation (GEO), beoordeelt golfbanen op het gebied van natuurbeheer, waterhuishouding, energieverbruik, het tegengaan van lucht- en bodemverontreiniging, het verminderen van het gebruik aan bestrijdingsmiddelen en pesticiden, etc.

Duurzaamheid is HET woord wat hieraan te koppelen is en we mogen met recht trots zijn op datgene wat we vanaf de start van het programma in 2011 hebben bereikt.

Wilt u meer weten? Klik dan eens op DEZE LINK en laat u een meenemen in de wereld van planten, vogels, vleermuizen, vlinders, zoogdieren en amfibieën op 't Zelle.

Tijdens de natuurdag in onze jubileumweek heeft Hans Weijkamp met ondersteuning van het Landgoed al eens laten zien wat er op onze golfbaan "leeft en beweegt".

Wij streven er naar om zo'n dag vanwege de overweldigende belangstelling en de vele positieve reacties te herhalen in 2018.

Op maandag 9 oktober sloeg Hendrik-Jan Verweij in het bijzijn van zijn 3 flightgenoten een hole-in-one op hole 8.

Het was wat druilerig weer en het begon al iets te schemeren, dus het duurde even voordat de mannen er erg in hadden dat de bal in de hole terecht was gekomen.

Een grote grijns, foto en een rondje waren het gevolg.

Wij feliciteren Hendrik-Jan en natuurlijk komt ook hij op het bord in het clubhuis (dat overigens al aardig vol begint te raken!).

I.v.m. ziekte is het secretariaat tijdelijk beperkt geopend.

Op zaterdag 7 oktober start het "double Matchplay Kampioenschap" met de eerste ronde (18-holes foursome matchplay).

In het weekend van 14-15 oktober worden de kwart, halve en finaleronde gespeeld.

KLIK HIER voor het speelschema.

Voor het wedstrijdreglement raadpleegt u de website (onder Vereniging/Reglementen).

 


Clubkampioenschap Strokeplay

De mist speelde zowel op zaterdag als zondag een rol bij de start van de wedstrijden, maar de zon zorgde er voor dat we in de loop van de dag(en) getuige konden zijn van een mooie wedstrijd en bleef het tot op het eind spannend wie met de eer ging strijken.

Bij de dames-senioren (18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag) eindigden in volgorde 1 t/m 3: Isabel Korteling/ Gemma Leemreis/ Anneke Egbers.

Bij de heren 1 t/m 3: André Passé/ Jan Leemreis/ Wijnand van Beek.

De nummers 1 t/m 3 over tweemaal 18-holes op zaterdag en 18-holes op zondag bij de dames: Martine Rensen/ Marga van Goethem/ Nancy Peters.

En bij de heren: Ché de Bake/ Silke van Rooij/ Paul Wiecherink.

Wij feliciteren alle prijswinnaars met deze mooie prestatie.


In de periode 4 t/m 24 september kunnen klanten van Albert Heijn sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kan men aan 5 sportactiviteiten deelnemen (van 4 september t/m 3 december).

OOK 't ZELLE DOET AAN DEZE ACTIE MEE!

Belangstellenden kunnen aan een clinic deelnemen op 1 oktober (16.00 uur), 6 oktober (16.00 uur), 29 oktober (16.00 uur), 1 november (10.00 uur), 12 november (16.00 uur) en 24 november (16.00 uur).

Klik op www.ahsportactie.nl voor meer informatie over de actie en het boeken van een sportactiviteit.

Strokeplay Kampioenschap Jeugd

Zaterdag 16 september is het Strokeplay Kampioenschap Jeugd gespeeld, verdeeld in twee categoriën: 9-holes en 18-holes.
 
De kampioenstress bij de 18-holes spelers was duidelijk zichtbaar, korte putjes die normaal met de ogen dicht worden gemaakt, werden nu gemist. Bij doorkomst op hole 10 was er geen enkele speler die zijn handicap speelde. Dat veranderde op de B-lus, een aantal spelers gooide de schroom van zich af en birdies begonnen te vallen en op een haar na zelfs een eagle.
Che de Bake sloot lus B af met een birdie op hole 18 en een score van -2 om te eindigen op een totaal van 79.

Die score bleek hard nodig om Guus Snelder op 2 slagen te houden (Guus speelde lus B in par). Titelverdediger Jordi Keurntjes eindigde als 3e met 85 slagen.
 
Voor de strijd om de 9-holes titel was het aantal deelnemers beperkt, maar dat leverde desondanks een spannende strijd op. Diel van Doorn bleek iets minder slagen nodig te hebben dan Koen Verbeek en dus ging hij er met de titel vandoor.

Ook dit jaar spelen we het 4-banen toernooi op de golfbanen van de Achterhoekse clubs LOCHEM, WINTERSWIJK, KEPPEL en 't ZELLE.

De wedstrijd gaat over 2 dagen en u speelt op elke dag op 2 verschillende banen een ronde van 9 holes.

Vrijdag 20 oktober wordt gespeeld op Winterswijk en 't Zelle en op vrijdag 27 oktober wordt gespeeld op Lochem en Keppel.

Een fantastische uitdaging, waarbij u van de ene baan naar de andere "verhuist". 

De kosten? Voor slechts € 35,- speelt u 9-holes op 4 banen. KLIK HIER VOOR DE FLYER.

Wat vragen wij van u? Wanneer u zich aanmeldt, betekent dit dat u beschikbaar bent op beide dagen.

Per vereniging kunnen slechts 20 deelnemers meespelen. Inschrijven is mogelijk vanaf 20 september.

Op 7 oktober wordt de tweede "Rabbit uitwisselingswedstrijd" van dit jaar gespeeld in Winterswijk voor spelers/speelsters met handicap 30 t/m 54.

Aan deze uitwisselingen nemen de 4 "Achterhoekse clubs" deel en elk jaar zijn 2 clubs gastheer (wij zijn volgend jaar aan de beurt).

De shotgun-wedstrijd (iedereen start tegelijk) start om 14.00 uur en wordt gespeeld over 9 holes.

Deelname kost € 17,50, het Italiaans buffet € 19,50 (vrijblijvend, bij opgave doorgeven).

Heeft u belangstelling? Dan graag aanmelden bij Paul van Haandel: ppvanhaandel@gmail.com.

Wij coördineren graag de aanmeldingen i.v.m. de begeleiding.

Klik hier voor de flyer.

De data voor de NGF competitie zijn inmiddels bekend en de mogelijkheid om in te schrijven is geopend voor de 18-holes leden van 't Zelle.

Heeft u belangstelling om volgend jaar competitie te spelen? Schrijf dan nu in en KLIK HIER voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Op woensdag 29 augustus mocht onze voorzitter, tijdens de jubileumweek, het 100e nieuwe lid dit jaar "in de bloemetjes zetten".

Sophie Polinder schreef zich 2 weken geleden in als Par3 lid en ontving  gisteren samen met de bloemen ook haar baanpermissie van Richard Perkins.

De afgelopen dagen is de teller doorgelopen en vandaag, de laatste dag van augustus, geeft de thermometer in de hal alweer 110 nieuwe leden aan.

En de Open Golfdag van september staat nog voor de deur!

Nodigt u ook weer uw kennissen, vrienden en familie uit? Nog steeds komt het merendeel van de nieuwe leden binnen via onze bestaande leden.


Vandaag begint de Jubileumweek!

Wij wensen iedereen veel "plezier, gezelligheid en genieten" tijdens de verschillende wedstrijden, natuurdag en op het jubileumfeest.

Op donderdag 24 augustus sloeg Riep Vaatstra tijdens de scramble-wedstrijd op de heren-damesdag een hole-in-one op hole 15, onder het "toeziend oog" van zijn flightgenoten.

Het nieuws vloog als een lopend vuurtje via de apps over de baan.

Voor Riep betekent dat een vermelding op ons hole-in-one bord dat hangt op de "Zelle wall-of-fame".

Wij feliciteren Riep met deze mooie ace.

Altijd al willen weten hoe het putten voelt met een "high performance Scotty Cameron putter"?

Kom dan langs op donderdagavond 7 september, tussen 18.00 uur en 20.00 uur voor een bijzondere ervaring.

Marco staat die avond voor u klaar op onze putting green met de gehele Scotty Cameron lijn voor advies en natuurlijk om u dit zelf te laten ervaren.

U kunt Marco ook bellen voor een afspraak:
06-51619564.

Of contact opnemen met de golfshop:
0575-467533 (keuze 1).


Categorie 1 = handicap t/m 19.9 (3 bier-prijzen).
Categorie 2 = handicap 20-36 (ook 3 bier-prijzen).

De winnaar van categorie 1 gaat naar de landelijke finale. Ook de speler met het minst aantal slagen (aantal stableford punten minus de playing handicap) wordt daartoe uitgenodigd.

De winnaar van categorie 2 ontvangt 2 greenfeekaarten voor de Swinkelse in Someren. 

Na afloop Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur.


Wij nodigen onze leden en partners van harte uit voor het slotfeest op 2 september (19.30 uur - 23.30 uur). De kosten bedragen € 20,- per persoon (graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL86RABO0327436751 t.n.v. Golfclub 't Zelle onder vermelding van uw naam).

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Hole-in-one Par3 baan bij allereerste Q-kaart

Stel je hebt Baanpermissie (Handicap 55) en je gaat je EERSTE Q-kaart lopen tijdens de Rabbitmiddag op weg naar EGA-handicap 54.0. 

Natuurlijk ben je best wat zenuwachtig, want het is toch weer een volgende stap in je "golf-carrière".

En of het niets is sla je op één van de holes op de Shortgolf/Par3 baan een hole-in-one en kom je met 40 punten van de baan af!

Het overkwam Tine Beening afgelopen woensdag op 't Zelle! 

GEFELICITEERD.


Op zaterdag 5 augustus is op 't Zelle de jaarlijkse Handicartwedstrijd gespeeld, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Handicart.

Mede dankzij de steun van een groot aantal donateurs, het dagelijks gebruik van de handicarts EN de opbrengst van deze wedstrijd, kunnen wij elke dag weer de beschikking hebben over maar liefst 12 handicarts.

Wij feliciteren de winnaars: Enny Nijenhuis en Joop Bark.

Met deze eerste plaats mogen zij de club vertegenwoordigen in de regionale handicartwedstrijd. Vanwege "een nog te genieten vakantie" laten de winnaars graag de eer om 't Zelle te vertegenwoordigen over aan de nummers 2: Louis en Jessica Govaarts.

