OPEN GOLFDAG OP 21 APRIL GEMIST? ----- WIJ MAKEN GRAAG EEN AFSPRAAK MET U ----- TELEFOON 0575-467533 (KEUZE 2) ----- KOM KENNISMAKEN

Actuele waarnemingen

Actuele waarnemingen, 9 april 2018

Gespot op de golfbaan met een WAUW-gevoel:
DE RODE WOUW.

Een zeer zeldzame roofvogel, waarvan in Nederland in 2016 nog maar 10 broedparen "voorkwamen". Langzaamaan neemt de populatie weer wat toe.

De rode wouw is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen.

Nog niet gemeld, maar wel volop aanwezig en regelmatig een prooi van de roofvogels: de Houtduif, Holenduif en Turkse Tortel. De achterblijvende veren zijn we al op meerdere plaatsen in de baan tegengekomen.

Ook is de exotisch mooie Geelgors al waargenomen. Op de Shortgolf/Par3 baan is hij de hele dag te horen links van hole 3 en hole 5.

Actuele waarnemingen, 1 april 2018

Vogels

Op dit moment zijn vooral de Roodborst, Winterkoning, Koolmees, Pimpelmees, Vink en Goudvink te horen, maar ook zijn de eerste Tjiftjaf en Zwartkop gehoord.

De Spreeuw en de Witte Kwikstaart ziijn weer terug, de Huismus, Heggenmus en Staartmees zijn ook al gesignaleerd, vaak met nestmateriaal in de snavel. Vorig jaar hebben de Staartmees, de Winterkoning en de Roodborst gebroed in de hedera-wanden naast het terras.

De Grote Bonte Specht, de Groene Specht en de Zwarte Specht roffelen er flink op los. De kraaiachtigen Kauw, Gaai (voorheen Vlaamse Gaai) Zwarte Kraai en Roek zijn vaste bewoners op de golfbaan.

Begin maart zijn duizenden Kraanvogels overgevlogen. De meeste Grauwe Ganzen zijn inmiddels weer vertrokken. Bij hole 13 heeft zich een een paar Knobbelzwanen "gevestigd", wat nog een uitdaging gaat worden wanneer ze een nest willen/gaan bouwen. Wilde Eenden en Meerkoeten zien we het hele jaar door op de baan.

In de weilanden rond de golfbaan zijn de Wulp en de Scholekster te horen en laat de Kievit zijn befaamde duikvluchten zien.

Als laatste: bij de parkeerplaats heeft een Ekster een nest gebouwd. Kenmerkend is dat het een groot nest is met een dak. Dat doet de kraai bijvoorbeeld niet.

Voor de kenners tonen we de foto's van de Zwartkop, de Staartmees en de Witte Kwikstaart. Wie is wie?

Zoogdieren en amfibieën

We hebben al eerder melding gemaakt van een Bunzing op hole 12 (waterkant). Mogelijk heeft hij meer holen gegraven, want hij is ook gespot op hole 13 en in de hoop geel zand op hole 6 is een nieuwe ingang gezien. Het is echter nog te vroeg voor jongen.

De Padden zijn zoals elk jaar erg actief. Je hoeft er niet naar op zoek, soms pad op pad op 't pad.

Baan status

​​Baaninfo: 0575-467533 (keuze 4)​
Laatste update: woensdag 25-04-2018 08:57
18-holes wedstrijdbaan
Open
Zomergreens.
9-holes Par3 baan
Open
Driving range
Open
Op maandag tot 13.00 uur gesloten.
Pitching/chipping green
Open
Putting green 1
Open
Putting green 2
Open
Buggys en handicarts
Toegestaan
Trolleys
Toegestaan
Qualifying
Ja
Horeca
Open
Golfshop
Open
Secretariaat
Open
Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, behoudens feestdagen.
Lees meer

Kalender

Jaarkalender
Er staan op deze dag één of meerdere evenementen gepland.

Regelquiz

Lid worden? Les nemen?

Wij staan u graag te woord: 0575-467533 (keuze 2), ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@gczelle.nl.

Klik hier voor ons beginners lesarrangement.

Klik hier voor meer informatie, brochures en aanmeldingsformulieren.

Nog geen lid worden maar wel geïnteresseerd om uw Handicap Registratie en NGF lidmaatschap via ons te regelen?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier Handicap Registratie.

Golfclub 't Zelle heet u graag welkom.