OPEN GOLFDAG OP 21 APRIL GEMIST? ----- WIJ MAKEN GRAAG EEN AFSPRAAK MET U ----- TELEFOON 0575-467533 (KEUZE 2) ----- KOM KENNISMAKEN

Nieuwsbericht 1 april 2018

Vogels

De Vereniging heeft besloten tot het plaatsen van een vogelinformatiebord, waarop foto's geplaatst zullen worden van de op de golfbaan voorkomende vogels (indien mogelijk met Q-codes voor verdere informatie en beeldmateriaal).

Overleg met het Landgoed heeft geresulteerd in de eerste stappen om te onderzoeken hoe we de golfbaan nog vogelvriendelijker kunnen maken. Daarvoor is het nodig om een aantal inventarisatierondes plaats te laten vinden. Één keer per twee weken worden de komende tijd vanaf een half uur vóór zonsopkomst, de vogels geteld (vooral op basis van hun zang). De liefhebber kan meelopen. Meld u zich aan bij Hans Weijkamp (06-13091754, jjweijkamp@kpnmail.nl).

Ook zijn er plannen om een nestkast voor een Torenvalk te plaatsen, een vogel die voorkomt op de zogenaamde "rode lijst" (beschermde vogels). Er wordt onderzocht wat een geschikte lokatie kan zijn (https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/torenvalk).

De IJsvogel signaleren we ook regelmatig op de golfbaan. Het ontbreekt echter aan een nestgelegenheid. Ook dit willen we verder onderzoeken op mogelijkheden.

Bosonderhoud hole 7

Voor velen was het effect van de snoeiwerkzaamheden bij hole 7 even schrikken. De gerooide fijnspar was ooit geplant als productiebos voor de papierindustrie. Omdat dit nu niet meer daarvoor gebruikt werd, is de oorspronkelijke functie van dit perceel verloren gegaan.

De natuurwaarde van fijnspar is bijzonder laag. Bovendien nam het veel licht en lucht weg van de fairway en de green van hole 7. U hebt vast gemerkt hoe nat en bevroren (glad) het kon zijn.

Alhoewel de green een zekere omsloten intimiteit kende, was het onmogelijk om zonder gebruik van pesticiden(!) een goede fairway en green te houden en dat gebruik zal in de zeer nabije toekomst niet meer mogelijk zijn.

Gefaseerd snoeien was geen optie. Schurende takken geven alle kans aan de dennenscheerder (zwarte kever, die het naaldhout aantast) en dat willen we ook niet. Radicaal snoeien was de enige optie.

Er zal nu eerst bekeken worden hoe het gebied zich gaat ontwikkelen. Snoeien doet groeien. Heeft u al gezien hoeveel vlinders er langs de rand van hole 8 vliegen, waar alle Amerikaanse eiken zijn gesnoeid? Dus ook op hole 7 is een, voor de golfbaan en de natuur, goede stap gezet.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: woensdag 25-04-2018 08:57
18-holes wedstrijdbaan
Open
Zomergreens.
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten.
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, behoudens feestdagen.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.