Jan Boss en Guido Baggen wisten beslag te leggen op de derde plaats.

In de regionale wedstrijd kunnen Louis en Jessica zich plaatsen voor de landelijke finale. Wij wensen dit duo veel succes en zijn erg benieuwd naar het vervolg.

Op zondag 6 augustus speelden 15 deelnemers 3x9 holes als voorronde.

Hans Matse, Wilma Scheerder en Wim Blaauboer presteerden zo goed dat zij lagere handicappers uit de kwartfinale wisten te houden. Wim drong uiteindelijk door tot de finale. Hierbij schakelde hij op de tweede play-off hole Paul Wiecherink uit. Jan Leemreis, de andere finalist had ook extra holes nodig, maar dan in een spannende kwartfinale tegen Reint Pellenberg.

In de finale wist Jan de eerste 4 holes te winnen om uiteindelijk het kampioenschap naar zich toe te trekken.


Bij de tweede categorie won André Schel de finale van Marcel Zwaanenburg.

Enige weken terug zijn alle 18 holes van de wedstrijdbaan met behulp van een "drone" gefilmd.

Het resultaat is op onze website "gekoppeld" aan de informatie over de baan (baan/wedstrijdbaan in 2-D en 3-D).

Elke hole is zowel twee-dimensionaal te bekijken (2-D tekening) als drie-dimensionaal (door op het 2-D plaatje te klikken).

Benieuwd hoe de filmpjes er uit zien (speeltijd 30 seconden tot 1,5 minuut afhankelijk van de lengte van de hole)?

Klik dan hier voor de doorverwijzing.

De komende weken wordt nog gewerkt aan een nieuw "promotiefilmpje".

Op 16 augustus wordt de JUMBO HOLLAK seniorenwedstrijd gespeeld.

Inschrijven en maaltijdkeuze is mogelijk van 24 juli t/m 11 augustus.

Klik hier voor de menumogelijkheden.

(Keuze uit 3-gangen, 2-gangen of plate-service).

Uitnodiging Jubileumfeest en programmaboekje

Deze week is aan alle leden een speciale nieuwsbrief verstuurd met meer informatie over onze feestweek (27 augustus t/m 2 september) in het kader van ons 25-jarig jubileum.

In deze speciale nieuwsbrief treft u een korte samenvatting aan van de evenementen/wedstrijden tijdens deze feestweek.

Het bestuur en de Jubileumcommissie nodigen u en uw partner hierbij van harte uit voor het slotfeest op 2 september. De kosten bedragen € 20,- per persoon.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR HET SLOTFEEST.

Het programmaboekje met meer informatie over alle dagen/wedstrijden ligt gedrukt voor u klaar op de club (hal of secretariaat).

Nieuwsgierig? U kunt het programmaboekje ook HIER DOWNLOADEN.

Inmiddels is ook het 5e (en laatste interview) geplaatst.
KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW MET RUUD ZAAGSMA.

Op maandag 28 augustus organiseren we op 't Zelle een "Natuurdag" in het teken van de prachtige omgeving van onze golfbaan.

Deze dag nemen we u mee om u eens door andere brillen naar de baan te laten kijken. Als eerste de bril van het landgoed en de directe omgeving.

Als tweede de bril van de architect en de invloed van de initiatiefnemers, de gemeente en andere overheidsinstanties. Als derde de bril van de Achterhoekse cultuurhistorie en tenslotte de bril van de natuurliefhebber.

Daarbij wordt aandacht besteed aan de bijzondere planten en dieren die op de golfbaan voorkomen, het beheer van het gehele gebied en “waarom is de baan aangelegd zoals hij is”. Waarom wordt er gesnoeid, hoe wordt het bos beheerd, hoe gebeurt dat allemaal met respect voor de natuur, waarom zijn de biotopen zo belangrijk, wat leeft er in de sloten en vijvers?

Alle leden en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur voor een presentatie en estafettewandeling door de baan.

En! We nemen ook een kijkje bij het indrukwekkende machinepark van Agrec.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN!


Een speciale parkeerplaats voor de winnaars van de "maandbeker" Categorie 1 en Categorie 2 kennen we al enkele jaren. Echter! Onze winnaars van de Categorie 3 verdienen zeker net zo veel waardering en erkenning!

Daarom is afgelopen week een derde parkeerplaats gereserveerd voor de winnaars van deze categorie, waarvan we verwachten dat met het stijgen van de golf-vaardigheden, zij langzaamaan van parkeerplaats zullen "opschuiven" naar "positie 2 of 1".

Tijdens de Herendag op donderdag 13 juli sloeg Steef Wolterink een hole-in-one op hole 8.

Brengt het getal 13 dan toch geluk?

We feliciteren Steef met dit unieke feit en kunnen weer een naam toevoegen op het hole-in-one bord op onze "wall of fame".

Het "rondje Herendag" had hij er graag voor over. 

Zondag 9 juli jl. is de finale van de Matchplay Kampioenschappen gespeeld.

Bij de dames won Martine Rensen van Marga van Goethem op hole 15. Bij de heren speelden Reind Westerveld en Paul Wiegerink dit jaar wederom de finale, welke door Reind in een spannende wedstrijd uiteindelijk op hole 17 werd gewonnen. 

We feliciteren de winnaars met deze mooie prestatie. 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE DAMES.
KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE HEREN.


Vrijdagmiddag 7 juli werden we "getroffen" door een enorme wolkbreuk boven 't Zelle, waarbij binnen een half uur meer dan 40 mm regen viel.

Het gevolg? We konden niet anders dan de baan direct sluiten.

Op zaterdagmorgen vroeg is de eerste schade door de greenkeepers hersteld en konden de Matchplay Kampioenschappen "gewoon" doorgang vinden.

De foto is alleszeggend. Achteraf bleek deze hoosbui erg lokaal te zijn en was een paar kilometer van de baan geen druppel gevallen.

Jeugdcompetitie: J1 Kampioen, J2 tweede

Na een lastige eerste wedstrijd tegen Winterswijk (6-6) heeft onze J1 door het winnen van de volgende 3 wedstrijden (telkens met liefst 12-0!), net het kampioenschap voor de neus van Winterswijk "weggekaapt" en promoveert nu naar de eerste klasse.

Nadat de laatste speler binnen was, kon de duik in de vijver genomen worden.

Na 3 winstpartijen verloor J2 helaas in de afsluitende wedstrijd tegen de Rosendaelsche en werd daardoor tweede in zijn poule.

Wij feliciteren beide teams met het behaalde resultaat.

Zaterdag 8 juli krijgt het Matchplay Kampioenschap een vervolg voor de heren en de dames spelen de eerste wedstrijden.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA HEREN.

KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA DAMES.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring).


Wij zijn gewend, dat we zonder "in te loggen" de startlijsten van wedstrijden kunnen inzien.

Deze mogelijkheid hebben wij met ingang van de maand juli geblokkeerd.

Het tonen van een startlijst in een niet afgeschermde omgeving betekent in praktijk dat inzicht in de namen van de deelnemers "publiek" wordt en dat is in het kader van de "privacy-bescherming" niet wenselijk. 

"Publiek" betekent ook letterlijk dat startlijsten op google te vinden waren. Ons besluit is gebaseerd op reacties van eigen leden en vervelende gebeurtenissen, die men bij andere verenigingen heeft ervaren.

Uit de landelijke score-analyse in 2016 is gebleken dat spelers op een Shortgolf/Par3 baan gemiddeld meer Stablefordpunten behalen (heren 2-3, dames zelfs 5-6) dan op een grote baan.

Voor het beter vergelijkbaar kunnen maken van scores (Shortgolf/Par3 baan versus onze grote baan), wordt de Playing Handicap tabel voor de Shortgolf/Par3 baan per 3 juli 2017 aangepast.

U ontvangt vanaf maandag minder slagen bij het lopen van een ronde op de Shortgolf/Par3 baan. Klik hier voor de aangepaste tabel.

Zaterdag 1 juli start het Matchplay Kampioenschap voor de heren. Met 10 single handicap spelers en 5 spelers met een handicap onder de 5,0 hebben we kwalitatief gezien in jaren niet z’n sterke bezetting gehad. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

De dames starten op 8 juli met hun wedstrijden. KLIK HIER VOOR HET SPEELSCHEMA.

Op 9 juli worden de halve finale en finale gespeeld. Meelopen mag of volg de tussenstanden op twitter (Zellescoring). KLIK HIER VOOR HET REGLEMENT.


Enquete onder de leden

Onder de naam "PLAYERS 1ST" bieden de NGF, NVG en PGA golfbanen/clubs een structurele meting van hun klantevredenheid aan, gesplitst in een viertal doelgroepen.
Na een pilot met een 9-tal banen in 2016, maken inmiddels meer dan 60 golfbanen in Nederland gebruik van de enquête mogelijkheden die Players 1st biedt.Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met diverse "zuster-clubs", waaruit een unanieme tevredenheid naar voren is gekomen over de inzet van Players 1st.

Het bestuur heeft dan ook besloten, mede op basis van vragen tijdens meerdere Algemene Vergaderingen, gebruik te gaan maken van 3 van de 4 enquêtes: nieuwe golfers, bestaande leden en opzeggers.

De vierde groep betreft de greenfeespelers. Omdat van deze groep nog niet alle gegevens worden vastgelegd, hebben we besloten het aantal doelgroepen voorlopig tot de genoemde 3 te beperken.

Naar nieuwe golfers en bestaande leden wordt 3 keer per jaar een enquête verstuurd. Telkens 1/3 van het bestand, zodat iedereen slechts 1 keer per jaar benaderd wordt. De eerstvolgende verzending vindt plaats op 29 juni as. en elke enquête is volledig anoniem. Deze anonieme resultaten krijgen wij gepresenteerd in een interactief dashboard.

Het bestuur verwacht hiermee een volgende stap te kunnen zetten in ons programma "ledenbinding en ledenwerving" en rekent op uw steun door te reageren en de enquête in te vullen.

Vanwege de stevige wind werden niet al te hoge scores verwacht bij de jaarlijkse strijd om de Rabocup.

Niets was echter minder waar. Met maar liefst 47 punten werd Roelie Schroer overtuigend winnaar en mocht zij de wissel-trofee in ontvangst nemen.

De uitslag bij de leden:

1. Roelie Schroer (47); 2. Nancy Peters (44); 3. Wilfried Eggert (44); 4. Theo Groot Kormelink (38); 5. Anette Eggert (36).
 
