WORD NU LID MET 50% KORTING OP UW LIDMAATSCHAP 2019..................BEL 0575-467533 (KEUZE 2) OF MAIL INFO@GCZELLE.NL

Nieuws uit 2019

HALF JUNI 2019

Achter de lockerloods staat een veld koolzaad fantastisch in bloei.

De bijen en wespen vliegen af en aan. Een geweldig gezicht en de moeite waard om eens even te gaan kijken.

We streven er naar om volgend jaar op meer plekken in de baan éénjarig zaaigoed  "te strooien", met als gevolg dat we onze golfbaan een nog natuurlijker en kleurrijker aanzicht geven

De zwanen en hun twee jongen bij hun vaste "verblijfplaats" op hole 10.

De jongen groeien al aardig en zoeken inmiddels zelfstandig naar voedsel in en rondom de vijver.

Zodra je in de buurt komt beginnen de ouders al flink te blazen ter waarschuwing om niet dichterbij te komen.

13 JUNI 2019

Op de afslagplaats van hole 5 Shortgolf/Par3 baan een Amerikaanse Zeearend aangetroffen. Ontsnapt en dankzij Agrec inmiddels weer terug bij zijn eigenaar.

Even bijkomen op de golfbaan. Ontsnappen doe je tenslotte niet elke dag.

JUNI 2019
Het bord is geplaatst met dank aan de werkgroep. Klaus en Karen hebben de keuze gemaakt voor de 18 ambassadeursvogels en de 2 droomvogels en hebben per vogel alle bijbehorende informatie verzameld (zoals voedsel, broedperiode, habitat, etc.).

Ruud Zaagsma heeft alle informatie vervolgens verrijkt met beeldmateriaal en het geheel fraai vorm gegeven op het bord naast de golfshop (met de mogelijkheid om in de toekomst vogels "te wisselen").

Wij zijn erg blij met deze verrijking op de golfbaan en verwijzen u graag naar de app van NATURALIS, waarmee u alle voorkomende vogelsoorten in Europa  (en dus ook op onze golfbaan) kunt opzoeken en horen.

Deze echte aanrader is te vinden in de appstore. Zoek op VOGELS VAN EUROPA 2.0 en geniet van deze gratis beschikbare vogelinformatie.
EIND MEI 2019
DE GEELGORS IS TERUG!!!

De wandelingen van 17 en 18 mei zijn geweest. Vrijdagavond werd door zes mensen een paartje houtsnip waargenomen. Het kenmerkende knorren tijdens de balts was duidelijk hoorbaar.

Er was ondersteuning van de vogelwerkgroep Berkelland in de persoon van Joost Bus. Door de hyperlink te volgen, ziet u wat er die dag is waargenomen. Hij kon op zaterdag invallen, omdat ondergetekende een crematie had. Heel hartelijk dank daarvoor. Zaterdag is door vier mensen geteld.

Persoonlijk word ik het meest geraakt door de Geelgors. Hij zat al jaren op de shortgolfbaan, in de bocht bij hole 3 en hole 5. En ik maar wachten, maar niks Geelgors. Zijn citroengele kop is fascinerend. Van zijn zang krijg je waarschijnlijk spastische darmen. Verschrikkelijk. Maar ik smelt als ik hem hoor. Tè tè tè tè tè tè tèèèè. En dat de hele godganse dag. Nu op hole 16.

Hans Weijkamp

MEI 2019

Onze huisfotograaf Klaus Isinhofer stuurde verschillende mooie foto’s in van onze prachtige knobbelzwanen met jongen bij hole 13.

Een relatief klein nest en de kleintjes krijgen dan ook de onverdeelde aandacht van hun ouders.

Overigens! Eventuele belagers en indringers ook (mensen en dieren).

BEGIN MEI 2019

Vogelbord

Klaus en Karen zijn bezig met het vogelbord. Daarop komen afbeeldingen van zogenaamde ambassadeursoorten. Het bord is voor iedereen zichtbaar. Ook zal op het bord verwezen worden naar een app waarmee u in de baan kunt checken welke vogel u heeft gezien of gehoord.

Droomsoorten
Ook wordt aandacht geschonken aan twee droomsoorten. Dat zijn soorten die we graag naar onze baan willen krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen is het de bedoeling te overleggen met het landgoedbeheer.


