GOLFBAAN 'T ZELLE, EEN PAREL IN DE ACHTERHOEK --------------------------------------------> WORDT NU LID EN BETAAL PAS VANAF 2018!

Openingsweekend 2017

 

Eerste dag van het openingsweekend Golfteam ‘t Zelle

We kwamen om 6 uur aan bij het clubhuis.
Toen kregen we eerst een inleiding van zowel het weekend als het nieuwe seizoen. Daarna kregen we een praatje van Ingrid over hoe goed het ging in de sportschool voor de winter. Ze zei vooral dat toen ze er 6 weken niet was dat er veel progressie was gemaakt door iedereen, dus dat was zeker leuk om aan te horen. Daarna kregen we een programma mee waar maar liefst een paar universiteiten in Amerika mee werken. Maar het programma is dus om de 2 weken, programma A en B,  hierbij moeten we ook om de 2 weken een par 2 test doen. Dat houdt in dat je vanaf bepaalde plekken rondom de green een chip en een put moet maken. Toen kregen we nog een paar dingen van de pro's waar we scherp in moeten zijn. Bij het clubhuis kregen we rond 7 uur nog een lekker hapje te eten. En waren we even plezier aan het maken voordat er een tourspeler kwam vertellen over zijn inkijk op golf. Deze pro vertelde over zijn jeugd, fysieke gedeelte en zijn ervaringen. Na dit gesprek moesten we richting het huisje lopen, toen we waren aangekomen hebben we de kamerindeling te horen gekregen en hebben we alle spullen op de kamers gezet. Daarna had Paul zijn Playstation aangesloten en hebben we een lekker avondje gegamed. Toen we moesten slapen om 12 uur gingen de meesten mensen nog even praten. Waarbij Che, Erik-Jan en ik (Guus) op het idee kwamen om Erik-Jan zijn matras bij ons op de kamer te leggen, want hij sliep alleen, maar Ingrid had ons gehoord om 1 uur ‘s nachts dus moest EJ terug.

Che de Bake en Guus Snelder

Trainingsweekend dag 2 zaterdag

We moesten heel vroeg opstaan, dat was heel lastig. Daarna lekker ontbijten met het hele team allemaal heel erg gezellig. We moesten om 8:30 alweer in de auto zitten om naar de Rosendaelsche golbaan te gaan. Daar kregen we een beetje uitleg over van alles en nog wat. Toen moesten we in een studio gaan staan en oplijnen, we moesten dan kijken waar we dachten dat we naartoe stonden. Daarna zijn we heel lang gaan lopen om bij de green van een oude hole aan te komen. Daar hebben we eerst onze houding geleerd dus grip en set-up. Toen moesten we een paar holes spelen en kijken hoe het ging. Bij mij ging het wel beter als eerst. Toen hebben we met aim-point gewerkt. Eerst hadden we een paar bordjes waar 1 2 3 of 4% op stond. Daarna kon je van de hole tot 2 meter voelen hoeveel procent het was. Was het 1% dan moest je tussen het midden en de rand van de hole mikken, 2% moet je op de rand van de hole mikken, 3% een bal van de rand mikken, 4% een hole eruit mikken. Daarna gingen we een hole uitkiezen en tot 2 meter van de hole staan en zo lekker putten. Hierna gingen we van 2 tot 6 meter want 70% van al je ballen komt binnen 6 meter. Hier moest je eerst bij de bal staan en voelen op welk been je de meeste druk voelde. Je ging dan aan de onderkant van de slope staan en op de helft weer voelen hoeveel % het was, voelde je 2% dan ging je terug naar je bal en bij een stimp van 8 ging je 1 stap naar achter stimp 9 2 stappen etc. wij hebben vaak stimp 7 en dan moet je bij je bal staan dan steek je 2 vingers op, de binnenste vinger moet op het hart en de buitenste vinger is je mikpunt. Na deze interessante uitleg over aim-point gingen we terug naar ’t Zelle. Daar gingen we de par 3 baan in. Dit ging niet echt goed door alle gaten in de greens… op een gegeven moment kwamen we terug bij het huisje en hebben heerlijk spaghetti gegeten. Daarna gingenwe lekker slapen en was de dag over.

 

Marco Wielinga

Zondagochtend 26 maart

Na een korte nachtrust ging de wekker zondagochtend al weer vroeg af.
Iedereen had goed geslapen die nacht.
Samen hebben we de tafel gedekt voor het ontbijt en zijn we met zijn allen gaan eten.
Na het ontbijt zijn we onze tassen gaan inpakken en gingen we het huisje schoonmaken en opruimen.
We zijn met zijn allen naar ’t Zelle gelopen waar we in de zellerij ons lunchpakket van die dag kregen.
Dit was erg goed verzorgd en al onze bagage was gedropt van het hok van Richard.
Daarna hadden we nog tijd om een balletje in te slaan en ons voor te bereiden op de wedstrijd.
We hadden een druk programma voor de boeg en moesten om 12 uur de baan in voor de jeugdwedstrijd.

 Zondagmiddag

Na de eerste jeugdwedstrijd van het jaar hadden we een leuke wedstrijd met de sponsoren. We speelde één 9 holes wedstrijd waarbij iedereen minimaal één keer moest afslaan. We speelde in flights van 4 ingedeeld op handicap. Er werd veel gelachen maar zeker ook serieus gespeeld. De ene birdie viel na de andere. Na de wedstrijd hebben we een drankje gedronken. Toen kwam de prijsuitreiking. Het team van Che had gewonnen met een score van -4 ! Na de prijsuitreiking sloten we af met een aantal lekker hapjes van de Zellerij.

We willen de sponsoren en de commissie van Golfteam 't Zelle enorm bedanken voor dit leuke een leerzame weekend. We gaan beginnen aan een belangrijk seizoen.

Stijn van Kessel
Erik-Jan Mulders

 

Baan status

18-holes wedstrijdbaan
Open
Vanaf 27 november zijn de winterregels weer van toepassing.
Dit betekent o.a. VERPLICHT AFSLAAN VANAF ROOD VOOR IEDEREEN!

Vlag staat op Wintergreens.
9-holes Par3 baan
Gesloten
Par 3 met oefengreens blijven gesloten wegens strenge vorst
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten en op donderdag na 20.00 uur.
Pitching/chipping green
Gesloten
Putting green 1
Gesloten
Putting green 2
Gesloten
Buggys en handicarts
Niet toegestaan
Trolleys
Niet toegestaan
Qualifying
Nee
Horeca
Open
Gedurende de winterperiode is de keuken tot 17.00 uur geopend.
Golfshop
Open
Vanaf 1 november geopend van 9.30 tot 14.30 uur.
Vanaf 11 december op maandag gesloten.
​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: zondag 17-12-2017 11:06
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Wordt nu lid en betaal pas vanaf januari 2018!

Geïnteresseerd? Wilt u meer weten?
Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.