De uitslag bij de VIP spelers:
1. J. Sandeman; 2. M. Vliet; 3. G. Simons.

Tijdens de zeer geslaagde wedstrijd om de "Rabocup" sloeg Andric van der Linden een hole-in-one op hole 15.

We feliciteren Andric met deze mooie prestatie en de club kan weer een naam toevoegen op het bord in het clubhuis.

De overige foto's van de dag en de uitslag volgen op korte termijn.

Annemieke van de Koppel (Graafschap-Lochem) en Luuk Verspaandonk (The Duke) zijn gisteren gehuldigd als winnaars in het Achterhoeks Open 2017.

Silke van Rooij ('t Zelle) werd gekroond als Achterhoeks Kampioen (geboren of wonend in de Achterhoek of lid van een Achterhoekse golfclub). Annemieke trok bij de dames ook deze titel naar zich toe.

Kijk op de website onder Achterhoeks Open voor de volledige uitslag en de winnaars in elk van de categorieën.

Rabocup 25 juni, vergeet niet in te schrijven

De Rabocup staat dit jaar geheel in het teken van ons jubileum en het getal 25 staat als thema centraal in dit bijzondere evenement.

Ieder lid kan dan ook meedoen op uitnodiging van de Rabobank (zonder bijbetaling!). U kunt nog inschrijven en de strijd aangaan voor een vermelding op "het Rabo-schild" in het clubhuis.

Er zijn dit jaar 25 prijzen te verdienen, we hebben plaats voor 25 Very Important Players (uw gasten) en de Zellerij serveert voor € 25,- in een 3-gangen uitvoering maar liefst 25 tapasgerechtjes.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Klik dan hier voor het programma en alle details.

En klik hier voor het menu.


AANVANGSTIJD GEWIJZIGD!

Op woensdag 21 juni start het Rabbit-programma (inloopwedstrijd) om 10.00 uur en NIET om 15.00 uur.

De verplaatsing naar de morgen heeft te maken met de RABO-wedstrijd (shotgun), die deze dag gepland staat op de wedstrijdbaan en het kunnen spreiden van het onderhoud op de wedstrijdbaan en de Shortgolf/Par3 baan.

Aanmelden kan vanaf 9.30 uur.

Door de hitte is ook deze wedstrijd ingekort tot 9-holes. De trotse winnaar Wim Zielman sloeg maar liefst 25 stableford punten bij elkaar.

De nummers 1 t/m 5 gaan op 17 juli naar de regionale "tussenronde" op de Edese golfclub om te strijden om een plaats in de finaleronde op 7 augustus, welke gehouden wordt op de Heemskerkse golfclub.

De bijdrage van de Opa's aan de Old Grand Dad organisatie (minimaal € 20,- per jaar) gaat naar instellingen die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aan het sporten brengt en houdt.

Klik hier voor "het verslag van de dag".

Op 29 mei streden 22 oma's om de jaarlijkse winnaarsbokaal EN om de afvaardiging naar de landelijke finale op 4 augustus op Harderwold.

Naast de strijd om de prijzen was er op hole 17 de gelegenheid om balletje-balletje te spelen, met een stevige champignon als inzet.

Naast winnares Carin Fransen plaatsten Roelie Schroer en Ingrid Boelaars zich voor de landelijke finale, waarin wij de dames heel veel succes wensen.

Klik hier voor "het verslag van de dag".

De opbrengst van de dag voor SOS-Kinderdorpen?

Maar liefst € 335,- mocht Joos Bakker overmaken. Top bij elkaar gebracht dames!


Strokeplay Kampioenschap Shortgolf/Par3

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is op 't Zelle gestreden om het "Shortgolf/Par3 Strokeplay Kampioenschap".

Door een maximum aantal enthousiaste deelnemers werd in 2 categoriën gestreden om de prijzen (bruto score en netto score).

In de categorie "netto" wist Moniek Boerakker in een noodzakelijk play-off tegen André Schel de eerste plaats op te eisen, met Marcel Zwaanenburg op de derde plaats.
In de categorie bruto was het de jeugd die de toon zette met Bas Lenselink als winnaar, Guus Snelder op de tweede plaats en Erik-Jan Mulders  op de derde plaats.

De hole-in-one van Bas op hole 7 mag niet onvermeld blijven.

Wij feliciteren alle winnaars en bedanken de wedstrijdleiding voor dit geslaagde toernooi.

KLIK HIER VOOR DE COMPLETE UITSLAG.

Al jaren hebben we in de aanloop naar de zomer op een aantal plaatsen last van de eiken-processierups (voorbeeld is op hole-8 afslagplaats).
 
Dit jaar hebben we besloten om preventief maatregelen te nemen om te onderzoeken of dat voldoende effect heeft in de gedachte "beter voorkomen dan genezen".

Woensdag 31 mei (i.p.v. 29 mei) vindt deze preventieve behandeling plaats op diverse plaatsen in de baan (tussen 5.00 uur en 6.00 uur in de morgen).

Nieuw Kassasysteem (1e update)

Inmiddels zijn we bijna een week "onderweg" met het nieuwe kassasysteem bij de Zellerij en dat betekent dat het tijd is voor een eerste "update van de bevindingen".

De synchronisatie van de ledengegevens is goed verlopen en alle relevante wijzigingen in het ledenbestand van de Vereniging komen automatisch ook terecht in het nieuwe kassasysteem.

De synchronisatie van de ledensaldi is in 2 stappen uitgevoerd en alle controles geven aan, dat dit goed is verlopen.

De handhelds zijn in gebruik genomen en de bestellingen worden automatisch vanaf het terras "doorgeseind" naar bar en keuken.
Omdat we op dit punt nog wat storingen tegenkwamen, worden de handhelds komende week door de leverancier vervangen.

De "Mijn Zellerij" omgeving is getest en in gebruik genomen. U kunt uw verbruik direct volgen op uw telefoon, laptop, tablet of PC. Ook kunt u in deze omgeving direct uw saldo opwaarderen.

Testen? Klik dan op de volgende link: https://gczelle.mydealz.nl.

U logt in met uw e-mailadres en wachtwoord, waarmee u ook inlogt op de website van de Vereniging. "Onder water" vindt door een verbinding met de ledenadministartie controle plaats op uw inloggegevens (deze zijn voor alle duidelijkheid dus NIET gedeeld met het nieuwe kassasysteem).

En natuurlijk komen we in de praktijk nog een aantal vraagstukken tegen, die opgelost moeten worden. Maar met de inbreng van de vele gebruikers afgelopen week, hebben we de meeste aandachtspunten al in het vizier of al opgelost.

Wij danken u nogmaals voor uw begrip in deze overgangsfase.

Na de eerste 3 wedstrijden te hebben gewonnen, mocht Heren 2 (27 holes competitie) op 7 mei in Zwolle aantreden voor de slotwedstrijd tegen de directe concurrent Rosendaelsche-3.

Na een spannende wedstrijd trokken onze heren met 10-8 aan het langste eind en dwongen daarmee promotie af naar de tweede klasse.

Wij feliciteren Heren 2 met dit mooie resultaat.

Heren 1 (27 holes competitie) doet een stapje terug uit de tweede klasse, dus de teams "wisselen stuivertje".


Nieuw Kassasysteem Horeca

We zijn erg blij te kunnen melden, dat op maandag 22 mei het kassasysteem van de Zellerij wordt vervangen.

Het nieuwe systeem is uitgerust met de mogelijkheden van de huidige tijd, waaronder "handhelds" (directe opname bestellingen op het terras). 

Dit betekent ook dat de ledengegevens en actuele horeca-tegoeden gesynchroniseerd moeten worden. De daarmee gepaard gaande (controle) werkzaamheden zullen ongetwijfeld op een aantal momenten tot enige overlast kunnen leiden.
Wij vragen hiervoor uw begrip.

Een groot voordeel van het nieuwe systeem wordt het automatisch kunnen herkennen en lezen van uw NGF-pasje. Golfclub 't Zelle heeft als één van de eerste verenigingen in Nederland afgelopen jaar al opdracht gegeven om de NGF-pasjes met een chip uit te rusten. Dat kunt u zien aan de kleine "c" die achterop uw pasje staat (linksonder).

Wij verwachten, dat hiermee uw bestellingen sneller afgewikkeld gaan worden, een wens van velen. 

Komende week zullen wij u verder informeren over de mogelijkheden van het nieuwe kassasysteem.

Zorgt u er voor dat u altijd uw golfpasje bij de hand heeft?

Ons Dames 1 team heeft dit jaar vanaf de eerste t/m de laatste wedstrijd fel strijd geleverd om de punten. En met succes! Zij wisten zich te handhaven in de 1e klasse, hetgeen een uitstekende prestatie is.

De competitie was zwaar dit jaar en het niveau van de teams lag dicht bij elkaar. Elke wedstrijd weer kon de balans de ene kant of de andere kant doorslaan. De uitslagen zeggen genoeg, 10-8 verlies tegen de kampioenen (Sallandsche), 2x 9-9 en de laatste wedstrijd 10-8 winst, toch nog 3e in de poule geworden.

Chapeau dames!


De laatste wedstrijd van ons Heren 1 team moest gewonnen worden om in ieder geval gelijk te komen met de concurrenten "de Twenstche"  en "de Koepel".

Met de klinkende 18-0 overwinning op Winterswijk werd elke rekenmeester "in partijpunten" de mond gesnoerd en was het kampioenschap een feit.

Wij feliciteren het team met deze prachtige overwinning en wensen hen volgend jaar veel succes in de 1e klasse, waar 't Zelle voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd zal zijn.

Inschrijving Achterhoeks Open

Het aantal inschrijvingen voor het Achterhoeks Open nadert de grens van 200 deelnemers.

Nog niet aangemeld?

Klik hier om u in te schrijven voor het Achterhoeks Open 2017!

Het 25-jarig jubileum begint langzaamaan te leven.

Op de website is plaats gemaakt voor een FEESTBOEK, dat van week tot week wordt bijgewerkt (het eerste interview met Gijs van Dorth is inmiddels geplaatst), er staat een prachtige bak met viooltjes bij de toegang tot het complex, de commissie is in de archieven gedoken om oude foto's boven tafel te halen, inmiddels hebben al 125 leden gebruik gemaakt van de voucher-jubileum-aanbieding, etc..

Kortom, langzaamaan wordt gebouwd richting eind augustus, wanneer we ons jubileum officieel vieren.