Verslag wandelingen 3 en 14 april
De deelname was minder dan verwacht. Misschien had dit te maken met het vroege uur (6.30 uur) en de koude?
Beide hadden ook invloed op de activiteit van de vogels: Ze zitten dan stil te 'shaken' en zingen niet.
17 mei Avondwandeling, start 21.00 uur vanaf het clubhuis (ie hienaast)

18 mei is het Bird Watching Day. We hebben met hulp van de NGF een regionale vogelwerkgroep benaderd ons die dag te helpen met tellen.
Start: 10.00 uur
We kunnen melden dat de Fitis, de Wielewaal, de Boerenzwaluw en de Boompieper terug zijn van weggeweest. De Fitis, die lijkt op de Tjiftjaf, is herkenbaar aan de zang. Duidelijk een dalende toonladder. De Wielewaal zit weer bij de green van 6 en de tee van 7, aan de rechterkant. Hij houdt van hoge bomen, bij voorkeur populieren.

De Boompieper valt vooral op door zijn zang in combinatie met de vlucht. Vanaf een hoog punt, boomtop of paaltje, vliegt hij op, al twierelierend. Dan spreidt hij zijn vleugels als een parachute en laat zich schommelend neerdalen. De zang klinkt dan als langgerekt Twiet, twiet, twiet om op het vertrekpunt weer te landen.

Het wachten is op de Vliegenvangers, de Houtsnip, de Geelgors. Ook de Koekoek wordt verwacht. Heeft u de IJsvogel al gezien? En de Goudvink? En in deze weken rond koningsdag moet toch de Braamsluiper weer terugkeren naar Hole 3. "Wanneer sluipt hij weer de struiken in"?

APRIL 2019

Op de green van hole 14: vastberaden bleef de haan staan. Vast in de gedachte " ik wil er zeker van zijn dat het geen ei uit ons nest is, voordat ik er vandoor ga".

We zien dit jaar meer fazanten dan in voorgaande jaren, een goed teken in de ontwikkeling van onze flora en fauna.
Er komen meldingen binnen over de buizerds. Ze lijken weer actief te zijn bij hole 7.
En ook de kwikstaartjes zijn terug: de witte.
Er worden tjiftjafs gehoord.
En herkent u de vinkenslag? Zoiets als ruutuutuuutuutwietoe. Mooi!!!


Niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten, doen leden waarnemingen.
Hierboven vindt u een wat bloederige, maar wel prachtige foto van een sperwer (van Franc Scheerder).
Daarnaast een prachtige wolkenlucht met mooie contrasten (van Klaus Isinhofer).

MAART 2019

Op dit moment hoor je weer Kraanvogels.

Ze komen vanuit het zuiden en trekken terug richting noorden.

Onze golfbaan ligt op hun meest westelijke trekroute. Een prachtig gezicht en een prachtig geluid
MAART 2019

En het was op hole 11 ...........?

EEN MUSKUSEEND.

En volgens de vogelbescherming een zeer fraai exemplaar. Van oorsprong een exoot, maar je ziet ze ook veel op kinderboerderijen eb vergelijkbare locaties.

MAART 2019

Grote lijsters
inspecteren de oksels in de bomen op zoek naar geschikte nestgelegenheid. De eerste zanglijsters zijn al hoorbaar. De spreeuwen zijn actief, dus engerlingen opgelet!

De baltsroep van de Wulp is al weer hoorbaar. De Kievitsmannetjes laten in hun duikvluchten zien hoe aantrekkelijk ze zijn. De spechten (vooral de Grote Bonte) roffelen nu ook om hun territorium af te bakenen. We kregen de eerste melding van een Appelvink. Wauw!

Wulp
Appelvink
Grote bonte specht

EEN NIEUWE START IN 2019

Vorig jaar zijn we gestart met het programma Committed to Birds. Het zal u niet ontgaan zijn dat het,  na een goede start, iets rustiger werd. Dit jaar pakken we de draad weer op, net zoals de natuur dat doet.

De winter was kort en heel zacht. Veel vogels bleven dan ook hier. Groepen vinken, putters, sijsjes en kepen waren aanwezig. Het voorjaar zit in de lucht dus er moet gewerkt worden aan het bouwen van de nesten en "het nageslacht".

We signaleren weinig wintergasten uit het hoge noorden. Een paar Kramsvogels en Koperwieken. Het mag allemaal geen naam hebben. En wat er was, is weer vertrokken.

"En wie nog weg is wordt binnenkort wel weer gezien". We zullen een aantal wandelingen doen om dit te monitoren. Laat u weten als u iets moois ziet? Of vragen heeft? En natuurlijk gaan we weer meedoen aan de vogelteldag op 18 mei.

Waar broedt de Buizerd dit jaar, na hole 7 en vorig jaar hole 16?

U hoort van ons!

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: zondag 14-07-2019 07:11
18-holes wedstrijdbaan
Open
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

WORD NU LID, MET 50%  KORTING OP UW LIDMAATSCHAP

Meer weten? Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 14.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.