Bent u vandaag op de club geweest en heeft u een kopje koffie of thee gedronken?

Jan Krijgh en zijn team hebben ons daarbij geheel "in jubileum-stijl" getrakteerd op bonbonnetjes van Chocolaterie Magdalena ter ere van ons 25-jarig jubileum!

Op de website is ook de "button" FEESTBOEK (in de blauwe navigatiebalk) gelanceerd, waar u door de jubileumcommissie de komende maanden op de hoogte wordt gehouden van de planning voor de feestweek, diverse interviews met leden van het eerste uur, foto's uit "de oude doos", etc.

Heeft u vragen voor de commissie of tips/aanbevelingen?

Meld het ons via info@gczelle.nl.

Programma Jubileumweek

Het programmaboekje is gedrukt en ligt in het clubhuis klaar voor alle belangstellenden (in de hal en/of het secretariaat).

Nieuwsgierig geworden en komt u voorlopig niet in het clubhuis? Of heeft u liever een digitale versie?

KLIK DAN HIER OM HET PROGRAMMABOEKJE TE DOWNLOADEN.

Op maandag 28 augustus organiseren we op 't Zelle een "Natuurdag" in het teken van de prachtige omgeving van onze golfbaan.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE IN HET PROGRAMMABOEKJE.

Alle leden en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur voor een presentatie en estafettewandeling door de baan.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN!

Wij nodigen u en uw partner van harte uit voor het slotfeest op 2 september (19.30 uur - 23.30 uur). De kosten bedragen € 20,- per persoon (graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL86RABO0327436751 t.n.v. Golfclub 't Zelle onder vermelding van uw naam).

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR HET SLOTFEEST.


Golfmarkt is een blad, dat vol staat met statistieken, trends en ontwikkelingen (zoals de naam al zegt, geheel gerelateerd aan de golfmarkt).

Het blad verschijnt tweemaal per jaar in een relatief kleine oplage en wordt door de NGF verspreid naar NGF vrijwilligers, besturen van golfclubs, golfprofessionals, etc..

In de eerste editie van 2017 staat een interview met onze voorzitter, dat eind januari is afgenomen.

We vinden het een eer, dat we als golfclub hiervoor zijn gevraagd.

Klik hier voor een PDF weergave van dit interview.

Golfmarkt is ook digitaal te lezen.

Klik hier voor de online versie van het blad Golfmarkt.


Hoofdsponsorschap Rabobank met 2 jaar verlengd

Op 22 december jl. is de handtekening gezet onder het Hoofdsponsorcontract tussen de Rabobank en Vereniging golfclub 't Zelle voor de komende 2 jaren.

Namens de Rabobank tekenden mevrouw Wendy Verlaan, Directievoorzitter Rabobank Graafschap en de heer Ronald van Wetering, Directeur Bedrijven Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek.

Namens de Vereniging tekenden Anette Eggert-Wallerbos (secretaris) en Paul Baumann (voorzitter).

Wij zijn erg blij met de gesloten overeenkomst en de zekerheid dat het hoofdsponsorschap ook voor de komende twee jaren is verzekerd.

Na het ondertekenen hebben wij een toost uitgebracht in aanwezigheid van onze vaste accountmanager bij de Rabobank, de heer Hans Horstink.

Dit weekend stonden de vlaggen weer op zomergreens en was ook de Par3 baan weer geopend. Een heerlijk gevoel na ruim een week op wintergreens te hebben gespeeld.

Het wat zachtere weer heeft echter ook invloed op de bal-inslagen en die waren vandaag dan ook niet moeilijk te vinden. Althans voor de meesten onder ons, want er bleven er nog heel wat "over".

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Van 1 december 2016 t/m 19 maart 2017 zijn op golfbaan 't Zelle de winterregels van kracht. Dit betekent VERPLICHT afslaan vanaf ROOD.

Bij de eerste keuring van de dag wordt bepaald of de vlaggen die dag op zomergreens staan of wintergreens (afhankelijk van de weers- en baanomstandigheden).

Klik hier voor de Winterregels 2016-2017!

De NGF heeft via Golf.nl ook een kort filmpje op Youtube gezet over het waarom van wintergreens.

In de periode november 2016 t/m februari 2017 is de golfshop op maandag gesloten.

Van dinsdag t/m zondag is de golfshop geopend van 09.30 uur t/m 14.30 uur.

Voor het boeken of afmelden van lessen kunt u tijdens de openingstijden van de shop bellen naar 0575-467533 (keuze 1) en buiten de openingstijden naar:

06-51619564 (Marco) of
06-20957572 (Richard).

Tijdens de Herendag op 10 november sloeg Gerard Mantel met de nodige getuigen een hole-in-one op hole 15.

Met felicitaties, gejuich en gezang werd hij aan het eind van de wedstrijd in het clubhuis onthaald door de 35 aanwezige mannen.

Een rondje was het gevolg onder het zingen van "ein prosit". 

Wie wordt de volgende? In net iets meer dan 12 maanden al 6 namen op het bord, dat belooft wat voor de komende jaren.

Gerard: GEFELICITEERD!

Vanaf 1 november 2016 t/m 19 maart 2017 zijn flights van 4 de gehele dag toegestaan, zowel vanaf hole 1 als vanaf hole 10.

Het spreekt vanzelf, dat de etiquette om snellere flights door te laten, van toepassing blijft.

Let wel! Het toestaan van "4-ballen" staat los van de ingangsdatum van de Winterregels. Deze gaan in op 1 december 2016, tenzij het weer ons tot andere besluiten dwingt.

Klik hier voor de Winterregels.

De regelquiz voor 't Zelle is vandaag weer geactiveerd!

Er staat elke week weer een nieuwe vraag voor u klaar. Kijk onder ledeninformatie op de website en u ziet de regelquiz in de blauwe balk staan.

Wij wensen u veel uitdaging en veel plezier bij het beantwoorden.

Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober wordt op de 4 Achterhoekse golfbanen "Lochem, Winterswijk, Keppel en 't Zelle" het 4-banen toernooi gespeeld.

U speelt beide dagen en op elke speeldag speelt u een 9-holes ronde (shotgun) op 2 van de deelnemende banen (dus tussen de beide rondes in, verhuist u van golfbaan a naar golfbaan b).

Per golfclub kunnen maximaal 20 spelers/speelsters deelnemen en de maximale exact handicap is op 36.0 vastgesteld. 

De kosten voor deelname aan dit golftoernooi bedragen € 35,-. Horecakosten komen voor eigen rekening.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! De baan waarop u in de ochtend start wordt bekend gemaakt NA het sluiten van de inschrijvingen.

Klik hier voor de flyer.


Op maandag 26 september sloeg Mieke van Galen tijdens een 18-holes ronde een hole-in-one op hole 15.

Nog volledig beduusd gaf ze na het "speelrondje" een "rondje uit de fles en tap" en nam de felicitaties van de aanwezigen in ontvangst plus de bloemen, die snel waren geregeld door de aanwezige dames.

Wij feliciteren Mieke met deze bijzondere gebeurtenis.

Klik hier voor ons hole-in-one reglement.

In oktober worden de laatste twee wedstrijden (inloop) over 9-holes "MIXED SENIOREN" gespeeld. 

Tot nu toe zijn de middagen goed bezocht, de belangstelling groeit en er melden zich steeds nieuwe spelers/sters aan om mee te doen.

Speelt u de laatste wedstrijden op 3 en 17 oktober ook mee?

Vanaf 12.30 uur kunt u zich melden aan de wedstrijdtafel en om 13.30 start de eerste flight.

Wees er op tijd bij en neem vooral ook iemand mee, die nog niet eerder heeft meegedaan.

De wedstrijdleiding (Paul & Wiesje) heet u graag welkom.

Gezien de groeiende belangstelling, zal de organisatie deze gezellige wedstrijden ook volgend jaar op de kalender laten zetten.

Ingrid en Reind Kampioen Strokeplay

Afgelopen weekend is onder warme omstandigheden het Strokeplay Kampioenschap op ’t Zelle gespeeld, wat door velen gezien wordt als hèt belangrijkste kampioenschap van het jaar. EN HET WAS NOG NOOIT ZO SPANNEND!

Klik hier voor het verslag van het kampioenschap, INCLUSIEF HET SENIOREN KAMPIOENSCHAP, dat we dit jaar in ere hebben hersteld en Klik hier voor de volledige uitslag.

Wij feliciteren alle winnaars met het behaalde resultaat. Ook bedanken we bij deze de greenkeepers voor de goede greens, de behulpzaamheid van de marshals en de leden die ons doorlieten tijdens de play-off.

De wedstrijdcommissie


Op zondag 4 september heeft de Jeugd het jaarlijks Strokeplay Kampioenschap gespeeld in verschillende categorieën.

De 18-holes wedstrijd is met ruime voorsprong gewonnen door Jordi Keurntjes met een score waar menigeen van droomt: +3!

Bas Lenselink werd 2e (ronde +15) en Guus Snelder werd 3e (ronde +16).

In de 9-holes wedstrijd ging de overwinning naar Jorrit Amerongen, met Daniel Hulsman op de 2e plaats en Nick Mos op de 3e plaats.

De wedstrijd op de Par3 baan werd gewonnen door Koen Verbeek met Tycho van Doorn op de 2e plaats.

Thijs Lubbers viel op met zijn eagle op hole 3.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd.

In de Achterhoek-Twente Tour voor spelers/sters met handicap 0-11.9 zijn inmiddels 2 van de 4 wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd vond plaats bij de Twentsche golfclub op zaterdag 18 juni en de tweede afgelopen weekend bij G&CC Winterswijk (31 juli). Aan deze laatste wedstrijden deden liefst 27 spelers/sters mee.

Klik hier voor de tussenstand na 2 wedstrijden.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 14 augustus bij de Keppelse golfclub, waarna de laatste wedstrijd wordt gespeeld op 't Zelle op zondag 25 september.

Bij de dames gaat Ingrid Vollema met een flinke voorsprong aan de leiding. Bij de heren zit de top-5 nog dicht op elkaar en kan dit nog alle kanten uitgaan. Reind Westerveld staat op de derde plaats met slechts 7 punten achterstand op de nummer 1.

Op 2, 9 en 10 juli is door een groot aantal deelnemers gestreden om het Matchplay Kampioenschap.

Na diverse spannende wedstrijden stonden uiteindelijk Ingrid Vollema en Cynthia Arnoldus tegenover elkaar in de damesfinale en Reind Westerveld en Paul Wiecherink mochten de strijd aangaan bij de heren.

Ingrid en Reind feliciteren we met het kampioenschap.

Klik hier voor het verslag van de wedstrijdcommissie.

Op maandag 4 juli was GOLF.NL bij ons op bezoek voor een impressie/beoordeling (inclusief filmopname) van onze golfbaan. Voor de beoordeling maakt GOLF.NL gebruik van golfers/sters die zich daarvoor hebben opgegeven.

We kijken belangstellend uit naar de impressie, die zowel op de website van GOLF.NL als in het blad geplaatst zal worden. De reacties die we gisteren terug kregen waren in ieder geval positief. Zodra we weten wanneer het artikel geplaatst wordt, krijgt u nader bericht.

Regelmatig ontvangt het bestuur ideeën en uitgewerkte voorstellen voor de opzet van specifieke wedstrijden.

Een gezelligheidswedstrijd voor dames en heren over 9-holes is daar een voorbeeld van en om dit goed uit te kunnen testen hebben we de komende 4 maanden in totaal 7 wedstrijden op de kalender gezet.

Standaard maandagmiddag, eens in de 2 weken, met een uitzondering in september vanwege de reeds bestaande planning. Afwisselend wordt op beide lussen gespeeld.

De eerste wedstrijd vindt plaats op maandag 4 juli om 14.30 uur, inschrijven vanaf 13.30 uur. Alle andere wedstrijden starten we om 13.30 uur (inschrijven vanaf 12.30 uur).

Klik hier voor de flyer.

De wedstrijdleiding is in handen van Paul van Haandel, Wiesje Alewijnse, Tijmen Titzing en Marian de Wolff.


De sterk wisselende weersomstandigheden sinds begin dit jaar, maken het noodzakelijk om op korte termijn extra werkzaamheden uit te voeren op de greens en foregreens om de kwaliteit daarvan op peil te houden.

Door vervilting onder het gras is er een dikke zachte laag ontstaan, waarin praktisch geen water meer wordt opgenomen.

Als gevolg hiervan moeten wij alle greens en foregreens extra prikken en bezanden. Hierdoor zal het zo zijn dat er vanaf maandag 20 juni a.s. (als het weer dat toelaat) elke dag een hole op wintergreens staat. De baan blijft gewoon qualifying. 


Vandaag is de nieuwsbrief van Juni verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met het secretariaat om uw e-mail adres te controleren.

Klik hier voor de digitale versie.

Matchplay Kampioenschap, inschrijving geopend

Op 2, 9 en 10 juli worden de clubkampioenschappen Matchplay voor de heren en dames gespeeld. 

De eerste en tweede ronde worden afhankelijk van het aantal deelnemers op 2 juli gespeeld. Nieuw is dit jaar dat indien beide spelers van een wedstrijd uit de eerste ronde, liever in de week ervoor de wedstrijd al willen spelen, dat men dit dan onderling mag vaststellen. Hiermee kan men bijvoorbeeld voorkomen dat men op 2 juli 2 wedstrijden moet spelen. Indien één van beide niet kan dan wordt er gewoon gespeeld op 2 juli.

Op 9 juli spelen we de kwartfinales en op 10 juli de halve finales en de finale. De uiterste datum van inschrijven is vastgesteld op 27 juni om 18:00 uur, zodat de indeling ook op 27 juni gepubliceerd kan worden.

Klik hier voor het reglement.

Ondanks alle voorspellingen is het gisteren praktisch droog gebleven, konden we buiten de prijsuitreiking doen, genieten van de BBQ en alle sponsoren, greenkeepers, vrijwilligers, organisatie en anderen die zich ingezet hebben, hartelijk bedanken.

Het was een mooie finale met als trotse Achterhoeks Open Kampioenen Coos Erdman en Simon Simonse.

Ga voor de foto's naar de website: www.ao.gczelle.nl.

Klik hier voor alle uitslagen van de finaledag.

Afgelopen vrijdag kwam in het nieuws dat de Special Olympics 2018 (voor mensen met een verstandelijke beperking) toegekend zijn aan de Achterhoek. In zowel de dagbladen als de diverse huis-aan-huis bladen is hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Golf is één van de sporten en 't Zelle wordt met naam genoemd als DE LOCATIE voor dat sportonderdeel. Zover is het nog lang niet en de locatie staat nog open, maar het leek ons goed u deze kleine toelichting te geven op de publicaties.

Kijk ook eens op www.specialolympicsachterhoek2018.nl 

De fotogalerij 2016, inclusief de inzendingen voor de fotowedstrijd (er zijn al 15 inzendingen ontvangen), staat vanaf heden onder LEDENINFORMATIE / FOTO'S&VIDEO'S.

Nieuw is de videogalerij 2016, waarin de eerste filmpjes zijn geplaatst (Golfteam 't Zelle, de vrijwilligerswedstrijd en een kort promotiefilmpje over de shop).

Heeft u vragen of tips? Wij horen die graag van u (info@gczelle.nl).

Vandaag over precies 2 maanden start de eerste voorronde van het Achterhoeks Open!

En alweer voor de 10e keer wordt dit een waar spektakel, dat inmiddels uitgegroeid is tot HET TOERNOOI in de Achterhoek.

De deelnemers komen uit het hele land en zelfs ontvangen we inschrijvingen uit de nabije buurlanden.

Wacht dus niet te lang en schrijf nu in!

Klik hier voor meer informatie.

Afgelopen week is de nieuwsbrief van April verstuurd.

Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met het secretariaat om uw e-mail adres te controleren.

Klik hier voor de digitale versie.

In het weekend van 23/24 april vinden de Nationale Open Golfdagen plaats, waaraan veel golfbanen deelnemen en daarbij profiteren van de landelijke campagne van NGF/NVG.

Op zaterdag 23 april houden wij op onze golfbaan de eerste Open Golfdag van 2016.

Klik hier voor de website van de Nationale Open Golfdagen.

Vandaag is de nieuwsbrief van maart per e-mail verzonden.

Niet ontvangen? Meld u dan bij het secretariaat voor een controle of we het juiste e-mail adres van u hebben.

Veel leesplezier! De nieuwsbrief is ook toegankelijk via Ledeninformatie/Nieuwsbrieven.

Met dank aan één van onze leden.

We hebben eens naar de bezetting van onze wedstrijdbaan gekeken over het jaar 2015.

En ook voor 't Zelle leidt de rekensom over "slechts" 18 greens tot enkele honderdduizenden inslagen per jaar!

Met het komende seizoen voor de boeg alle reden voor een goed voornemen in 2016.

Echte golfers repareren hun pitchmarks, anderen zijn het verplicht!

Binnen Doetinchem en omstreken is een grote groep vrijwilligers actief, die zich inzet voor de begeleiding van asielzoekers op het sportieve vlak. Daaronder vallen verschillende sporten, waarbij kleine groepen onder begeleiding kennis kunnen maken met fitness, zwemmen, etc.

Een aantal keren zal aan het eind van de dinsdagmiddag ook onze golfbaan bezocht worden (max. 4 mensen per keer) onder begeleiding van één van onze eigen leden (die zich hiervoor bij de organiserende COA-vertegenwoordiging hebben aangemeld), met maar één doel: het bieden van wat afleiding.

Alhoewel het gebruik van onze oefenfaciliteiten openstaat voor iedereen, leek het ons juist u hiervan op de hoogte te brengen.

Op 2 februari is de eerste nieuwsbrief van 2016 aan alle leden verstuurd per mail.

De nieuwsbrief is ook te vinden op onze website onder Ledeninformatie/Nieuwsbrieven.

Regelquiz LIVE!

Test uw kennis van de golfregels en doe mee!

Elke week een andere regelvraag, kies uit de antwoorden wat volgens u het antwoord moet zijn en direct na uw keuze wordt het juiste antwoord getoond, met toelichting/uitleg. EN! U ziet ook direct hoeveel procent met u het juiste of foute antwoord heeft gegeven.
Nieuwsgierig? Meedoen?

Ga naar onze website: Ledeninformatie/Regelquiz.

We zijn sinds gisteren live met dank aan Ronald Langerhorst.

De WMC houdt op dinsdag 26 januari as. haar jaarlijkse vergadering bij Villa Ruimzicht (aanvang 17.00 uur).

De WMC richt zich op de mannelijke Zelle leden (werkzaam of maatschappelijk actief), die naast hun werkzaamheden éénmaal per week op donderdag vanaf 16.00 gezellig én competitief willen golfen. Dit geldt uiteraard ook voor 9 holes leden.

Wil je kennis maken met de WMC? Kom dan naar onze jaarvergadering. Je kunt je vóór 20 januari  a.s. aanmelden bij Raymond Smid (smidr@xs4all.nl).

Meer informatie: www.werkendemannenclub.nl 


Op onze golfbaan zijn de winterregels van toepassing van 1 december 2015 t/m 20 maart 2016.

Vandaag, 30 november 2015, is in afwijking van de eerder gepubliceerde regels het volgende bepaald:

De baan wordt elke dag bij zonsopgang gekeurd.
Een eventueel tweede keuring vindt later op de morgen plaats.
Betreden van de baan is alleen toegestaan als hij is vrijgegeven!

Hiermee geven wij invulling aan het verzoek, dat wij van verschillende kanten hebben ontvangen.

Wij verwachten van iedereen, dat hij/zij kennis heeft genomen van de winterregels. Met name de aandachtspunten "het gebruik van de afslagplaatsen", "het gebruik van trolleys en handicarts" en "het betreden van de golfbaan" staan daarin centraal.

Klik hier voor de aangepaste versie.

De GUR-maatregel op de foregreens wordt met ingang van 6 november opgeheven.

Omdat er nog grote beluchtingsgaten in de foregreens aanwezig zijn wordt de volgende tijdelijke maatregel van kracht: Ligt de bal in of op een beluchtingsgat op de foregreen, dan mag zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt en GEDROPT, zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole.

De Baancommissie en R&H commissie.


Met maar liefst 88 deelnemers, was het zondag 1 november "volle bak" tijdens de sluitingswedstrijd van het jaar 2015. Het weer zat optimaal mee en menigeen liep in T-shirt door de baan.

De wedstrijd werd nipt gewonnen door het team van Marijke Duynhouwer, Armand Wielinga, Jacques van Kessel en Paul Baumann. Na de prijsuitreiking van de wedstrijd vond de huldiging van alle kampioenen uit 2015 plaats.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd en de huldiging van de kampioenen.

Tijdens de laatste maandbeker hebben Jordi Keurntjes, Isabel Korteling en Rob Mos de leiding in de verschillende jaarklassementen weten te behouden.

We feliciteren de winnaars met deze prestatie. Het is elk jaar weer een spannende strijd, waarin gedurende vele maanden in verschillende wedstrijden gestreden wordt om één van de felstbegeerde trofeeën op onze club.

Kijk op de website onder "Ledeninformatie/Wedstrijden/Stand Golfer-Golfster van het jaar" voor detailscores en alle eindklassementen.


Martine en Yvonne Double-Matchplay Kampioen

De strijd om het Double-Matchplay Kampioenschap is dit jaar in veel "partijen" tot de laatste holes spannend geweest met vanaf dag één verrassende uitslagen.

Stijn van Kessel en Symen Jansen wisten als laatste koppel tot de finale door te dringen, door menig tegenstander "gek te maken" met hun gedegen korte spel en in de halve finale vader Jacques van Kessel en zijn duo-partner André Passé een halt toe te roepen.
In de finale troffen Symen en Stijn de dames Yvonne Steenblik en Martine Rensen, het uiteindelijk gouden duo, dat in de kwartfinale het sterke koppel Tim van Veelen en Paul van Goethem wist uit te schakelen en in de halve finale het vader-zoon duo Harold en Nick Medze.

De finale kende een snelle start van de dames, een inhaalrace van de beide "boys", een tandje bijgezet door de dames, wat extra risico genomen door Symen en Stijn, met uiteindelijk pas op hole 17 de beslissing in het voordeel van Yvonne en Martine. Een prestatie om trots op te zijn, en natuurlijk jullie naam OP HET BORD!

Alle winnaars gefeliciteerd. De foto's staan in de fotogalerij (GC 't Zelle/Vereniging/Fotogalerij).

Op zondag 1 november wordt de traditionele sluitingswedstrijd van het seizoen gespeeld.

Na een gezellige 4-bal scramblewedstrijd zullen we de golfster en golfer van het jaar en de winnaar van de Runner Up Cup huldigen.

Naast deze huldiging zetten we ook het Kampioenscompetitieteam "Heren Senioren 1" in het zonnetje en zal er ook een competitieteam zijn dat de rode lantaarn krijgt uitgereikt.

Opgeven voor de sluitingswedstrijd kan tot en met donderdag 29 oktober, 16:00 uur.

Maar liefst 88 deelnemers in de baan, 75 aan het diner, de weergoden in opperbeste stemming en een prachtige prijzentafel. Kortom, het zat de organisatie mee, maar los daarvan verdienen ze ook alle lof, want ze hebben zich geweldig ingespannen om van deze dag een succes te maken. Chapeau!

Jumbo Hollak bedanken wij als hoofdsponsor van deze dag. Naast de mooie prijzen boden zij ook alle deelnemers een consumptie aan. 

Klik hier voor het verslag van de commissie en hier voor de fotogalerij.

Na de Hole-in-one van Jan Leemreis 10 dagen terug (op 23 september) een tweede hole-in-one!


Vandaag 4 oktober geslagen op hole 15 door Paul Baumann.


De aanwezigen op het terras hebben meegeproost.


Wie wordt de volgende? Het bord in het clubhuis gaat nu echt gevuld worden (zoals het hoort) en zoals het bij veel andere clubs gangbaar is.


We verwijzen nogmaals naar de nieuwsbrief van april dit jaar en de van toepassing zijnde regels.

Strijd om het Double Matchplay Kampioenschap vol verrassingen

Maar liefst 3 van de 4 lage handicap-koppels uitgeschakeld op dag 1!

Verrassend goed spel van onze getalenteerde jeugd. Strijd tot de laatste hole. Nieuwsgierig geworden?

Klik hier voor het verslag van ronde 1 en ronde 2.

Klik hier voor de "wie speelt tegen wie" indeling.Vrijdag 2 oktober is de nieuwsbrief van oktober per e-mail verstuurd naar alle leden.
Mocht u deze nieuwsbrief niet ontvangen hebben, kijk dan op de website onder "Ledeninformatie/nieuwsbrieven".
Geeft u in dat geval ook uw juiste e-mail adres door aan het secretariaat ter controle in de ledenadministratie?

Het speelschema voor het Double Matchplay Kampioenschap is bekend.

Klik hier voor de door de wedstrijdcommissie vastgestelde indeling.

Er wordt gespeeld op basis van 75% handicap verrekening van de gezamelijke handicap (op 2 decimalen), welke handicap voor het gehele toernooi zal gelden.

Zaterdagmorgen 3 oktober spelen 6 koppels een eerste ronde. Zij gaan bij winst door naar de tweede ronde die ook zaterdag wordt gespeeld en waaraan 16 koppels deelnemen (een aantal koppels stroomt dus pas de tweede ronde in).

De kwartfinales worden gespeeld op zaterdag 10 oktober en de halve finale en finalewedstrijden worden gespeeld op zondag 11 oktober.

Caddies zijn in alle rondes toegestaan en we zullen voor de thuisblijvers zoveel mogelijk op twitter verslag doen.

De wedstrijdcommissie.


Hole-in-one door Jan Leemreis

Vandaag een echte hole-in-one gescoord door Jan Leemreis op hole 8!

Met 2 getuigen, waarvan 1 zijn marker, kan hij er niet omheen!

Zeg maar wanneer je het rondje geeft, dan zorgen wij voor een volle bak.

In ieder geval gefeliciteerd en op basis van de in april dit jaar aangepaste regels de eerste naam op het bord!
Voor alle anderen die dromen en dromen .............

Heeft u de teller nieuwe leden in de hal van het clubhuis al gezien?

Recent gingen we door de grens van 100 nieuwe leden en inmiddels staat de teller al boven de 105.

Doris Seesing uit Neede mochten wij 2 weken terug als 100ste nieuwe lid registreren (Par3 lidmaatschap).

Zij was blij verrast toen wij haar belden met de uitnodiging om haar vanwege dit heugelijke feit "in de bloemetjes" te zetten. En natuurlijk met de thermometer op de achtergrond.


Begin volgende maand (3, 10 en 11 oktober) vindt op 't Zelle het "Double Matchplay Kampioenschap" (Double Matching Trophy) plaats. Met een handicap verrekening van 75% maakt iedereen kans om een matchplay-wedstrijd tegen een koppel met een lagere handicap te winnen. Als Zelle-lid kun je je als tweetal (samenspelend koppel), opgeven tot en met 29 september 23:59 uur.

Klik hier voor het reglement.

In de maanden april t/m juli hebben de 4 Achterhoekse clubs Lochem, Winterswijk, Keppel en 't Zelle een carrousel van 4 wedstrijden georganiseerd, met name gericht op de vrije golfer.

Mitchell Buttner is de trotse winnaar over deze 4 wedstrijden (en inmiddels lid op 't Zelle!). Afgelopen week ontving Mitchell uit handen van Paul Baumann "zijn prijs", een waardebon te besteden bij onze golfshop.

Mitchell zijn handicap? Hij gaat als een speer naar beneden en heeft een single handicap van 8.8, terwijl hij begin juli nog rond de 20 stond.

Paul Wiecherink Jeugd Strokeplay Kampioen 2015

Na een spannende strijd op zondag 13 september mag Paul Wiecherink zich Jeugd Strokeplay Kampioen 2015 noemen! 

De uitslagen:

18 holes strokeplay (bruto)

1. Paul Wiecherink
2. Ché de Bake
3. Guus Snelder

9 holes strokeplay (netto)

1. Timo Geukes
2. Daniel Hulsman
3. Diël van Doorn

Par3 (bruto)

1. Nick Mos
2. Stijn Wieringa
3. Tycho van Doorn

Alle winnaars van harte gefeliciteerd

De 12 beste heren en 6 beste dames stonden vanaf 9:00 uur op hole 1 om de laatste 18 holes te gaan spelen voor dit kampioenschap. De leiders van dag 1 speelden stabiel door en wonnen het kampioenschap, maar in de strijd om het eremetaal waren er nog wel de nodige wijzigingen.
 
Klik hier voor het verslag van zaterdag en zondag.

Klik hier voor de einduitslag.

En klik hier voor de fotogalerij.

Open golfdag 20 september

Op 20 september vindt de derde Open golfdag van dit jaar op onze golfbaan plaats.

Aanvang: 12.00 uur (vanaf).

De diverse clinics (proeflessen) tijdens de dag worden begeleid door onze beide Pro's en een team aan vrijwilligers, waaronder een aantal jeugdleden.

De driving-range, de putting-greens en een aantal holes op de Par3 baan staan centraal in dit programma. Het bestuur zal de belangstellenden een korte presentatie over onze golfbaan geven.

De advertenties in de lokale bladen worden geplaatst, we zullen een bericht op Facebook "posten", we zullen posters bij diverse supermarkten en de ons omringende parken ophangen en de bemanning voor de dag is inmiddels geregeld.

Graag maken we geïnteresseerden attent op onze september-aanbieding: "word nu lid en betaal vanaf 1 januari 2016"!

Gisteren is de nieuwsbrief van september per e-mail verstuurd naar alle leden.
Mocht u deze niet ontvangen hebben, kijk dan op de website onder "Ledeninformatie/nieuwsbrieven".
Geeft u dat geval ook uw juiste e-mail adres door aan het secretariaat ter controle in de ledenadministratie?

Afgelopen zaterdag vond het eerste Matchplay Kampioenschap PAR3-baan op ‘t Zelle plaats. In totaal streden 15 deelnemers om dit nieuwe kampioenschap.

Na het spelen van de voorrondes in de ochtend en de kwart en halve finale in de middag, stonden Jan Leemreis en André Passé om 15:30 uur in de finale. Na een de eerste play-off hole won uiteindelijk André. 

De strijd om de derde plaats werd een "familiestrijd", tussen Paul en Marga van Goethem met Paul als uiteindelijke winnaar.

Klik hier voor het verslag en hier voor de foto's.


Op 30 september spelen we alweer de tweede editie van de Jumbo Hollak Senioren-wedstrijd.

De datum staat vast al sinds de (voor)aankondiging in april in uw agenda.

Heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar mogen zich senior noemen (deze lichte vorm van discriminatie hebben wij aangekaart bij de NGF).

Vanaf 1 september kunt u zich inschrijven.

Wij verwachten ook dit jaar weer een grote opkomst, dus wacht niet te lang met uw aanmelding.

Van Bitterbal tot Mossel

De komende maanden organiseert de Zellerij op vrijdagmiddag een "bitterballen-borrel" tussen 16.00 en 18.00 uur.

U neemt de drankjes voor uw rekening, de Zellerij de bitterballen. Een mooie gelegenheid om met vrienden de week op de golfbaan af te sluiten.

Het mosselseizoen is al weer enige tijd geopend! De koks Edwin en Koen serveren weer heerlijke pannetjes mosselen met friet of brood en een gezonde salade. Al meer dan 150 fijnproevers zijn u voorgegaan.

Kosten: € 15,50 p.p.

Het mooie weer komt er weer aan, dus dat wordt genieten op het terras.  Single Handicap Wedstrijden Regio Achterhoek en Twente

Inmiddels zijn er dit jaar 4 wedstrijden gespeeld voor "single handicappers" in onze regio.

In volgorde is eerst gespeeld op 't Zelle en daarna op de Keppelse, in Winterswijk en in Lochem.

Meer dan 50 golfers/golfsters hebben aan één of meerdere wedstrijden meegedaan.

Met nog 2 wedstrijden te gaan op Anholt en 't Zelle (finale), gaat bij de dames Ingrid Vollema aan de leiding en bij de heren heeft Silke van Rooij ruim afstand genomen op de rest van het deelnemersveld.

Klik hier voor de komende wedstrijddagen, de uitslagen en de tussenstand.


Uitwisseling Anholt 23 augustus (U KUNT NOG INSCHRIJVEN)

Zondag 23 augustus spelen we de RETURN om de ANHOLT-ZELLE cup op onze golfbaan (er zijn ook individuele prijzen beschikbaar).

Maximum aantal inschrijvingen per vereniging: 40.
Kosten voor Zelle leden € 5,-.
Spelvorm Fourball-Betterball.
Inschrijven kan t/m donderdag 20 augustus.

SHOTGUN-start om 12.30 uur, aanmelden vanaf 11.15 uur, briefing om 12.00 uur.


Ondanks de vakantieperiode speelden afgelopen zaterdag bijna 50 deelnemers mee voor een plaats in de halve finale op 17 september in Havelte.

Vorig jaar wisten Reint en Paul tot de finale door te dringen, dus er ligt een flinke uitdaging op het pad voor de winnaars van dit jaar: Gerrie Woltering en André Passé
Adrie Heuvelink en Bert Brandenbarg eindigden op de tweede plaats en Jessica en Louis Govaarts op de derde plaats. De aanmoedigingsprijsging ging dit jaar naar Elly Rijksen en Obe Posthumus.

De opbrengst van deze dag? Maar liefst € 827,00. Een super bedrag waarvoor we alle deelnemers hartelijk bedanken.

We wensen de winnaars veel succes bij de volgende (regio)wedstrijd.


De nieuwsbrief van deze maand is vandaag per e-mail verstuurd. U kunt de nieuwsbrief ook vinden binnen het besloten gedeelte van onze website onder "Ledeninformatie/Nieuwsbrieven".

Voor de 9e keer wist Ingrid Vollema het matchplay kampioenschap bij de dames naar zich toe te trekken (de eerste keer al in 1997!) door winst in de finalepartij tegen Cynthia Arnoldus (op hole 14 beslist).

Bij de heren werd Reind Westerveld voor de 3e keer de wisselltrofee overhandigd. Reind won zijn wedstrijd op hole 17 tegen Bram Berenbroek, die kort daarvoor op prachtige wijze terug was gekomen van 3 down naar 1 down.

Wij feliciteren Ingrid en Reind, maar willen tegelijk een groot compliment geven aan onze opstormende talenten onder de vlag van Golfteam 't Zelle. De leerlingen (3 man sterk in de halve finale) zagen met steun van de leermeester (Reind) volop aan zijn poten.


Na de wedstrijden van zaterdag 4 juli zijn alle halve finalisten bekend.

Bij de dames speelt Cynthia Arnoldus tegen Flora Jonkman en Ingrid Vollema tegen Yvonne Steenblik.
Bij de heren zien we een volledig Heren 1 "onderonsje": Tim van Veelen speelt tegen Bram Berenbroek en Reind Westerveld tegen Jordi Keurntjes.

Klik hier voor het verslag van zaterdag.

Klik hier voor de halve finales en finales op zondag.

Kom gerust kijken, u bent van harte welkom. Het belooft spannend te worden.

Zondag 28 juni vond weer de jaarlijkse CITY GOLF wedstrijd in het centrum van Doetinchem plaats.

Er deden 10 teams mee, waaronder een team van ’t Zelle (Lies Buis, Anneke Egbers, Pierre Klaassen en Jan van der Wal).

De opbrengst van dit partijtje golf komt geheel ten goede aan een goed doel (deze keer "paard rijden voor kinderen met een handicap").

LEES HIER het hele verslag (met foto's).


Het derde jeugdteam is KAMPIOEN geworden in zijn klasse en mag nu verder spelen om het Nederlands Kampioenschap. Zet hem op mannen (Erik-Jan, Marc, Luuk, Stijn en Marco), we wensen jullie veel succes.

Ook het team dat meedeed aan de Teamtour Oost Nederland is KAMPIOEN geworden (Diël, Simon, Daniel en Jorrit).

Team 2 (Bas, Che, Paul en Guus) is 2e geworden in de 2e klasse (36 holes matchplay). Een knappe prestatie gezien de lage handicaps van de tegenstanders.

Team 1 (Jordi, Symen, Menno en Thijs) wist zich te handhaven in de 1e klasse (36 holes matchplay) door 3 wedstrijden gelijk te spelen.

Allemaal gefeliciteerd. We zijn trots op onze Jeugd.

De jaarlijkse strijd om de RABO Cup is dit jaar gewonnen door Anneke van der Linden met een behaalde score van 39 stableford punten.

Het was prima golfweer en er werd goed gescoord met heel wat uitslagen van 35 of meer punten.

Het kleine spatje regen en de aardbeien met slagroom in de baan zorgden beiden voor een fris "intermezzo". Na afloop van de wedstrijd volgde het traditioneel Happy Hour, aangeboden door onze hoofdsponsor: de RABOBANK.

Deelnemers en organisatie kijken terug op een geslaagd evenement, dat volgend jaar alweer voor de 20e keer plaats zal vinden!

De vier Achterhoekse Golfclubs "Keppelse Golfclub, Lochemse Golf- en Countryclub ‘De Graafschap’, Golf & Country Club Winterswijk en Golfclub ’t Zelle" bieden in de maanden mei, juni en juli, in nauwe samenwerking met de NGF, een gezamenlijk wedstrijdprogramma en kennismakingsprogramma aan voor de "vrije golfers" in de regio.

Met dit initiatief willen wij de regionale golfclubs meer onder de aandacht brengen van de ongebonden golfer/ster. Boeien en binden is hierbij het centrale thema.

In april heeft de NGF een mailing verstuurd aan bijna 4.000 mailadressen en deze mail begin juni herhaald. Van de 4 wedstrijden moeten er nog 2 gespeeld worden. Op 20 juni is Winterswijk "aan de beurt" en op 4 juli 't Zelle.

Wij zullen voor deze wedstrijd ook onze eigen "Handicap Registratie leden" uitnodigen en rekenen op een flinke opkomst

Klik hier voor inhoud van de door de NGF verstuurde mailing en de daarin opgenomen aanmeldingsprocedure.

Op zaterdag 27 juni zijn de eerste en tweede ronde van het Matchplay Clubkampioenschap Heren gespeeld. Matchplay kenmerkt zich vaak door verrassingen, ruime uitslagen en spannende wedstrijden.

Dit gebeurde ook op ‘t Zelle, waarbij de prestaties van de jeugd zeker niet onopgemerkt bleven.

Klik hier voor het volledig verslag.

Klik hier voor de uitslagen en het wedstrijdschema van de kwartfinales (zaterdag 4 juli).

Klik hier voor het wedstrijdreglement.


Zoals jullie in het nieuws hebben kunnen vernemen, is het kabinet van plan het verlaagde BTW tarief voor een groot deel af te schaffen.

Wanneer dit doorgaat, zal het een enorm effect hebben op de "vrijetijdsproducten" in Nederland, waar ook golf toe gerekend wordt.

Lidmaatschappen en greenfees zullen gemiddeld met 15% in prijs stijgen. Dit is een zeer onwenselijke ontwikkeling, zowel voor de golfbranche, als voor "sportend en recreërend Nederland" in zijn geheel.

Wij vragen jullie om de publieksactie van Gastvrij Nederland te ondersteunen door online de petitie te ondertekenen op: www.neetegenmeerbtw.nl en op facebook het door ons geplaatst bericht te delen met jullie vrienden en bekenden.

De publieksactie heeft de steun van de Nederlands Golf Federatie (NGF) en de Nederlandse Verening voor Golfbanen (NVG). Gezamenlijk hebben zij de golfbanen verzocht om hun leden massaal op te roepen om de petitie te steunen.

Uw bestuur geeft hier bij deze graag invulling aan.


Op 24 juni vond alweer de derde Business-dag van dit jaar plaats voor onze sponsoren, bedrijfsleden en hun gasten. Ook deze dag was weer goed bezet (70 deelnemers), het weer was ideaal om te golfen en het buffet/BBQ prima verzorgd.

Elly Rijkenbarg kon namens de sponsor van deze dag "Bank ten Cate & Cie (private banking)" bij de prijsuitreiking terug kijken op een geslaagde dag.

De winnende flight (Rabobank Graafschap Midden) bestond uit de heren: Igor Reintjes, Hans Houwer, Huib Waterham en Jos ten Have.

Wilt u meer weten over onze sponsoren en bedrijfsleden? Kijk dan op onze website onder "Zelle-Zakelijk".

Zondag 28 juni spelen we de jaarlijks shotgun wedstrijd om de RABO Cup, een wedstrijd uit naam van onze HOOFDSPONSOR, die openstaat voor alle leden van de golfclub met een EGA handicap (max. 54).

 

Het is een individuele stableford wedstrijd en op veler verzoek niet qualifying. Na afloop van de wedstrijd wordt u, traditie getrouw, door de Rabobank een happy hour aangeboden.

 

Wilt u na afloop blijven dineren? De Zellerij stelt voor deze dag een speciaal RABO Cup menu samen.


Klik hier om u in te schrijven (maximaal 80 deelnemers).


Schrijf nu in voor zaterdag 27 juni, start om 16.30 uur! Klik hier om in te loggen!
Nog geen wachtwoord? Neem dan maandag contact op met het secretariaat en we regelen dat direct voor u!

Klik hier voor het volledig verslag, dat afgelopen maandag in de Gelderlander stond over het Achterhoeks Open.

De winnaars van de 9e editie van het Achterhoeks Open.

Bij de dames: Coos Erdman (82 slagen)
Bij de heren: Simon Simonse (75 slagen)

Beiden mogen zich tevens Achterhoeks Kampioen noemen.

Klik hier voor de de complete uitslag in de verschillende categoriën.


Wij wensen alle deelnemers aan het Achterhoeks Open een sportieve, gezellige en succesvolle wedstrijd.

De baan ligt er fantastisch bij. 

Alle sponsoruitingen staan of hangen door de baan. Er is door de organisatie weer een prestatie van formaat neergezet.

Klasse!

We danken dan ook iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen of de komende dagen nog gaat bijdragen om dit evenement alweer voor de 9e keer tot een succes te maken.

Vanavond 4 juni, hing een flinke "surprise" aan het einde van hole 9.

Een enorme tros bijen had zich verzameld en deed de takken van de struiken achter de imker onder het gewicht doorzakken.

De zwerm werd door de moeder van één van onze greenkeepers echter snel en vakkundig "verwijderd".

Gelukkig voor de deelnemers aan het AO, want de sloot er naast is te ondiep om dekking te zoeken.

Nog 2 dagen en het Achterhoeks Open gaat van start met een maximale bezetting.

Het weer voor de voorrondes ziet er tot op dit moment goed uit (zaterdag wat minder). Kom kijken en geniet van het spel, de gezelligheid, het meelopen en natuurlijk een drankje en een hapje op het terras.


Golfers die zijn aangesloten bij de NGF kunnen voor slechts 10 euro per dag met hun familie (tot 5 gezinsleden) naar het Deloitte Ladies Open dat van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni plaats zal vinden op The International Golf Club te Amsterdam.

LEES MEER.

Op 24 mei 2015 werd voor de 7e keer het Achterhoeks Jeugd Open gespeeld. Het was schitterend weer en de baan lag er prachtig bij. Mede dankzij onze sponsor Bax Advocaten was het een geslaagde dag.

Jan Willem Hol werd de winnaar van Categorie 1 en mag zich Achterhoeks Jeugd Open Kampioen noemen. Hij heeft zich hiermee automatisch gekwalificeerd voor de finale van het Achterhoeks Open.


Onze 12 NGF competitie teams hebben dit jaar prima resultaten behaald.

Voor het eerst is er gespeeld in de nieuwe opzet met de mogelijkheid om een 36, 27 of 18 holes competitie te spelen. Dat heeft ook geleid tot verrassende poule indelingen met dito verrassende uitslagen. 

Het 1e Heren Senioren team is gepromoveerd naar de 2e klasse in de 27 holes competitie. Alle wedstrijden gewonnen! Proficiat.

Verder behaalden onze teams 4 keer een 2e plaats; 3 keer een 3e plaats en 3 keer een 4e plaats. Ons dames 1 team in de 27 holes competitie was verrassend ingedeeld in de hoofdklasse. Ondanks stevige strijd is degradatie naar 1e klasse een feit.

Op zaterdag 23 mei 2015 vindt op onze golfbaan een voorronde plaats in het kader van het Open Landelijk Kampioenschap “Putten in de Provincie” (alle golfers uit de provincie zijn welkom, ongeacht niveau).

Via de voorrondes en halve finales wordt uiteindelijk in de finale gestreden om de titel: Nederlands Kampioen Putten.

Voor nadere informatie en/of aanmelden, ga naar www.puttenindeprovincie.nl en vul het inschrijfformulier in.

De inschrijfkosten bedragen bedragen € 10,-.

De start is om 11.00 uur (aanwezig om 10.30 uur). Speciaal voor de deelnemers aan de maandbeker bieden wij een extra start om 15.00 uur.


De vier Achterhoekse Golfclubs "Keppelse Golfclub, Lochemse Golf- en Countryclub ‘De Graafschap’, Golf & Country Club Winterswijk en Golfclub ’t Zelle" bieden in nauwe samenwerking met de NGF de komende maanden een gezamenlijk wedstrijdprogramma en kennismakingsprogramma aan voor de "vrije golfers" in de regio.

Recent heeft de NGF een mailing verstuurd aan bijna 4.000 mailadressen. Met dit initiatief willen wij de regionale golfclubs meer onder de aandacht brengen van de ongebonden golfer/ster. Boeien en binden is hierbij het centrale thema.

Klik hier voor inhoud van de door de NGF verstuurde mailing.

Zondag 24 mei is D-day voor de jeugd met de strijd om het kampioenschap in het Achterhoeks Jeugd Open op onze mooie golfbaan.

Het toernooi belooft alweer voor de zevende keer op een rij een echte happening te worden.

De organisatie rekent op een "volle bak" qua aantal inschrijvingen, dus wees er snel bij.

Laat dit niet aan de jeugd in uw kennis en familiekring voorbij gaan en stuur de flyer vandaag nog door.
Na een periode van bijna 4,5 jaar heeft Tim Lindeman zijn aandeel in de Zellerij overgedragen aan René Gregoor. Deze wisseling in aansturing heeft in goed overleg plaats gevonden tussen de betrokken partijen HIM+ (Villa Ruimzicht) en de Zellerij enerzijds en de beide besturen van vereniging en Stichting anderzijds.

Wij danken Tim voor zijn jarenlange inzet en wensen René en zijn team een mooie toekomst binnen onze golfclub, want dat gaat hand in hand met onze toekomst.

Op 17 mei vindt de tweede Open dag van dit jaar op onze golfbaan plaats.

De advertenties in de lokale bladen worden geplaatst, we zullen een bericht op Facebook "posten", we zullen posters bij diverse supermarkten en de ons omringende parken ophangen en de bemanning voor de dag is inmiddels geregeld.

De belangrijkste schakel ontbreekt echter nog.

UW INZET!

En dat is nodig om familie, vrienden, buren, kennissen en overige belangstellenden die dag naar de golfclub "te trekken".

Uw betrokkenheid bij de aanwas van nieuwe leden is blijvend van cruciaal belang.

Zaterdag 9 mei vindt op onze golfclub de jaarlijkse NGF familiewedstrijd plaats (ouder-kind wedstrijd).
De opbrengst is bestemd voor het goede doel (Liliane fonds).

U kunt zich aanmelden via de Telezuil in het clubhuis of klik hier.

Vorig jaar hebben we met succes de "inloopwedstrijden 9-holes" voor leden met een handicap van 36.1 t/m 54.0 geïntroduceerd. Gezien dat succes, worden deze wedstrijden dit jaar gecontinueerd in de frequentie "tweemaal per maand" (één keer op woensdag en één keer op zaterdag).

Op woensdag 6 mei aanstaande staat de eerste wedstrijd van dit jaar gepland. Heeft u een zogenaamde clubhandicap (36.1 t/m 54.0)? Meld u zich dan aan voor deze gezellige wedstrijden, waarvoor wij ook een aantal begeleiders uitnodigen.

Klik hier voor uw aanmelding.

Klik hier voor meer informatie (zie ook nieuwsbrief van maart 2015).

Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei vinden de jaarlijkse wegraces plaats op  het circuit "Varsselring". 

De top van de Nederlandse en Belgische "roadracers" rijdt mee in diverse klassen. Het belooft weer een spektakel te worden, dat u overal op de golfbaan zult horen.

Houdt u ook rekening met omleidingen en daardoor een langere aanrijtijd naar 't Zelle?

Adviesroute: neem de N315 tussen Ruurlo en Zelhem en sla bij Veldhoek af richting Hengelo (Gld). Na een paar kilometer ligt het golfcomplex aan uw rechterhand.

Ongetwijfeld komt u op het laatste stuk de toegangscontrole tegen voor de wegraces. Wanneer u aangeeft dat u onderweg bent naar de golfbaan, wordt u doorgelaten.In het kader van de Nationale Sportweek hebben wij afgelopen vrijdag (op onze uitnodiging) bezoek gehad van CBS Bekveld uit Hengelo. Een grote groep jongens en meisjes werden de eerste beginselen van golf bijgebracht tijdens een clinic van Marco en Richard.

Inclusief schoolbegeleiding en ouders mochten we 30 enthousiastelingen welkom heten.

Op www.achterhoekinbeweging.nl staat een korte filmimpressie van meerdere sportgebeurtenissen op vrijdag 24 april, waarin ook 't Zelle in beeld komt.

In het kader van de Nationale Sportweek (gestart op zaterdag 18 april in Doetinchem) organiseert 't Zelle 2 golfclinics op 21 en 22 april van 18.00 - 20.00 uur.

Deel dit met uw vrienden, kennissen en familie. Iedereen is van harte welkom.

Op de website www.achterhoekinbeweging.nl treft u alle activiteiten in de Achterhoek aan, die deze week worden georganiseerd.


Misschien was het u al opgevallen, maar de afgelopen week hebben we de oude Kalender-verwijzing verwijderd van onze website. Vandaag hebben we groen licht gegeven op de nieuwe Kalender-presentatie. Deze vindt u terug tussen de "Baanstatus en het Weer vandaag".

Ongetwijfeld zullen we nog wel een paar kleine "schoonheidsfoutjes" tegen komen, maar de laatste testen vandaag waren meer dan voldoende om live te gaan.

Zoals altijd zien we uw reactie graag tegemoet.

De sloot tussen hole 5 en hole 6 (pad van de green van 5 naar de gele teebox van 6) kleurt weer fleurig geel van de in bloei staande bloemen.

De mooie dagen van de afgelopen week zorgen direct voor het lentegevoel en door de baan zien we de lichtgroene voorjaarskleuren weer prachtig ontspringen.

Ziet de weergave van onze website er wat rommelig uit? Uw PC, laptop of tablet is dan nog verbonden met een aantal "oude componenten" van onze website. Ververs uw webpagina en de web-wereld van 't Zelle ziet er ineens heel anders uit.

Baan status

18-holes wedstrijdbaan
Open
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten en op donderdag na 20.00 uur.
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: donderdag 19-10-2017 16:21
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Wordt nu lid en betaal pas vanaf januari 2018!

Geïnteresseerd? Wilt u meer weten?
Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.